ortansa, la 13 February 2010 - 10:32 PM, a spus:
torturile mele de Valentine:
sunt ... perfecte? oare am gasit cuvantul potrivit? Culorile, textura, modelul ... tot ce vrei e perfect, sunt modele demne de urmat, nu pot decat sa te admir . Eu am incercat sa dizolv gelatina in colorant dar nu mi-a iesit, poate nu a fost bun colorantul, o sa mai incerc ca tare imi place rezultatul tau. Cu colorant de la wilton de cate ori am incercat sa fac culori puternice nu reusesc decat sa stric pasta, asa ca ai toata admiratia mea.
gloxinia, la 13 February 2010 - 11:36 PM, a spus:
Ramo ca de obicei ne lasi cu gura cascata, sa stii ca mi-am adus aminte cum faceam flori cu un sablon acu ca iti vazui florile de pe tortul cu Minie.
La multi ani! mamei tale cred ca a fost tare mandra de fiica ei.

Multumesc Oti, stii cu ce am facut florile alea? Cu formele de la setul verde

Mersi de urari, o sa-i transmit
gloxinia, la 13 February 2010 - 11:49 PM, a spus:
Si acum a va arat ce am muncit eu zilele astea. E tortul pentru botezul nepoticii mele, fata varului meu. Deoarece aveam o vaga impresie cam unde as pune figurinele si nu vedeam ansamblul tortului am cerut sfatul Dorei, careia ii multumesc foarte mult pentru ajutorul dat si pentru clarificarea imaginii mele Deci Dora un mare si un mare buchet de din partea mea.
Asta e impricinatul: (decoratiile le-ati vazut la topicul specific
Si din diverse unghiuri
Deci blat negresa si crema cu 3 cioco.
Exceptional, mi-l place de mor, ti-am mai zis, imi pare atat de elegant si de finutz. Felicitari draga si abia astept sa aud impresiile
vrabiuta, la 14 February 2010 - 10:14 AM, a spus:
Multumesc frumos ! As fi vrut sa fie un rosu aprins ca cele ale Ortansei, da cu ce... ca din ce am avut mai mult de-atit nu a iesit ..
Foarte frumose ambele torturi ! Cel al mamei tale, deosebit si emotionant! La multi ani cu mult drag !
Am niste rudenii la Oradea si le-am spus ca daca au vre-o ocazie si vor un tort deosebit, eu stiu pe cineva foarte talentat !
Multumesc mult Vrabiuta si de urari si de recomandare
mona, la 14 February 2010 - 10:48 AM, a spus:
Ramo,imi plac asa de mult torturile tale cu tema aplicata de parca mi-as dori si eu unul pentru mine . Nu stiu de ce,tot mi se par greu de facut sabloanele .Si oricum am copiatorul defect...
Multi ani sanatosi si fericiti,mamei tale. Tare frumos tortulet i-ai facut !Are de ce se mandri cu o fata asa talentata
Eu fac decoratiile din royal direct pe tort.Nu-mi reuseste consistenta pt a putea face decoratii care merg apoi uscate De fapt cred ca nu mixez suficient...
N-am cronometrat dar cu aproximatie,la ultimul tort mi-a luat cam 20 minute.Ca nu stau sa le bibilesc ca-i prea moale royalul si se fleoscaieste
Mona mersi de urarile pentru mami :* Sabloanele chiar nu sunt greu de facut, intr-adevar ai nevoie de minim 2 coli identice ca sa ai de unde decupa:P Cu royalul, eu zic ca nu doar mixarea e importanta, acuma Dora te rog corecteaza-ma daca nu am dreptate

Eu am observat ca nu intotdeauna e suficient zaharul din reteta. Cred ca depinde foarte mult si de marimea oului, eu nu am cantarit niciodata albusul si daca am mai pus putin zahar dupa cele 10-15 minute, a iesit bine royalul, in sensul ca nu se mai pleostea, acuma ca nu am incercat inca sa fac finetzuri cu el, asta e cu totul alta poveste. Am intrebat cand il aplici pentru ca mie ca sa fac inimioarele alea in jurul tortului cred ca mi-ar lua o ora, lucrez f f f incet si cred ca as prefera sa le fac inainte si sa le aplic doar