Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#641 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 25 January 2010 - 12:52 AM

mamistef a spus:

Acuma apar si eu cu ultimul tortulet,un tort simplu pentru o fetita sarbatorita azi,a carei mama a dorit un tortulet cu floricele roz,buburuze si capsunele.E prima oara cind am incercat sa modelez niste fructe,o sa pun si o poza marita cu o capsuna.Nu stiu daca e modul corect de a sugera o capsuna,insa a dat f bine pe tortulet(zic eu, Modesta Modestovici :biggrin: )
Inauntru e un blat negresa(Dora) fara cacao insiropat si mousse de ciocolata cu bucatele de portocale si kiwi.

Stefana, e tare sweet, me like it :happy2:
capsunelele is faine!

Doriana a spus:

Acum vin si eu cu un tort ce l-am facut pentru petrecerea nr.2 a Antoniei , de ... familie mare , petrecem ca-n povesti , multe zile la rand ... :scratch:

(decorul e inspiratie Lissa) :toothy9;

Raluca , ai scris reteta pentru Chocolate Mud Cake , te rog da-mi cantitatile pentru o tava rotunda de 24 cm .

Va doresc tuturor o zi cat mai placuta in continuare . {SMILIES_PATH}/6.gif=))<" title="arms" />

Doriana, ce fain ti'a iesit, si trandafirii stilizati ai lui Ramo, super:D
si sectiunea....delicios:D

cantitatile pt 25 cm: 220 g unt, 220 g cioco, 160 ml apa, 250g faina, 50 g cacao, 1/2 lingurita bicarbonat, 480 g zahar pudra, 4 oua, 7 lg ulei, 110 zer/sana/iaurt . ( timp de coacere 1 3/4 h)

Oana-Cristina a spus:

Nici eu nu am stat degeaba si am facut 2 diplomate cu ananas,pentru un baietel si o fetita.

Oana, si eu is stelista, ma inscriu si eu la un tort de ast :D

MIMI a spus:

Torturile de ieri-ambele cu blat pandispan si crema vanilie

MIMi, ma innebunesti cu masinutele astea cu ochisori zambitori! sunt atata de expresive!
inveselesc orice fata trista:D

dani_ela a spus:

sa va arat ce m-a chinuit pe mine ieri (v-am zis ca mi-am iesit din mana,nu?) .alaturi de tort este poza pe care a trebuit sa o copii.zic eu ca a iesit pana la urma, dar funditele s-au inmuiat cand le-am pictat ,si vrand eu sa sa usuce mai repede ,le-am scos afara in balcon...oups! greseala! s-au inmuiat teribil ,si a trebuit sa-l predau clientei cu ghemotoace de folii .

Daniela, sunt culorile mele preferate!
si ti'a iesit mai fain decat originalu'
si eu am patit sa mi se inmoaie chestii pictate, banuiesc pt ca am pictat pe pasta moale si n'am lasat sa se usuce nainte, da poate ma insel :D
Raluca

#642 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 25 January 2010 - 08:52 AM

Multumesc fetelor , pentru aprecieri . Tot ce stiu , stiu datorita voua , celor ce postati pe acest forum (si de pe culinar) , va multumesc tuturor . :D

Tehnica tortului cu acele colturi intoarse a fost explicata de Lissa dincolo , si mie mi-a ramas pe retina . Am tot vrut sa incerc , dar nu aveam curaj/ocazie . Acum am zis , de ce nu ? Macar vad ce-mi iese . Si mi-a iesit , bine , zic eu . Cand mai fac , o sa pozez pas cu pas . Nu este greu de executat , doar cere putin mai mult timp . Am imbracat tortul in unt , apoi am taiat un cerc alb de circumferinta tortului , l-am pus pe tort , apoi am pus un cerc din hartie de copt peste el , apoi un cerc de culoare roz , si apoi am imbracat tortul in alb . Dintr-o foaie am facut un cerc de circumferinta tortului , pe care l-am indoit in trei ( nu stiu cum sa explic : o data in doua , apoi inca o data in doua si inca o data , rezulta ca un con , daca desfacem foaia avem un cerc impartit in opt) , am fixat foaia in centrul tortului cu o scobitoare si am inceput sa tai razele , pana la hartia de copt( stratul alb si cel roz) si apoi se intorc in afara . Trebuia sa le intorc mai mult . Dupa aceea se scoate incet hartia de copt si ramane cercul alb dedesubt . Sper ca s-a inteles ceva din cum am explicat , e mai greu de explicat decat de facut . :-*

Anca , sa stii ca voi incerca si praful de zane , mai tre` sa prind nitel curaj . Mersi de sugestie , orice ''critica'' e binevenita . {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" />

Stefania ti-au iesit super si capsunile , si buburuzele , si floricelele . Tortul e foarte potrivit pentru copilasi . :D Si culorile ... super , cum imi plac mie , pastelate .

Raluca , :-*

O saptamana minunata tuturor . :-*
mama de fete cucuiete Imagine postata

#643 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 25 January 2010 - 09:15 AM

Anca_B a spus:

5.Mamistef :D imi place tare mult tortul... :-* de detalii...nu mai zic ,is bestiale!cum le-ai dat luciu ala?!Ne mai povestesti,te rog cum ai facut capsuna,floricelele si buburuzele?!te rooog!

oo....am muncit din greu la luciul ala..am muncit....din blitz! :laughing7:
Serios acuma, eu inca nu mi-am procurat luciul Luster de la lumeabasmelor.Buburuzele,capsunile si mijlocul florilor sunt pictate,poate de aceea par un pic mai lucioase
Hai ca buburuzele-s f simplu de facut,modelez bilute,le turtesc un pic"pe burtica",le las la uscat,si cind sunt aproape uscate le pictez,apoi pictez bulinele,liniuta de pe spate si..."boticul" :-*
Cu capsunile am facut la el,am modelat cam ce mi se parea mie ca ar semana cu o capsuna,le-am pictat si cind s-au uscat am facut ingraba puncte-dungulite negre cu carioca alimentara.Motzul verde l-am aplicat fix inainte de a le lipi pe marginea tortului,si e facut dintr-un snur lung si subtire de pasta verde,pe care l-am rupt cu mina in bucatele oarecum egale si le-am aplicat pe capsuna.Simplu ca buna ziua, pentru prima incercare de capsuni au iesit destul de sugestive,adica pot spune ca fetita s-a prins din prima ca erau capsuni :oops:
Iar floricelele sunt cele mai simple floricele posibile.Fac bilute,le turtesc, le adun la un capat si acolo le ipesc cite 5,6,le asez un pic cu degetele apoi in mijloc aplic alta bulinuta turtita.astea-s floricelele mele copilaresti.Cind o sa am vreo comanda de tort serios cu trandafiri,o sa fac din nou si trandafiri,ca mi-e dor,sincer!

Raluca,Doriana :-*

Doriana, s-a inteles ff bine!Cu prima ocazie imi voi face si eu curaj sa incerc!!

Va doresc o saptamina minunata!

#644 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571

Postat 25 January 2010 - 10:16 AM

cu riscul de a strica decorul minunat de torturi care mai decare mai frumoase si incantatoare vin si eu cu ultima "manopera" care nu a iesit mare lucru din lipsa de frisca si poate si timp, dar cel putin a fost ffff bun (dupa spusele criticilor"degustativi")
blat exotic (reteta lissei :-* :-* ) cu diplomat

Imagine atasata: 142_f751874ba4603bcdf00175f8a22cd8c8.jpg

Imagine atasata: 142_2756edb837b030800907ec333568021f.jpg

si sctiunea

Imagine atasata: 142_a0a70fc7956b8069ab7ead4aa733480a.jpg
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#645 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 25 January 2010 - 10:49 AM

Ce fain,tort-carte!Eu voi incerca prima oara un tort-carte pentru miine,pentru tatal meu...fac un tort-amandina(reteta Lissei),si sper sa iasa bine.Numai ca eu o sa-l acopar cu pasta de zahar,nu ma pricep deloc-deloc la frisca. :oops:

#646 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 January 2010 - 12:05 PM

mamistef a spus:

Ce fain,tort-carte!Eu voi incerca prima oara un tort-carte pentru miine,pentru tatal meu...fac un tort-amandina(reteta Lissei),si sper sa iasa bine.Numai ca eu o sa-l acopar cu pasta de zahar,nu ma pricep deloc-deloc la frisca. :oops:

multumesc
poate iesea mai fain daca aveam frisca din belsug sa ma pot juca cu ea cum trebuie
dar daca s-a vazut ca e carte tot e ceva

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

#647 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 25 January 2010 - 01:21 PM

[quote name="cec"]cu riscul de a strica decorul minunat de torturi care mai decare mai frumoase si incantatoare vin si eu cu ultima "manopera" care nu a iesit mare lucru din lipsa de frisca si poate si timp, dar cel putin a fost ffff bun (dupa spusele criticilor"degustativi")
blat exotic (reteta lissei :) :) ) cu diplomat

si sctiunea

quote]
Ce bine arata sectiuneaaa......chiar ma bucur ca ti-a placut blatul ,e foarte bun blatul,sora mea l-a facut sub forma de chec ,a inlocuit bananele cu mere si a iesit si asa foarte bun . :D

#648 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 January 2010 - 01:34 PM

Foxyy a spus:

Lissa, sunt superbe torturile tale! :D Poti sa detaliezi putin tehnica de la primul tort? :D Sectiunea m-a dat pe spate! :) Iar la cel facut pentru mama ta.... taietura e perfecta! :) :D

Am citit paginile din urma si am vazut ca s-a facut o schimbare a forumului,ale mele poze cu torturi nu se mai vad ,daca e nevoie o sa le mai pun odata nu-i problema .

Foxyy ,de tortul de revelion cred ca m-ai intrebat ,am facut un blat cu ce am avut pe moment ,imi ramasesera albusuri de la prajituri si am zis sa le folosesc,
-5 albuse,100g zahar,1lg(lingura)ulei,1lg cacao,2lg faina ,30 g stafide,50 g ciocolata taiata bucatele,30g nuci macinate ,1 praf de copt.Se bat albusele spuma tare ,se pune zaharul cate putin batand in continuare ,uleiul...apoi cu lingura amestecam faina ,cacao si praful de copt si pe urma stafidele ,ciocolata si nuca.
crema cu iaurt:
400 g iaurt de piersici,50 g zahar pudra,250ml frisca,15 g gelatina hidratata in 3 -4 lg de suc din compot de piersici.
Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra ,frisca batuta tare amestecata cu iaurtul si apoi cu gelatina hidratata.
..si mousse de ciocolata :
300ml frisca,2 oua ,100 g zahar pudra,10 g gelatina hidratata in 3 lg apa,150 g ciocolata.
Blatul l-am taiat in doua foi ,in cratita am pus o foaie, care nu mai trebuie insiropata , am taiat dintr-un compot mare de piersici ,in jumatate piersicile si am pus un rand peste blat apoi crema cu iaurt .In crema asta am facut cu lingurita gauri si am pus jumatate din mousse de ciocolata ,am asejat restul de piersici si le-am acoperit cu cealalta jumatate de mousse ...si apoi a doua foaie de blat .

#649 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 25 January 2010 - 01:35 PM

nu pot sa dau quote multiplu :cry: ,poate cineva?sau la nimeni nu mere?
mimi-ma alatur corului care striga fifi :) foarte reusita;dar si masinuta e faina
doriana-super reusit tortul tau (si eu am facut la revelion un tort cu colturile astea-dar eu m-am cam chinuit)
mamistef-deci imi plac tare mult torturile tale si mai ales florile astea asa...arta naiva(asa le-ai zis?)-iar capsunicile sunt mortale
anca_b-nepoata mea a fost prezenta la petrecere si mi-a zis ca a lasat ghemele de folie pana in momentul servirii :) ,dar au stat fara probleme.
raluca culmea e ca pasta era uscata ,dar am pus-o pe seama umezelii de afara (dar in frigider nu e umezeala? acolo mereu mi se usuca pasta-nu stiu nici eu ce sa mai cred)
cec-daca a fost apreciat de cei care l-au mancat ,asta este cel mai important;si chiar se vede ca e carte

#650 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 25 January 2010 - 02:23 PM

Lissa a spus:

Foxyy a spus:

Lissa, sunt superbe torturile tale! :D Poti sa detaliezi putin tehnica de la primul tort? :) Sectiunea m-a dat pe spate! :D Iar la cel facut pentru mama ta.... taietura e perfecta! :) :D

Am citit paginile din urma si am vazut ca s-a facut o schimbare a forumului,ale mele poze cu torturi nu se mai vad ,daca e nevoie o sa le mai pun odata nu-i problema .
Foxyy ,de tortul de revelion cred ca m-ai intrebat ,am facut un blat cu ce am avut pe moment ,imi ramasesera albusuri de la prajituri si am zis sa le folosesc,
-5 albuse,100g zahar,1lg(lingura)ulei,1lg cacao,2lg faina ,30 g stafide,50 g ciocolata taiata bucatele,30g nuci macinate ,1 praf de copt.Se bat albusele spuma tare ,se pune zaharul cate putin batand in continuare ,uleiul...apoi cu lingura amestecam faina ,cacao si praful de copt si pe urma stafidele ,ciocolata si nuca.
crema cu iaurt:
400 g iaurt de piersici,50 g zahar pudra,250ml frisca,15 g gelatina hidratata in 3 -4 lg de suc din compot de piersici.
Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra ,frisca batuta tare amestecata cu iaurtul si apoi cu gelatina hidratata.
..si mousse de ciocolata :
300ml frisca,2 oua ,100 g zahar pudra,10 g gelatina hidratata in 3 lg apa,150 g ciocolata.
Blatul l-am taiat in doua foi ,in cratita am pus o foaie, care nu mai trebuie insiropata , am taiat dintr-un compot mare de piersici ,in jumatate piersicile si am pus un rand peste blat apoi crema cu iaurt .In crema asta am facut cu lingurita gauri si am pus jumatate din mousse de ciocolata ,am asejat restul de piersici si le-am acoperit cu cealalta jumatate de mousse ...si apoi a doua foaie de blat .

Lissa, iti multumesc foarte frumos pentru reteta! Daca oi avea curaj (de iepuras), o sa-ncerc si eu tortul, ca prea imi ploua in gura cand ma uitam la el! :D (din pacate, acum nu se mai vad pozele, da' isi revine site-ul la loc curand, sper!)

#651 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 25 January 2010 - 06:41 PM

Fetelor,multumesc pentru aprecieri!
Ma bucur ca va place Fifilica mea;intreba una din voi daca am avut poza in fata,ei nu am avut,dar tinand cont ca-i prezenta in fiecare diminiata la mine in casa,la trei televizoare :lol: ,era normal "s-o cunosc "asa de bine :D
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#652 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 25 January 2010 - 06:43 PM

Am facut un tort pentru o viitoare mamica-blat simplu si crema diplomat Lissa :lol:

Imagine atasata: 190_5f65e32a744911fb49a2bc36eecc0f65.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#653 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 25 January 2010 - 07:17 PM

MIMI a spus:

Am facut un tort pentru o viitoare mamica-blat simplu si crema diplomat Lissa :lol:

Mimi, e tare draguta rochita de gravidutze!
am si eu o sugestie: pasta intinsa pe tava pe langa burtica, sa arate ca si o rochita evazata
:D
Raluca

#654 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 25 January 2010 - 11:16 PM

Wooow, woow, wooow! Felicitari de grup :scratch: caci sut prea multe torturi frumoase si nu vreau sa uit pe cineva. Fetelor sunteti fantastice. ;)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#655 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 January 2010 - 11:20 PM

dani_ela a spus:

sa va arat ce m-a chinuit pe mine ieri (v-am zis ca mi-am iesit din mana,nu?) .alaturi de tort este poza pe care a trebuit sa o copii.zic eu ca a iesit pana la urma, dar funditele s-au inmuiat cand le-am pictat ,si vrand eu sa sa usuce mai repede ,le-am scos afara in balcon...oups! greseala! s-au inmuiat teribil ,si a trebuit sa-l predau clientei cu ghemotoace de folii .

Imagine postata

deci eu am crezut PE BUNE ca ai o oglinda in fata in care se reflecta tortul. Seamana izbitor! :scratch:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#656 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2010 - 09:04 AM

Lissa a spus:

cec a spus:

cu riscul de a strica decorul minunat de torturi care mai decare mai frumoase si incantatoare vin si eu cu ultima "manopera" care nu a iesit mare lucru din lipsa de frisca si poate si timp, dar cel putin a fost ffff bun (dupa spusele criticilor"degustativi")
blat exotic (reteta lissei ;) :scratch: ) cu diplomat

si sctiunea

quote]
Ce bine arata sectiuneaaa......chiar ma bucur ca ti-a placut blatul ,e foarte bun blatul,sora mea l-a facut sub forma de chec ,a inlocuit bananele cu mere si a iesit si asa foarte bun . :D

multumesc
a fost fff fain si bun blatul l-am taiat in trei felii si 2 le-am folosit la tort iar una au mancat-o asa
imediat a disparut

#657 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2010 - 09:06 AM

dani_ela a spus:

cec-daca a fost apreciat de cei care l-au mancat ,asta este cel mai important;si chiar se vede ca e carte

multumesc
a fost apreciat, s-a cerut si o doua feliuta

#658 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2010 - 10:31 AM

cec a spus:

dani_ela a spus:

multumesc
a fost apreciat, s-a cerut si o doua feliuta

cred si eu. ca la cum arata sectiunea ceream si eu... trei ;) :scratch:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#659 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 26 January 2010 - 10:57 AM

Mimi,ce faina e burtica-tort! :D

Am indraznit si am facut si eu primul meu tort-carte,de ziua tatalui meu,e amandina Lissei :D

Imagine postata

L-am ornat in mare,mare graba azi dimineata,de aici si defectele(semnul de carte-snur inegal, paginile necizelate,trandafirul facut cam din topor) :D

#660 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 January 2010 - 12:26 PM

Mamistef ,la multi ani tatalui! :D
..fiind primul tort de acest gen pot spune ca e chiar reusit ,la al doilea sigur o sa-ti fie mai usor ,poti decupa putin mijlocul chiar unde vine snurul ,peste mijloc si putin in parti si o sa se vada si o sa iasa in evidenta si mai mult modelul de carte!Felicitari din partea mea ,stiu cat e de lucru la un astfel de tort. :D

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul