Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 392
  • 393
  • 394
  • 395
  • 396
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#7861 Useril este offline   bpaula 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 20-January 12

Postat 06 February 2012 - 07:58 PM

Multumesc.
E al doilea tort, primul e un pic mai sus pe pagina, dar la asta am facut si figurinele modelate, dincolo doar am taiat cu forme si am modelat f putin la o margareta.
Oricum am citit tot topicul de aici de la torturi si am tot cautat pe net despre trenuri...si atunci mi-a fost mai usor cu sfaturile de pe aici.

Am prins curaj sa imi mai comand si eu o tura de coloranti.

Stiti daca cu colorantul marou pot sa obtin un marou inchis sau se sfarama pasta? Am vazut pe aici sau pe net, nu mai stiu unde un tort cu alb si marou minunat si as vrea sa il fac pentru ziua nasilor celui mic la final de luna. Dar daca nu iese culoarea asa intensa nu cred ca o sa imi placa.

Si inca o intrebare. Pot adauga arome in pasta de zahar? Am vrut sa adaug o esenta de portocale si m-am temut sa nu imi strice.

Multumesc

#7862 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 06 February 2012 - 08:21 PM

Bine ai venit Paula.
Nu stiu care tort alb cu maro vrei sa-l faci dar daca nu obtii o nuanta foarte inchisa poti sa-l pictezi cu colorant si alcool, alcoolul evaporandu-se ramane doar culoarea. Partea faina e ca poti face asta cu orice culoare sau poti incerca colorantii praf de la LB care sunt foarte intensi. Eu rosu de exemplu cu praf de la ei il fac.
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#7863 Useril este offline   bpaula 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 20-January 12

Postat 07 February 2012 - 10:31 AM

Multumesc Ramo,

intentionez sa fac o comanda la ei zilele acestea si o sa imi iau si niste coloranti praf pentru ca vreau sa imi iasa intens maroul.
Pot sa diluez si colorantii Wilton cu alcool sau doar cei praf?

Cum se acopera tortul cu pasta in 2 culori sa iasa bine? Am inteles ca la imbinare de obicei se pun ceva decoratii. Aveti pe undeva un filmulet? Sau totul sta in masurat si asezat bine?

#7864 Useril este offline   lucikutza 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 30-October 11
  • LocationGalati

Postat 07 February 2012 - 11:13 AM

buna fetelor,eu nu am mai postat de mult ,ce am mai lucrat ,dar o fac acumImagine atasata: monthly_02_2012/post-1331-13286058846381.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1331-13286057175567.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1331-13286057366014.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1331-13286057559836.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1331-13286057798044.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1331-13286058002258.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1331-13286058134036.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1331-13286058295712.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1331-13286058576118.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1331-13286059184934.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1331-13286059360063.jpg


#7865 Useril este offline   lucikutza 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 30-October 11
  • LocationGalati

Postat 07 February 2012 - 11:22 AM

si ultimulImagine atasata: monthly_02_2012/post-1331-1328606486312.jpg care este prima mea sticla de bere,nu este prea reusit,dar a incantat publicul :-))

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1331-13286064624285.jpg


#7866 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 07 February 2012 - 10:07 PM

Vezi postareabpaula, la 07 February 2012 - 10:31 AM, a spus:

Multumesc Ramo,

intentionez sa fac o comanda la ei zilele acestea si o sa imi iau si niste coloranti praf pentru ca vreau sa imi iasa intens maroul.
Pot sa diluez si colorantii Wilton cu alcool sau doar cei praf?

Cum se acopera tortul cu pasta in 2 culori sa iasa bine? Am inteles ca la imbinare de obicei se pun ceva decoratii. Aveti pe undeva un filmulet? Sau totul sta in masurat si asezat bine?


Eu pe cei wilton ii diluez.
Pune modelul tortului ce vrei sa-l faci, e mai usor sa tesaftuim pe "direct"

Lucikutza ai ceva torturi aunate, imi place ca lucrezi curat :toothy6:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#7867 Useril este offline   Cora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 29-January 12
  • LocationIasi

Postat 07 February 2012 - 11:44 PM

Felicitari pentru torturile realizate!!!!! Aveti maini de aur. :(( Indraznesc sa pun si eu niste torturi facute de mine. Sunt la inceput asa ca...rog indulgenta.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1438-13286507319363.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1438-13286510687036.jpg


#7868 Useril este offline   Cora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 29-January 12
  • LocationIasi

Postat 08 February 2012 - 12:00 AM

Si inca trei...
Mai am de lucru la glazura de ciocolata :) dar am citit pe forum multe sfaturi pe care am sa le pun in practica si sper sa-mi reuseasca si mie. Pentru tortul de vineri am sa respect indicatiile si sper sa fiu si eu multumita :) si prietena mea- sarbatorita :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1438-13286513952205.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1438-13286515472273.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1438-13286517405976.jpg


#7869 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 08 February 2012 - 08:40 AM

Felicitari tuturor ati lucrat foarte mult sunt torturi foarte frumoase, celor noi venite va urez Bine ati venit!
Si acum am si eu o intrebare a folosit careva dintre voi crema de castane la vreun tort, as vrea sa fac o asa crema dar nu stiu cum sa o fac ca sa pun si gelatina in ea ca sa se lege si sa nu curga, daca aveti prin caietele voastre de retete o asemenea reteta v-as fii foarte recunoscatoare.

#7870 Useril este offline   bbenyci 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 11 February 2012 - 03:48 PM

Vezi postareaMica83, la 08 February 2012 - 08:40 AM, a spus:

Felicitari tuturor ati lucrat foarte mult sunt torturi foarte frumoase, celor noi venite va urez Bine ati venit!
Si acum am si eu o intrebare a folosit careva dintre voi crema de castane la vreun tort, as vrea sa fac o asa crema dar nu stiu cum sa o fac ca sa pun si gelatina in ea ca sa se lege si sa nu curga, daca aveti prin caietele voastre de retete o asemenea reteta v-as fii foarte recunoscatoare.

Felicitari fetelor, urez si eu bun venit fetelor care sunt nou inscrise si vreau sa le felicit, lucreaza foarte frumos. Desi nu scriu in ultimul timp pe forum, va urmaresc mereu. Ati evoluat mult si ma bucur ca acest forum asa cum m-a ajutata si ma ajuta pe mine vad ca e de folos multora dintre noi.
Va pup si va doresc un weekend frumos plin de torturi deosebite.
Vin si eu cu ultimele torturi dar doar saptamana viitoare, pana atunci spor la tortalit!
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

#7871 Useril este offline   lucikutza 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 30-October 11
  • LocationGalati

Postat 12 February 2012 - 09:16 AM

multumesc Ramo,ca iti plac torturile mele,si da ,imi place sa lucrez si mult,si curat .va pup si o zi buna tuturor .la mai multe torturi,spor la treaba

#7872 Useril este offline   Cora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 29-January 12
  • LocationIasi

Postat 12 February 2012 - 05:28 PM

Vezi postareabbenyci, la 11 February 2012 - 03:48 PM, a spus:

Vezi postareaMica83, la 08 February 2012 - 08:40 AM, a spus:

Felicitari tuturor ati lucrat foarte mult sunt torturi foarte frumoase, celor noi venite va urez Bine ati venit!
Si acum am si eu o intrebare a folosit careva dintre voi crema de castane la vreun tort, as vrea sa fac o asa crema dar nu stiu cum sa o fac ca sa pun si gelatina in ea ca sa se lege si sa nu curga, daca aveti prin caietele voastre de retete o asemenea reteta v-as fii foarte recunoscatoare.

Felicitari fetelor, urez si eu bun venit fetelor care sunt nou inscrise si vreau sa le felicit, lucreaza foarte frumos. Desi nu scriu in ultimul timp pe forum, va urmaresc mereu. Ati evoluat mult si ma bucur ca acest forum asa cum m-a ajutata si ma ajuta pe mine vad ca e de folos multora dintre noi.
Va pup si va doresc un weekend frumos plin de torturi deosebite.
Vin si eu cu ultimele torturi dar doar saptamana viitoare, pana atunci spor la tortalit!

Multumesc pentru urarile de bun venit si pentru aprecieri!!! Adevarat ai grait: sfaturile si ideile fetelor mi-au fost de mare ajutor. Mii de multumiri!!! :occasion15:

#7873 Useril este offline   Laura 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 18-April 11

Postat 14 February 2012 - 12:51 PM

Buna ziua! Va urmaresc de ceva vreme insa de abia acum mi-am facut curajul sa postez si eu poze cu torturi facute in ultimele luni:

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1167-13292156306654.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1167-13292156440009.jpg

blat amandina cu 3 cioco si insiropat cu sirop de cacao
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1167-13292157682645.jpg

blat amandina cu 3 cioco si insiropat cu sirop de cappucino
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1167-13292158676179.jpg

blat amandina insiropat cu zeama de compot cu o crema de frisca cu ananas si piersici din compot
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1167-1329215983076.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1167-13292159948335.jpg

blat amandina insiropat cu sirop de cacao umplut cu mousse de fructe de padure si mousse de ciocolata amaruie
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1167-13292160758975.jpg

blat amandina insiropat cu zeama de compot si umplut cu mousse de ciocolata cu lapte, crema de frisca cu fructe si mousse de ciocolata alba
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1167-13292161977699.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1167-13292162908427.jpg

blat cu fructe confiate insiropat cu rom si coniac , umplut cu o crema de turta dulce
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1167-13292163593476.jpg

blat negresa umplut cu crema de ciocolata, decorat cu ganache de ciocolata si ciocolata topita
Acestea au fost cateva din torturile pe care le-am facut. Bine inteles ca nu se compara cu minunatiile pe care le-am vazut aici, dar sunt inca la inceput. :floare:

#7874 Useril este offline   bpaula 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 20-January 12

Postat 14 February 2012 - 10:16 PM

Lucikuta, Cora, Laura multe torturi frumoase ati facut. Spor in continuare si comenzi multe sa aveti!

Eu nu am comenzi de la nimeni asa ca imi tot caut ocazii sa fac cate un tort. Am primit cadou de la sotul meu ustensila pentru margele si vroiam sa o testez. Baietelul cel mic a facut 3 luni astazi asa ca i-am facut un tortulet mic:

Din inima de mama:

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1420-13292504668183.jpg

Blat simplu de pandispan cu cacao insiropat cu capucino, crema din pireu de zmeura cu mascarpone si frisca.

#7875 Useril este offline   lucikutza 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 30-October 11
  • LocationGalati

Postat 16 February 2012 - 11:12 AM

buna Paula ,multumesc pt urari,dar sa stii ca nici eu nu am comenzi de torturi,asa ca ,de fiecare data cand merg la aniversarea cuiva,anunt ca aduc cadou tortul :pupic: ,
iar tortul tau e foarte frumos,demn de ziua indragostitilor
Te pup si spor la treaba tuturor tortareselor.

#7876 Useril este offline   Cora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 29-January 12
  • LocationIasi

Postat 16 February 2012 - 05:41 PM

Multumesc Paula pentru aprecieri :appl: "comenzile" sunt de la familie, prieteni si colegi...rar am un facut tort pentru alte persoane.
Tortul tau este foarte frumos...elegant :blackeye:

Laura: torturile tale sunt frumoase...spor pe mai departe!!

#7877 Useril este offline   Cora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 29-January 12
  • LocationIasi

Postat 16 February 2012 - 09:27 PM

Ultimul tort facut pentru o prietena. Scuzati fundalul.... :D
Blat pufos cu mouse de ciocolata si mouse de kiwi, ornamente din pasta de zahar.
Mai am de lucrat la pantof... :D pana am sa ajung la nivelul celor facuti de Marina.. :-*
Tortul a suferit cateva accidente, a rezistat celor 200 km dar i-a venit de hac frigiderul si cei 3 copii care erau foooarte neastamparati!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1438-13294202506597.jpg


#7878 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 20 February 2012 - 08:58 AM

Vin si eu cu ultimele mele torturi de care sunt tare mandra am lucrat foarte mult la ele dar a meritat, au fost de asemenea foarte gustoase.

Tortul papusica de care practic m-am indragostit
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1225-13297210361382.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1225-13297210611931.jpg

Tortul a iesit foarte mare cam 5 kg.

#7879 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 20 February 2012 - 09:11 AM

Si primul meu tort de botez, care m-a solicitat la maxim, a fost o adeverata senzatie toata lumea l-a admirat m-am simtit flatata sper sa va placa si voua.Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1225-13297218731685.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1225-13297218615277.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1225-13297218028506.jpg


#7880 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 20 February 2012 - 09:17 AM

Cora - felicitari sunt multe torturi, cat despre pantof ce pot sa iti spun e ca ti-a reusit, eu am incercat sa fac unul si nu am reusit m-am lasat pagubasa poate nu stiu eu tehnica:)))

Laura - foarte frumoase torturile si colorate, benerele cu nume sunt tare dragute de mult vreau sa fac si eu unul dar numai nu m-am pornit.

Bpaula- tortul e foarte elegant felicitari mi-a placut foarte mult.

Scuze daca am uitat pe cineva.

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 392
  • 393
  • 394
  • 395
  • 396
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi