Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#7861
Postat 06 February 2012 - 07:58 PM
E al doilea tort, primul e un pic mai sus pe pagina, dar la asta am facut si figurinele modelate, dincolo doar am taiat cu forme si am modelat f putin la o margareta.
Oricum am citit tot topicul de aici de la torturi si am tot cautat pe net despre trenuri...si atunci mi-a fost mai usor cu sfaturile de pe aici.
Am prins curaj sa imi mai comand si eu o tura de coloranti.
Stiti daca cu colorantul marou pot sa obtin un marou inchis sau se sfarama pasta? Am vazut pe aici sau pe net, nu mai stiu unde un tort cu alb si marou minunat si as vrea sa il fac pentru ziua nasilor celui mic la final de luna. Dar daca nu iese culoarea asa intensa nu cred ca o sa imi placa.
Si inca o intrebare. Pot adauga arome in pasta de zahar? Am vrut sa adaug o esenta de portocale si m-am temut sa nu imi strice.
Multumesc
#7862
Postat 06 February 2012 - 08:21 PM
Nu stiu care tort alb cu maro vrei sa-l faci dar daca nu obtii o nuanta foarte inchisa poti sa-l pictezi cu colorant si alcool, alcoolul evaporandu-se ramane doar culoarea. Partea faina e ca poti face asta cu orice culoare sau poti incerca colorantii praf de la LB care sunt foarte intensi. Eu rosu de exemplu cu praf de la ei il fac.
#7863
Postat 07 February 2012 - 10:31 AM
intentionez sa fac o comanda la ei zilele acestea si o sa imi iau si niste coloranti praf pentru ca vreau sa imi iasa intens maroul.
Pot sa diluez si colorantii Wilton cu alcool sau doar cei praf?
Cum se acopera tortul cu pasta in 2 culori sa iasa bine? Am inteles ca la imbinare de obicei se pun ceva decoratii. Aveti pe undeva un filmulet? Sau totul sta in masurat si asezat bine?
#7864
Postat 07 February 2012 - 11:13 AM

Imagini atasate
#7865
Postat 07 February 2012 - 11:22 AM

Imagini atasate
#7866
Postat 07 February 2012 - 10:07 PM
bpaula, la 07 February 2012 - 10:31 AM, a spus:
intentionez sa fac o comanda la ei zilele acestea si o sa imi iau si niste coloranti praf pentru ca vreau sa imi iasa intens maroul.
Pot sa diluez si colorantii Wilton cu alcool sau doar cei praf?
Cum se acopera tortul cu pasta in 2 culori sa iasa bine? Am inteles ca la imbinare de obicei se pun ceva decoratii. Aveti pe undeva un filmulet? Sau totul sta in masurat si asezat bine?
Eu pe cei wilton ii diluez.
Pune modelul tortului ce vrei sa-l faci, e mai usor sa tesaftuim pe "direct"
Lucikutza ai ceva torturi aunate, imi place ca lucrezi curat

#7867
Postat 07 February 2012 - 11:44 PM

Imagini atasate
#7868
Postat 08 February 2012 - 12:00 AM
Mai am de lucru la glazura de ciocolata



Imagini atasate
#7869
Postat 08 February 2012 - 08:40 AM
Si acum am si eu o intrebare a folosit careva dintre voi crema de castane la vreun tort, as vrea sa fac o asa crema dar nu stiu cum sa o fac ca sa pun si gelatina in ea ca sa se lege si sa nu curga, daca aveti prin caietele voastre de retete o asemenea reteta v-as fii foarte recunoscatoare.
#7870
Postat 11 February 2012 - 03:48 PM
Mica83, la 08 February 2012 - 08:40 AM, a spus:
Si acum am si eu o intrebare a folosit careva dintre voi crema de castane la vreun tort, as vrea sa fac o asa crema dar nu stiu cum sa o fac ca sa pun si gelatina in ea ca sa se lege si sa nu curga, daca aveti prin caietele voastre de retete o asemenea reteta v-as fii foarte recunoscatoare.
Felicitari fetelor, urez si eu bun venit fetelor care sunt nou inscrise si vreau sa le felicit, lucreaza foarte frumos. Desi nu scriu in ultimul timp pe forum, va urmaresc mereu. Ati evoluat mult si ma bucur ca acest forum asa cum m-a ajutata si ma ajuta pe mine vad ca e de folos multora dintre noi.
Va pup si va doresc un weekend frumos plin de torturi deosebite.
Vin si eu cu ultimele torturi dar doar saptamana viitoare, pana atunci spor la tortalit!
#7871
Postat 12 February 2012 - 09:16 AM
#7872
Postat 12 February 2012 - 05:28 PM
bbenyci, la 11 February 2012 - 03:48 PM, a spus:
Mica83, la 08 February 2012 - 08:40 AM, a spus:
Si acum am si eu o intrebare a folosit careva dintre voi crema de castane la vreun tort, as vrea sa fac o asa crema dar nu stiu cum sa o fac ca sa pun si gelatina in ea ca sa se lege si sa nu curga, daca aveti prin caietele voastre de retete o asemenea reteta v-as fii foarte recunoscatoare.
Felicitari fetelor, urez si eu bun venit fetelor care sunt nou inscrise si vreau sa le felicit, lucreaza foarte frumos. Desi nu scriu in ultimul timp pe forum, va urmaresc mereu. Ati evoluat mult si ma bucur ca acest forum asa cum m-a ajutata si ma ajuta pe mine vad ca e de folos multora dintre noi.
Va pup si va doresc un weekend frumos plin de torturi deosebite.
Vin si eu cu ultimele torturi dar doar saptamana viitoare, pana atunci spor la tortalit!
Multumesc pentru urarile de bun venit si pentru aprecieri!!! Adevarat ai grait: sfaturile si ideile fetelor mi-au fost de mare ajutor. Mii de multumiri!!!

#7873
Postat 14 February 2012 - 12:51 PM


blat amandina cu 3 cioco si insiropat cu sirop de cacao

blat amandina cu 3 cioco si insiropat cu sirop de cappucino

blat amandina insiropat cu zeama de compot cu o crema de frisca cu ananas si piersici din compot


blat amandina insiropat cu sirop de cacao umplut cu mousse de fructe de padure si mousse de ciocolata amaruie

blat amandina insiropat cu zeama de compot si umplut cu mousse de ciocolata cu lapte, crema de frisca cu fructe si mousse de ciocolata alba


blat cu fructe confiate insiropat cu rom si coniac , umplut cu o crema de turta dulce

blat negresa umplut cu crema de ciocolata, decorat cu ganache de ciocolata si ciocolata topita
Acestea au fost cateva din torturile pe care le-am facut. Bine inteles ca nu se compara cu minunatiile pe care le-am vazut aici, dar sunt inca la inceput.

#7874
Postat 14 February 2012 - 10:16 PM
Eu nu am comenzi de la nimeni asa ca imi tot caut ocazii sa fac cate un tort. Am primit cadou de la sotul meu ustensila pentru margele si vroiam sa o testez. Baietelul cel mic a facut 3 luni astazi asa ca i-am facut un tortulet mic:
Din inima de mama:

Blat simplu de pandispan cu cacao insiropat cu capucino, crema din pireu de zmeura cu mascarpone si frisca.
#7875
Postat 16 February 2012 - 11:12 AM

iar tortul tau e foarte frumos,demn de ziua indragostitilor
Te pup si spor la treaba tuturor tortareselor.
#7876
Postat 16 February 2012 - 05:41 PM

Tortul tau este foarte frumos...elegant

Laura: torturile tale sunt frumoase...spor pe mai departe!!
#7877
Postat 16 February 2012 - 09:27 PM

Blat pufos cu mouse de ciocolata si mouse de kiwi, ornamente din pasta de zahar.
Mai am de lucrat la pantof...


Tortul a suferit cateva accidente, a rezistat celor 200 km dar i-a venit de hac frigiderul si cei 3 copii care erau foooarte neastamparati!
Imagini atasate
#7878
Postat 20 February 2012 - 08:58 AM
Tortul papusica de care practic m-am indragostit


Tortul a iesit foarte mare cam 5 kg.
#7879
Postat 20 February 2012 - 09:11 AM


Imagini atasate
#7880
Postat 20 February 2012 - 09:17 AM
Laura - foarte frumoase torturile si colorate, benerele cu nume sunt tare dragute de mult vreau sa fac si eu unul dar numai nu m-am pornit.
Bpaula- tortul e foarte elegant felicitari mi-a placut foarte mult.
Scuze daca am uitat pe cineva.