Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 376
  • 377
  • 378
  • 379
  • 380
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#7541 Useril este offline   corinusha 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 18-August 11

Postat 06 September 2011 - 10:56 PM

Buna, am revenit si eu, ziua fetitei mele a trecut, am depasit si imensa provocare de a-i face eu tortul, am fcaut chiar 2 nu unul - pe cel mai mic l-a dus sotul la serviciu.
Deci tortul Carinei a avut blat negru, crema de cafea a Dorei (pe care am facut-o cu cafea decofeinizata si in care am mai pus pentru aroma 2 lingurite de ness, decofeinizat si el), blat cu nuca, crema caramel, nuci pralinate, din nou crema caramel si blat cu nuca, crema mascarpone, visine si blat alb, imbracat in PDZ (care mi-a iesit un pic casanta si care jos mi-a facut incretituri pe care am incercat sa le maschez cu o banda de PDZ). Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1264-13153423063276.jpgImagine atasata: monthly_09_2011/post-1264-13153423082118.jpgImagine atasata: monthly_09_2011/post-1264-13153423112897.jpgImagine atasata: monthly_09_2011/post-1264-13153423133587.jpgImagine atasata: monthly_09_2011/post-1264-13153423157262.jpg
Cel de al doilea a avut blat negru, crema de cafea cu fulgi de ciocolata neagra, nuci pralinate, crema de vanilie cu frisca si fulgi de ciocolata alba, glazurat cu glazura luciasa a Adrianei si ornat cu ciocolata alba.Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1264-13153424226681.jpgImagine atasata: monthly_09_2011/post-1264-13153424250067.jpgImagine atasata: monthly_09_2011/post-1264-13153424308314.jpgImagine atasata: monthly_09_2011/post-1264-13153424276084.jpg
P.S.: Va rog mult sa imi spuneti parerea voastra sincera pentru a putea corecta pe viitor eventualele greseli.

#7542 Useril este offline   corinusha 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 18-August 11

Postat 06 September 2011 - 11:08 PM

Vezi postareaReny, la 06 September 2011 - 07:16 PM, a spus:

Multumesc pentru ajutor...
Aici e un colaj cu torturile pe care le-am facut de cand am inceput sa va citesc...
primele trei sunt inainte de a citi despre pasta de zahar. cel alb l-am facut pentru soacra mea,
si apoi am prins curaj si am mai facut cateva... Cu ajutorul vostru sper sa fac si mai frumoase

Cum ai colorat tortul care are blatul in mai multe culori (cel cu vacuta)? Ce coloranti ai folosit?

#7543 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 07 September 2011 - 07:37 AM

Vezi postareacorinusha, la 06 September 2011 - 11:08 PM, a spus:

Vezi postareaReny, la 06 September 2011 - 07:16 PM, a spus:

Multumesc pentru ajutor...
Aici e un colaj cu torturile pe care le-am facut de cand am inceput sa va citesc...
primele trei sunt inainte de a citi despre pasta de zahar. cel alb l-am facut pentru soacra mea,
si apoi am prins curaj si am mai facut cateva... Cu ajutorul vostru sper sa fac si mai frumoase

Cum ai colorat tortul care are blatul in mai multe culori (cel cu vacuta)? Ce coloranti ai folosit?

Am facut blat de pandispan si am pus in cantitate egala cinci boluri si in fiecare bol am pus o alta culoare.. Eu am luat de la LB coloranti gel wilton rosu galben si albastru si le combin.
Dupa aia in tava am pus in mijloc o culoare si in mijlocul ei am turnat urmatoarea si tot asa.. si se disperseaza ele.
Asa a aratat dupa ce l-am taiat

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1257-13153737785171.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1257-13153737933756.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1257-13153738048723.jpg


#7544 Useril este offline   corinusha 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 18-August 11

Postat 07 September 2011 - 09:27 AM

Vezi postareaReny, la 07 September 2011 - 07:37 AM, a spus:

Vezi postareacorinusha, la 06 September 2011 - 11:08 PM, a spus:

Vezi postareaReny, la 06 September 2011 - 07:16 PM, a spus:

Multumesc pentru ajutor...
Aici e un colaj cu torturile pe care le-am facut de cand am inceput sa va citesc...
primele trei sunt inainte de a citi despre pasta de zahar. cel alb l-am facut pentru soacra mea,
si apoi am prins curaj si am mai facut cateva... Cu ajutorul vostru sper sa fac si mai frumoase

Cum ai colorat tortul care are blatul in mai multe culori (cel cu vacuta)? Ce coloranti ai folosit?

Am facut blat de pandispan si am pus in cantitate egala cinci boluri si in fiecare bol am pus o alta culoare.. Eu am luat de la LB coloranti gel wilton rosu galben si albastru si le combin.
Dupa aia in tava am pus in mijloc o culoare si in mijlocul ei am turnat urmatoarea si tot asa.. si se disperseaza ele.
Asa a aratat dupa ce l-am taiat

Multumesc frumos pentru lamuriri. Cam cat colorant folosesti sa colorezi aluatul? Cu ce pui ca sa zic asa - tot cu scobitoarea sau cu lingurita?

#7545 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 07 September 2011 - 10:44 AM

Reny- bine ai venit.
-sunt f frumoase torturile tale, cel cu vacuta foarte ingenios, si ce pandispan frumos ti-a iesit, apropo ce reteta ai folosit si in ce l-ai facut ca ti-au iesit marginile asa drepte, cuptorul tau e cumva pe curent?
- spor pe mai departe la cat mai multe tortulete!

Corinusha - foarte bine arat tortul supraetajat, cu ce ai facut florile de pe el?
-iar cel cu glazura arata foarte apetisant fff frumos.

#7546 Useril este offline   corinusha 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 18-August 11

Postat 07 September 2011 - 11:15 AM

Vezi postareaMica83, la 07 September 2011 - 10:44 AM, a spus:

Reny- bine ai venit.
-sunt f frumoase torturile tale, cel cu vacuta foarte ingenios, si ce pandispan frumos ti-a iesit, apropo ce reteta ai folosit si in ce l-ai facut ca ti-au iesit marginile asa drepte, cuptorul tau e cumva pe curent?
- spor pe mai departe la cat mai multe tortulete!

Corinusha - foarte bine arat tortul supraetajat, cu ce ai facut florile de pe el?
-iar cel cu glazura arata foarte apetisant fff frumos.

Multumesc frumos, florile le-am decupat cu un set de decupatoare cumparat o data cu colorantii de pe lumea basmelor.

#7547 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 07 September 2011 - 03:26 PM

Vezi postareaMica83, la 07 September 2011 - 10:44 AM, a spus:

Reny- bine ai venit.
-sunt f frumoase torturile tale, cel cu vacuta foarte ingenios, si ce pandispan frumos ti-a iesit, apropo ce reteta ai folosit si in ce l-ai facut ca ti-au iesit marginile asa drepte, cuptorul tau e cumva pe curent?
- spor pe mai departe la cat mai multe tortulete!

Corinusha - foarte bine arat tortul supraetajat, cu ce ai facut florile de pe el?
-iar cel cu glazura arata foarte apetisant fff frumos.

Pandispanul pe care il fac eu e o reteta pe care o am de la bunica mea din Iasi:
Ingrediente:
5 oua, 10 lg zahar, 10 lg faina, 3 lg apa, 1 praf de copt, 1 zahar vanilinat
Bati albusul tare si tot adaugi cate o lingura de zahar si plicul de zahar vanilinat. Galbenusul il mesteci cu 3 linguri de apa si il torni peste albus si mesteci cu mixerul pana se omogenizeaza. La sfarsit pui faina pe care o mesteci in prealabil cu praful de copt.
Da am cuptor electric
Eu il tin in cuptorul preincalzit la 180 de grade 40 de minute...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1257-13154021633194.jpg


#7548 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 07 September 2011 - 03:31 PM

Vezi postareacorinusha, la 07 September 2011 - 09:27 AM, a spus:

Vezi postareaReny, la 07 September 2011 - 07:37 AM, a spus:

Vezi postareacorinusha, la 06 September 2011 - 11:08 PM, a spus:

Vezi postareaReny, la 06 September 2011 - 07:16 PM, a spus:

Multumesc pentru ajutor...
Aici e un colaj cu torturile pe care le-am facut de cand am inceput sa va citesc...
primele trei sunt inainte de a citi despre pasta de zahar. cel alb l-am facut pentru soacra mea,
si apoi am prins curaj si am mai facut cateva... Cu ajutorul vostru sper sa fac si mai frumoase

Cum ai colorat tortul care are blatul in mai multe culori (cel cu vacuta)? Ce coloranti ai folosit?

Am facut blat de pandispan si am pus in cantitate egala cinci boluri si in fiecare bol am pus o alta culoare.. Eu am luat de la LB coloranti gel wilton rosu galben si albastru si le combin.
Dupa aia in tava am pus in mijloc o culoare si in mijlocul ei am turnat urmatoarea si tot asa.. si se disperseaza ele.
Asa a aratat dupa ce l-am taiat

Multumesc frumos pentru lamuriri. Cam cat colorant folosesti sa colorezi aluatul? Cu ce pui ca sa zic asa - tot cu scobitoarea sau cu lingurita?

cu varful de scobitoare pun si acolo si chiar daca par mai pale culorile la copt devin mai tari

#7549 Useril este offline   corinusha 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 18-August 11

Postat 07 September 2011 - 04:27 PM

Vezi postareaReny, la 07 September 2011 - 03:31 PM, a spus:

Vezi postareacorinusha, la 07 September 2011 - 09:27 AM, a spus:

Vezi postareaReny, la 07 September 2011 - 07:37 AM, a spus:

Vezi postareacorinusha, la 06 September 2011 - 11:08 PM, a spus:

Vezi postareaReny, la 06 September 2011 - 07:16 PM, a spus:

Multumesc pentru ajutor...
Aici e un colaj cu torturile pe care le-am facut de cand am inceput sa va citesc...
primele trei sunt inainte de a citi despre pasta de zahar. cel alb l-am facut pentru soacra mea,
si apoi am prins curaj si am mai facut cateva... Cu ajutorul vostru sper sa fac si mai frumoase

Cum ai colorat tortul care are blatul in mai multe culori (cel cu vacuta)? Ce coloranti ai folosit?

Am facut blat de pandispan si am pus in cantitate egala cinci boluri si in fiecare bol am pus o alta culoare.. Eu am luat de la LB coloranti gel wilton rosu galben si albastru si le combin.
Dupa aia in tava am pus in mijloc o culoare si in mijlocul ei am turnat urmatoarea si tot asa.. si se disperseaza ele.
Asa a aratat dupa ce l-am taiat

Multumesc frumos pentru lamuriri. Cam cat colorant folosesti sa colorezi aluatul? Cu ce pui ca sa zic asa - tot cu scobitoarea sau cu lingurita?

cu varful de scobitoare pun si acolo si chiar daca par mai pale culorile la copt devin mai tari

Multumesc.

#7550 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 07 September 2011 - 07:28 PM

Mica frumoasa papusa .

Reny bine ai venit ,felicitari pt torturi iar in legatura cu blatul colorat pe care l-am vazut pe youtube acum aproximativ 1 an n-am avut curaj sa-l fac m-am gandit ca ii va strica gustu blatului sau sa nu fie prea mult colorant este vreo diferenta
ii schimba gustul .

Corinusha frumoase torturi dar cel cu ciocolata arata delicios .


Si acum doua torturi facute ieri pupici.


Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1067-1315416259992.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1067-13154162670724.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1067-13154162816783.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1067-13154163022221.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1067-13154163093901.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1067-13154164108868.jpg

#7551 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 08 September 2011 - 06:43 AM

colorant trebuie sa pui foarte putin si nu a fost nici o diferenta de gust... Si eu tot de acolo m-am inspirat

#7552 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 08 September 2011 - 07:36 AM

Marina torturile tale sunt foarte frumoase, dragute, ce rabdare ai, si culorile la mine de data aceasta s-au vazut frumoase, vii.

Reny mersi de reteta de pandispan, la mine problema este cuptorul, este pe gaz si e fffff vechi trebuie schimbat pentru ca usa nu mai inchide bine, si cu orice reteta as incerca nu imi creste pandispanul bine.

#7553 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 08 September 2011 - 08:20 AM

Vezi postareaMica83, la 08 September 2011 - 07:36 AM, a spus:

Marina torturile tale sunt foarte frumoase, dragute, ce rabdare ai, si culorile la mine de data aceasta s-au vazut frumoase, vii.

Reny mersi de reteta de pandispan, la mine problema este cuptorul, este pe gaz si e fffff vechi trebuie schimbat pentru ca usa nu mai inchide bine, si cu orice reteta as incerca nu imi creste pandispanul bine.

Ai dreptate eu foarte multi ani nu am facut nici o prajitura exact din acelasi motiv , nu mi se inchidea bine usa si nu cresteau frumos... asa ca am facut o investitie si mi-am luat cuptor electric incastrabil... Noroc ca sotul face mobila la comanda si nu am mai dat bani si acolo sa il pot monta. :D

#7554 Useril este offline   terezia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 01-March 11

Postat 08 September 2011 - 08:33 AM

Vezi postareamarina, la 07 September 2011 - 07:28 PM, a spus:

Mica frumoasa papusa .

Reny bine ai venit ,felicitari pt torturi iar in legatura cu blatul colorat pe care l-am vazut pe youtube acum aproximativ 1 an n-am avut curaj sa-l fac m-am gandit ca ii va strica gustu blatului sau sa nu fie prea mult colorant este vreo diferenta
ii schimba gustul .

Corinusha frumoase torturi dar cel cu ciocolata arata delicios .


Si acum doua torturi facute ieri pupici.


Atasament Photo1423.jpg
Atasament Photo1425.jpg
Atasament Photo1431.jpg

Atasament Photo1438.jpg
Atasament Photo1417.jpg
Atasament Photo1440.jpg

foarte frumos ,cu ce ai facut marginea neagra de la tortul cu flori.multumesc.

#7555 Useril este offline   mireusa 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 23-June 11

Postat 08 September 2011 - 08:54 AM

La multi ani celor care isi sarbatoresc ziua onomastica de Sf.Maria !
"Nu exista o dragoste mai sincera decat cea pentru mancare"-George Bernard Show

Dolceria Elianei

#7556 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 08 September 2011 - 12:04 PM

La Multi Ani! La toate Mariile, sa ne traiti. :)

#7557 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 08 September 2011 - 12:50 PM

La multi ani !!! celor care isi sarbatoresc ziua de nume

#7558 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 08 September 2011 - 04:41 PM

Vezi postareaReny, la 08 September 2011 - 06:43 AM, a spus:

colorant trebuie sa pui foarte putin si nu a fost nici o diferenta de gust... Si eu tot de acolo m-am inspirat

Multumesc!

#7559 Useril este offline   lisa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 10-April 11

Postat 08 September 2011 - 04:42 PM

primul meu tort acoperit in ciocolata de modelaj. mi-a placut mult mai mult decay fondantul/
Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1162-13154929235729.jpg
Imagine atasata: monthly_09_2011/post-1162-13154929415761.jpg
Mama de strumfi blonzi

#7560 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 08 September 2011 - 04:47 PM

La multi ani! Pemtru toate Mariile.

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 376
  • 377
  • 378
  • 379
  • 380
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi