Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 390
  • 391
  • 392
  • 393
  • 394
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#7821 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 10 January 2012 - 09:57 PM

Multumesc Mica!
Iata un tort facut pt casa din blat pandispan cu crema de ciocolata si foi de bezele cu nuca
o delicatese.
Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1067-132622541674.jpg

#7822 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 17 January 2012 - 09:23 PM

Vezi postareaMica83, la 05 December 2011 - 02:46 PM, a spus:

Am mai facut si eu un tort leptop pentru fratele meu, el nu s-a lasat pozat e mai rusinos, dar tortul i-a placut mult Atasament LAPTOP1.JPG,
nu stiu ce am facut cu pasta dar de data acesta mi-a crapat, poate imi spuneti voi cu ce am gresit, si mai am o intrebare voi puneti gumtex in pasta de zahar?
As vrea sa fie mai elastica pentru a putea face flori dar cu pasta de zahar pe care o fac eu e foarte greu.
Atasament LAPTOP2.JPG

Atasament LAPTOP3.JPG.

Pasta Adrianei nu se pate combina cu Gum tex. Incepe sa se farimiteze. Ptr. Flori incercati pasta de flori Wilton pe baza de Gum tex. Eu asta folosesc si pot sune ca merge de minune.
Citeva din ultimele torturi.

#7823 Useril este offline   Mayyadah 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 20-December 11
  • LocationBucuresti

Postat 18 January 2012 - 02:40 PM

Va salut cu toata consideratia si admiratia pentru minunatiile dv
As vrea sa imi spuneti daca pot acoperi cu pasta de zahar sau marshmallow un tort glazurat cu ciocolata.
Va multumesc si va doresc toate cele bune.

#7824 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 18 January 2012 - 03:10 PM

Vezi postareaMayyadah, la 18 January 2012 - 02:40 PM, a spus:

Va salut cu toata consideratia si admiratia pentru minunatiile dv
As vrea sa imi spuneti daca pot acoperi cu pasta de zahar sau marshmallow un tort glazurat cu ciocolata.
Va multumesc si va doresc toate cele bune.

Cred ca da, asta daca nu se inmoaie, pasta.Dar, intreb, de ce l-ai glazurat intai si-apoi vrei sa-l acoperi cu pdz?
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#7825 Useril este offline   Mayyadah 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 20-December 11
  • LocationBucuresti

Postat 18 January 2012 - 03:44 PM

Vezi postareasce76, la 18 January 2012 - 03:10 PM, a spus:

Vezi postareaMayyadah, la 18 January 2012 - 02:40 PM, a spus:

Va salut cu toata consideratia si admiratia pentru minunatiile dv
As vrea sa imi spuneti daca pot acoperi cu pasta de zahar sau marshmallow un tort glazurat cu ciocolata.
Va multumesc si va doresc toate cele bune.

Cred ca da, asta daca nu se inmoaie, pasta.Dar, intreb, de ce l-ai glazurat intai si-apoi vrei sa-l acoperi cu pdz?

Multumesc mult pt ajutor.
Nu l-am glazurat. Ma intrebam daca ar fi un procedeu corect. Vineri, saptamana aceasta, intentionez sa il fac si pt ca intre blaturi doream sa pun o crema formata din ricotta si visine, ma gandeam sa-l glazurez cu cioco, sa aiba si putina ciocolata.

#7826 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 18 January 2012 - 03:54 PM

Vezi postareaMayyadah, la 18 January 2012 - 03:44 PM, a spus:

Vezi postareasce76, la 18 January 2012 - 03:10 PM, a spus:

Vezi postareaMayyadah, la 18 January 2012 - 02:40 PM, a spus:

Va salut cu toata consideratia si admiratia pentru minunatiile dv
As vrea sa imi spuneti daca pot acoperi cu pasta de zahar sau marshmallow un tort glazurat cu ciocolata.
Va multumesc si va doresc toate cele bune.

Cred ca da, asta daca nu se inmoaie, pasta.Dar, intreb, de ce l-ai glazurat intai si-apoi vrei sa-l acoperi cu pdz?

Multumesc mult pt ajutor.
Nu l-am glazurat. Ma intrebam daca ar fi un procedeu corect. Vineri, saptamana aceasta, intentionez sa il fac si pt ca intre blaturi doream sa pun o crema formata din ricotta si visine, ma gandeam sa-l glazurez cu cioco, sa aiba si putina ciocolata.


De ce nu incerci sa pui un strai de glazura(cioco topita pe fiecare blat, apoi crema, iar blat, glazura, ca la uultimul blat sa poti sa nu pui decat crema de unt.Asa, zic eu, impaci si capra(glazura)si varza(pdz) =))
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#7827 Useril este offline   Mayyadah 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 20-December 11
  • LocationBucuresti

Postat 18 January 2012 - 04:06 PM

Vezi postareasce76, la 18 January 2012 - 03:54 PM, a spus:

Vezi postareaMayyadah, la 18 January 2012 - 03:44 PM, a spus:

Vezi postareasce76, la 18 January 2012 - 03:10 PM, a spus:

Vezi postareaMayyadah, la 18 January 2012 - 02:40 PM, a spus:

Va salut cu toata consideratia si admiratia pentru minunatiile dv
As vrea sa imi spuneti daca pot acoperi cu pasta de zahar sau marshmallow un tort glazurat cu ciocolata.
Va multumesc si va doresc toate cele bune.

Cred ca da, asta daca nu se inmoaie, pasta.Dar, intreb, de ce l-ai glazurat intai si-apoi vrei sa-l acoperi cu pdz?

Multumesc mult pt ajutor.
Nu l-am glazurat. Ma intrebam daca ar fi un procedeu corect. Vineri, saptamana aceasta, intentionez sa il fac si pt ca intre blaturi doream sa pun o crema formata din ricotta si visine, ma gandeam sa-l glazurez cu cioco, sa aiba si putina ciocolata.


De ce nu incerci sa pui un strai de glazura(cioco topita pe fiecare blat, apoi crema, iar blat, glazura, ca la uultimul blat sa poti sa nu pui decat crema de unt.Asa, zic eu, impaci si capra(glazura)si varza(pdz) =))


Excelent! Nu m-as fi gandit in veci ! Mii de multumiri! =))

#7828 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 18 January 2012 - 04:10 PM

Sa-ti fie de folos.Te astept cu tortul si poate-mi dai si mie o felie... =))
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#7829 Useril este offline   Mayyadah 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 20-December 11
  • LocationBucuresti

Postat 18 January 2012 - 04:27 PM

Vezi postareasce76, la 18 January 2012 - 04:10 PM, a spus:

Sa-ti fie de folos.Te astept cu tortul si poate-mi dai si mie o felie... =))


Sper sa imi iasa si daca asa va fi, vi-l dedic ! =))

#7830 Useril este offline   Mayyadah 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 20-December 11
  • LocationBucuresti

Postat 18 January 2012 - 04:45 PM

Ma gandesc sa procedez cam asa: pun pe primul blat glazura de cioco,pun la rece,apoi crema de ricotta si visine si urmatorul blat peste care torn din dou glazura de cioco,inapoi la rece, apoi ultimul blat uns cu unt si acoperit cu pasta de zahar sau marshmallow ?
Ce ziceti de combinatia asta? Ricotta,visine,cioco? Pasta de zahar sau marshmallow?
Este primul meu tort pe care l-as imbraca, deci sunt incepatoare-incepatoare !!! =))

#7831 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 18 January 2012 - 11:17 PM

Eu iti recomand sa faci pasta de zahar pentru ca putin mai usor de facut dpdv al meu si mai ieftina.

-5 g gelatina , hidratata in 30 ml apa apoi pe baie de aburi sau in micro o faci lichida
-50 de grame de glucoza lichida ori miere sau energizant. Torni gelatina topita peste energizantul amestecat deja cu aroma de migdale.Daca iti colorezi pasta adauga colorantul peste energizant pentru ca astfel se amesteca mai bine si nici nu-ti afecteaza asa mult consistenta pastei in cazul in care trebuie sa adaugi mult colorant.

- 450 de grame de zahar pudra cumparat (pune in vasul in care faci pasta doar 250 gr zahar si asta pentru ca umiditatea influenteaza absorbtia zaharului)

Amesteci ingredientele cu o lingura de lemn si tot mai adaugi zahar pana cand pasta are o consistenta usor de modelat.

Nu adauga amidon in zahar pentru ca poate contine deja si daca adaugi amidon prea mult tinzi sa-ti strici pasta.Daca esti din Ro si folosesti unul din tipurile de zahar existente pe piata incearca sa-l macini inainte daca nu da-l printr-o sita si asta pentru ca nu e macinat tare bine cel din Romania.

Ce diametru are tava?
Secret: daca pui pasta mai groasa pe tort nu se vad imperfectiunile blatului umplut.

Recomandare: fa blatul cu o zi inainte de ornare si umple-l seara ca sa aibe timp (noaptea) sa se aseze si sa fie stabila si intarita crema dintre blaturi.

Daca pasta ti-o colorezi atunci fa-o cu o seara inainte si astfel o tii intr-o punga..

Vezi ca are dora o crema de ricotta cu caise care am inteles ca e tare buna.

250 gr ricotta
75 gr zahar pudra
8 foi gelatina
5 bucati de caise din compot (in reteta lui dora apar 520 gr caise insa ea a folosit si la blat)
2 lingurite suc de lamaie
3 lingurite lichior de caise sau brandy
400 ml frisca

Puneti la inmuiat in apa rece gelatina.
Caisele le transformi in pure si adaugati ricotta si zaharul pudra.
Gelatina o topiti pe baie de aburi, parfumati-o cu lichiorul si sucul de lamaie si adaugati-o cremei.
La sfarsit adaugati frisca batuta si se amesteca usor cu lingura de lemn

Bafta.

#7832 Useril este offline   Mayyadah 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 20-December 11
  • LocationBucuresti

Postat 19 January 2012 - 03:36 PM

Vezi postareayoyo, la 18 January 2012 - 11:17 PM, a spus:

Eu iti recomand sa faci pasta de zahar pentru ca putin mai usor de facut dpdv al meu si mai ieftina.

-5 g gelatina , hidratata in 30 ml apa apoi pe baie de aburi sau in micro o faci lichida
-50 de grame de glucoza lichida ori miere sau energizant. Torni gelatina topita peste energizantul amestecat deja cu aroma de migdale.Daca iti colorezi pasta adauga colorantul peste energizant pentru ca astfel se amesteca mai bine si nici nu-ti afecteaza asa mult consistenta pastei in cazul in care trebuie sa adaugi mult colorant.

- 450 de grame de zahar pudra cumparat (pune in vasul in care faci pasta doar 250 gr zahar si asta pentru ca umiditatea influenteaza absorbtia zaharului)

Amesteci ingredientele cu o lingura de lemn si tot mai adaugi zahar pana cand pasta are o consistenta usor de modelat.

Nu adauga amidon in zahar pentru ca poate contine deja si daca adaugi amidon prea mult tinzi sa-ti strici pasta.Daca esti din Ro si folosesti unul din tipurile de zahar existente pe piata incearca sa-l macini inainte daca nu da-l printr-o sita si asta pentru ca nu e macinat tare bine cel din Romania.

Ce diametru are tava?
Secret: daca pui pasta mai groasa pe tort nu se vad imperfectiunile blatului umplut.

Recomandare: fa blatul cu o zi inainte de ornare si umple-l seara ca sa aibe timp (noaptea) sa se aseze si sa fie stabila si intarita crema dintre blaturi.

Daca pasta ti-o colorezi atunci fa-o cu o seara inainte si astfel o tii intr-o punga..

Vezi ca are dora o crema de ricotta cu caise care am inteles ca e tare buna.

250 gr ricotta
75 gr zahar pudra
8 foi gelatina
5 bucati de caise din compot (in reteta lui dora apar 520 gr caise insa ea a folosit si la blat)
2 lingurite suc de lamaie
3 lingurite lichior de caise sau brandy
400 ml frisca

Puneti la inmuiat in apa rece gelatina.
Caisele le transformi in pure si adaugati ricotta si zaharul pudra.
Gelatina o topiti pe baie de aburi, parfumati-o cu lichiorul si sucul de lamaie si adaugati-o cremei.
La sfarsit adaugati frisca batuta si se amesteca usor cu lingura de lemn

Bafta.



Multumesc mult pentru ajutor. Sper sa reusesc.

#7833 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 20 January 2012 - 08:35 PM

La aniversarea unei novice schioare...decorat integral cu ciocolata plastica.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-44-13270844120266.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#7834 Useril este offline   iuliagabriela 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 22-January 12

Postat 22 January 2012 - 11:09 AM

Buna Bucatarese!!!!
In sfarsit am gasit un forum cu de toate si mai ales cu maini pricepute! :violent5:
Sunt o mamica de 2 pitici.....3 ani jumate si 2 anisori impliniti de curand......care de cateva lunite a descoperit arta decorarii torturilor.Eu folosesc MMF ....cu ea m-am inteles cel mai bine.....si pana acum am realizat cateva tortulete asa pt familion....as pune si pozici dar inca nu stiu cum :rolleyes:

#7835 Useril este offline   iuliagabriela 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 22-January 12

Postat 22 January 2012 - 11:43 AM

cred ca am gasit cum pot incarca pozicile.....
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#7836 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 22 January 2012 - 02:16 PM

Mama, mama....
Enervant de talentata pentru o incepatoare :occasion15: :thumleft:
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#7837 Useril este offline   iuliagabriela 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 22-January 12

Postat 22 January 2012 - 02:30 PM

Vezi postareasce76, la 22 January 2012 - 02:16 PM, a spus:

Mama, mama....
Enervant de talentata pentru o incepatoare :occasion15: :thumleft:


Multumesc :floare:
In apararea mea......alor mei pitici le place tare mult joaca cu plastelina......si fara mami nu se poate :blush: :D

#7838 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 22 January 2012 - 02:36 PM

Ei ,hai ca eu modelez de vreo 15 ani, cu copiii la scoala, dar cand vine vorba sa fac vreo figurina din pdz, tot ma ia cu dureri de cap.Asta tine , pur si simplu de talent, si abia apoi de experinta... :occasion15:
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#7839 Useril este offline   iuliagabriela 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 22-January 12

Postat 22 January 2012 - 03:10 PM

n-am fost sigura ca am indemanarea la inceput si am facut cateva incercari....pun niste pozici imediat......ca am invatat cum merge treaba :occasion15:

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#7840 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 22 January 2012 - 03:18 PM

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1031-13272382047496.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1031-13272382047496.jpg
Ha, ha...Si eu am oaie si elefant....Cat despre trandafiri, nu-mi ies decat din sugus :occasion15:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1031-13272381759766.jpg

Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 390
  • 391
  • 392
  • 393
  • 394
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi