Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#961 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 14 February 2010 - 11:54 PM

si torturile mele din weekend

tort pt vecina mea, am lucrat cu ea si cu fetita unor prieteni, eu doar am ajutat, le'am dat lor mana libera la decor:)
pandispan si mousse'uri cioco
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-360-126631292207.jpg

mousse cioco amaruie si menta, mousse cioco alba, mousse cioco lapte, decor chocolate rolls
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-360-126631294186.jpg

chocolate mudd cake si mousse cioco alba si cioco neagra, pt un cfr'ist:D
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-360-12663129589.jpg
Raluca

#962 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 15 February 2010 - 12:28 AM

Buna seara! Acum sa va prezint tortul acela cu freziile:doua blaturi;unul simplu,pandispan si celalalt tot pandispan dar cu cacao.Mousse de vin alb,mousse de fistic si mousse de piersici,toate din retetele Dorei careia ii multumesc !Invelit cu pasta marshmallows .Tortul l-am numit N & G pentru ca a fost ziua varului meu pe 6 febr, si a varisoarei mele pe 10 febr. asa ca le-am facut un tort la amandoi.Maimutoiul are o semnificatie aparte pentru ei,e din pasta de zahar iar freziile dupa cum stiti, sunt din lapte praf.Va pup,sper sa va placa!Imagine atasata: monthly_02_2010/post-404-126618649335.jpgO feliuta si pentru voi!

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2010/post-404-126618642196.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-404-126618645572.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-404-126618647851.jpg

Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#963 Useril este offline   mona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 February 2010 - 12:35 AM

Vezi postareaDoriana, la 14 February 2010 - 11:14 AM, a spus:

.
Vin si eu cu masina mea cea noua :

Masinuta care e foarte reusita de data asta ! Felicitari,Doriana ;)

Vezi postareagloxinia, la 14 February 2010 - 11:35 AM, a spus:

Mona nu pot fi decat fericita ca un tort de al meu va fi model pentru tine ;)

Dragalaso,torturile tale pot fi model pentru oricine !Pentru ca lucrezi foarte frumos si divers :pupic:

Vezi postareaMIMI, la 14 February 2010 - 11:56 AM, a spus:

Torturile de saptamana asta

Mimisor,acum realizez ca tu parca ai lipsit la "raport" ;).
Ia fa bine si povesteste si tu cum iti faci reclama,cat iei pe kg etc .
Ca uite cate comenzi ai (sa-ti tina Dumnezeu clientii sanatosi si cu multa pofta de dulce :) )
Frumoase ambele dar acela de majorat imi place mult :pupic:

Vezi postareaMIMI, la 14 February 2010 - 09:20 PM, a spus:

Pai tatal baiatului mi-a zis ca-i plac blondele dotate :lol:

Mie daca-mi cerea clientul asa,cum sunt bata la modelaj,ii aplicam o poza cu mine pe tort, ca ma incadrez oarecum la descriere =))

Vezi postareaYours4ever, la 14 February 2010 - 11:54 PM, a spus:

Imi place acela cu trenul ! Bravo Ralu ;)

#964 Useril este offline   mona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 February 2010 - 12:40 AM

Vezi postareadora, la 14 February 2010 - 05:20 PM, a spus:

Permiteti-mi sa va prezint si eu tortul de Valentine's Day ;)

Atasament VALENTINE\'S DAY 1 A.jpg

Dora,eu asa bun gust si rafinament,la un tort....n-am mai vazut !
Ai zice ca-i un tort simplu...o inimioara cum sunt alte mii.Dar nu seamana nici pe departe cu nici un tort inima vazut de mine
Jur ca daca vreodata castig la loto :pupic:,ma mut in Italia si ne deschidem cofetarie
=)) :pupic:
:lol:

#965 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 15 February 2010 - 12:49 AM

Fetelor, va admir pe toate pentru tot ce faceti! Multe felicitari de la mine ;) Sper ca ati petrecut astazi o fi fantastica alaturi de persoana iubita!
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#966 Useril este offline   mona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 February 2010 - 01:06 AM

Vezi postareagabrenia, la 15 February 2010 - 12:28 AM, a spus:

Buna seara! Acum sa va prezint tortul acela cu freziile

Foarte frumos,Gabrenia ! :lol:

Am facut si eu doua torturi.
Unul pt fratele sotului. Blat negresa,crema ganache,amestecata cu o jumatate de portie de crema de cacao reteta d-nei Carmen (ca am facut=o de proba,e foarte gustoasa si intradevar se preteaza si la umplut si la decorat)

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-105-126618798402.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-105-126618804537.jpg

Sticla e facuta din blat maruntit,amestecat cu crema. Am zis sa incerc sa nu mai fac din salam de biscuiti. Dar ! Odata omogenizata,aceasta compozitie nu are aceeasi tinuta ca si cea din biscuiti,. Asa ca mi s-a rupt gatul sticlei,ca era mult mai lung si l-am reparat cum am putut...
Si scrisul...clar ca trebuia sa ma fac dr ;)

Si un tort pt noi :pupic: . Stiu...mi s-a mai spus,cand e vorba sa fac pt mine imi piere si bruma de rabdare pe care o am de obicei !
Sotul meu a zis odata ca o sa-mi comande tort,poate daca mi-l plateste, ma straduiesc mai mult :pupic:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-105-126618863838.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-105-126618867541.jpg

#967 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 15 February 2010 - 08:24 AM

dragi tortalese,ma iertati ca ultimul meu mesaj fu foarte telegrafic,dar imi picau ochii de oboseala,am postat pe la 11 seara, desi vad ca apare alta ora acolo,ma rog.sunt din ce in ce mai placut surprinsa de numarul in crestere al torturilor impresionante pe care le faceti,sunt in extaz, ce sa mai.mona ca de obicei ,ai niste torturi impecabile,iti reusesc atat de bine astea etajate.lissa-de mult timp imi doresc sa incerc o ceasca de cafea(de fapt am o tentativa pe undeva,dar fara tort),superb ca de obicei.si stripteusele sunt foarte sexy,iar tortul mi se pare imens.gloxi-frumos tortul de botez,ai reusit sa imbini perfect decoratiile.stiu ca bebelasul in palma este facut dupa o matrita luata dupa un bibelou,de cand am vazut modelul m-am gandit:de ce oare mana aia nu este asezata pe orizontala,ca sa poata dormi bebe mai bine:-).oricum,foarte reusit, si-mi place sideful.ramo-frumos,cum ne-ai obisnuit.
mamistef-foarte reusit tortul Travian,scrisul e impecabil,culorile perfecte.
doriana-imi place tinuta torturilor tale,masinuta e foarte haioasa.
mimi-curat,ordonat,pastelat.imi place stilul tau(ti-am mai spus?:-D)
taylor-culori frumoase,lucrat ingrijit,bilele de pe margine perfecte.bravo:-)
snej-cat de frumosi sunt botoseii si cipicii de balet,superb!torturile tale sunt extrem de reusite,nu stiu ce nu-ti place.

your4ever-haioase torturi,imi place cum ai intins pasta pe cel pt. cfr-ist:-),keep going.

Anca_B-primul tau tort imbracat in pasta de zahar este reusit,ursuleti din jeleu am folosit si eu pe unul dintre primele mele torturi:-)
vrabiuta-tortul tau turcoaz cu royal icing m-a dat gata.super!

draga Dora-cat de minunat este tortul tau inimioara(la fel ca toate torturile tale).daca n-as sti cat de talentata esti,as fi crezut ca e o poza luata de pe internet.simplu,de efect si perfect.imi place mesajul si-mi place cum ai scris.e scris cu ri?am sa propun si eu modelul asta ,daca l-as fi vazut acum cateva zile l-as fi incercat si eu de valentine.

gabrenia-superbe freziile,le-am admirat si la decoratii,sunt si florile mele preferate.chiar ma gandeam ca n-am vazut frezii din pdz pana acum:-).iar tortul e divin.

mona--imi place sticla si mesajul de pe ea,chiar si tortul pt. voi e delicat.e bine ca ai reusit sa faci unul si pt voi,ca eu pt mine nu stiu daca voi reusi sa fac unul azi.

probabil ca am uitat pe cineva,scuze,oricum urmaresc topicul cu sufletul la gura si nu-mi scapa nici un tort:-)

cat despre rosul meu reusit,da,si eu am fost multumita-la cel cu tzatze am folosit aproape o sticluta(vreo 50 ml cred) de colorant ieftin(1/2$) Foster Clark,in care am inmuiat gelatina.culoarea a iesit frumoasa din prima,n-am mai adaugat colorant dupa aceea.la modul asta de colorare exista totusi riscul sa iasa o pasta sfaramicioasa,mi s-a intamplat,oricum ,a doua zi cu greu mai modelezi ceva cu pasta ramasa pt. ca-si schimba textura.la cel inima cu flori am folosit cam jumatate de borcanel de colorant de la wilton-red-red-enorm de mult,eu il cumpar de aici cu 5 $,dar s-a tinut mortis sa fie rosu-rosu si mi-am zis ca nu pot sa ma fac de ras .nu stiu de ce lumea pe aici opteaza pt. culori asa intense,mie tare mi-ar placea sa folosesc culori pastelate.scrisul e facut cu cutter pt litere si cifre de la wilton,setul acela arhicunoscut.asta a fost un must have pt mine,pt ca am un scris de rad si curcile de mine.

gata,va pup,cand o sa am timp vreau sa va povestesc si eu cum am inceput ,alea-alea .

#968 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 15 February 2010 - 08:47 AM

ortansa ,la multi ani! hai cu tortul de ziua ta ;) :pupic:

#969 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • LocationArad

Postat 15 February 2010 - 12:28 PM

Gabrenia, ce bine ti'a iesit!
imi place tare mult cum l'ai decorat!

Mona, sunt tare faine amandoua!
e cioco plastica sau doar cioco topita?
imi place si sloganu' :tongue3:
Raluca

#970 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • LocationMontreal

Postat 15 February 2010 - 06:40 PM

Fetelor dragi, am cam ipsit zilele astea,v-am citit in fuga si v-am admirat torturile,sunt absolut minunate, cu mentiune speciala pentru tortul "Orange" :lol: al Gabreniei....e ff usor de recunoscut maimutoiul haios din reclamele Orange,felicitari!!! :pupic:
Eu de Sf.Valentin am facut doar niste amandine la dorinta sotului,abia pe simbata asta mai am un tort de taiere de motz(mic,de 4 kg),pt care voi modela o albinuta haioasa(mai mult sau mai putin)

va pup si va urmaresc :notworthy:

#971 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 15 February 2010 - 06:41 PM

Vezi postareaMIMI, la 14 February 2010 - 11:56 AM, a spus:

Torturile de saptamana asta

-un diplomat Lissa :

[-un tort pentru un majorat-blat amandina si crema ciocolata

[

Foarte frumoase torturile tale, ingrijit lucrate, precum ne-ai obisnuit ! Felicitari !

Vezi postareadora, la 14 February 2010 - 05:11 PM, a spus:

Vezi postareavrabiuta, la 13 February 2010 - 08:51 PM, a spus:

Eu,pentru finul meu, proaspat casatorit,care are si ziua de nastere pe deasupra, am facut..

Olguto sa-ti traiasca finul si LA MULTI ANI! iar tie felicitari pt torturile faine ce-ai facut!
Fata draga tot nu mi-ai raspuns la intrebarea ce ti-am facut-o la tortul super cu royal icing...pana la urma ai facut cosuletul din pdz si-ai venit cu royal deasupra?...nu de alta...dar mi-s tare curioasa :P

Iti multumesc pentru cuvintele frumoase Dora draga ! Daca nu ti-am raspuns, te rog sa ma scuzi, da sa sti a ma facut si poze, doar pentru tine, da atit de rau imi merge net-ul ca am renuntat sa ti le mai trimit, pe privat ! Acu aici pe forum m-am prins si eu (sunt blonda !) cum poti sa raspunzi la mai multe mesaje odata!
Deci,sa nu uit de problema de fapt ! Am incercat si varianta cu hirtie de copt si cea cu folie de aluminiu ! Este posibil sa-mi iasa cea cu hirtie de copt,dar asta inseamna sa lucrez cu mai multa atentie, si aici am refer la modelatul hirtiei peste .... castronel, ma rog, ce-o fi! Cind am incercat sa scot castronul,hirtia a luat=o razna si mi-a facut praf tot cosuletul ! Si pentru eu aveam un pitic pe creier si voiam musai cosulet, l-am facut din pasta de zahar peste care am pus royal,ca altfel nu se putea ! Oricum iti multumesc de sfaturi si voi mai incerca ca intr-un final trebuie sa-mi iasa!

Vezi postareaRamo, la 13 February 2010 - 09:54 PM, a spus:

2 din a mele torturi din saptamana asta, unul pentru o fetita de 2 ani care o iubeste pe Minnie Mouse:
si al doilea pe care l-am facut cu mare, mare drag pentru mami mea. Modelul l-am gasit pe net si pe margine era piscat cu crimpers, dar cum eu nu am inca asa ceva, am folosit scobitoarea, doar ca in loc sa pun o bucata de pasta sub flori, am folosit royal icing. Florile le-am decupat cu cutitul exceptandu-le pe cele albastre. Nu sunt ele ca si decupate cu decupator, dar mie imi plac tare mult, is tare vesele :P

Frumoase ambele torturi,ca de obicei ! Superba Minnni,foarte frumos tortul mamei tale ! La multi ani, cu drag !
Ramo cand vad torturile tale raman fara cuvinte fata draga
LA MULTI ANI PLINI SI FERICITI! mamei tale...super tortul pt ziua ei :notworthy:

Vezi postareaortansa, la 13 February 2010 - 10:32 PM, a spus:

torturile mele de Valentine:

Felicitari!

Ortansa draga torturile tale sunt minunate!!! brava :pupic:

Vezi postareagloxinia, la 13 February 2010 - 11:49 PM, a spus:

Si acum a va arat ce am muncit eu zilele astea. E tortul pentru botezul nepoticii mele, fata varului meu.

Oti fataaaaaaaaaaaa toata lauda si admiratia!!!! :lol:
Un tort BESTI (citez clasici in viata) :D pt care ar trebui sa te albeasca rudele de atatea pupaturi..sa nu te mai speli 1 an de zile!!!!
Esti tare fataaa!! :D ...bravissima

Vezi postareadora, la 14 February 2010 - 05:20 PM, a spus:

[center]Permiteti-mi sa va prezint si eu tortul de Valentine's Day :D

[

Dora,cuvintele sunt sarace pentru a-mi exprima admiratia pentru tine !Si reusesti sa ne suprinzi mereu ! Esti unica !

#972 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 15 February 2010 - 06:45 PM

Vezi postareaortansa, la 13 February 2010 - 10:32 PM, a spus:

torturile mele de Valentine:

sunt ... perfecte? oare am gasit cuvantul potrivit? Culorile, textura, modelul ... tot ce vrei e perfect, sunt modele demne de urmat, nu pot decat sa te admir . Eu am incercat sa dizolv gelatina in colorant dar nu mi-a iesit, poate nu a fost bun colorantul, o sa mai incerc ca tare imi place rezultatul tau. Cu colorant de la wilton de cate ori am incercat sa fac culori puternice nu reusesc decat sa stric pasta, asa ca ai toata admiratia mea. :notworthy:

Vezi postareagloxinia, la 13 February 2010 - 11:36 PM, a spus:

Ramo ca de obicei ne lasi cu gura cascata, sa stii ca mi-am adus aminte cum faceam flori cu un sablon acu ca iti vazui florile de pe tortul cu Minie.
La multi ani! mamei tale cred ca a fost tare mandra de fiica ei. :pupic:

Multumesc Oti, stii cu ce am facut florile alea? Cu formele de la setul verde :P
Mersi de urari, o sa-i transmit :lol:

Si acum a va arat ce am muncit eu zilele astea. E tortul pentru botezul nepoticii mele, fata varului meu. Deoarece aveam o vaga impresie cam unde as pune figurinele si nu vedeam ansamblul tortului am cerut sfatul Dorei, careia ii multumesc foarte mult pentru ajutorul dat si pentru clarificarea imaginii mele Deci Dora un mare si un mare buchet de din partea mea.

Asta e impricinatul: (decoratiile le-ati vazut la topicul specific

Si din diverse unghiuri

Deci blat negresa si crema cu 3 cioco.

Exceptional, mi-l place de mor, ti-am mai zis, imi pare atat de elegant si de finutz. Felicitari draga si abia astept sa aud impresiile :D

Vezi postareavrabiuta, la 14 February 2010 - 10:14 AM, a spus:

Multumesc frumos ! As fi vrut sa fie un rosu aprins ca cele ale Ortansei, da cu ce... ca din ce am avut mai mult de-atit nu a iesit ..

Foarte frumose ambele torturi ! Cel al mamei tale, deosebit si emotionant! La multi ani cu mult drag !
Am niste rudenii la Oradea si le-am spus ca daca au vre-o ocazie si vor un tort deosebit, eu stiu pe cineva foarte talentat !

Multumesc mult Vrabiuta si de urari si de recomandare :D

Vezi postareamona, la 14 February 2010 - 10:48 AM, a spus:

Ramo,imi plac asa de mult torturile tale cu tema aplicata de parca mi-as dori si eu unul pentru mine . Nu stiu de ce,tot mi se par greu de facut sabloanele .Si oricum am copiatorul defect...
Multi ani sanatosi si fericiti,mamei tale. Tare frumos tortulet i-ai facut !Are de ce se mandri cu o fata asa talentata
Eu fac decoratiile din royal direct pe tort.Nu-mi reuseste consistenta pt a putea face decoratii care merg apoi uscate De fapt cred ca nu mixez suficient...
N-am cronometrat dar cu aproximatie,la ultimul tort mi-a luat cam 20 minute.Ca nu stau sa le bibilesc ca-i prea moale royalul si se fleoscaieste

Mona mersi de urarile pentru mami :* Sabloanele chiar nu sunt greu de facut, intr-adevar ai nevoie de minim 2 coli identice ca sa ai de unde decupa:P Cu royalul, eu zic ca nu doar mixarea e importanta, acuma Dora te rog corecteaza-ma daca nu am dreptate :D Eu am observat ca nu intotdeauna e suficient zaharul din reteta. Cred ca depinde foarte mult si de marimea oului, eu nu am cantarit niciodata albusul si daca am mai pus putin zahar dupa cele 10-15 minute, a iesit bine royalul, in sensul ca nu se mai pleostea, acuma ca nu am incercat inca sa fac finetzuri cu el, asta e cu totul alta poveste. Am intrebat cand il aplici pentru ca mie ca sa fac inimioarele alea in jurul tortului cred ca mi-ar lua o ora, lucrez f f f incet si cred ca as prefera sa le fac inainte si sa le aplic doar :P
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#973 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 15 February 2010 - 06:50 PM

Vezi postareaDoriana, la 14 February 2010 - 11:14 AM, a spus:

Ramo , ''ciupitura Lissei'' am facut-o cu ajutorul unei hartii de copt . Am taiat o hartie , lunga sa pot inconjura tortul cu ea , cam de 4-5 cm latime , pe care am indoit-o in mai multe parti , am taiat rotunjit la un capat , apoi am inconjurat tortul cu ea , si dupa tiparul acesta am facut modelul . Am vazut asta la un filmulet postat de una dintre fete la Haw to make
Cu masina , am inteles tot ce ati zis , greseala a fost a mea , ca in loc sa fac blatul de negresa al Lissei , am facut o alta reteta , postata de Poca , si din cauza asta blatul nu a fost cum trebuia , a iesit cum am zis cu gauri mai mari ...
Tortul cu Minnie Mouse e superb , cred ca fetita a fost fericita sa o aiba pe minnie doar pentru ea .
La multi ani ! mamei tale , sa-ti traiasca multi ani de acum inainte si sa fie sanatoasa ! Foarte foarte frumos , finut , e bun pentru inspiratie , ca de altfel toate torturile tale .
Vin si eu cu masina mea cea noua :

Mi s-a parut prea alb asa ca am albastrit putin partea de sus :

Pe lateral se vede mai bine modelul de ciupitura , sper ca ati inteles cum am facut , sa iasa uniform , cand fac data viitoare fac poze .
Blatul negresa Lissei insiropat , crema de budinca si frisca(caramel si frisca) . Trebuia sa fac si greseli , cand am scris pe capota , m-am sprijinit de masina , si s-a sifonat putin un colt , bine ca mi-am dat seama repede si n-am stricat mai rau , acuma am lasat asa ca nu mai aveam nervi s-o iau de la capat . Poate ca mai mergea ceva facut pe lateral , dar imaginatia mea atata a putut aseara .

O zi frumoasa tuturor !

Eu una am inteles cum ai facut cu ciupitura, nu am fost prea departe :P ce e liniar, ce e hartie .. drept sa fie.
A doua masina ti-a iesit muuult mai bine, felicitari!

Multumesc mult de aprecieri si de urari

Vezi postareaMIMI, la 14 February 2010 - 11:21 AM, a spus:

Saru'mana!Thomasul are aceeasi compozitie cu tortul.
Foarte reusit Thomasul tau, credeam ca e doar din pasta, asa il apreciez si mai mult :D

Ramo,ce sa mai zic,nu am cuvinte!
La multi ani mamei tale,sa o ai langa tine ffff multi ani de-acum inainte! :lol:

Multumesc tare frumos :D
Faci niste trandafiri de ma faci sa-mi doresc sa incerc si eu. Al doilea tort cred ca a afost mai mult decat fascinant pentru sarbatorit :D

Vezi postareadani_ela, la 14 February 2010 - 01:46 PM, a spus:

felicitari fetele harnicutele! ati facut niste torturi tare faine. mai trimiteti bre si la onesti mancatori de torturi :notworthy: ca fac panze de paianjeni pe la ustensile :pupic:

Multumim Daniela, lasa ca o sa ajunga si la Onesti si eu am avut o perioada in care s-a pus prafu pe ustensile, dar trece si perioada asta, curaj :P

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#974 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 15 February 2010 - 06:51 PM

[quote name='Anca_B' date='14 February 2010 - 04:44 PM' timestamp='1266158692' post='20871']
Ramo,ca de obicei...reusesti sa ne incanti privirea cu lucrarile tale.Frumos,ingrijit,curat,cu detalii....ce sa mai zic?!felicitari!Multa sanatate mamei si viata lunga alaturi de cei dragi!

[/quote]
Multumesc tare mult :D

[quote name='Luminis' date='14 February 2010 - 04:58 PM' timestamp='1266159523' post='20877']
Ramo, ca de obicei, torturile tale sunt superbe. La multi ani fericiti mamei tale! Doamne, parca simt primavara pe aproape cand ma uit la florile alea...

[/quote]
Multumesc frumos, daca iti dau senzatia de primavara inseamna ca mi-au iesit, mersi :D

[quote name='dora' date='14 February 2010 - 05:11 PM' timestamp='1266160298' post='20882'

Ramo cand vad torturile tale raman fara cuvinte fata draga :notworthy:
LA MULTI ANI PLINI SI FERICITI! mamei tale...super tortul pt ziua ei :pupic:

Permiteti-mi sa va prezint si eu tortul de Valentine's Day :P

[/quote]
Oh Dora, ma pregateam sa-ti multumesc de aprecieri si de cand ti-am vazut tortul nici nu mai stiu ce sa zic. Cred ca e cea mai perfecta inima pe acre am vazut-o din tort vreodata.
Felicitari sincere, eu credeam ca numa in royal esti exceptionala, dar m-am inselat rau de tot. Felicitari si multumesc :lol:

[quote name='Yours4ever' date='14 February 2010 - 11:48 PM' timestamp='1266184126' post='20961']
Vrabiutza, faine torturi ai lucrat tu acolo.

Ramo,la multi ani mamei,
ce bine ti'a iesit figurina, zici ca e de aia gumata ce se lipeste pe pereti cum aveam la gradi :P

Ortansa, ce perfect e bustu'. nu's adepta a genului , dar ti'a iesit tare bine

Oti...... e superb!!! si nu mai am cuvinte:)

Doriana, ce fain iti iese ciupitura!!!
si tortul e dragut!

Mimi, ma innebunesti cu frisca aia perfecta!!!

Dora..... ce frumos e.....si replica cu cheia m'o dat gata :P
[/quote]
Mersi Ralu, eu nu am fost la gradi defel, dar cred ca am o vaga idee despre ce vorbesti. Multumesc si de aprecieri si de urari :D

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#975 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 15 February 2010 - 06:52 PM

tort pt vecina mea, am lucrat cu ea si cu fetita unor prieteni, eu doar am ajutat, le'am dat lor mana libera la decor:)
pandispan si mousse'uri cioco
mousse cioco amaruie si menta, mousse cioco alba, mousse cioco lapte, decor chocolate rolls
chocolate mudd cake si mousse cioco alba si cioco neagra, pt un cfr'ist:D

Ralu da ai muncit in w-e asta nu gluma, io nu as putea sa lucrez daca cineva si-ar baga mainile in lucru meu. Vad ca tigaretele au mare trecere la tine, bravo!

Buna seara! Acum sa va prezint tortul acela cu freziile:doua blaturi;unul simplu,pandispan si celalalt tot pandispan dar cu cacao.Mousse de vin alb,mousse de fistic si mousse de piersici,toate din retetele Dorei careia ii multumesc !Invelit cu pasta marshmallows .Tortul l-am numit N & G pentru ca a fost ziua varului meu pe 6 febr, si a varisoarei mele pe 10 febr. asa ca le-am facut un tort la amandoi.Maimutoiul are o semnificatie aparte pentru ei,e din pasta de zahar iar freziile dupa cum stiti, sunt din lapte praf.Va pup,sper sa va placa!Atasament tort N&G 1.jpgO feliuta si pentru voi!

Deci freziile tale zici ca au miros, par atat de reale, felicitari, imi place mult si cum le-ai asezat pe tort !

Vezi postareamona, la 15 February 2010 - 01:06 AM, a spus:

Unul pt fratele sotului. Blat negresa,crema ganache,amestecata cu o jumatate de portie de crema de cacao reteta d-nei Carmen (ca am facut=o de proba,e foarte gustoasa si intradevar se preteaza si la umplut si la decorat)[/color]

Sticla e facuta din blat maruntit,amestecat cu crema. Am zis sa incerc sa nu mai fac din salam de biscuiti. Dar ! Odata omogenizata,aceasta compozitie nu are aceeasi tinuta ca si cea din biscuiti,. Asa ca mi s-a rupt gatul sticlei,ca era mult mai lung si l-am reparat cum am putut...
Si scrisul...clar ca trebuia sa ma fac dr :notworthy:

Si un tort pt noi :D . Stiu...mi s-a mai spus,cand e vorba sa fac pt mine imi piere si bruma de rabdare pe care o am de obicei !
Sotul meu a zis odata ca o sa-mi comande tort,poate daca mi-l plateste, ma straduiesc mai mult :D

:pupic: Tare sotul tau, de ccate ori fac si eu tort pentru casa ma simt vinovata, pentru un strain stau cu orele sa bibilesc dar pentru ai mei ... pauza. Am zis ca nu mai fac tort pt casa numa la evenimente ca sa le pot orna frumos :lol: La asta te-o platit ca nu e neglijat deloc, e chiar dragutz!
Imi place tare si cel cu sticla, iar mesajul e the best

Vezi postareaortansa, la 15 February 2010 - 08:24 AM, a spus:

dragi tortalese,ma iertati ca ultimul meu mesaj fu foarte telegrafic,dar imi picau ochii de oboseala,am postat pe la 11 seara, desi vad ca apare alta ora acolo,ma rog.sunt din ce in ce mai placut surprinsa de numarul in crestere al torturilor impresionante pe care le faceti,sunt in extaz, ce sa mai.mona ca de obicei ,ai niste torturi impecabile,iti reusesc atat de bine astea etajate.lissa-de mult timp imi doresc sa incerc o ceasca de cafea(de fapt am o tentativa pe undeva,dar fara tort),superb ca de obicei.si stripteusele sunt foarte sexy,iar tortul mi se pare imens.gloxi-frumos tortul de botez,ai reusit sa imbini perfect decoratiile.stiu ca bebelasul in palma este facut dupa o matrita luata dupa un bibelou,de cand am vazut modelul m-am gandit:de ce oare mana aia nu este asezata pe orizontala,ca sa poata dormi bebe mai bine:-).oricum,foarte reusit, si-mi place sideful.ramo-frumos,cum ne-ai obisnuit.
mamistef-foarte reusit tortul Travian,scrisul e impecabil,culorile perfecte.
doriana-imi place tinuta torturilor tale,masinuta e foarte haioasa.
taylor-culori frumoase,lucrat ingrijit,bilele de pe margine perfecte.bravo:-)
snej-cat de frumosi sunt botoseii si cipicii de balet,superb!torturile tale sunt extrem de reusite,nu stiu ce nu-ti place.

your4ever-haioase torturi,imi place cum ai intins pasta pe cel pt. cfr-ist:-),keep going.

Anca_B-primul tau tort imbracat in pasta de zahar este reusit,ursuleti din jeleu am folosit si eu pe unul dintre primele mele torturi:-)
vrabiuta-tortul tau turcoaz cu royal icing m-a dat gata.super!

draga Dora-cat de minunat este tortul tau inimioara(la fel ca toate torturile tale).daca n-as sti cat de talentata esti,as fi crezut ca e o poza luata de pe internet.simplu,de efect si perfect.imi place mesajul si-mi place cum ai scris.e scris cu ri?am sa propun si eu modelul asta ,daca l-as fi vazut acum cateva zile l-as fi incercat si eu de valentine.

gabrenia-superbe freziile,le-am admirat si la decoratii,sunt si florile mele preferate.chiar ma gandeam ca n-am vazut frezii din pdz pana acum:-).iar tortul e divin.

mona--imi place sticla si mesajul de pe ea,chiar si tortul pt. voi e delicat.e bine ca ai reusit sa faci unul si pt voi,ca eu pt mine nu stiu daca voi reusi sa fac unul azi.

probabil ca am uitat pe cineva,scuze,oricum urmaresc topicul cu sufletul la gura si nu-mi scapa nici un tort:-)

cat despre rosul meu reusit,da,si eu am fost multumita-la cel cu tzatze am folosit aproape o sticluta(vreo 50 ml cred) de colorant ieftin(1/2$) Foster Clark,in care am inmuiat gelatina.culoarea a iesit frumoasa din prima,n-am mai adaugat colorant dupa aceea.la modul asta de colorare exista totusi riscul sa iasa o pasta sfaramicioasa,mi s-a intamplat,oricum ,a doua zi cu greu mai modelezi ceva cu pasta ramasa pt. ca-si schimba textura.la cel inima cu flori am folosit cam jumatate de borcanel de colorant de la wilton-red-red-enorm de mult,eu il cumpar de aici cu 5 $,dar s-a tinut mortis sa fie rosu-rosu si mi-am zis ca nu pot sa ma fac de ras .nu stiu de ce lumea pe aici opteaza pt. culori asa intense,mie tare mi-ar placea sa folosesc culori pastelate.scrisul e facut cu cutter pt litere si cifre de la wilton,setul acela arhicunoscut.asta a fost un must have pt mine,pt ca am un scris de rad si curcile de mine.

gata,va pup,cand o sa am timp vreau sa va povestesc si eu cum am inceput ,alea-alea .

Multumesc draga Ortansa, asteptam istorioara ta :D

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#976 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 15 February 2010 - 06:54 PM

PS O sa incerc sa fac sa nu mai las sa se stranga atatea replici fara raspuns ca mor cand trebuie sa tot sterg pe emoticoane si nu inteleg de ce :pupic: :notworthy:

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#977 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 15 February 2010 - 07:47 PM

Citeaza

2 din a mele torturi din saptamana asta, unul pentru o fetita de 2 ani care o iubeste pe Minnie Mouse:

Atasament MinnyeMouse.psd.jpg

si al doilea pe care l-am facut cu mare, mare drag pentru mami mea. Modelul l-am gasit pe net si pe margine era piscat cu crimpers, dar cum eu nu am inca asa ceva, am folosit scobitoarea, doar ca in loc sa pun o bucata de pasta sub flori, am folosit royal icing. Florile le-am decupat cu cutitul exceptandu-le pe cele albastre. Nu sunt ele ca si decupate cu decupator, dar mie imi plac tare mult, is tare vesele :notworthy:

Atasament buchet.psd.jpg

Ramo.deosebite!superbe!

Citeaza

Ortansa,foarte frumoase torturile tale,mi-a placut foarte mult acuratetea lor!

Citeaza

Gabrenia, ce bine ti'a iesit!
imi place tare mult cum l'ai decorat!
Multumesc,Raluca!

Citeaza

Fetelor dragi, am cam ipsit zilele astea,v-am citit in fuga si v-am admirat torturile,sunt absolut minunate, cu mentiune speciala pentru tortul "Orange" al Gabreniei....e ff usor de recunoscut maimutoiul haios din reclamele Orange,felicitari!!!
Multumesc,mamistef!Chiar nu m-am gandit sa-l numesc orange;dar se potriveste manusa!

#978 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 15 February 2010 - 07:52 PM

Vezi postareaYours4ever, la 14 February 2010 - 11:48 PM, a spus:

Mimi, ma innebunesti cu frisca aia perfecta!!!

:notworthy:

da'ai avut de lucru,nu gluma!

Buna seara! Acum sa va prezint tortul acela cu freziile

superb!

Vezi postareamona, la 15 February 2010 - 12:35 AM, a spus:

Mimisor,acum realizez ca tu parca ai lipsit la "raport" :P.
Ia fa bine si povesteste si tu cum iti faci reclama,cat iei pe kg etc .
Ca uite cate comenzi ai (sa-ti tina Dumnezeu clientii sanatosi si cu multa pofta de dulce :P )
Frumoase ambele dar acela de majorat imi place mult :pupic:

Mie daca-mi cerea clientul asa,cum sunt bata la modelaj,ii aplicam o poza cu mine pe tort, ca ma incadrez oarecum la descriere :D

:D important sa fie clientul multumit
mai,reclama imi fac tot clientii mei!am putini,dar buni si uite asa imi mai aduc cate un var,un prieten,coleg,etc.
In ceea ce priveste pretul,acesta difera putin de la tort la tort.Sa zicem ca-i cam ca la cofetarie,unde la noi variaza intre 25-30 roni/kg.

Vezi postareamona, la 15 February 2010 - 01:06 AM, a spus:

Unul pt fratele sotului. Blat negresa,crema ganache,amestecata cu o jumatate de portie de crema de cacao reteta d-nei Carmen (ca am facut=o de proba,e foarte gustoasa si intradevar se preteaza si la umplut si la decorat)[/color]

mamaaa,ce-mi place asta cu sticla!si mesajul!

Vezi postareaortansa, la 15 February 2010 - 08:24 AM, a spus:

:P

Vezi postareavrabiuta, la 15 February 2010 - 06:41 PM, a spus:

Foarte frumoase torturile tale, ingrijit lucrate, precum ne-ai obisnuit ! Felicitari !

Vrabiuto,saru'mana!

Foarte reusit Thomasul tau, credeam ca e doar din pasta, asa il apreciez si mai mult :D[/b]
Multumesc tare frumos :lol:
Faci niste trandafiri de ma faci sa-mi doresc sa incerc si eu. Al doilea tort cred ca a afost mai mult decat fascinant pentru sarbatorit :P

a fost fascinat,asa mi s-a zis!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#979 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 15 February 2010 - 07:58 PM

Si acum a va arat ce am muncit eu zilele astea. E tortul pentru botezul nepoticii mele, fata varului meu. Deoarece aveam o vaga impresie cam unde as pune figurinele si nu vedeam ansamblul tortului am cerut sfatul Dorei, careia ii multumesc foarte mult pentru ajutorul dat si pentru clarificarea imaginii mele :lol: Deci Dora un mare :pupic: si un mare buchet de :notworthy: din partea mea.

Asta e impricinatul: (decoratiile le-ati vazut la topicul specific)

Atasament P1050674 1600x1200.JPG

Si din diverse unghiuri:

Atasament P1050703 1600x1200.JPG

Atasament P1050704 1600x1200.JPG

Atasament P1050705 1600x1200.JPG

Deci blat negresa si crema cu 3 cioco.

Aha,deci acesta este tortul de botez cu ingerasi!Fin si delicat ,parca emana puritate !Deosebite,Gloxi!Eu inca nu ma incumet sa fac etajat,nu stiu de ce dar mi-e teama.Oricum eu nu fac pentru comenzi,ci doar pentru apropiatii mei.Consider ca inca nu sunt pregatita pentru asa ceva;Trebuie sa mai curga inca apa pe Dunare pana voi ajunge la nivelul asta avansat la care sunteti voi,de aceea va felicit pe toate pentru maiestria voastra!

#980 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 15 February 2010 - 08:18 PM

Fetelorrrr!
Azi am suferit un accident domestic(bine ca eu si nu pustiul)si pentru maine diminiata am de ornat un tort in forma de bust.Problema e ca nu stiu daca o sa iasa ceva-asta folosindu-ma doar de o mana.De umplut l-am umplut,dar cum il ornez?! :notworthy:
Am luat legatura cu clientul si totusi vrea musai sa-l fac eu,nu-l intereseaza cum o sa iasa ornat,ci mai mult interiorul.
Ce ziceti voi,o sa reusesc sa-l ornez intr-un fel??
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic