Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#1681 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 18 March 2010 - 10:55 PM

eu am o perioada tare aiurea, vad ca zilele astea m'a sunat cate unu altu sa fac un tort si eu is praf, nu am chef de nimic, nu'mi iese nimic...
asta e tortul pt o fetita, parintii ei sunt patroni de restaurant, tortul cu Hannah Montana a ajuns la ei la restaurant, l'au vazut si pe weekendu asta mi'au cerut 3 torturi, unul s'a amanat pe sapt viitoare.
asta e pt maine, cerinta a fost inimioare:) e pandispan clasic, crema de cioco cu visine si pandispan mozaic( l'am facut in 3 culori, sa fie ceva mai interesant pt copilasi), imbracat in pasta de zahar si scris din royal icing.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-360-126894572719.jpg
Raluca

#1682 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 19 March 2010 - 09:44 AM

Va imbratisez pe toate , ati facut niste torturi minunate , unul mai frumos ca altul .
O sa revin putin mai tarziu , sa iau fiecare tort la ''puricat'' :appl:

Pun si eu tortul facut ieri , pentru o fetita de 6 ani , care a vrut neaparat inimioare :
(blat negresa insiropat cu sirop de zahar ars , crema de frisca si budinca de ciocolata)

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Si asa arata la final , ca parca lipsea ceva ... asa ca am scris , cu pensula , greu de numa` , musai tre` sa-mi iau carioci alimentare ...

Imagine postata

Am patit-o urat de tot , mi-a iesit pasta foarte moale ,(oare de ce , ca am folosit reteta din totdeauna , si zahar pudra coronita , apropo , este la oferta la carrefour , cu 2,79) mi s-a si rupt cand am pus-o pe tort , a trebuit sa acopar cumva stricaciunea , se vede pe lateral , am acoperit cu niste inimioare lipite unele peste altele ... Urmele de pe marginea tortului le-am facut cu ceva set ce mi l-am luat nu demult , o sa va arat si voua , poate vreti si voi .

Va pup pe toate , revin .

Anca :appl:, La multi ani , stiam ca e ziua ta , dar n-am reusit nicicum sa intru zilele astea . Iti urez sa fii sanatoasa , sa ai parte de tot ce e mai bun in viata ! :hug:
mama de fete cucuiete Imagine postata

#1683 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 19 March 2010 - 10:41 AM

Raluca imi place cum ai facut modelul ala. E foarte fain si bravo ca ai incercat icing-ul eu inca nu ma risc :appl:. Insa cred ca ai pus gem ca e tremurat iar...nu foarte tare numai acum cum ai intrat la alt nivel al tortalitului asteptam totul perfect :hug:...da stiu perfectiunea e relativa :appl:.

Doriana imi place totuletul tau arata foarte bine..insa dupa mine ciupitura nu merge la orice tip de decor. Ciupitura cu penseta e putin masculina pe cand aici tu ai un tort ........al dragostei.

Si poate va suparati ca va spun direct insa mi s-ar parea sa fiu falsa sa laud o fata ca vai ce fain e tortul si de fapt mie nu mi-ar place deloc tortul postat. Dupa mine fiecare dintre noi ar trebui sa accepte observatiile, critica muncii ei si sa fie ca o provocare

Nu va suparati pentru critici sau observatii deoarece astea ar trebui sa stea la baza imbunatatirii si perfectionarii pasiunii voastre.

O mare culinareasa odata mi-a spus ca a stat o zi intreaga sa ii reuseasca un model si sotul ei ii spunea nu e ok si asta pentru ca produsul finit sa fie perfect. Ganditi-va sa stai 12 ore doar pe un model..........pentru mine e o mare Doamna si o profesionista in ceea ce face si asta pentru ca a acceptat observatiile si a muncit intens si mai ales ca ceea ce face e opera de arta.

#1684 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 19 March 2010 - 10:57 AM

Doriana... se pare ca sarbatoritele noastre sunt fane inimioare:)
eu am o sugestie pt tine, sa pui ceva la baza, icing, banda din pasta, panglica saten, bilute din pasta, ceva care sa nu se vada taietura de jos, nici eu nu puneam nimic, dar am descoperit ca merita efortu' pt o privire de ansamblu mai eleganta:)

YOYO
, crede'ma ca stau acuma sa ma gandesc daca am pus unt sau nu sub pasta si nu imi amintesc :appl: , v'am zis ca am o perioada aiurea.
Eu am o problema grava, frigideru' meu nu stiu ce are, dar face condens si mi se inmoaie pasta, cand pun pasta arata foarte bine si dupa ce le scot de la frigi am surprize... si nu am altundeva unde sa tin torturile... :appl: aveti vreo idee ce as putea face?
Raluca

#1685 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 07-December 09

Postat 19 March 2010 - 12:17 PM

Vezi postareanelly_th2001, la 18 March 2010 - 08:51 PM, a spus:

Vezi postareanuzi, la 18 March 2010 - 08:26 PM, a spus:

Sa va arat si ce am mai lucrat in ultima vreme.

extraordinar de frumos ,toate sunt puse la locul lor atat de finut... :appl:

acum mai vin cu o rugaminte la voi fetili :am un tort corset pentru duminica ,acum am fost anuntata ,cum pot face culoarea pielii? am coloranti din asti a romanesti ,iar la culoarea corsetului am libera alegere :appl: multumesc anticipat :hug:

nelly multumesc :)

Vezi postareamamistef, la 18 March 2010 - 10:00 PM, a spus:

Nuzi,e minunat tortul!! vesel,copilaros,iar ciupercutele imi plac la nebunie!

Nelly, literele-s scrise de mina.Imi place stilul asta pentru ca nu-mi fac deloc griji daca fac vreo greseala, mai pun o dungulitza,ceva si imediat arata bine. :)
Eu culoarea pielii o dau cu un strop(efectiv un strop) de galben si unul de rosu.Astept sa fie pasta fff bine amestecata si abia apoi mai adaug cite un strop din ce culoare consider ca mai e nevoie.

multumesc,ma bucur ca-ti place.

Vezi postareaRamo, la 18 March 2010 - 10:44 PM, a spus:

Vezi postareaortansa, la 18 March 2010 - 05:03 PM, a spus:

Ramo-ma bucur ca iti plac torturile mele,maroul este colorat cu maro de la wilton,dar mi-a dat mari batai de cap, asa ca nu sfatuiesc pe nimeni sa coloreze asa intens pasta.am avut noroc totusi ca, desi la inceput a avut o culoare cacanie(scuze,dar asa arata) pe parcurs s-a inchis culoarea devenind ciocolatie.pe locul unde am pus banutii pe margine mi se crapase pasta,asa ca am mascat in felul asta.data viitoare voi incerca plastelina de ciocolata.

scuze ca nu v=am amintit pe fiecare in parte,imi plac toate torturile voastre,bravo si la cat mai multe torturi!

Incearca plastelina, merita. Asa am facut si eu plastelina prima data dupa ce m-am chinuit cu un tort de nunta sa-l pictez sa arate ca ciocolata si de atunci le zic clientilor ca daca vor sa arate ca ciocolata atunci sa-l imbrace in ciocolata :)

Vezi postareanuzi, la 18 March 2010 - 08:21 PM, a spus:

Ramo, ma intereseaza tare mult formele tale,te rog spune-mi de unde leai luat?Tortul tau ala mov ma bagat in boala i-mi place tare de tot.

din State draga Nuzi

Vezi postareanuzi, la 18 March 2010 - 08:26 PM, a spus:

Sa va arat si ce am mai lucrat in ultima vreme. Atasament P1020509.JPG

Vai e superb, toate elementele sunt perfecte. Cum ai facut-o pe alba ca zapada, pare ... diferita, rupta din basm

Ramo,multumesc frumos pentru rasp.Alba ca zapada,este pictata pe pasta.

Vezi postareaYours4ever, la 18 March 2010 - 10:49 PM, a spus:

Ortansa
.... ce culori, si modele.... foarte fain ti'au iesit.
ce au inauntru?

Nuzi
, vai ce fain e, e ceva mai altfel, imi place tare mult.
da'ne mai multe detalii.

Yours4ever,multumesc intreabama ce te intereseaza si iti rasp. cu placere.

#1686 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 07-December 09

Postat 19 March 2010 - 12:22 PM

yours4ever,tortul tau arata bine,despre stare ta cred ca fiecare dintre noi, mai are si cate o perioada, cand nu ai chef de nimic si cand nu faci cu chef totul iese aiurea,asa ca curaj. doriana,tortul tau e asa frumos ador rozul,bravoo :appl:

#1687 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 19 March 2010 - 03:12 PM

Raluca,oare nu ar merge mai bine ca in loc de bete de frigarui sa folosesti sirme pentru flori?oare sunt destul de rezistente sa sustina inimioarele?Eu mi-am facut comanda zilele astea de sirme verzi si albe si cele albe sper eu ca le pot folosi la ornamentele astea,"explodate".Poate am noroc si pot sustine o floricica sau o steluta uscata dn pasta de zahar.
Despre condens-eu dupa ce imbrac tortul si il ornez il ai las o vreme in fata geamului deschis,iar pasta se intareste tare pe el si cumva se usuca de la aerul ventilat(nu stiu daca m-am exprimat corect).Iar dupa ce il bag in frigider dau temperatura sa fie mai rece si ma feresc sa mai umblu prea mult in frigider.Daca mi se pare ca s-a inmuiat,il mai scot si-l mai tin inga geam(nu am balcon la bucatarie, de asta tot zic de geam.In plus,imi permit sa fac asta si pentru ca nu-mi bate niciodata soarele direct in casa.

Doriana ,mie imi place tare mult cum lucrezi,e curat,ai un stil feminin,de mamica :thumleft: Imi plac trandafirasii simpli f tare, iar tortul imi placea mai mult in varianta fara scris :) Stii cum faceam eu la inceput pina sa prind curaj sa scriu pe torturi?Imi decupam placute, le lasam sa se usuce un pic si apoi scriam pe ele.La final alegeam una care parea mai ok si o puneam pe tort.E mai simplu sa schimbi placuta :)

#1688 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 19 March 2010 - 03:16 PM

Torturile de azi sunt un peste in care am pus blat de amandina fara cacao(iese ff pufos si se insiropeaza f bine,pur si simplu inlocuiesc lingurile de cacao cu faina) si crema diplomat Lissa :thumleft: cu fructe de padure si visine.
Iar celalalt e un tort tot cu blat "amandina alba" :) insiropat iarasi f bine,si de data asta am pus crema diplomat Lissa cu cubulete de cioco.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#1689 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationOradea

Postat 19 March 2010 - 06:13 PM

Vezi postareayoyo, la 19 March 2010 - 10:41 AM, a spus:

Doriana imi place totuletul tau arata foarte bine..insa dupa mine ciupitura nu merge la orice tip de decor. Ciupitura cu penseta e putin masculina pe cand aici tu ai un tort ........al dragostei.

Ioana , mie ciupitura imi place , m-am uitat tare mult la torturile Lissei (pentru ca ea e inventatoarea ciupiturei), si ea o foloseste destul de des , nu doar la torturile masculine ...

Vezi postareayoyo, la 19 March 2010 - 10:41 AM, a spus:

Si poate va suparati ca va spun direct insa mi s-ar parea sa fiu falsa sa laud o fata ca vai ce fain e tortul si de fapt mie nu mi-ar place deloc tortul postat. Dupa mine fiecare dintre noi ar trebui sa accepte observatiile, critica muncii ei si sa fie ca o provocare

Nu va suparati pentru critici sau observatii deoarece astea ar trebui sa stea la baza imbunatatirii si perfectionarii pasiunii voastre.

Stai linistita , doar de aia punem aici poze cu munca noastra , sa primim si laude si critici . Eu nu m-as putea veci supara pe cineva ca-mi spune ca nu-i place ceva la torturile mele . Eu ma straduiesc din rasputeri , sa fac sa iasa frumos si bine , nu intotdeauna ceea ce fac place tuturor . Poate de multe ori nici eu nu sunt foarte multumita de ceea ce iese la final , imi inchipui ceva , si la sfarsit e cu totul altfel decat mi-am imaginat la inceput ca ar trebui sa fie ... Dar , din greseli invata omul . :)

Vezi postareaYours4ever, la 19 March 2010 - 10:57 AM, a spus:

Doriana... se pare ca sarbatoritele noastre sunt fane inimioare:)
eu am o sugestie pt tine, sa pui ceva la baza, icing, banda din pasta, panglica saten, bilute din pasta, ceva care sa nu se vada taietura de jos, nici eu nu puneam nimic, dar am descoperit ca merita efortu' pt o privire de ansamblu mai eleganta:)

Raluca , voia tot tortul sa fie o inimioara , dar sa fie si mare , atunci i-am prezentat modelul asta si a fost multumimta , mai mult matusa fetitei , vecina mea draga , ca ea a comandat tortul , acum astept sa vina sa-mi spuna daca a fost multumita si micuta doamnisoara . Cat despre margina tortului , eu de obicei pun la torturile mele ceva gen banda din pasta , daca te uiti la torturile mele din urma vei vedea , dar de data asta pasta mi-a jucat feste , era asa de moale , ca nu puteam veci sa fac banda , s-o ondulez si s-o si pun pe tort ... :) Imi venea sa mor de ciuda ...

Tortul tau cu inimioare e frumos , atata doar ca frigaruile alea sunt prea dure . O sa pun la torturi de pe internet ceva decoratii de-astea explozive , cum zice Stefana , sunt pe ceva sarme , nu stiu daca din alea de flori . Culorile sunt tare faine , asa in degrade . :) Sunt pictate ?

Vezi postareanuzi, la 19 March 2010 - 12:22 PM, a spus:

doriana,tortul tau e asa frumos ador rozul,bravoo :P

Multumesc Nuzi . Mie imi place foarte mult tortul tau , adevarata poveste . Spune-mi te rog , cum ai facut placuta pe care ai scris ? E perfecta . :P

Vezi postareamamistef, la 19 March 2010 - 03:12 PM, a spus:

Doriana ,mie imi place tare mult cum lucrezi,e curat,ai un stil feminin,de mamica ;) Imi plac trandafirasii simpli f tare, iar tortul imi placea mai mult in varianta fara scris ;) Stii cum faceam eu la inceput pina sa prind curaj sa scriu pe torturi?Imi decupam placute, le lasam sa se usuce un pic si apoi scriam pe ele.La final alegeam una care parea mai ok si o puneam pe tort.E mai simplu sa schimbi placuta ;)

Nici eu n-am fost foarte multumita de scris ... Eu am un scris frumos , sa stii , doar pe torturi imi iese aiurea ... Si aici nu mergea schimbat nimic , totul era prins de la inceput . Mai intai un disc alb , apoi pus peste el o inima roz , apoi trandafirasii pe margine , lipiti bine , frunzulitele ... Tu cu ce scrii ? Tot am zis ca-mi iau carioci alimentare , dar iar mi-am luat altceva , si am amanat cariocile pentru luna viitoare , cand isi revine putin cardul ... :)

Vezi postareamamistef, la 19 March 2010 - 03:16 PM, a spus:

Torturile de azi

Waw , Stefana , torturile tale sunt frumoase amandoua , dar cel de-al doilea e ... mai mult decat perfect . Funda facuta ca la carte . Luciul ala :P , cum l-ai obtinut ?

#1690 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 19 March 2010 - 06:41 PM

Doriana,investeste in carioci alimentare :) o sa merite toti banii,zic eu!!

Luciul e obtinut simplu.,zic eu: stiind ca un rosu asa de intens in veci n-o sa obtin punind rosu wilton in pasta, am pastrat niste pasta roz-portocalie (din care facusem solzii pestelui),am modelat funda si am decupat panglica.Funda si capetele fundei le-am pictat separat cu rosu wilton diluat in tuica ne-puturoasa(hic),am dat in total vreo 3 straturi,iar restul de panglica(acea cruce de pe cadou) am pictat-o cu atentie dupa ce am aplicat-o pe tort.Cam asta e tot :)

#1691 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationOradea

Postat 19 March 2010 - 06:43 PM

Oti , tortul cu scufita rosie e foarte potrivit pentru copii , frumos de numa` , mie imi plac astea cu tematica , si va admir itotdeauna pentru ideile pe care le aveti , rabdarea de care dati dovada sa bibiliti la personaje , apoi rezultatul , ma lasa cu gura cascata . Felicitari . Cum mai e Alex ? Pupici multi , sa se faca repede bine , sa nu-ti mai faca probleme . :P
Dalmatienii is super , si verdele e reusit .

Ramo :P , movul tau e mov adevarat , decoratiunea aia de pe margine e perfecta , ma gandeam eu ca ai ceva forma . Te-ai aprovizionat de la America ? Si eu vreauuuuuu ! :)

Nelly , esente unguresti gaseti in piata din rogerius , eu stau aproape , la o tanti mai in varsta , are tot felul de esente , numa` zahar pudra din ala in punga mov nu are :) , ii tot spun sa aduca , ea nu-mi zice ca nu , doar ca nu aduce , noah ... daca vrei detalii iti las nr. meu pe pm , si te ghidez , cand vii in Oradea .
Despre impletitura ta , te admir ca ai incercat , mie mi-e frica de frisca , inca ...

Stefana :) , vioara , e adevarata , ma tot uitam la ea , si e ca si a noastra de acasa , (socrul meu a fost candva mare violonist , acum din pacate canta in cer , cu ingerii) , nici una dintre fete nu-l mosteneste . ;)

Tortul cu sympfolis are o culoare super , imi place de numa` , si scrisu` , ti-am mai zis e frumos . Cu ce scrii ?

Dora :P , am votat si eu . Sa dea Domnul sa ai multe comenzi , sa-ti poti etala talentul .

Mona :) , ce-i cu tine , te asteptam , ne lipsesti .

Anca , galbiorul tau e frumusel , sigur daca voiai sa iasa asa galben , nu-ti iesea ... La multi ani , inca o data , sa fii sanatoasa .

Mimi , bustul tau e de nota 10 (adica tortul tau) . Rares te va intrece in curand , pup eu manute harnice .

Ortansa , ;) , torturi numa` unul si unul . Toate frumoase , nu stiu care e mai frumos . Toate imi plac , parca totusi cel palarie imi place mai mult . Ulcica cu bani e belea , sa dea Doamnul sa ai asa o ulcica plina de galbeni in casa ta . ;)

#1692 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 19 March 2010 - 07:12 PM

Vezi postareaDoriana, la 19 March 2010 - 06:43 PM, a spus:

si scrisu` , ti-am mai zis e frumos . Cu ce scrii ?

cariocile,cariocile :) scumpe,dar merita :)

#1693 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationOradea

Postat 19 March 2010 - 07:16 PM

Stefana , da , am priceput , cariocile , da` cardul meu sufera ingrozitor inca , e in convalescenta ... :)

#1694 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 19 March 2010 - 07:37 PM

Mona draga p-unde umblii? cam tragi chiulu' de la scris :)

Vezi postareaYours4ever, la 18 March 2010 - 10:55 PM, a spus:

eu am o perioada tare aiurea, vad ca zilele astea m'a sunat cate unu altu sa fac un tort si eu is praf, nu am chef de nimic, nu'mi iese nimic...
asta e tortul pt o fetita, parintii ei sunt patroni de restaurant, tortul cu Hannah Montana a ajuns la ei la restaurant, l'au vazut si pe weekendu asta mi'au cerut 3 torturi, unul s'a amanat pe sapt viitoare.
asta e pt maine, cerinta a fost inimioare:) e pandispan clasic, crema de cioco cu visine si pandispan mozaic( l'am facut in 3 culori, sa fie ceva mai interesant pt copilasi), imbracat in pasta de zahar si scris din royal icing.

Mie imi place tortul tau, pentru un necunoscator e chiar excelent, problema e ca noi stim cum trebuie sa arate si de aia "comentam" Stim si ca tu poti sa-l faci impecabil dar de lene nu o faci si fix de aia o sa te stresam la maxim de cate ori o sa lasi lenea sa te doboare. Eu sunt convinsa ca pe tortul ala nu este unt, nu stiu ce ai pus, dar as fi in stare sa bag mana in foc ca untu nu l-o vazut :P OK, eu sincer te inteleg, mai ales ca tu faci mai mult la prieteni si cunoscuti nu iti permiti sa pui unt daca ti-o cerut sa nu si eu patesc asa, iti zic un secret ... shhh sa nu auda toata lumea ... cand ti se specifica clar sa nu pui unt lasa pasta mai groasa, nu o sa se vada nici blatu prin ea (eu acuma il vad :) ) si nici nu o sa mai fie "tremurat", va arata exact ca unul facut cu unt, trust me, e pe probate, crezi ca numa tu ai prieteni "fitzosi"? :) Cat despre betele de frigarui ... intr-adevar sunt inestetice si nu le-ai putea inlocui cu sarme pentru flori, sunt prea subtiri si pasta prea gra incat sa o sustina, dar poti sa le inlocuiesti cu sarme de la florarie sau sa vopsesti betele :)
Acuma lasand toate observatiile la o parte si exceptand ca ai omis untul sau ca ai intins pasta prea subtire ai facut o treaba buna :P

Vezi postareaDoriana, la 19 March 2010 - 09:44 AM, a spus:

Va imbratisez pe toate , ati facut niste torturi minunate , unul mai frumos ca altul .
O sa revin putin mai tarziu , sa iau fiecare tort la ''puricat''

Pun si eu tortul facut ieri , pentru o fetita de 6 ani , care a vrut neaparat inimioare :
(blat negresa insiropat cu sirop de zahar ars , crema de frisca si budinca de ciocolata)

Si asa arata la final , ca parca lipsea ceva ... asa ca am scris , cu pensula , greu de numa` , musai tre` sa-mi iau carioci alimentare ...

Am patit-o urat de tot , mi-a iesit pasta foarte moale ,(oare de ce , ca am folosit reteta din totdeauna , si zahar pudra coronita , apropo , este la oferta la carrefour , cu 2,79) mi s-a si rupt cand am pus-o pe tort , a trebuit sa acopar cumva stricaciunea , se vede pe lateral , am acoperit cu niste inimioare lipite unele peste altele ... Urmele de pe marginea tortului le-am facut cu ceva set ce mi l-am luat nu demult , o sa va arat si voua , poate vreti si voi .

Va pup pe toate , revin .

Waw ce faini sunt trandafirii si tortul e frumos, eu as fi facut inima mai ascutita la varf ;)
Mai patesc si eu sa iasa pasta moale, asa-i ca pui mierea/energizantu din ochi nu cantarit? :P Data viitoare cand mai iese moale las-o putin pe blatu de lucru, intre timp bea un pahar cu apa apoi mai framant-o putin, daca si atunci e prea moale du-te pana la geam arunca o privire in jur apoi revii la pasta si mai framanti, faci treaba asta pana pasta are consistenta care ti-o doresti. Mai bine pierzi 5-10 minute asteptand decat sa pierzi si mai mul timp si nervi si sa nu-ti iasa ce trebuie ;)

Vezi postareamamistef, la 19 March 2010 - 03:16 PM, a spus:

Torturile de azi sunt un peste in care am pus blat de amandina fara cacao(iese ff pufos si se insiropeaza f bine,pur si simplu inlocuiesc lingurile de cacao cu faina) si crema diplomat Lissa cu fructe de padure si visine.
Iar celalalt e un tort tot cu blat "amandina alba" insiropat iarasi f bine,si de data asta am pus crema diplomat Lissa cu cubulete de cioco.

Foarte elegant si curat lucrat tortul cadou, imi place tare mult. La tortul peste ai avut ceva rabdare sa-i faci solzisorii, felicitari ;)
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#1695 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 19 March 2010 - 07:57 PM

Torturile mele de ieri, ambele cu crema de vanilie si ciocolata.
Primul a fost pentru bebelasul unei prietene care e superb, frumushelu' ... m-am gandit ca pe margine sa-i pun niste note muzicale daca tot doarme :P

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-160-126902108785.jpg

detaliu cu bebeu' ca mi asa de drag, zambeste asa fain si are si urechi de zici ca e real :P

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-160-126902119871.jpg

iar al doilea pentru o doamna invatatoare, copiii i-au facut surpriza de ziua ei:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-160-126902128839.jpg
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#1696 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationOradea

Postat 19 March 2010 - 09:28 PM

Ramo , bebelu` e perfect . Cum l-ai facut ? Si verdele ala e asa fain , finut . Ce ai pus deasupra , cum e tinut acolo ? Pasta intansa perfect ... Nota 10 cu steluta ! :P
Doamna invatatoare cred ca va fi uimita de un asa tort . :P Cu ce ai scris pe tabla ? Royal ?

Si da , mierea o pun asa , doua linguri ... ;) , cine mai sta sa cantareasca , doar ca pana acum mi-a iesit , de data asta nu , am baut si apa , am iesit si la geam , am lasat-o peste noapte la frigider , si tot degeaba , am framantat-o pana-pana , si , noah , tot n-a iesit ... bine ca n-a trebuit sa fac alta , ca era vai si-amar de mine ... Dupa o tura de 12 ore la servici asta-mi lipsea ...

#1697 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 19 March 2010 - 09:46 PM

Vezi postareaRamo, la 19 March 2010 - 07:57 PM, a spus:

Torturile mele de ieri, ambele cu crema de vanilie si ciocolata.
Primul a fost pentru bebelasul unei prietene care e superb, frumushelu' ... m-am gandit ca pe margine sa-i pun niste note muzicale daca tot doarme :P

detaliu cu bebeu' ca mi asa de drag, zambeste asa fain si are si urechi de zici ca e real :P

iar al doilea pentru o doamna invatatoare, copiii i-au facut surpriza de ziua ei:

Atasament scoala.jpg

Rami, esti super tare cu bebelul tau. Iar doamna invatatoare sigur e mandra de elevii ei si de tortul tau.
La bebel ai avut matrita sau a iesit asa frumos din mainile tale maiastre?

#1698 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 19 March 2010 - 10:12 PM

multumesc de aprecieri tuturor.
yoyo-torturile mele au fost cu blat dupa o reteta gasita pe net:irish chocolate stout cake-adica o reteta cu bere neagra-asa a fost cerinta expres,clienta mi-a adus si berea neagra irlandeza.crema a fost mousse de ciocolata cu bailey,iar siropul a fost din bere neagra cu zahar.pare ciudata combinatia,dar blatul iese enorm(doar 5 oua,o sticla de bere,cam un kg de faina,zahar,unt),seamana cu mudcake si are gust superciocolatos.
Ramona-sunt extraordinare torturile tale,stii ca te admir mult-imi place ca sunt inalte si perfect nivelate.tortul cu bebe e fain,desi botoseii imi plac mai putin,una pt. ca sunt negri si doi pt ca sunt prea mari.de ce i-ai facut negri,chiar?in schimb cel cu invatatoarea e mortal,chiar am sa-l salvez pt.inspiratie:-).ti-a iesit minunat si profa si tabla:-)

Doriana-e frumos torul tau rozaliu,se vede totusi ca ai avut probleme cu pasta,de ce nu ai mai adaugat zahar praf daca a fost prea moale?mie mi se intampla sa fie moale si sfaramicios de la colorant,la cel maro asa mi s-a intamplat si atunci chiar nu se mai poate repara.

Raluca-intr-adevar,betele sunt cam inestetice-sarmele de la lumea basmelor sunt destul de rezistente-eu din acelea folosesc-la tortul cu galbeni de ex. am lipit galbenii pe sarme din astea si au fost ok.totul e ca decoratia as fie intinsa subtire si sa nu fie foarte mare,in felul asta sarma o poate sustine.

mamistef-tortul cadou este superb.si eu pregatesc unul pt maine si observ la tortul tau cat de bine da o funda lata.eu am facut=o mai subtire,dar asa e modelul dupa care m-am inspirat.

Dora-si eu te-am votat si-ti tin pumnii si pt concurs si pt viitoarele multele comenzi:-).balerina e superbissima,brava!

#1699 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 19 March 2010 - 10:32 PM

Luminis-excelente culorile de pe tortul tau,si desenul e minunat

Nuzi-extraordinar de frumos!

#1700 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 19 March 2010 - 10:40 PM

Ramo, sunt SUPER torturile! Perfecte, ca de obicei! :occasion14: O singura intrebare: papuceii sunt negri?

Eu am patit ceva interesant cu pasta de zahar ultima data cand am folosit-o. Mi se lecuise de cate ori mi s-a rupt pasta sau s-a crapat sau...sau..sau. Rareori imi iese cum trebuie. Si atunci mi-am amintit ce a spus Floare de Colt, si anume ca a pus portie dubla de gelatina in pasta pentru a-i da o elasticitate mai mare. Asa am facut. Problema a fost ca pasta a inceput imediat sa se solidifice si nu a acceptat nici jumatate din zaharul pudra care trebuie sa-l ia. Pasta a iesit buna, nu zic nu...s-a intins perfect, am intins-o perfect, nu s-a capat sau rupt...numai ca nu stiu daca e bine daca am facut asa. De acum in colo voi folosi cantitate dubla de gelatina numai pentru decoratii, pentru pasta voi pune doar putin peste 5 g / portie.
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic