Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#881 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 09 February 2010 - 07:32 PM

In primul rind vreau sa va multumesc pentru cuvintele frumoase aduse munculitei mele ( :P )si implicit tortului facut de mine ! Si la petrecerea unde a ajuns a fost foarte apreciat in primul rind datorita aspectului, brusc lumea si-a adus aminte ca are aparate de fotografiat (asa mi s-a spus )apoi au cerut si a doua portie,drept pentru care pentru acasa le-a mai ramas o feliuta ! Pentru ca in mesajele anterioare s-a discutat de pret,daca in 2008 faceam cu 35 lei /kg, datorita "somajului" prelungit de anul trecut, am redus la 30 lei/kg. Oricum, sub acest pret nu las sub nici o forma. Ca mai scad ,de ex. e tortu de 4,3 kg il las la 4, intotdeauna fac asemenea ... rotunjiri in favoarea clientului, dar vorba cuiva , daca nu le convine, sunt cofetarii ! Nu fac neaparat pentru bani, ci in primul rind de placere, dar pentru un tort pentru casa,de dumineca, n-o sa muncesc sigur atit , ci la fel ca Mona, in 15/20 de minute l/am terminat ! Sigur nu ramine neornat, dar nici sa pierd jumate de zi ...
Pentru ca net-ul imi merge :blush: inca un pic si luam foc, de cind ma chinui sa intru si pentru ca nu stiu cum se poate raspunde la mai multe mesaje odata ( o indrumare, ceva ???)
raspund in bloc:
FELICITARI PENTRU TOATE MINUNATIILE DE TORTURI ! :blush:

Asa, parca snej ma intreba daca am ceva forme pentru modele facute ! Nuuuuuuu! De unde magazin,( la cucuietii din deal!)iar de pe ebay.... de unde bani, de unde....
Intimplator mi s/a rupt -dezlipit o forma de floare, din metal,cum vezi in poza postata de yoyo,pe al doilea rind, a treia, de la stinga spre dreapta. Dadeam s-o arunc,oricum mai am si de metal si de plastic,cind.... Evrika ! Am desfacut-o mai tare si iata forma de facut, decupat, depinde...
M-am indragostit de royal-icing cu multi ani in urma cind am navigat pe un site unde erau tot felul de minunatii realizate din royal-icing. Pe vremea aceea habar n-aveam din ce erau facute,dar mi s-au lipit de creier imagini. Pe urma am descoperit culinarul, pagina Dorei despre royal-icing si am tot incercat... Daca imi iese tot mai bine ,ma face chiar fericita !vreau sa spun ca am citit de multe ori paginile Dorei,dar abia dupa ce incepi si faci si intelegi ce vrea sa spuna ! Cel putin mie asa mi s-a intimplat ! Citeam dar nu intelegeam ! Oricum, Dora multumesc! :)

#882 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 09 February 2010 - 07:42 PM

Vezi postareamamistef, la 09 February 2010 - 07:06 PM, a spus:

Am terminat si eu tortul pentru miine,"Travianul".asta e.Nu am putut sa fac prea multe casute,turnuri si alte cladiri, insa clienta m-a rugat doar sa fie ceva care sa sugereze jocul in sine,sotul sau fiind jucator pasionat.Am facut blat de negresa insiropat cu sirop cu muuult Alexandrion,si mousse de ciocolata cu visine.

Ah,si mi-am gasit si eu o "cirpa" sa improvizez cit de cit alt fundal decit blatul,faianta si cutitele mele





Deci wooow wooow wooow! plizz pune o poza mai de aproape cu pictura! E super! Cum ai scris travian acolo cu albastru? cred ca o sa merg la orele de caligrafie cu Andrei... Am cam lipsit se pare.... :blush:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#883 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 09 February 2010 - 07:53 PM

Vezi postareagloxinia, la 09 February 2010 - 07:42 PM, a spus:




Deci wooow wooow wooow! plizz pune o poza mai de aproape cu pictura! E super! Cum ai scris travian acolo cu albastru? cred ca o sa merg la orele de caligrafie cu Andrei... Am cam lipsit se pare.... :blush:

Multumesc frumos!! :blush: Si eu sunt multumita de ce a iesit,ma asteptam sa iasa o uritenie schimonosita,am stat citeva zile analizind cite o ora cel putin print-screenul trimis de clienta, mi-am facut azi cind dormea fetita o schita pe care sa o am in fata ochilor si pe care sa exersez scrisul numelui.Si am exersat de citeva ori,odata ce prinzi ideea cu buclele alea de la T si incerci sa faci literele cursive si mai inguste,e simplu.Probabil se observa ca Travianul scris pe partea de jos a tortului a iesit mai reusit decit cel scris pe tort,asta fiindca deja imi disparuse din stres si am scris fara macar sa mai consult schita.Evident,e scris cu carioca alimentara.Uite singura poza mai de aproape, zidurile cetatii sunt din pasta de zahar aplicata,la fel si cladirile,podurile si coroana copacilor(acolo am folosit royal icing verde).In rest e pictat sau scris cu carioca alimentara.

Imagine postata

#884 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 09 February 2010 - 08:57 PM

Vezi postareamamistef, la 09 February 2010 - 07:53 PM, a spus:

Multumesc frumos!! :blush: Si eu sunt multumita de ce a iesit,ma asteptam sa iasa o uritenie schimonosita,am stat citeva zile analizind cite o ora cel putin print-screenul trimis de clienta, mi-am facut azi cind dormea fetita o schita pe care sa o am in fata ochilor si pe care sa exersez scrisul numelui.

ffffffffff reusit!si-ti faceai probleme!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#885 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 09 February 2010 - 09:30 PM

Vezi postareanelly_th2001, la 09 February 2010 - 02:44 PM, a spus:


MIMI ai lasat masinile ? foarte frumoase ,trenuletul e beton :blush:

Am lasat masinutele doar pentru moment,si nu ca am vrut eu,ci asa s-a intamplat;imi doream sa fac si altceva pentru baietei,nu doar masinute.
Pe Thomas imi doream de mult sa-l fac si in sfarsit am avut ocazia!

Vezi postareamona, la 09 February 2010 - 06:04 PM, a spus:


Mimisor,tu progresezi din zi in zi ! super tortul !


:blush:

Vezi postareamona, la 09 February 2010 - 06:47 PM, a spus:

Si daca tot am liber la calc :) ,sa va arat si tortul facut sambata.
Blat negresa,crema ganache.A avut 7 kg.


ffff frumos!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#886 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 09 February 2010 - 11:09 PM

Nu-mi vine sa cred ochilor ce minunatii puteti face . Va felicit pe toate , mi-ar lua prea mult timp sa va iau pe rand , dar am admirat tot ce ati postat . Am mai intrat , dar nu aveam timp sa stau sa postez . Oricum , sunteti minunate , nu pot decat sa sper ca voi ajunge si eu intr-o zi la nivelul vostru . Va imbratisez pe toate cu mare drag . =))

Acuma , dupa torturile perfecte pe care le-ati facut voi , vin si eu cu ale mele , nu foarte reusite , dar , na , este munca mea de saptamana trecuta :

Imagine postata
(o copie nu foarte reusita a masinilor facute de mimi - nu ai explicat deloc cum faci masinuta , si m-am chinuit sa fac dupa cum m-a dus capul . A iesit cam stramba , nu am putut nivela foarte bine pasta ...poate nici blatul n-a fost cum trebuie ... poate ne spui totusi cum faci ... =)) )

Imagine postata
Ambele au fost pentru copilasi de 1 an . Papusica roz e din plastic , as fi murit daca trebuia sa o fac eu , si mamica fetitei a cumparat-o , ca voia neaparat asa ceva pe tort . Data viitoare , ma voi stradui sa fac eu papusica , dar pana atunci ... e buna si asta .

Deocamdata atata pot , fara scule , fara coloranti ... M-am chinuit ceva , dar pana la urma a iesit ok , si clientii au fost multumiti .

Ca tot vorbiti de inceputuri si de preturi , sa va spun cum am inceput eu : noi suntem mari amatori de dulciuri , de toate felurile , prajituri , torturi , si cum faceam in fiecare sapatamana , sotul ducea la serviciu . Si acolo , colegele voiau retetele , apoi una s-a gasit sa-mi ceara sa-i fac doua tavi de prajituri ... eu , nu si nu , ca nu fac la comanda , ca-i fac doar asa ... moaca , si ea a zis sa-i fac si apoi sa ma gandesc cat sa-mi dea . M-am interesat si eu pe la cofetarii , sunt unele cu 20roni , altele cu 25-30 , eu am zis ca 25 roni e ok . La pretul asta mai pun cutiile , tavitele din carton . Daca e sa calculam tot , asa cum zice Mona , sa facem devizul , poate ca nu ies foarte in avantaj , dar pentru moment nu pot cere mai mult . Cand voi face si eu torturi din alea serioasa , cum faceti voi ... poate . Pana atunci ne facem mana , lucrand moaca . =))

Stefana , Travianul e mortal , cred ca domnul respectiv va fi foarte incantat . :D

Snej torturile pentru botez sunt atat de perfecte , fine :P , cu ce zahar lucrezi ? Cum ai facut botoseii ?

Ramo , etamina ta a iesit de nu se poate spune : perfecta , si culoarea e foarte faina . :P

Va ziceam zilele trecute ca vreau sa-i fac mandrei mari un tort cu Hanna Montana , am gasit vafa , (15 roni) :hug: , am vazut ca a scris sorinadaniela cum se foloseste , poate imi dai mai multe detalii cum sa fac . Tortul va fi o chitara , imbracata in pasta de zahar . Sa pun vafa pe pasta , apoi sa torn gelatina pe ea , sau sa o fac separat , si apoi s-o pun pe tort ? :lol: Pana saptamana viitoare mai am timp sa studiez problema :pupic: .
mama de fete cucuiete Imagine postata

#887 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 10 February 2010 - 12:09 AM

Dragele mele,ce atmosfera faina ii pe aici..... =)) .Am ramas in urma cu cititul mesajelor voastre,asa ca mi-am adus un ceai si m-am facut confortabila!Imi place ca Nelly a pus o intrebare "magica" care a destins atmosfera,adica nu,! ne-a facut pe toate sa fim un pic mai altfel, sa vb intre noi ca niste vechi prietene sau confidente...uf ce greu ma exprim la ora asta!Daca suntem la ora confidentelor sau mai bine zis la episodul "cum am ajuns noi sa facem torturi",vreau sa va spun ca mie imi placea de mica sa stau in bucatarie sa gatesc, in detrimentul muncii de la tara,.Parintii, daca au vazut ca ma descurc cu gatitul mi-au dat mana libera si la muraturi , dulceturi etc.si astfel s-a nascut o pasiune pt mine.Imi pare rau ca nu mi-am urmat aceasta pasiune si in liceu si mai departe,dar parintii mei au spus ca mai bine "da " o diploma de la o facultate...decat una de "cofetar-patiser" si asa ca au trecut anii,si iata-ma cu 3 copii mici-mici (de 1an,2 ani respectiv 3 ani jumate).Deci sunt in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani,...de 3ani :hug: .... =)) .Dar ce sa fac, daca la noi a venit barza, si a uitat sa mai plece?!Dar , las' ca i-am venit de hac acuma!Asa ,si cum eram super coplesita de rutina zilnica:scutece,alaptat,colici ,primii dintisori,mancare,curatenie,plimbare cu carucioru' si nelipsitele raceli,am zis: GATA !NU SE MAI POATE' !TRE' SA FAC SI ALTCEVA CA ALTFEL O IAU RAZNA!si cand a implinit Fineas 3 ani, am vrut sa-i fac un tort mai deosebit,si am intrat pe net , si am gasit blog-ul Lissei,unde explica "tortul castel".Apoi i-am lasat un mesaj,cu intrebari referitoare la tort si acolo am descoperit ca ea posta pe culinar, si mai apoi "Daneza" mi-a "facut cunostinta cu voi".Din august 2009 ma documentez despre pasta de zahar,si iata ca acum , in februarie 2010 "s-a nascut" si primul tort imbracat in pasta de zahar!Deci, cam asta e povestea mea!Va multumesc ca m-ati ascultat si sper ca nu v-am plictisit!Daca da, atunci am sa va rog sa ma iertati, dar asta am simtit acum sa spun!Va doresc numai bine! :lol: :pupic: .

#888 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 10 February 2010 - 09:46 AM

Doriana, unde este in Oradea de cumparat asa o paupusa mica?
Pls, intreaba mamica ca si eu vreu una. :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#889 Useril este offline   bbenyci 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 10 February 2010 - 09:53 AM

[Wow ce de torturi de cand nu am mai intrat, felicitarile mele pentru toate tortaresele. Am citit din urma paginile scrise de voi, si am vazut ca ati scris de preturi, eu acuma am fost in aceeasi situatie cele 2 torturi au fost comanda si nu am stiut cat sa cer, asa ca am zis clientului sa cumpere in mare ingredientele si sa plateasca manopera. Eu pe manopera am cerut 30 ron , iar ingredientele au fost aprox 60-70 ron, cu tot cu decoratiuni.
Nu am analizat la sange, de altfel a fost prima data si sincer habar nu am avut cat sa cer, am cantarit torturile unul a fost de 2 kg si unul de 3, deci total 5 kg, si eu am primit 30 ron pt toata munca mea.
Tin sa va mai spun ca un tort au vrut blat facut in casa si unul blat cumparat.
Acum am nevoie de un sfat, cat e pretul de pornire? cum sa procedez?multumesc frumos.
Off topic pt blaturile facute in casa cu ce le taiati ca sa fie frumoase si subtiri? mersi mult
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

#890 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 10 February 2010 - 09:59 AM

Mona!!! ma disperi!!! mai ai multe botezuri? nu vrei sa lucram in echipa? eu decor, tu torturi?B)
ce'mi place ala cu "La multi ani mie" :)



Stefana, ce tare e Travianu'. ti'a iesit super!!!
spune'mi si mie de unde va cumparati cariocile astea alimentare



Doriana, foarte fain. Ti'a iesit bine masinuta.



Anca, :)
Raluca

#891 Useril este offline   bbenyci 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 10 February 2010 - 10:01 AM

Vezi postareabbenyci, la 10 February 2010 - 09:53 AM, a spus:

[Wow ce de torturi de cand nu am mai intrat, felicitarile mele pentru toate tortaresele. Am citit din urma paginile scrise de voi, si am vazut ca ati scris de preturi, eu acuma am fost in aceeasi situatie cele 2 torturi au fost comanda si nu am stiut cat sa cer, asa ca am zis clientului sa cumpere in mare ingredientele si sa plateasca manopera. Eu pe manopera am cerut 30 ron , iar ingredientele au fost aprox 60-70 ron, cu tot cu decoratiuni.
Nu am analizat la sange, de altfel a fost prima data si sincer habar nu am avut cat sa cer, am cantarit torturile unul a fost de 2 kg si unul de 3, deci total 5 kg, si eu am primit 30 ron pt toata munca mea.
Tin sa va mai spun ca un tort au vrut blat facut in casa si unul blat cumparat.
Acum am nevoie de un sfat, cat e pretul de pornire? cum sa procedez?multumesc frumos.
Off topic pt blaturile facute in casa cu ce le taiati ca sa fie frumoase si subtiri? mersi mult


Ralu carioci alimentare gasesti si pe siteul lumea basmelor.
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

#892 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 10 February 2010 - 10:07 AM

Bbenyci,eu mi-am cumparat din Metro in fierastrau special pentru taiat blaturile,a fost vreo 15 ron daca imi amintesc bine.Oricum,nu a fost scump.E foarte,foarte folositor.

Pe mine ma zapaceste separarea asta a preturilor,odata sa iei ingredientele si odata manopera.Eu fac asta doar la cozonacii de post(am citeva cliente fidele),iar acolo cumpar eu ingredientele,pastrez bonul iar manopera e egala cu costul ingredientelor.Adica (,) cozonacii cu totul costa pretul ingredientelor inmultit cu doi.Nu stiu cit face asta per kg, insa deocamdata e ok.La urmatoarea tura o sa cintaresc cozonacii sa vad exact.

Oricum, eu prefer la torturi sa-mi cumpar singura ingredientele, ca sa nu ma zapacesc la plata.Nici nu-mi place sa cer avans,pentru ca la sfirsit nu mai inteleg nimic din suma,o prefer toata odata.

Doriana,sunt foarte faine torturile!Si ai devenit maestra la "ciupitura Lissei"(ce denumire haioasa :) )

Raluca,am facut comanda la lumeabasmelor,cariocile astea fac toti banii!se gasesc de comandat la sectiunea cu coloranti alimentari,am luat setul de carioci-culori primare,mai sunt si niste culori neon insa nu vad la ce mi-ar folosi acelea.
Oricum,presimt ca negrul si rosul se vor consuma cel mai rapid,de aceea unde merge sa folosesc pensonul,incerc sa fac economie.Galbenul de exemplu nu l-am folosit absolut niciodata.

#893 Useril este offline   bbenyci 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 10 February 2010 - 10:14 AM

Vezi postareamamistef, la 10 February 2010 - 10:07 AM, a spus:

Bbenyci,eu mi-am cumparat din Metro in fierastrau special pentru taiat blaturile,a fost vreo 15 ron daca imi amintesc bine.Oricum,nu a fost scump.E foarte,foarte folositor.

Pe mine ma zapaceste separarea asta a preturilor,odata sa iei ingredientele si odata manopera.Eu fac asta doar la cozonacii de post(am citeva cliente fidele),iar acolo cumpar eu ingredientele,pastrez bonul iar manopera e egala cu costul ingredientelor.Adica (,) cozonacii cu totul costa pretul ingredientelor inmultit cu doi.Nu stiu cit face asta per kg, insa deocamdata e ok.La urmatoarea tura o sa cintaresc cozonacii sa vad exact.

Oricum, eu prefer la torturi sa-mi cumpar singura ingredientele, ca sa nu ma zapacesc la plata.Nici nu-mi place sa cer avans,pentru ca la sfirsit nu mai inteleg nimic din suma,o prefer toata odata.

Doriana,sunt foarte faine torturile!Si ai devenit maestra la "ciupitura Lissei"(ce denumire haioasa :) )

Raluca,am facut comanda la lumeabasmelor,cariocile astea fac toti banii!se gasesc de comandat la sectiunea cu coloranti alimentari,am luat setul de carioci-culori primare,mai sunt si niste culori neon insa nu vad la ce mi-ar folosi acelea.
Oricum,presimt ca negrul si rosul se vor consuma cel mai rapid,de aceea unde merge sa folosesc pensonul,incerc sa fac economie.Galbenul de exemplu nu l-am folosit absolut niciodata.

Ai dreptate, de acuma asa am sa fac si eu, cumpar eu ingredientele si cand e tortul finalizat pun un pret, ca asa eu am impresia ca am lucrat aproape pe gratis. Plus ca micuta mea ma solicita tot timpul si unde mai punem stariel mele de greata care nici acuma nu binevoiesc sa ma lase :). Cred ca asa e cel mai ok tu cumperi tot si onorezi comanda si la final ceri pretul automat mai mic decat la o cofetarie. In cazul meu ca sunt la inceput.
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

#894 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 February 2010 - 10:59 AM

Vezi postareaDoriana, la 09 February 2010 - 11:09 PM, a spus:

Va ziceam zilele trecute ca vreau sa-i fac mandrei mari un tort cu Hanna Montana , am gasit vafa , (15 roni) :) , am vazut ca a scris sorinadaniela cum se foloseste , poate imi dai mai multe detalii cum sa fac . Tortul va fi o chitara , imbracata in pasta de zahar . Sa pun vafa pe pasta , apoi sa torn gelatina pe ea , sau sa o fac separat , si apoi s-o pun pe tort ? B) Pana saptamana viitoare mai am timp sa studiez problema :) .


Eu vafa am asezat-o doar pe frisca, asa simpla, si apoi am pensulat-o cu gelatina calduta (nu fierbinte)... Ai grija ce gelatina folosesti, nu este vorba despre cea care se foloseste la diplomat... este vorba despre cea care se foloseste la decor, deasupra fructelor la tarte... Nu stiu cum se cheama in Romania... daca nu ai inteles despre ce e vorba, pot sa fac o fotografie la produsul care-l folosesc eu, poate te ajuta...
Daca nu gasesti, atunci, poti folosi, dupa cum ti-am zis deja, marmelata de caise fina cu apa, le pui pe foc un pic pana se dizolva si se procede la fel ca la gelatina... Sorina
Sorina

#895 Useril este offline   delioara 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 10 February 2010 - 11:06 AM

Snejulina, mie imi place tare mult tortul cu ciocolata cu puncte cu tot, are o aparenta de patinat, e ff reusit. Imi place si cum imbraci platoul in pasta, iar cele doua torturi de botez sunt superbe. :)

Mimi, amandoua torturile sunt ff frumoase, iar Thomas e perfect. Felicitari!

Ramo, ca de obicei numai minunatii... pernuta e wow, si terenul de fotbal ai avut mare dreptate sa il faci 'altfel', amandoua sunt f orginale.

Taylor, e simplu si f finut tortul pentru copil, imi plac tare mult talpile de pe el.

Mona, impecabil si atat, nu mai gasesc alte cuvinte..

Stefania, travianul tau e fara cusur, dupa atatea griji ma asteptam sa vad o caricatura ceva, dar cum am aruncat ochii am recunoscut din prima jocul cu pricina, desi eu personal nu-l joc, vazusem doar pagina incarcata pe net. Felicitari!

Doriana, daca asta e prima incercare de masina 'a la Mimi', sa vezi a doua incercare cum o sa-ti iasa... Iar tortul roz e dulce rau.

Si acum, sa continui povestile (imi place tare discutia asta, e ceva diferit, chiar ma gandeam ca era o zona neexplorata cea a preturilor si a clientilor, dar se pare ca nimeni nu indraznea sa atace subiectul).

Pentru mine primul tort facut cu bani a fost o surpriza, chiar m-am gandit jumatate de zi daca sa accept sau nu; eram constienta ca deja daca fac pasul asta, o sa fie ceva absolut nou si ma simteam asa de mica si pierduta in domeniul asta... si lipsita de imaginatie cum ma aflu....
Un coleg a mancat din tortul de ziua mea la job, a zis ca e cel mai bun tort mancat de el de zece de ani (era tortul cu trei feluri de ciocolata al nadiei_s B) , cu blat adaptat) si m-a intrebat daca vreau sa-i fac si lui unul, pentru masa pe care urma sa o dea la job. Am stat dupa cum am mai zis jumatate de zi si am analizat ce implica asta, daca nu-i place omului ce-i fac, cati bani sa-i cer...
Intr-un final am zis asta e, ma bag sa i-l fac, am calculat in foarte mare pretul ingredientelor si am zis ca la constructii si renovari, nene, cat costa ingredientele atata si manopera.
Oricum am aproximat cam in minus atunci, fata de ce-am calculat mai apoi, de am ajuns la 40 lei/kg. Eu cumpar singura ce-mi trebuie, la sfarsit cantaresc tortul, aproximez in minus kilogramele si asta-i pretul.
Urmatoarele doua torturi cu bani au fost pentru copii, primul mi-a fost platit in bonuri de masa :) si inca vreo 2 lei, ca sa rotunjeasca la suma pe care am cerut-o, cand a vazut clienta tortul, s-a scotocit si mi-a dat un bon de masa in plus, si mi-a zis sa ridic pretul, ca e prea mic.
O mare problema e ca nu am spatiu si conditii de desfasurare, intr-o garsoniera cu o bucatarie minuscula si cu utilaje de pe vremea bunicii, dar ma descurc si eu asa cum pot, mi-am zis ca tot efortul asta depus in plus de mine se regaseste in pretul final, deci consider ca e bine asa.
Cam asta e si povestea mea de la sezatoarea care s-a incins aici pe topic. Scuzati cearceaful, nu ma gandeam ca o sa am atatea de scris... B)

Edit: mai vroiam sa spun ceva, si am scapat: in toamna anului trecut s-au intamplat cele de mai sus, mai precis in octombrie 2009.
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#896 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 10 February 2010 - 11:57 AM

Vezi postareaDoriana, la 09 February 2010 - 11:09 PM, a spus:

(o copie nu foarte reusita a masinilor facute de mimi

Deocamdata atata pot , fara scule , fara coloranti ... M-am chinuit ceva , dar pana la urma a iesit ok , si clientii au fost multumiti .


Doriana,bine,poate masinuta nu-i chiar cea mai reusita (daca faceam eu una radeati trei zile B)) dar tortul e foarte frumos. E asa reusita bordura aceea pictata . Si cel roz e foarte frumos!


Vezi postareabbenyci, la 10 February 2010 - 09:53 AM, a spus:

eu acuma am fost in aceeasi situatie cele 2 torturi au fost comanda si nu am stiut cat sa cer, asa ca am zis clientului sa cumpere in mare ingredientele si sa plateasca manopera. Eu pe manopera am cerut 30 ron , iar ingredientele au fost aprox 60-70 ron, cu tot cu decoratiuni.
Nu am analizat la sange, de altfel a fost prima data si sincer habar nu am avut cat sa cer, am cantarit torturile unul a fost de 2 kg si unul de 3, deci total 5 kg, si eu am primit 30 ron pt toata munca mea.
Tin sa va mai spun ca un tort au vrut blat facut in casa si unul blat cumparat.
Acum am nevoie de un sfat, cat e pretul de pornire? cum sa procedez?multumesc frumos.
Off topic pt blaturile facute in casa cu ce le taiati ca sa fie frumoase si subtiri? mersi mult


Daca nu ai un pret pe kg pretul corect ar trebui sa fie stabilit cam asa :
faci tortul,socotesti cat te-au costat ingredientele si apoi inmultesti rezultatul cu 3.
Deci daca te-au costat ingredientele /per kg 12 roni,pretul final (tot per kg) ar trebui sa fie 35 roni aproximativ.
Tot asa puteti sa socotiti si cele care nu aveti cantar.
Tortul te-a costat 50 roni (la aproximativ 4 kg),trebuie sa ceri cam 150 de roni pe el.
Nu mai vb de faptul ca de fapt tortul ar trebui sa aiba un pret si decorul,"tema" ,altul....



Vezi postareaYours4ever, la 10 February 2010 - 09:59 AM, a spus:

Mona!!! ma disperi!!! mai ai multe botezuri? nu vrei sa lucram in echipa? eu decor, tu torturi?:)
ce'mi place ala cu "La multi ani mie" B)
Raluca,esti cam departe B)
:)



#897 Useril este offline   Lissa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 10 February 2010 - 12:55 PM

Aici sunt adevarate opere de arta ,e adevarat ca intru cam rar dar ma minunez de fiecare data ,sunteti deosebite si va felicit din suflet pe toate .
De la mine cate o :) si un :)

#898 Useril este offline   Lissa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 10 February 2010 - 12:59 PM

Sa va arat ce am facut si eu saptamana trecuta.
Tortul asta a fost pentru ziua unui coleg de-al sotului ,o surpriza ...
Are blat cu cacao insiropat cu capuccino+crema mouss de ciocolata in care am pus 2lingurite de ness si i-a dat o aroma placuta de cafea ,
-blat cu cacao insiropat cu sirop de zahar ars peste care am pus un strat de piersici taiate din compot +mousse de ciocolata alba in care am pus si vanilie si portocala ,apoi inca un strat de mouss de ciocolata si deasupra inca un blat cu cacao ;
-din pacate nu am sectiune ,dar arata foarte bine interiorul si e o combinatie foarte buna..

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-322-126579950142.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-322-126579952366.jpg


#899 Useril este offline   Lissa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 10 February 2010 - 01:00 PM

si inca un tort cu aceeasi compozitie pentru celalalt cumnat al meu ,fratele sotului.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-322-126579961745.jpg


#900 Useril este offline   bbenyci 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 10 February 2010 - 02:43 PM

Vezi postareaLissa, la 10 February 2010 - 12:59 PM, a spus:

Sa va arat ce am facut si eu saptamana trecuta.
Tortul asta a fost pentru ziua unui coleg de-al sotului ,o surpriza ...
Are blat cu cacao insiropat cu capuccino+crema mouss de ciocolata in care am pus 2lingurite de ness si i-a dat o aroma placuta de cafea ,
-blat cu cacao insiropat cu sirop de zahar ars peste care am pus un strat de piersici taiate din compot +mousse de ciocolata alba in care am pus si vanilie si portocala ,apoi inca un strat de mouss de ciocolata si deasupra inca un blat cu cacao ;
-din pacate nu am sectiune ,dar arata foarte bine interiorul si e o combinatie foarte buna..

Foarte frumoase torturile, m-ai dat gata cu stripteusele iar tortul cu cafeaua , tigarile si scrumiera e deosebita.
Inca la asa ceva chiar nu m-am gandit. Am si eu un cumnat care din pacate fumeaza f mult si asa un tort poate i-ar atrgae atentia.
Minunat tot ce creezi tu.
felicitari pt ideeile geniale.
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi