Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#1241 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 26 February 2010 - 10:13 PM

Foarte reusite torturi ati facut, eu oare cand o sa pot face asa minunatii. Ma bucur ca fac parte din echipa voastra si ca ma pot perfectiona in torturi datorita voua.
Va pun si eu un tort facut pentru sotu cu ocazia Dragobetelor pt ca la noi acest eveniment e foarte important. Acum 2 ani de Dragobete sotul a trecut printr-o operatie critica la inima,si el conidera ca a renascut. Asa ca l-am surprins impreuna cu niste prieteni, cu acet tort facut in prima editie:), am cerut reteta de la prietena mea Ralu :) mersi frumos.
Este cu musseuri de cioco.
Acum vin si cu tortul.
Sper sa va placa.
Sincer nu ma asteptam dar s-a terminat foarte repede.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2010/post-421-126721514429.jpg

Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

#1242 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 26 February 2010 - 11:42 PM

Vezi postareasnej, la 26 February 2010 - 01:35 PM, a spus:

Stai linistita ca e doar o perioada. Iesi la plimbari afara din oras, redecoreaza, zugraveste sau pur si simplu odihneste-te ca apoi o sa iti vina pe banda rulanta si o sa visezi la timpul de acum. Prin octombrie-decembrie nu am facut decat un tort parca in rest pauza. A fost numai bun timpul sa zugravim, sa mutam de colo colo mobila, sa vad filmele pe care mi le-am dorit si sa stau in varful patului sa citesc :lol:. A fost ca o vacanta binevenita (bine..pana la 5-6 eram la serviciu asa ca timpul putin de dupa era al meu :) ).

Ce bine ar fi sa fie cum spui tu draga mea...dar eu in toata viata mea de tortareasa n-am vandut mai mult de 10torturi...restul pana la 60 au fost numai cadouri...pt zilele celor dragi din familie, pt prieteni, pt vecini...
Se pare ca pasiunea mea s-a nascut prea tarziu...si intr-un loc nepotrivit...
Am incercat in toate chipurile sa-mi fac publicitate...mi-am facut si blog...am pus anunturi peste tot in oraselul unde locuiesc...am dus felii de tort spre degustare tuturor cunostintelor italiane (la florarie, la paine, la ferramenta(magazin de ustensile, vopsele etc, la mercerie)...degeaba...toti se minuneaza...ma intreaba de ce nu-mi deschid pasticcerie...si atat...nimic mai mult...
Vecinii mei mi-au spus verde in fata ca sa nu le mai fac torturi la zilele de nastere...e un obicei pe la ei...ca daca le duci o atentie, cadou ceva ei se simt indatorati si stanjeniti ca nu-ti pot intoarce serviciul...asta am dedus-o eu dupa multi ani de convietuire printre ei...
Mai nou o cucoana (cica sotie de mare functionar de la Finante) a vazut anuntul meu intr-un magazin si a inceput s-o ia la rost si intrebari pe vanzatoare: ca cine sunt eu, ce hram port, daca am brevet sanitar etc, etc).
Vanzatoarea, o fata draguta m-a si pus in garda...si am fost nevoita sa merg peste tot pe unde pusesem afise ca sa le dau jos...
Aici pun mare pret pe igiena...pana si la gradinite nu mai dau voie sa vii cu dulciuri facute acasa...pe motiv de igiena...daca vrei sa-ti sarbatoresti ziua intr-un restaurant sau pizzerie n-ai voie sa-ti aduci tort facut acasa...doar de la cofetarie autorizata...
Asa ca in curand pasiunea mea se va opri...fonduri sa-mi deschid cofetarie n-am...si nici nu se poate vorbi de acest lucru intr-un viitor apropiat...ca sa lucrez la negru nu pot...ca ma denunta invidiosii si oamenii rai...care in loc sa ia masuri impotriva atator criminali si raufacatori se iau de persoane bine intentionate care castiga un ban cinstit si muncit in aceste vremuri de criza mondiala...
Asta e..va trebui sa ma resemnez..in viata asta vocatia mea de cake decorator este pe cale de a fi inabusita in fasa...poate voi mai norocoasa intr-o viata viitoare...

#1243 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 27 February 2010 - 12:00 AM

Vezi postareasnej, la 26 February 2010 - 01:46 PM, a spus:

Asta am facut in regim de urgenta pentru o prietena a carei aniversare a fost ieri (eu uitasem ca venea ziua ei :) ) . Amandoua sunt cu blat cu cacao insiropat cu suc de visine si esenta de vanilie si crema de ciocolata cu banane. Tortul cu alb si negru trebuia sa aiba niste nasturasi luciosi si pene... numai ca nu am gasit in timp asa scurt.

Snej Da'frumoase torturi mai faci!Cel de-al doilea mi se pare interesant !Ca o pictura abstracta!Felicitari!

Vezi postareaMIMI, la 26 February 2010 - 01:47 PM, a spus:

Tort camera foto-blat amandina si mousse ciocolata

Mimilico ,e tare fain aparatul tau foto.am mai vazut pe net modele ,poate ne spui si noua cum l-ai facut!

Vezi postareasnej, la 26 February 2010 - 01:54 PM, a spus:

Cele doua tortulete le-am facut de Valentin. La cel cu bebe nu am mai apucat sa fac pernuta sau ceva,l-am pus pe inimioara si gata :) . Imi mancase prea mult timp confectionatul cutiei de ciocolata si mai ales plastelina alba care mi-a dat de furca :) . Trebuie sa caut si ciocolata alba menaj mai buna.

Cutia a fost cu blaturi negre insiropate si crema de ciocolata cu visine din visinata. A fost un tort betiv rau, din doua lingurite ma simteam taaaare relaxaaataaa :) .

Tortuletul cu inimioare a fost cu crema cu mascarpone si cu piersici si blaturile albe insiropate cu suc de piersici si fructul pasiunii.

Snej tu stai,stai dar si cand te apuci de facut!Minunate sunt torturile tale!

Vezi postareasnej, la 26 February 2010 - 02:04 PM, a spus:

Mikimausul a fost pentru baietelul unei prietene, la fel ca si Thomas ca au fost doua petreceri in zile diferite. Miki a fost cu crema caramel si cu nuca. Atata crema am mancat ca aproape mi s-a facut rau dar nu ma puteam opri :D . Am pus nuca prajita tocata.

Buburuza a fost pentru o fetita si la fel cu crema caramel si nuca, blaturile albe insiropate cu zahar ars. Dupa ce a fost gata mi-a dat prin cap ca puteam sa pun nuca in blat dar nah...mi-a picat fisa la final.

Buburuza e scumpa tare!imi place la nebunie!

Vezi postareaRamo, la 26 February 2010 - 02:06 PM, a spus:

Vezi postareamamistef, la 24 February 2010 - 04:11 PM, a spus:

eHmmm, habar n-amce-s "tusele". Ce faine meserii ai avut :)
Mersi de complimente
ScuzeRamo...tushe...cele cu care ai desenat pe Nadal.Parca ar fi tushe in creion sau carbune,scuze ca nu am scris corect.te pup!

Vezi postareaRamo, la 17 February 2010 - 07:24 PM, a spus:

Anca hai sa-ti arat ce am facut eu pentru azi, tot ce-i posibil sa nu faci modelul asta, dar poate te inspira.

Vai ,Ramo,cat de frumos e !!!!Minunat !

Mersi Mona :D

Vezi postareaAnca_B, la 25 February 2010 - 09:32 AM, a spus:

in sfarsit a avut loc petrecerea de pici;asa ca va prezint primul meu tort "papusa".Tort diplomat,imbracat in pasta de zahar si decor din royal icing!

Ce draguta printesa ai facut ...

Frumoasa!

Vezi postareamihamarky, la 26 February 2010 - 02:37 PM, a spus:

Invat si eu mai incet dar tot se cheama ca invat. Tortulet cu un mousse de mascarpone si unul cu cioco cu lapte , blat simplu cu fulgi de cioco alba, insiropat cu laptic vanilat, fondant cioco si niste portocale ca pleca trenu fara mine :D .Pupicei la toata lumea, spor la treaba ca altfel eu de unde ma inspir?
:lol:

Stai pe aici ca ai ce invata,cu siguranta!Imi place tortul tau,e elegant!

.
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#1244 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 27 February 2010 - 12:49 AM

Draga Dora ,am citit si am citit mesajul tau si m-am intristat tare...Cred ca in multe puncte de vedere rezonez cu tine ,chiar mi-am amintit episodul cu expozitia aceea care ti-a lasat un gust amar si m-am gandit la cat de golita sufleteste trebuie sa te simti.Observ in cuvintele tale amaraciunea omului care nu este lasat sa se exprime.Lumea e rea,devin rai si egoisti atunci cand cineva vrea sa se afirme si mai ales daca acel cineva mai e si strain pe deasupra!Nici eu nu am facut torturi pentru comenzi(de parca m-as compara vreodata cu tine,eu care am inceput sa buchisesc tainele tortaritului de abia de cateva luni, mai exact din mai anul trecut!)Am facut la fel ca si tine pentru familie ,prieteni,colege.Sincer nici nu am primit vreo comanda dar nu-mi pasa,ma bucur ca un copil de fiecare data cand mai e cate un eveniment ca sa-mi pot fructifica ideile si talentul.Ca si tine,mi-am descoperit aceasta pasiune tarziu(mult mai tarziu)dar nu regret,o consider ca o prelungire a mai vechii mele pasiuni,pictura,pe care nu am mai avut timp sa o practic.A ramas ca o flacara arzand mocnit,gata sa se aprinda din nou...de data asta sub forma ornarii torturilor pe care in viziunea mea le vad tot ca pe niste tablouri.Draga mea Dora,nu te mai necaji,fruntea sus!Sunt sigura ca in viata ta ai avut mult mai multe greutati pe care a trebuit sa le faci fata.Treci si peste asta,lucreaza pentru sufletul tau si acolo undeva in adancul inimii tale vei descoperi ca vei avea satisfactii mult mai mari vazand chipurile apropiatilor tai luminate de emotia surprizii unui fabulos tort marca Dora ! :) P.S.: nici mie nu mi-a dat voie sa aduc tort de acasa cand mi-am facut ziua onomastica la un mic restaurant .A trebuit sa zic ca e de la cofetarie. Cam asa se merge si pe aici pe la noi de la un timp.Si cred ca peste tot s-a preluat aceasta lege.

#1245 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 27 February 2010 - 12:56 AM

Dora multumesc ca mi-ai aratat cu arata intrumentul.

Imi plce avatarul tau nou. :)

#1246 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 27 February 2010 - 01:10 AM

Vezi postareadani_ela, la 25 February 2010 - 08:40 PM, a spus:

si cum e seara, si orice vacuta cu bun simt vine de la pascut, :lol: a venit si sexy vacuta mea :)

Dani_ela era sa te uit!Vacuta te e simpatica de ma topesc dupa ea!Dragalasa foc!Felicitari!

#1247 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 27 February 2010 - 01:34 AM

][quote name='Ramo' date='26 February 2010 - 02:06 PM' timestamp='1267185977' post='23185']

[quote name='gabrenia' date='24 February 2010 - 10:43 PM' timestamp='1267044229' post='22931']
ramo foarte frumos tortul cu Nadal!Sa nu mai spui ca nu ai talent la desen!Am si eu o curiozitate:cu ce ai desenat tusele pe tort?Nu te mai necaji cu liceul de arta!Ai desenat chiar foarte frumos! Nici eu nu am facut liceul de arta dar asta nu m-a impiedicat sa pictez,am facut scoala populara de arta la sectia de pictura si cu toate ca am invatat la un liceu industrial( cum era pe atunci )am lucrat cativa ani dupa ce am terminat liceul, ca pictor si vitrinier decorator.Cred ca de aici mi se trage noua pasiune pentru torturi.Si nu atat pentru ele cat pentru decorarea lor...Ce vrei,fiecare cu cateii lui.Te pup!P.S.Trenuletele sunt f.f.f.reusite!
[/quote]
Hmmm, habar n-amce-s "tusele". Ce faine meserii ai avut :D
Mersi de complimente

Ramo scuze,am vrut sa scriu tushe .Parca sunt desenate cu creionul sau cu carbunele de desen .Sorry!

#1248 Useril este offline   mihamarky 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 27 February 2010 - 09:36 AM

Va multumesc pentru aprecieri :D . pupicei la toata lumea

#1249 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 07-December 09

Postat 27 February 2010 - 11:18 AM

Vezi postareadora, la 26 February 2010 - 11:42 PM, a spus:

Vezi postareasnej, la 26 February 2010 - 01:35 PM, a spus:

Stai linistita ca e doar o perioada. Iesi la plimbari afara din oras, redecoreaza, zugraveste sau pur si simplu odihneste-te ca apoi o sa iti vina pe banda rulanta si o sa visezi la timpul de acum. Prin octombrie-decembrie nu am facut decat un tort parca in rest pauza. A fost numai bun timpul sa zugravim, sa mutam de colo colo mobila, sa vad filmele pe care mi le-am dorit si sa stau in varful patului sa citesc :P. A fost ca o vacanta binevenita (bine..pana la 5-6 eram la serviciu asa ca timpul putin de dupa era al meu :D ).

Ce bine ar fi sa fie cum spui tu draga mea...dar eu in toata viata mea de tortareasa n-am vandut mai mult de 10torturi...restul pana la 60 au fost numai cadouri...pt zilele celor dragi din familie, pt prieteni, pt vecini...
Se pare ca pasiunea mea s-a nascut prea tarziu...si intr-un loc nepotrivit...
Am incercat in toate chipurile sa-mi fac publicitate...mi-am facut si blog...am pus anunturi peste tot in oraselul unde locuiesc...am dus felii de tort spre degustare tuturor cunostintelor italiane (la florarie, la paine, la ferramenta(magazin de ustensile, vopsele etc, la mercerie)...degeaba...toti se minuneaza...ma intreaba de ce nu-mi deschid pasticcerie...si atat...nimic mai mult...
Vecinii mei mi-au spus verde in fata ca sa nu le mai fac torturi la zilele de nastere...e un obicei pe la ei...ca daca le duci o atentie, cadou ceva ei se simt indatorati si stanjeniti ca nu-ti pot intoarce serviciul...asta am dedus-o eu dupa multi ani de convietuire printre ei...
Mai nou o cucoana (cica sotie de mare functionar de la Finante) a vazut anuntul meu intr-un magazin si a inceput s-o ia la rost si intrebari pe vanzatoare: ca cine sunt eu, ce hram port, daca am brevet sanitar etc, etc).
Vanzatoarea, o fata draguta m-a si pus in garda...si am fost nevoita sa merg peste tot pe unde pusesem afise ca sa le dau jos...
Aici pun mare pret pe igiena...pana si la gradinite nu mai dau voie sa vii cu dulciuri facute acasa...pe motiv de igiena...daca vrei sa-ti sarbatoresti ziua intr-un restaurant sau pizzerie n-ai voie sa-ti aduci tort facut acasa...doar de la cofetarie autorizata...
Asa ca in curand pasiunea mea se va opri...fonduri sa-mi deschid cofetarie n-am...si nici nu se poate vorbi de acest lucru intr-un viitor apropiat...ca sa lucrez la negru nu pot...ca ma denunta invidiosii si oamenii rai...care in loc sa ia masuri impotriva atator criminali si raufacatori se iau de persoane bine intentionate care castiga un ban cinstit si muncit in aceste vremuri de criza mondiala...
Asta e..va trebui sa ma resemnez..in viata asta vocatia mea de cake decorator este pe cale de a fi inabusita in fasa...poate voi mai norocoasa intr-o viata viitoare...

Dora,nici nu i-mi vine sa cred,am citit ce ai scris aici,acelasi sentiment il aveam si eu,la fel se uita se minuna si gata,dar incet incet am inceput sa nu mai bag in seama rautatea lor directa sau indirecta,la ei tot ce e strain e hot,nespalat incult etc. te judeca dar nici macar nu te cunosc...Noi ar trebui, sa ne obisnuim ,ca atata timp cat vom fi aici, adevarata valoare pe care o avem, nu va vrea nimeni sa o vada.Eu i-ti zic sa nu te mai necajesti,sa fii mandra ca poti face pentru ce-i care merita un tort(familia)nu pentru alti care nu-l merita si pe deasupra dupa ce pleci il arunca la gunoi.Capul sus soro, te inteleg perfect, ca am trecut prin acest sentiment,dar astept ziua cand voi fi acasa la mine sarac sau bogat dar sunt in tara mea.Te pup.

#1250 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 27 February 2010 - 11:55 AM

Blanka, i'a placut sotului? ma bucur ca ai incercat in sfarsitul mousse'urile. te pup

Dora, nu descuraja! viata e plina de surprize :P sa stii ca si la noi e la fel cu restaurantele si torturile/prajiturile. nu te lasa fara aviz de la cofetarie la majoritatea restaurantelor.... Dar torturile facute pentru cei dragi cu ingrediente principale suflet si dragoste sunt cele mai valoroase. =)) :D
Raluca

#1251 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 27 February 2010 - 11:56 AM

Vezi postareasnej, la 26 February 2010 - 01:46 PM, a spus:

Asta am facut in regim de urgenta pentru o prietena a carei aniversare a fost ieri (eu uitasem ca venea ziua ei. Amandoua sunt cu blat cu cacao insiropat cu suc de visine si esenta de vanilie si crema de ciocolata cu banane. Tortul cu alb si negru trebuia sa aiba niste nasturasi luciosi si pene... numai ca nu am gasit in timp asa scurt.

Superbe torturi! ...Ce mai,pe zi ce trece devii tot mai maestra!
felicitari :D

Vezi postareaMIMI, la 26 February 2010 - 01:47 PM, a spus:

Tort camera foto-blat amandina si mousse ciocolata

Mimisorule esti de belea fata! :D..
Sigur Canon-ul tau nu fotografiaza? :P

Vezi postareamamistef, la 26 February 2010 - 02:01 PM, a spus:

Dora, e o gluma cumva?Cine sa nu vrea torturi facute de tine?Ma mir,eu as fi bagat mina-n foc si capul sub ghilotina ca tu nu ai clipe de ragaz E limpede ca e o perioada de pauza,asa cum am avut toate, ma mir insa ca te atinge si pe tine "sindromul pauzei intre torturi".Te imbratisez!

Draga Stefania nu e o gluma..din pacate...am explicat mai sus toata situatia :P

Vezi postareaRamo, la 26 February 2010 - 02:09 PM, a spus:

Multumim de flori Dora. Doamne fereste sa-ti ingropi pasiunea. In cel mai rau caz faci tort pentru acasa saptamanal, dar asa ceva nu poate sa dispara
PS imi place avataru tau

Multumesc Ramo draga mea de incurajari...dar deja ai mei vocifereaza ca fac prea des torturi..si nu vreau sa-i am pe constiinta pt obezitate...

Chiar iti place avatarul?...m-am gandit sa mai trag cate o poza cu subsemnata...nu de alta, da sa vad mai bine cum imbatrinesc :D

Vezi postareamihamarky, la 26 February 2010 - 02:37 PM, a spus:

Invat si eu mai incet dar tot se cheama ca invat. Tortulet cu un mousse de mascarpone si unul cu cioco cu lapte , blat simplu cu fulgi de cioco alba, insiropat cu laptic vanilat, fondant cioco si niste portocale ca pleca trenu fara mine.Pupicei la toata lumea, spor la treaba ca altfel eu de unde ma inspir?

Foarte finut si ingrijit miha..felicitari

Vezi postareadani_ela, la 26 February 2010 - 03:33 PM, a spus:

dora-nu te supara,lasa ca vin ele si comenzile, are dreptate snej-toate mai avem perioade de astea cu `praf` pe ustensile

Daniela draga mea iti multumesc pt incurajari...
dar nu mai am nici o speranta =))

Vezi postareamamistef, la 26 February 2010 - 05:33 PM, a spus:

Gata si tortul meu pentru miine

Ce frumos si vesel e!..brava :P

#1252 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationArad

Postat 27 February 2010 - 12:00 PM

Mimi, super aparatu' foto. de cand visez si eu la asta :P

Snej
... nu stiu care sa-l aleg ca si favorit! imi plac toate, toate!!!
Mihamarky, ce bine suna cremele alea....super! spor si tie :D

Mamistef
, vesel si tare dragutz, perfect pt aniversarea de 1 an a unui copilas,
=))
Raluca

#1253 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 27 February 2010 - 12:02 PM

Vezi postareabbenyci, la 26 February 2010 - 10:13 PM, a spus:

Foarte reusite torturi ati facut, eu oare cand o sa pot face asa minunatii. Ma bucur ca fac parte din echipa voastra si ca ma pot perfectiona in torturi datorita voua.
Va pun si eu un tort facut pentru sotu cu ocazia Dragobetelor pt ca la noi acest eveniment e foarte important. Acum 2 ani de Dragobete sotul a trecut printr-o operatie critica la inima,si el conidera ca a renascut. Asa ca l-am surprins impreuna cu niste prieteni, cu acet tort facut in prima editie:), am cerut reteta de la prietena mea Ralu :D mersi frumos.
Este cu musseuri de cioco.
Acum vin si cu tortul.
Sper sa va placa.

Felicitari Blanka pt tortulet...si multa sanatate sotului..permite-mi totusi o mica corectie...
inclin sa cred c-ai vrut sa scrii "Te iubesc" in italiana, nu?...
corect este "Ti amo" :P

#1254 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationArad

Postat 27 February 2010 - 12:12 PM

si al meu Hannah Montana

blatu' de cioco cu mousse'urile de cioco, iar coada e din pandispan si crema pt tort de la dr Oetker, la fel ca si marginea si scrisu'
imbracat in pasta de zahar,
Yoyo, am folosit unt, si Mona am folosit planatoru' :D

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-360-126726560136.jpg
Raluca

#1255 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 27 February 2010 - 01:14 PM

Va felicit pe toate pentru minunatiile pe care le faceti , nu va iau pe rand ca sunt in mare criza de timp , dar pentru toate cate o :P si :D ! Va iubesc pe toate .

Of Dora , imi pare tare rau ca asa un talent ca al tau nu e apreciat la adevarata lui valoare . Pentru noi ramai oricum o mare doamna a torturilor , adevarata maestra ! :D Noi te asteptam cu mult drag si nerabdare cu tot ce faci . sa stii ca si eu m-am gandit de multe ori , ca si la noi e problema cu avizele , daca duci undeva un tort tre` sa aiba aviz de la cofetarie . Eu in general fac pentru cunostinte , pentru zile de nastere tinute acasa .

Raluca , ce fain ti-a iesit chitara ... =))

Acum , un tort proaspat :
Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Blat negresa , crema de frisca si budinca de vanilie .

Va doresc o zi minunata tuturor . :D
mama de fete cucuiete Imagine postata

#1256 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarad

Postat 27 February 2010 - 02:42 PM

Vezi postareaYours4ever, la 27 February 2010 - 11:55 AM, a spus:

Blanka, i'a placut sotului? ma bucur ca ai incercat in sfarsitul mousse'urile. te pup

Dora, nu descuraja! viata e plina de surprize :) sa stii ca si la noi e la fel cu restaurantele si torturile/prajiturile. nu te lasa fara aviz de la cofetarie la majoritatea restaurantelor.... Dar torturile facute pentru cei dragi cu ingrediente principale suflet si dragoste sunt cele mai valoroase. :) :)

Da Ralu i-a placut foarte mult tortuletul, chiar a fost o mare surpriza, nu se astepta.Asta a fost si scopul.
Off-topic :am o intrebare pentru tine, cum faci sa poti raspunde la mai multe persoane deodata?sa si citesti ce au scris si in acelas timp sa si dai raspunsuri? eu nu pot.
mersi
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

#1257 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarad

Postat 27 February 2010 - 02:43 PM

Vezi postareaYours4ever, la 27 February 2010 - 12:12 PM, a spus:

si al meu Hannah Montana

blatu' de cioco cu mousse'urile de cioco, iar coada e din pandispan si crema pt tort de la dr Oetker, la fel ca si marginea si scrisu'
imbracat in pasta de zahar,
Yoyo, am folosit unt, si Mona am folosit planatoru' :)

Atasament tort HM.JPG

Wow ti-a iesit foarte bine chitara cu Hannah Montana :), devii din ce in ce mai priceputa in ale tortalitului. te pup
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

#1258 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarad

Postat 27 February 2010 - 03:07 PM

Da asa este am vrut sa scriu te iubesc in italiana. Multumesc frumos de corectie.
Orice critica este constructiva.

Sa nu fiti descurajata ca poate este doar o perioada mai proasta, intotdeauna exista o noua posibiliatate. Deobicei cand se inchide o portita se deschide o fereastra, adica ma refer ca intotdeauna sunt noi posibilitati si metode.
Eu sunt convinsa ca o sa aveti multe comenzi, fiindca sunteti o persoana foarte talentata si apreciata si din mainile dumneavoastra ies adevarate opere de arta.
Nu fiti dezamagita ca Dumnezeu va iubeste si o sa iesiti din acest impas.Trebuie sa fiti optimista si sa credeti in reusitele si mai ales in talentul pe care il aveti.
Va doresc un weekend placut. :)
Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

#1259 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 27 February 2010 - 04:15 PM

Iar mi s-au adunat o gramada de pagini cu o multime de torturi,unul mai frumos ca altul ! felicitari tuturor !
Snej.... am citit cu mare atentia patania ta privind tortul cactus... Tot astept o ocazie sa fac ceva asemanator si acu m-apuca frica.... Eu nu-l vad atit de mare, e .. un ghiveci cu un cactus si o floare de cactus ... am o poza salvata pe undeva de pe net...da acu.... parca mi-e teama .. daca nu-mi iese, dac-o ia la vale ???????? Oricum, pentru cine nu stie cum trebuia sa arate - adica TU - tortul e OK ! Dar sa stii ca ti-am intuit starea perfect !Am trecut prin asa ceva si zau daca-mi mai doresc si nici nu doresc la nimeni ! Si totusi ... cum ar trebui facut sa iasa bine ??
Dora ... ia da-ti cu parerea ca o specialista ce esti !
Eu, desi sunt departe de tine, ca tehnica de lucru, ca acuratete ca.. inca o gramada de chestii si tot m-a durut cind anul trecut am facut doar 2 torturi la comanda ! Vre-o 2 pentru casa, cred ca alea ale fiica-mii si cred ca unul pentru nepotica mea... si-atit ! Mi-a picat tare greu .. asa ca te inteleg... Nici la noi nu se permite nici la gradinita, nici la scoala nici la restaurant sa duci tort de-acasa, doar daca prezinti certificat de nu-stiu-ce! Daca anul trecut nici de cadou nu mi-a mai venit sa fac, anul asta mai fac o comanda,mai fac un cadou , sa nu-mi ies din mina... Sunt atitea lucruri pe care le-as incerca,cu mijloacele mele modeste de lucru dar... nu prea am nici eu pentru cine ... asta e...
Deci Dora, ce a gresit Snejulina ? Ce.... sa nu facem ?
Uite... iti dau o idee !Deschizi aici o scoala de cofetari-amatori ! Sunt prima pe lista ! Asa... Da... si cred ca n-ai terminat cu lectiile de royal-icing !
Chiar daca nu se pot compara starile,una e sa faci un lucru deosebit cu miinile si sufletul tau si alta e sa iti pui sufletul,indeminarea pe tava pentru a se servi altii,dar cind o sa vezi ca ne ies si noua chestii dragute ,n-o sa fi mindra de tine ? :)
Probabil ca putine vom avea posibilitatea sa-ti multumim vreodata personal,dar o sa faci multa lume fericita! Mai gindeste-te !
Spor la tortulit,multa inspiratie si rabdare la toate ! :)

#1260 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 27 February 2010 - 04:20 PM

Vezi postareamamistef, la 26 February 2010 - 05:33 PM, a spus:

Gata si tortul meu pentru miine :D

ffff frumos!

Vezi postareabbenyci, la 26 February 2010 - 10:13 PM, a spus:

Acum vin si cu tortul.
Sper sa va placa.

felicitari,fff frumos!

Vezi postareadora, la 26 February 2010 - 11:42 PM, a spus:

hei,ce spui tu acolo,fata draga!nu fi pesimista!pt noi tu oricum ramai zana torturilor!

Vezi postareagabrenia, la 27 February 2010 - 12:00 AM, a spus:

Mimilico ,e tare fain aparatul tau foto.am mai vazut pe net modele ,poate ne spui si noua cum l-ai facut!

Multumesc!
Am facut un tort normal,dreptunghiular pe care l-am sculptat cate putin pana am obtinut forma dorita.

Vezi postareadora, la 27 February 2010 - 11:56 AM, a spus:

Mimisorule esti de belea fata! :)..
Sigur Canon-ul tau nu fotografiaza? :(

:)

Vezi postareaYours4ever, la 27 February 2010 - 12:00 PM, a spus:

Mimi, super aparatu' foto. de cand visez si eu la asta :D

:)

Vezi postareaYours4ever, la 27 February 2010 - 12:12 PM, a spus:

si al meu Hannah Montana

fff frumos!e unul dintre cele mai frumoase torturi ale tale!

Vezi postareaDoriana, la 27 February 2010 - 01:14 PM, a spus:

Acum , un tort proaspat :
Blat negresa , crema de frisca si budinca de vanilie .

Va doresc o zi minunata tuturor . :)

imi place mingea tare mult!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Ultima »