Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#901 Useril este offline   bbenyci 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 10 February 2010 - 02:44 PM

Vezi postareamona, la 10 February 2010 - 11:57 AM, a spus:

Vezi postareaDoriana, la 09 February 2010 - 11:09 PM, a spus:


(o copie nu foarte reusita a masinilor facute de mimi

Deocamdata atata pot , fara scule , fara coloranti ... M-am chinuit ceva , dar pana la urma a iesit ok , si clientii au fost multumiti .


Doriana,bine,poate masinuta nu-i chiar cea mai reusita (daca faceam eu una radeati trei zile :)) dar tortul e foarte frumos. E asa reusita bordura aceea pictata . Si cel roz e foarte frumos!


Vezi postareabbenyci, la 10 February 2010 - 09:53 AM, a spus:

eu acuma am fost in aceeasi situatie cele 2 torturi au fost comanda si nu am stiut cat sa cer, asa ca am zis clientului sa cumpere in mare ingredientele si sa plateasca manopera. Eu pe manopera am cerut 30 ron , iar ingredientele au fost aprox 60-70 ron, cu tot cu decoratiuni.
Nu am analizat la sange, de altfel a fost prima data si sincer habar nu am avut cat sa cer, am cantarit torturile unul a fost de 2 kg si unul de 3, deci total 5 kg, si eu am primit 30 ron pt toata munca mea.
Tin sa va mai spun ca un tort au vrut blat facut in casa si unul blat cumparat.
Acum am nevoie de un sfat, cat e pretul de pornire? cum sa procedez?multumesc frumos.
Off topic pt blaturile facute in casa cu ce le taiati ca sa fie frumoase si subtiri? mersi mult


Daca nu ai un pret pe kg pretul corect ar trebui sa fie stabilit cam asa :
faci tortul,socotesti cat te-au costat ingredientele si apoi inmultesti rezultatul cu 3.
Deci daca te-au costat ingredientele /per kg 12 roni,pretul final (tot per kg) ar trebui sa fie 35 roni aproximativ.
Tot asa puteti sa socotiti si cele care nu aveti cantar.
Tortul te-a costat 50 roni (la aproximativ 4 kg),trebuie sa ceri cam 150 de roni pe el.
Nu mai vb de faptul ca de fapt tortul ar trebui sa aiba un pret si decorul,"tema" ,altul....



Vezi postareaYours4ever, la 10 February 2010 - 09:59 AM, a spus:

Mona!!! ma disperi!!! mai ai multe botezuri? nu vrei sa lucram in echipa? eu decor, tu torturi?:D
ce'mi place ala cu "La multi ani mie" :)
Raluca,esti cam departe B)
B)





Multumesc frumos pentru sfaturi, am sa tin cont de ele. B)
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

#902 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 10 February 2010 - 02:56 PM

Lissa , superbe , atat pot sa spun . :) Cand vad ce decoruri faceti , imi vine sa ma ascund ... Pot doar sa sper sa ajung si eu intr-o zi sa fac ceva mai deosebit .

Sorinadaniela , iti multumesc pentru indicatii ,am inteles care e gelatina potrivita , sper sa iasa ok , ca sunt scumpe rau vafele astea cu Hanna Montana , naibii , si mi-ar parea rau sa nu iasa bine . Mai erau si alte vafe , cu 7 roni , gen printese , Barbie , doar astea din gama HM au un pret mai piparat ... B)

Mona , torturile tale de botez arata intr-un mare fel . Simple , dar atat de elegante . B) Si culorile ... abia astept sa-mi iau si eu niste culori mai de Doamne ajuta , sa vina o data ziua de incarcare a cardului ... B) (adica ziua de salariu) . Nu va spun ca ieri am aruncat o portie de pasta din cauza colorantilor . Am vazut eu de cand am framantat-o ca nu e prea ok , dar am zis ca poate reusesc sa o intind pe tort . Da` de unde , mi s-a rupt , a trebuit sa fac alta , si asa a iesit tortul cu masina alb , eu voiam albastru/verde , cum e masina . Dar , asta e , mai am rabdare putin . B) Si bordura pictata am facut-o in ultimul moment , era prea alb , si nu stiam cum sa fac sa fie mai colorat putin .

Gloxi, am sa o intreb pe mamica de unde a luat papusica , daca vrei iti iau si o pun pe posta . Mai vorbim , sau poate vii tu in Oradea . Stiu ca la magazinul Microlit , de unde iau tavile , a scris si Ramo de el , erau ceva pentru botez , parca 7 roni ... Mai erau si alte papusele , da` nu m-am uitat atenta la ele . Cand ajung in zona ma uit mai bine , daca te intereseaza . B)

Vezi postareamamistef, la 10 February 2010 - 10:07 AM, a spus:

Doriana,sunt foarte faine torturile!Si ai devenit maestra la "ciupitura Lissei"(ce denumire haioasa :) )

Da , pentru asta o mie de B) pentru Lissa . Eu o fac cu o pensa din aceea simpla , am vazut ca sunt mai multe forme profi , mai multe marimi , dar deocambata pot doar visa la ele . Si ziceai de fierastraul de taiat torturile , eu ce am vazut nu era fierastrau , era doar o sarma pe acel intrument de taiat , al tau are zimti ?

Va doresc tuturor o zi placuta . :D
mama de fete cucuiete Imagine postata

#903 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 10 February 2010 - 03:12 PM

Vezi postareaDoriana, la 10 February 2010 - 02:56 PM, a spus:

Si ziceai de fierastraul de taiat torturile , eu ce am vazut nu era fierastrau , era doar o sarma pe acel intrument de taiat , al tau are zimti ?

Va doresc tuturor o zi placuta . B)


Nu,nu,e doar o sirma legata de acel instrument, insa eu ii zic fierastrau,n-am fost clara...eu sunt ff multumita de fierastraul meu :) are si o rezerva(o sirma din aceea) insa nu a fost nevoie sa o schimb,taie minunat blaturile!

Lissa....minunate torturile,imi place la nebunie cel cu cafeaua, pare atit de real!! :)

#904 Useril este offline   Livia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTimisoara

Postat 10 February 2010 - 03:20 PM

Lissa la prima vedere puteam sa jur ca din cafeaua ta iasa abur :) sau o fi din cauza turei de noapte :)
Stefana foarte reusit Travianul, imi place mult ideea B)
Felicitari fetelor!

#905 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 10 February 2010 - 03:24 PM

Stefana , vorbim despre acelasi fierastrau inseamna . O sa-mi iau si eu . Ca eu tai blatul cu un cutit lung , cu zimti , dar uneori nu tai perfect drept , si ies cu ''burta'' :) Mie mi se parea ca daca nu are zimti nu e bun . Mersi .
mama de fete cucuiete Imagine postata

#906 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 10 February 2010 - 03:38 PM

Livia,ma bucur! :) Am inteles ca si sotul tau e jucator,asa ca o sa se bucure :)

Doriana,nici eu nu aveam incredere la inceput,ma auzise sotul vorbind despre unealta asta si cind a ajuns prin Metro l-a luat fara sa-mi spuna,si bine a facut.
Eu pun blatul rece ori intr-o tava f mare,ori daca e blatul prea mare il pun direct pe masa curata,potrivesc la latimea dorita pentru foaia de blat si misc unealta exact ca si cum as misca un fierastrau,inainte si inapoi,sunt atenta sa nu se ridice piciorusele fierastraului de pe masa,si prefer sa scirtiie un pic,e semn ca merge uniform.Am grija la sfirsit sa nu se rupa blatul(am observat ca exista tendinta asta din cauza marginilor care de obicei sunt mai uscate).

Mie imi ieseau foarte strimbe blaturile taiate "din cutit",aveam mare nevoie de asa ceva.

#907 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 10 February 2010 - 05:15 PM

Doriana sa stii ca eu mi l-am luat de la real intrumentul de taiat blatul.
Gasesti si in alte hipermarketuri. Ideea e ca la firmele de profil adica vanzare produse pentru tort aceasta sarma e cu strad dublu adica sunt 2 sarme si astfel nu te chinui sa dai un blat in 3 bucati. Oricum pretul e un pic mai amre la acelea. Eu il am cel de la real cam de 1 an si nu am avut probleme oricum la un blat mare patrat nu il poti taia cu aceasta sarma ci doar cu un fir de sfoara mai subtire sau ata un pic mai groasa adica cred ca e cerata insa nu garantez ca merge drept. Fetele ziceau ca merge foarte bine si asa taiatul blatului.

#908 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 10 February 2010 - 11:18 PM

Va rog sa nu va suparati pe mine ca va raspund ,acum mesajelor voastre!

Vezi postareagloxinia, la 07 February 2010 - 11:33 PM, a spus:


Anca vad ca nu ai stat degeaba. Sa va traiasca baiatul, tortul imi place. Deci daca ai avut curaj sa desenezi pe pasta cu acea crema la plic, poti sa o faci cu ce vrei tu. Apoi si crema aia e pe baza de lapte deci e umeda tare. Daca a rezistat pasta si nu s-a stricat poti sa faci modele cu ce crema doresti ca nu v-a pati nimic :study:


Curaj?!Gloxi draga, nu!uitasem ca nu trebuie puse "creme umede" pe pasta,dar in graba aia...nu mi-am dat seama ca pun o crema care am preparat-o cu lapte!!! =)) .Dar,spre marea mea surprindere,DA, au rezistat amandoua si pasta si crema. B) .Si totusi,ce crema merge pe pdz,numai royal icing-ul?


Vezi postareabbenyci, la 06 February 2010 - 07:35 PM, a spus:

Buna seara fetelor, asa cum am promis am revenit cu pozele de la cele 2 torturi.
Am facut diplomat cu fructe cu preferata fetitei Hanah Montana . iar al doilea tort decorat f simplu cu flori si frunze din pasta de zahar cumparata Foaia de napolitan s-a asezat bine pe tort dar nu am mai apucat sa pozez din nou.
Sper sa va placa si voua.

Ce buna idee ai avut cu vafa aia, as nu te mai complici. Mie personal nu mi-o place la gust, parca se lipeste de dinti. Imi plac trandafirii de la al doilea tort.

Bbenyci imi plac tare mult torturile tale!De unde ai cumparat vafa cu HM?

Vezi postareaYours4ever, la 06 February 2010 - 11:44 PM, a spus:

si tortul meu cu soricei si banane:D evident, crema de banane (Dora), blat am facut pana la urma chocolate mud cake ca am fost in mare criza de timp, tot imi promit ca nu mai fac torturi pe graba si tot nu ma tin de promisiune:( nu'mi place asa,

s'a vrut a fi o bucata de cascaval si soricei care mananca din ea....
asta e ceea ce a iesit, am emotii mari pt maine, sper sa'i placa sarbatoritului


Ralu' , ce simpatice is torturile tale !le-a placut soriceilor tortul? :hug: poate cam dulce pt "gustul" lor.Dar aniversatul, ce-a zis?!


Of,trebuie sa ies!Ma cheama "datoria".Pe fetita mea, am mutat-o de curand,singura in camera ei!si acum tare ne chinuim cu adormitul!!!era obisnuita sa doarma cu baietelul mai mare.Cred ca revin maine dimineata sa-mi termin treaba!pa Noapte buna! :whip2:

#909 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 11 February 2010 - 08:47 AM

Fetelor , multumesc de informatiile despre fierastrau . O sa-mi iau si eu cat de curand .

Gloxi , am intrebat de papusica , este asa cum am zis , de la magazinul Microlit , din Oradea . Costa in jur de 7-10 roni , nu mai stia exact . Daca vrei , cand merg dupa tavi ma uit mai bine , sau daca ti-e urgent merg zilele astea si-ti iau , si-ti pun pe posta . Magazinul nu e chiar aproape de mine , dar , pentru tine merg special :D . Vorbim pe pm daca vrei detalii . Si ma uit si dupa penele(fulgii) Monei . :D

Anca vafa cu HM eu am luat-o de la o cofetarie din Oradea , am dat pe ea 15 roni . Am vazut ca au si pe lumeabasmelor . Asta este :
Imagine postata
mama de fete cucuiete Imagine postata

#910 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 11 February 2010 - 12:32 PM

Vezi postareagloxinia, la 08 February 2010 - 02:29 PM, a spus:

Snej tare frumos ti-a iesit tortul. Ce ciucalata ai folosit sa stim sa ne ferim de ea? Eu am folosit galactic neagra si a iesit ok, doar ca nu stiu cata miere am pus, ca nu am cantar care sa masoare asa putin :D



Galactic am folosit. Dar nu e neagra, mie imi trebuia un pic mai deschisa si am luat Galactic obisnuita la tabla de jumatate de kg.

Vezi postareamamistef, la 08 February 2010 - 02:56 PM, a spus:

Ah,ce torturi minunate!!!felicitari,fetelor,va pup!! =)) Cartile sunt grozave,trusa de machiaj,tortul Snejanei cu talpi de bebe...tot!


merci =))

Vezi postareaYours4ever, la 08 February 2010 - 03:11 PM, a spus:


Snej si mie mi s'a intamplat sa lase puncte, dar nu mai stiu ce fel de ciocolata.
dar oricum arata bine, e de efect asa in 2 culori
iar torturile de botez..... cel rotund m'a innebunit cu totu'!



merci =))


Vezi postareadora, la 08 February 2010 - 04:32 PM, a spus:

Vezi postareasnej, la 08 February 2010 - 02:17 PM, a spus:


A fost simplu cu imbracatul in doua culori ca imbracasem tortul in pasta de zahar crem si doar peste o jumatate am pus plastelina de ciocolata. Daca era o ciocolata mai buna si lucram omeneste cu ea puteam sa o mulez mai bine pe colturi. Pe linia de imbinare avea niste panglici care ascundeau linia unde se suprapunea ciocolata peste pasta. Asa arata modelul asa il facusem :D dar imi pare rau ca punctele au stricat tot aspectul.

Nu am avut decupator pentru acele frunze si a trebuit sa le decupez bucata cu bucata cu model desenat pe hartie :D . Am murit incet in seara/noaptea aia.




Draga mea te inteleg perfect...daca ai sti de cate ori mor eu asa de incet :) ...
nici eu n-am muuulte forme de frunze(de fapt inafara de cea de trandafiri n-am nici una ) si
le fac decupandu-le cu forfecuta...munca de chinez batran nu alta!!!! B)



In general nu prea imi iau ceva de genul "crima si pedeapsa" pe cap. Imi place sa admir la voi dar nu-mi place sa ma complic foarte tare cand trebuie sa fac eu ceva :D . Dupa ce mai stau si la serviciu atatea ore si agitatie nu mai am resurse.

Acest tort in doua culori cred ca e primul de care m-am apropiat 70% ca aspect pentru ca avusesem o perioada mai linistita la serviciu si abia asteptam sa mai fac altceva.

Asa era modelul, doar altceva scris si fara cheite.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-43-12658842574.jpg


#911 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 11 February 2010 - 12:50 PM

Vezi postareaRamo, la 08 February 2010 - 06:30 PM, a spus:

Vai Snej, sa-mi fie cu iertare la celelalte fete chiar si mie, dara sa tort fain nu am vazut demuuult. Cine mai vede grasimea din ciocolata cand tortul per ansamblu e perfect? Inceraca cuFestina neagra si sigur nu o sa ai nici un punctulet, eu nu am avut :)
Superb tortul asta, imi place tare, tare si fruzele alea muncite din greu, felicitari maxime B)


:D multumesc frumos. Poate restul lumii nu a vazut punctele dar mie imi stateau pe creier B) . O sa incerc si cu Festina.

Vezi postareaMIMI, la 08 February 2010 - 02:16 PM, a spus:

Snejana...ce bijuterie!

=))


Vezi postareaRamo, la 08 February 2010 - 06:45 PM, a spus:

Amandoua sunt demne de copiat, primul imi place in mod special, cred ca imi plac cizmulitele tare, tare si imi place cum ai imbracat platoul. Nu stiu de ce nu iti place cartea, din pozitia din care ai pozat-o se vad foarte fain filele. iar pantofiorii sunt excelenti. I-ai facut cu forma? asa arata ...


Cartea e prea inalta ca sa imi para reala si cred ca nu am modelat-o destul. Balerinii i-am modelat dupa poza si am avut noroc sa am si perlutele roz care apareau in poza.
Ceilalti botosei i-am modelat si danteluta am facut-o cu icing.


Vezi postareaRamo, la 08 February 2010 - 06:45 PM, a spus:

Acuma indraznesc sa vi le arat si eu pe a mele din w-e, pun doar 2 ca restul(2) sunt modele pe care le-am mai facut:
Primul si la care am muncit de numa e cu blat de cioco si crema de vanilie cu fructe, insiropat cu caramel. Zic ca am muncit mult la el pentru ca fiind in 2 culori a trebuit sa-l imbrac pe parti, nu au vrut sa aiba 2 randuri de pasta suprapuse ca sa nu fie prea groasa pasta. asa ceva sa nu faceti, ca nici eu nu o sa mai fac. A fost un chin, m-am chinuit pana l-am terminat, noroc cu snurul ala din royal ca nu se vad imbinarile. Buuun ... partea roz de sus, a trebuit sa aiba o textura de etamina, tifon, intelegeti voi, asa ca o trebuit sa intind pasta de la jumatate incolo cu o plasa de tatntari la care am spalat la greu ca sa nu fie murdara, desi am cuparat-o special pentru asta, dar nu am vrut sa risc. Si telefonu cu care fac eu poze nu e chiar asa performant ca un DSLR asa ca se vede mai putin modelul.


Vaaai ce-mi place perna! Cum ai facut partea de jos de pare desprinsa de pe platou? Nu se lasa de la greutatea tortului colturile pernei?

Vezi postareaMIMI, la 08 February 2010 - 06:48 PM, a spus:

Vezi postareasnej, la 08 February 2010 - 02:29 PM, a spus:

Astea le-am facut pentru doua botezuri la fetitele a doua prietene.

ce-mi plac botoseii!


=)) Pun pozele mai jos cu cei originali.




Vezi postareamona, la 08 February 2010 - 09:41 PM, a spus:

Am tot zis ca intru dar n-am avut loc de cupil si sot.
Si ati facut atatea torturi minunate ca zau daca stiu pe care sa-l laud mai repede !
Sper sa nu va suparat daca de data asta va felicit in grup =)) :D



:D :D

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-43-126588536212.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-43-126588537386.jpg


#912 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 11 February 2010 - 12:58 PM

Vezi postareaanasia, la 09 February 2010 - 10:29 AM, a spus:

cristina, cum s spus si yoyo sunt facute din ciocolata....
snej, m-au dat gata torturile, foarte reusite....
ramo, =)) imi place pernuta, dar si terenul!
mimi, ador torturile, sunt inconfundabile masinutele, fifi, trusa de machiaj, florile!


=))

Vezi postareataylor, la 09 February 2010 - 10:39 AM, a spus:

aveti maini de aur fetelor.imi tot clatesc ochii pe aici de fiecare data.
vin si eu cu un simplu tortulet facut pentru copilasul unei prietene.e foarte simplu pe langa ale voastre =))
poza facuta in graba :D
Atasament wetew.jpg


Imi place ca e asa simplu si frumos. Si ce talpi simpaticeee :)

#913 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 11 February 2010 - 01:12 PM

Vezi postareaRamo, la 09 February 2010 - 12:16 PM, a spus:

hehe ce-mi place cum toate sarim sa ne aparam :D Livia si Snej credeti-ma ca si timisorenii stiu aprecia torturile in functie de preturi. Eu in Week-end-u asta am trimis 2 torturi in partea voastra, unu la Tm si unu la Arad si fac asta doar de cand am preturi, pana atunci nu pareau interesante =)) pentru voi.


Ramo, eu nu ma prea agit ca imi place cand am timp intre torturi. Mai vad un film impreuna cu sotul, mai o plimbare, mai un iesit in oras. Cati vin sa comande sunt bineveniti, ma multumesc cu reclama de mi-o fac cei care imi sunt clienti =)) (da stiu, comoda ca intotdeauna). Nu m-as descurca cu 4 torturi pe saptamana in fiecare saptamana. Mi-ar fi mult prea mult.


Vezi postareaMIMI, la 09 February 2010 - 02:06 PM, a spus:

Asta-i cel mai nou tort al meu
-tort THOMAS-blat amandina si crema de ciocolata si capucino

Atasament Picture 165.jpg


Ai picat la fix cu Thomas ca sa te copiez ca arata super =))

#914 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 11 February 2010 - 01:21 PM

Vezi postareagloxinia, la 09 February 2010 - 02:13 PM, a spus:

Snej torturile de botez sunt adorabile. Imi plac foarte mult. Cum ai facut botoseii dupa al doilea?

Ramo no coment, ai facut niste torturi perfecte. Perna m-a dat gata.

Taylor, piciorusele alea m-au cucerit definitiv, pls spune-mi ca nu cu decupator le-ai facut si zi-mi si mie pontul.

Mimi Thomas e fantastic! Imi place de mor. Bravo fata draga! Ai talent cu carul!



Balerinii i-am modelat sa fie ovali si un pic bonti. ca in poza si apoi am facut cu degetele adanciturile pe unde ar fi incaltati. Apoi partea de adancitura am "dublat-o" cu pasta de zahar alba intinsa subtire de tot. La imbinari am pus perlutele roz lipite cu apa. Fontitele verzi sunt din material la fel ca si panglicile de legat, asa erau in poza asa le-am facut =)) .

Vezi postareanelly_th2001, la 09 February 2010 - 02:44 PM, a spus:

scuze ,am uitat sa felit fetili harnicutili :D
snej "cine nu cunoaste si nu stie zice ca asa trebuie sa fie" , nu te mai necaji ca se vad puncte de grasime, ca la cat e de frumos nimeni nu le mai vede ,doar tu ,iar botoseii sunt perfecti si fara tipar =))
MIMI ai lasat masinile ? foarte frumoase ,trenuletul e beton :D
Ramo intradevar stadionl e diferit fata de altele ,cum de altfel fiecare tort al tau are emblema ta ,iar perna e de o finete .... =))
taylor si scisul e perfect nu numai talpile ,ai cutter? :D


:)

Vezi postareayoyo, la 09 February 2010 - 05:54 PM, a spus:

snej uite cele 2 decupatoare oricum cred ca le gasesti in fromatul respectiv din poza 2


Am gasit asa ceva dar erau fara peste si fara fluturas, era un set mai "modest" B)

Vezi postareamamistef, la 09 February 2010 - 07:06 PM, a spus:

Am terminat si eu tortul pentru miine,"Travianul".asta e.Nu am putut sa fac prea multe casute,turnuri si alte cladiri, insa clienta m-a rugat doar sa fie ceva care sa sugereze jocul in sine,sotul sau fiind jucator pasionat.Am facut blat de negresa insiropat cu sirop cu muuult Alexandrion,si mousse de ciocolata cu visine.

Ah,si mi-am gasit si eu o "cirpa" sa improvizez cit de cit alt fundal decit blatul,faianta si cutitele mele



Deci e pur si simplu mortal B) . Chiar ai talent! Nu-mi pot dezlipi ochii :D .

#915 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 11 February 2010 - 01:33 PM

Vezi postareaDoriana, la 09 February 2010 - 11:09 PM, a spus:

Nu-mi vine sa cred ochilor ce minunatii puteti face . Va felicit pe toate , mi-ar lua prea mult timp sa va iau pe rand , dar am admirat tot ce ati postat . Am mai intrat , dar nu aveam timp sa stau sa postez . Oricum , sunteti minunate , nu pot decat sa sper ca voi ajunge si eu intr-o zi la nivelul vostru . Va imbratisez pe toate cu mare drag . :)

Acuma , dupa torturile perfecte pe care le-ati facut voi , vin si eu cu ale mele , nu foarte reusite , dar , na , este munca mea de saptamana trecuta :

(o copie nu foarte reusita a masinilor facute de mimi - nu ai explicat deloc cum faci masinuta , si m-am chinuit sa fac dupa cum m-a dus capul . A iesit cam stramba , nu am putut nivela foarte bine pasta ...poate nici blatul n-a fost cum trebuie ... poate ne spui totusi cum faci ... =)) )

Ambele au fost pentru copilasi de 1 an . Papusica roz e din plastic , as fi murit daca trebuia sa o fac eu , si mamica fetitei a cumparat-o , ca voia neaparat asa ceva pe tort . Data viitoare , ma voi stradui sa fac eu papusica , dar pana atunci ... e buna si asta .

Deocamdata atata pot , fara scule , fara coloranti ... M-am chinuit ceva , dar pana la urma a iesit ok , si clientii au fost multumiti .

Ca tot vorbiti de inceputuri si de preturi , sa va spun cum am inceput eu : noi suntem mari amatori de dulciuri , de toate felurile , prajituri , torturi , si cum faceam in fiecare sapatamana , sotul ducea la serviciu . Si acolo , colegele voiau retetele , apoi una s-a gasit sa-mi ceara sa-i fac doua tavi de prajituri ... eu , nu si nu , ca nu fac la comanda , ca-i fac doar asa ... moaca , si ea a zis sa-i fac si apoi sa ma gandesc cat sa-mi dea . M-am interesat si eu pe la cofetarii , sunt unele cu 20roni , altele cu 25-30 , eu am zis ca 25 roni e ok . La pretul asta mai pun cutiile , tavitele din carton . Daca e sa calculam tot , asa cum zice Mona , sa facem devizul , poate ca nu ies foarte in avantaj , dar pentru moment nu pot cere mai mult . Cand voi face si eu torturi din alea serioasa , cum faceti voi ... poate . Pana atunci ne facem mana , lucrand moaca . B)

Snej torturile pentru botez sunt atat de perfecte , fine :D , cu ce zahar lucrezi ? Cum ai facut botoseii ?


Lucrez cu Coronita, pe asta l-am gasit mai aproape de casa si nu am mai incercat altceva. Daca nu gasesc sa cumpar, ca mi s-a mai intamplat atunci imi macin singura in masina.
Botoseii i-am modelat de mana si partea de sus "manseta" am lipit-o apoi. Danteluta am facut-o cu icing si siretelul e din pasta. Nu am avut niciun model decat poza care si aia era mica rau si nu vedeam detaliile bine. A trebuit sa le inventez.

Vezi postareadelioara, la 10 February 2010 - 11:06 AM, a spus:

Snejulina, mie imi place tare mult tortul cu ciocolata cu puncte cu tot, are o aparenta de patinat, e ff reusit. Imi place si cum imbraci platoul in pasta, iar cele doua torturi de botez sunt superbe. :D

Si acum, sa continui povestile (imi place tare discutia asta, e ceva diferit, chiar ma gandeam ca era o zona neexplorata cea a preturilor si a clientilor, dar se pare ca nimeni nu indraznea sa atace subiectul).

Pentru mine primul tort facut cu bani a fost o surpriza, chiar m-am gandit jumatate de zi daca sa accept sau nu; eram constienta ca deja daca fac pasul asta, o sa fie ceva absolut nou si ma simteam asa de mica si pierduta in domeniul asta... si lipsita de imaginatie cum ma aflu....
Un coleg a mancat din tortul de ziua mea la job, a zis ca e cel mai bun tort mancat de el de zece de ani (era tortul cu trei feluri de ciocolata al nadiei_s B) , cu blat adaptat) si m-a intrebat daca vreau sa-i fac si lui unul, pentru masa pe care urma sa o dea la job. Am stat dupa cum am mai zis jumatate de zi si am analizat ce implica asta, daca nu-i place omului ce-i fac, cati bani sa-i cer...
Intr-un final am zis asta e, ma bag sa i-l fac, am calculat in foarte mare pretul ingredientelor si am zis ca la constructii si renovari, nene, cat costa ingredientele atata si manopera.
Oricum am aproximat cam in minus atunci, fata de ce-am calculat mai apoi, de am ajuns la 40 lei/kg. Eu cumpar singura ce-mi trebuie, la sfarsit cantaresc tortul, aproximez in minus kilogramele si asta-i pretul.
Urmatoarele doua torturi cu bani au fost pentru copii, primul mi-a fost platit in bonuri de masa :D si inca vreo 2 lei, ca sa rotunjeasca la suma pe care am cerut-o, cand a vazut clienta tortul, s-a scotocit si mi-a dat un bon de masa in plus, si mi-a zis sa ridic pretul, ca e prea mic.
O mare problema e ca nu am spatiu si conditii de desfasurare, intr-o garsoniera cu o bucatarie minuscula si cu utilaje de pe vremea bunicii, dar ma descurc si eu asa cum pot, mi-am zis ca tot efortul asta depus in plus de mine se regaseste in pretul final, deci consider ca e bine asa.
Cam asta e si povestea mea de la sezatoarea care s-a incins aici pe topic. Scuzati cearceaful, nu ma gandeam ca o sa am atatea de scris... =))

Edit: mai vroiam sa spun ceva, si am scapat: in toamna anului trecut s-au intamplat cele de mai sus, mai precis in octombrie 2009.


=))

Vezi postareaLissa, la 10 February 2010 - 01:00 PM, a spus:

si inca un tort cu aceeasi compozitie pentru celalalt cumnat al meu ,fratele sotului.



Cel cu cafeaua si scrumiera mi se pare nemaipomenit. Cand ma gandesc cat ai muncit la ele imi vine rau. Esti de-a dreptul grozava! :D

#916 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 11 February 2010 - 01:37 PM

Cred ca in sfarsit am ajuns la zi. Cat mai puteti vorbi!!!! =))
Daca am sarit pe cineva imi pare rau, dau un =)) .

#917 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 11 February 2010 - 02:58 PM

M-am blocat fetele. Snej, am intrat pe adresa de pe pozelel postate de tine .... wow 65lei/kg???? si pe langa toate astea o gramada din torturile afisate de ei le-am vazut si eu pe net, cateva le am si salvate. Hai mai da-o incolo de treaba, daca tot pui pret sau cum s-o numi suma aia imensa macar sa o faca cu pozele proprii. Inca ma tot minunez ... Revin mai pe seara ... wow :scratch:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#918 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 11 February 2010 - 03:09 PM

:) :D :D Acum ma uit si eu, preocupata de ce e in poza nici nu vazusem linkul. Gizas! Ce tupeu :scratch: si spun ca sigura transportul la domiciliu si apoi spun ca si ala e 30 lei. Ce tari sunt! :D
In comparatie cu ei, eu fac acte de caritate...

#919 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 11 February 2010 - 03:40 PM

Buuun, am revenit!sunt datoare cu niste laude la adresa voastra fetelor cu "maini de aur'!si sa incepem,in ordine cronologica... :)

Snejulina ,da-mi voie te rog sa te :D ,foarte faine torturi ai facut!pai la ala de cioco,pana si nuanta la bentita ai nimerit-o!Apai, despre balerini si botosei...no comment :scratch: .Is bestiali.Multa -multa rabdare ti-a trebuit la ei!

MIMI,ce ai "ascuns" in gentuta de machiaje?aceeasi compozitie din tort?Iar pe Thomas...ma lasi sa-l copiez si eu la un tort?!Platesc bine "dreptul de autor" ;) multumesc.

Ramo,ce frumos tort!si ce idee buna cu plasa de tantari!ce crema ai mai pus vreodata pe pdz,in afara de royal icing?!Imi dai te rog vreo reteta de astfel de crema,care ii "compatibila" cu pdz?! :D multumesc.

Taylor ce-mi plac piciorusele de pe tort! dar cum ai facut bilutele de la baza?

mona draga sunt alaturi de tine!ii nasol cand esti pe la stoma' si mai trebuie sa si "tortalesti".sa-ti ajute Dumnezeu sa termini cat mai repede cu "dintologul",sa nu te mai chinuie.Si lui ii faci un tort?!Apai ,chiar modesta ai fost cu tortul de ziua ta!dar ti-ai luat revansa cu cel de la botez!Ne explici putin, te rog cum ii faci pe botosei?multumesc!

Mamistef, Travian-ul ii din categoria "arta culinara",si il inramam.Foart frumos ti-a iesit pictura!

Doriana draga, imi plac mult torturile tale.Iti iese f bine "ciupitura Lissei".

Lissa,oau! :D ce-mi plac torturile tale!Mai ales "masuta de cafea".Parca ii simt mirosul cafelei!ii simpla sau cu zahar?! :D .Si acum o intrebare,cum ai reusit sa imiprimi pe margini modelul de patratele?Multumesc.

#920 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 11 February 2010 - 03:43 PM

Vezi postareaRamo, la 11 February 2010 - 02:58 PM, a spus:

M-am blocat fetele. Snej, am intrat pe adresa de pe pozelel postate de tine .... wow 65lei/kg???? si pe langa toate astea o gramada din torturile afisate de ei le-am vazut si eu pe net, cateva le am si salvate. Hai mai da-o incolo de treaba, daca tot pui pret sau cum s-o numi suma aia imensa macar sa o faca cu pozele proprii. Inca ma tot minunez ... Revin mai pe seara ... wow :scratch:



Vezi postareasnej, la 11 February 2010 - 03:09 PM, a spus:

:) :D :D Acum ma uit si eu, preocupata de ce e in poza nici nu vazusem linkul. Gizas! Ce tupeu :D si spun ca sigura transportul la domiciliu si apoi spun ca si ala e 30 lei. Ce tari sunt! ;)
In comparatie cu ei, eu fac acte de caritate...


Apai is tari!adica tare mari preturile!Eu nu am rasfoit ff mult pe acolo,dar l-am vazut pe "Thomas" , chiar ca exagereaza!oare chiar au si comenzi la ele? :D

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi