Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2561 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 28 May 2010 - 12:09 AM

Vezi postareaAnka, la 27 May 2010 - 11:10 PM, a spus:

Ma bate gindul sa fac un tort bust de ziua unui prieten(face 40 de ani), insa mi se pare tare complicat, plus ca trebe imbracat in pdz care nu place nimanui si mi-e nu stiu cum sa vad munca mea lasata in farfurie, am io "bibilicile" mele cu chestia asta.

Anca un bust merge foarte repede si anume iti trebuie o forma inimioara sau decupezi dintr-un blat dreptunghiular aceasta forma si coci inca in doua forme rotunde pentru sani (exemplu bol mic rotund in poza de jos)Imagine atasata: monthly_05_2010/post-64-127499781353.jpg.

Apoi tai blatul in umpli cu crema la fel si sanii si de obicei eu cand pun sanii ung sub el cu putin unt ca sa ii lipesc bine de inima. Apropo trebuie sa fii atenta sa nu-i pui sanii departe de cele 2 curburi pentru ca va arata nasol ca in exemplul nr 2.
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-64-127499790215.jpg

Ultima poza e cu un final mai reusit desi eu as face ca si cum ar avea putin gat (intre curburi as face gatul, putin numai din el)astfel va arata si mai bine.
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-64-127499793707.jpg

Legat de ceea ce simti cand vezi ca omul nu e entuziasmat de pdz sa stii ca fiecare din noi a trecut prin asa ceva insa pune-te putin in locul lor:poate nu le place foarte dulce la fel cum tie poate nu-ti place mancarea prea sarata sau prea acra...tu ti-ai facut "datoria" ca prieten si mai mult ai facut ceva unic cu pdz ceea ce nu vei reusi cu frisca deoarece torturile cu pdz au o elegantza aparte. Iar daca esti foarte pragmatica presupun ca nu ar fi primii 5 ron care ii arunci sau ii pierzi :D (costul la zahar+gelatina+energizant).Nu?

#2562 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 28 May 2010 - 07:31 AM

Vezi postareaMiny, la 27 May 2010 - 01:57 PM, a spus:

Wauuuuuuuu, super torturi, sa va arat si eu ultimele creatii , doua tortulete pentru ziua pustiului meu care a facut 5 ani.

La multi ani!!! Am si eu un pusti de 5 ani acasa,i-a implinit la inceputul lunii! Sa-ti fie sanatos si sa-ti aduca numai bucurii! Al doilea tort,cel cu cartea din povesti, imi place foarte,foarte tare!!!Zici ca ai deschis o carte fermecata :D

Vezi postareayoyo, la 27 May 2010 - 06:59 PM, a spus:

Miny foarte frumoase si haioase torturi ai facut.Imi place cel carte tare mult.La multi ani fiului!

Vin si eu cu un tort tip motocicleta care a fost cu blat negresa si crema de iaurt cu mere:

Atasament DSC08720 modified 800x600.jpg

Foarte faina motocicleta!!! Poti sa detaliezi un pic?Pentru saptamina viitoare(nu am o data fixa,ilf ac cind o sa fiu un pic mai relaxata) am promis sa-i fac unei colege de la opera un tort-motocicleta(mai bine zis Chopper :D ) pentru logodnicul ei. Povesteste-mi un pic,ai sculptat un pic cu cutitul ca sa scoti in relief rotile? help! :D

#2563 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 28 May 2010 - 07:56 AM

Vezi postareayoyo, la 27 May 2010 - 07:58 AM, a spus:

[Vrabiuta foarte frumos tortul tau.Imi plac florile din royal pensulate (se numeste cumva procedeul dar lipsa inspiratie la aceasta ora :D).La multi ani mamei tale si multa sanatate!

Multumesc frumos !Tehnica florilor este Brush-embroidery !Se gaseste frumos explicat pe site-ul de la Wilton !

Vezi postareadelioara, la 27 May 2010 - 08:56 AM, a spus:

[

Vrabiuta, f fin tortul mamei, sa-ti traiasca multi ani fericiti si cu sanatate!

[

Multumesc frumos !

La multi ani frumosului ! Si tie felicitari pentru torturile prestate !

Super frumoasa motocicleta !Si eu ar fi trebuit sa fac acum vre-o luna de zile si am refuzat,ca nu ştiam de unde-l sa-l "apuc", nici timp nu aveam suficient sa ma documentez !

#2564 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 28 May 2010 - 08:20 AM

Dragele mele pot spune numai ca nu aveti de ce sa ma felicitati pentru executie pentru ca tortul a fost copt in tava speciala care are in relief cele vazute. Astfel mi-a fost usor sa-l umplu ca pun pasta si sa pictez.

Stefana daca ar fi dupa mine la cat de prost stau cu sculptura stiu ca de acum inainte doar fac decor din pasta deoarece nu iese ca in poza la sculptat (zilele astea o sa vedeti o tentativa de tort masina sculptata - care a iesit fiasco :D). O sa ma uit acasa sa vad daca am poza de tort cu Choper (sotul e motociclist astfel sunt dotata :D cu di tatiii). Si greu mi-a picat fisa ca mai bine copiam o motocicleta de aia jucarie si sa o pun pe tort.Mergea mai bine si mai simplu si avea alt aer :D. Dar no am gandire inceata, nu ma stresez:P.

Daca stai sa faci din profil tot motorul care nu e cu carene adica nu sunt acoperite matzele de sub sha sincer dai in pensie pentru ca sunt n piese mici si te tai la vene pana le faci:D (ma refer aici la capacitatile mele si contientizez ca nu e for me).

#2565 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 28 May 2010 - 08:52 AM

[quote name='Stefana' date='28 May 2010 - 08:31 AM' timestamp='1275024679' post='39308']

La multi ani!!! Am si eu un pusti de 5 ani acasa,i-a implinit la inceputul lunii! Sa-ti fie sanatos si sa-ti aduca numai bucurii! Al doilea tort,cel cu cartea din povesti, imi place foarte,foarte tare!!!Zici ca ai deschis o carte fermecata :)

[quote name='yoyo' date='27 May 2010 - 07:59 PM' timestamp='1274979549' post='39210']
Miny foarte frumoase si haioase torturi ai facut.Imi place cel carte tare mult.La multi ani fiului!

[quote name='vrabiuta' date='28 May 2010 - 08:56 AM' timestamp='1275026212' post='39310']
La multi ani frumosului ! Si tie felicitari pentru torturile prestate !

[/quote]
Va multumesc foarte mult pentru urari si mai ales pentru aprecieri , pentru mine inseamna foarte mult. Oricum cu asa profesoare cred ca elevi trebuie sa incerce sa le ajunga si chiar sa le depaseasca. Cum am mai spus va multumesc tuturor ca va impartasiti secretele cu noi, si nu pot decat sa va urez mult spor in continuare. Va :mellow: si va ofer un mare buchet de :floare:

#2566 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 28 May 2010 - 03:02 PM

wooow fetelor zau ca nu mai pot tine pasul cu voi. Felicitari maxime tuturor ati facut o treaba buna. Tineti-o tot asa.

Si ce Ioana daca ai forma speciala de copt? Eu personal precis nu as scoate blatul intreg din ea, asa ca felicitari draga pentru tortul motociclist. Si cand ma gandesc cat am lucrat eu pe o motocicleta! :violent1:
Mini, La multi ani baiatului tau! Sa creasca mare sanatos! Tortul carte e deosebit. Atat de frumos! :floare:
Vrabiuta La multi ani mamei tale! Finut tortul tau! Trebuie sa citesc si eu despre tehnica asta ca vad ca e foarte de efect.
Stefana super tortul albastreilor!
Anka ultimul tort e ceva de vis. Imi place tare tare mult!
Gabrenia ce faini is crinii! Musai sa fac si eu :D Genial tortul cu Shrek. :D
Anca foare faine toate cel mai mult imi place ala cu masinute :D E asa de vesel! :pupic:
Acum imi tot storc creierii sa imi amintesc daca am uitat pe careva. Daca am facut-o va rog sa ma iertati. Deh, batranetile :D

Ioana mi-am adus aminte ca ma intrebai de panglica. Am facut 3 snururi cat de cat egale ca grosime colorate rosu, galben si albastru, le-am pus unul langa altul si am dat cu sucitoru :D Insa crede-ma ca mi-a luat mai mult timp sa il fac decat medalia :D :violent6:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2567 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 28 May 2010 - 05:39 PM

Vezi postareagabrenia, la 26 May 2010 - 07:20 PM, a spus:

Buna seara fetelor! Bine v-am regasit pe toate!Felicitari tuturor pentru minunatele torturi:Stefana, Delioara,Dora,Mimi,Anka,Yoyo,Dani_ela,bbenyci,MINI07,Doriana,Gloxinia!Sper sa nu fi uitat pe cineva. Acum vin si eu cu doua torturi ,unul pentru soacra mea si unul pentru sefa mea,amandoua ELENE.Ambele sunt facute cu crema de ciocolatasi cu crema de fructe,cea a Gloxiniei pentru care ii multumesc mult.Eu nu am facut-o cu fructe de padure ci cu capsuni si a iesit minunata!Blat pandispan insiropat cu sirop din zahar ars,glazura din ciocolata si crinii pe care deja ii stiti,din lapte praf.Va pup pe toate si stati asa ca mai vin cu o surpriza mai tarziu!Un tort cu Shrek(cred ca am scris bine!)Scuze pentru cel din ultima poza,cu folie dar am gresit si l-am insiropat prea mult si l-am lasat" bandajat"asa pana in ultimul moment cand l-am dus.

vai gabrenia!!! ce minunatii ai facut! crinii sunt suuuuperbi-te rog zi-mi si mie reteta ta de lapte praf. shrek e o nebunie ! superb si el, poate ar fi mers nitel mai verde (na ca m-am gasit io)

Vezi postareaStefana, la 26 May 2010 - 07:34 PM, a spus:

Vai,Gabrenia,ce crini frumosi!! Trebuie neaparat sa ma ambitionez si eu! Poza de aproape cu crinii e...wow!

Tortuletul meu de azi e foarte simplu si mai mult decit...foarte grabit! adica aseara la 7 am facut blatul,intre timp am facut crema de lamiie,l-am taiat cind inca era caldut si si evident ca nu s-a taiat perfect,si azi dimineata l-am imbracat si ornat,a ajuns la Vaslui la o mamica-prietena.Tortul a fost programat de multa vreme insa depindea de drumul sotului meu prin Vaslui,iar el de obicei afla seara ca a doua zi va pleca in cursa :violent1: deci a fost foarte,foarte pe graba.important e ca a emotionat-o si a impresionat-o foarte tare pe sarbatorita, tortuletul a fost ideea altei prietene si a fost o mare bucurie pentru ele,si pentru mine ca le-am putut ajuta.

Are deci blat pufos de amandina alba,insiropat cu sirop simplu+vanilie, crema de lamiie a Lissei cu aschii de cioco neagra.

stefana -este atat de finut! ce mult imi place...

Vezi postareavrabiuta, la 26 May 2010 - 09:15 PM, a spus:

Gabrenia, super torturi ! Crinii reali pur-si-simplu, iar shrek e ... frumos de urit ! :floare:
M-am straduit sa fac si eu crini, nu mi-au iesit, asa ca, ramine pe alta data !
Pun si eu tortul facut in graba, dar cu mare drag ! Miine este ziua mamei mele si atit am putut... Era musai sa-i scriu La multi ani, altfel nu-i valabil!

deosebit! atat de ...elegant! la multi ani mamei!

Vezi postareaortansa, la 26 May 2010 - 10:06 PM, a spus:

salut,
]nu stiu la voi cum e,dar la mine e groaznic noul format.scriu practic intr-o fasiutza pe partea dreapta,la fel si cand citesc forumul,noah,sper sa-mi treaca:-)

vazut torturi frumoase(in dreapta:-))-Dora,sunt superbe torturile,imi place cel pt comuniune,nici nu ma asteptam la altceva din partea ta.

felicitari tuturor fetelor,daca se vindeca si la mine forumul ,o sa va iau la puricat.laudat pe fiecare in parte.

azi am facut si eu un tort de ciocolata(m-am plictisit de atata ciocolata),fara mari decoratii pt ca e tot din cat. "cat ai bate din palme":pandispan cu ciocolata,mouse de ciocolata,imbrcata in crema de ciocolata cu unt si oua(cea a dnei C. Spantu).decoratii handmade pdz si cioco.sper ca s-a incarcat.

pup

arata atat de bine! iti face o pofta de ciocolata...

Vezi postareaAnca_B, la 26 May 2010 - 10:45 PM, a spus:

Dar nu mai poate tine omu' pasu cu voi!Aveti o viteza la"tortalit"....!Am inceput de ieri sa iau niste Vitamax,psper sa ma ajute .In primul rand vreau sa va felicit pe toate,sa aveti sanatate si putere de munca !
Delioara a rasarit soarele si pe strada ta!Felicitari pt. noul job!
In ultima vreme am mai tortalit ceva,dar toate pe "moca" si de aia is tare suparata ,nu prea mai am chef!Am inteles pana la un moment dat...dar,chiar nu cresc la mine in curte nici oua ,sau ciocolata,la robinet nu curge frisca,nici coloranti sau alte accesorii de cofetarie nu mi-a aterizat prin curte!Si,de fapt au fost 3 torturi in 2 zile!
Acesta e un tort pt. mama finei mele,un tort blat amandina,mousee de cioco,ormat cu frisca si orhidee,da, intradevar orhideiele is din ghivecele mele.
Al doile tort a fost pt. tatal meu;el e sofer de meserie,de o viata intreaga,si cum nepotii au vrut un tort haios, ast a am facut.Tortul e blat pufos cu crema diplomat,ornat cu frisca,nuca de cocos colorata si ciocolata rasa.Masinutele sunt de plastic.Incepe sa nu-mi mai placa ,orantul cu frisca!Nu stiu ce fac ,dar ori imi iese prea moale frisca ori o bat prea "teapan",nu stiu cum sa o dreg!
Al treile tort, pt. o d-na judecatoare , blat "amandina" si mousee de cioco',ornat cu pdz ,ornamente din pdz si ri.Am lucrat cu mult drag la el,si am insisitat pe "bibilit" pt ca cei mici erau la ora de somn ,.

foarte frumoase toate , dar cel pt vecina judecatoare este superb

Vezi postareaAnka, la 26 May 2010 - 11:32 PM, a spus:

Fetelor, sinteti fantastice, faceti torturi pe banda.Nu va mai iau pe toate la rind ca sint pe fuga,toate torturile sint superbe, nu o sa reusesc nici in o suta de vieti sa fac ce faceti voi.Va mai arat si io 2 torturi banale sint de anul trecut , n-am nimic recent.

Tort de Revelion (tiramisul cu lamiie al Dorei) l-am decorat pe fuga ca eram in criza de timp

Tort de ziua unei prietene( tortul sultanului KikenHana)

mmmmm ce pofta mi-ai facut cu tortul ciocolatiu.

Wauuuuuuuu, super torturi, sa va arat si eu ultimele creatii , doua tortulete pentru ziua pustiului meu care a facut 5 ani. Primul este cel de acasa, iar cel de-al doilea, cel de la gradinita.
Amandoua au aceas compozitie blat ce cacao crema de ciocolata amestecata cu frisca si crema de mascarpone cu bucatele caise.
Vreau sa multumesc Lisei pentru reteta de blat, lui Carmen Spantu pentru crema de cioco, Dorei pentru cea de mascarpone ,Gloxinei pentru inspiratie cu ciocolata curgatoare si... tuturor pentru ca va impartasiti retetele si experienta cu noi
:

sa iti traiasca flacaul! musai sa incerc si eu sa fac desene de astea pe tort , ca arata tare bine.

Vin si eu cu un tort tip motocicleta care a fost cu blat negresa si crema de iaurt cu mere:

noroc ca ai zis ca ai folosit o tava speciala , ca muream de invidie ce stii tu sa faci :violent6:

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 28 May 2010 - 05:40 PM

#2568 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2010 - 07:56 PM

Si cum eu cu tortul meu de majorat care m-a tinut treaza pana la 4 azi noapte :floare:

Are 11 kg si e negressa si cioco.
Nu imi place nuanta de albastru. Am folosit blue royal desi arata ce aqua. :violent1:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-20-127506928138.jpg

Dorinta sarbatoritului a fost sa scriu pe lateral ca e tort. :violent6:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-20-127506935114.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2569 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 28 May 2010 - 08:07 PM

fetelor,ajutor! :violent1: am de predat miine dupa amiaza tortul-casuta despre care va povestisem.Toate bune si frumoase,acoperisul era uscat bine merci,l-am lipit de tort insa este o umezeala cumplita si a inceput sa se inmoaie,mor de ciuda!!l-am trimis acum pe sot sa cumpere foi de napolitana,ca sa am o solutie de rezerva.,Problema e ca a mea clienta vrea acoperis verde :violent6: ce fac,cum fac? Ma tem ca acum e totul ok in frigider,insa miine dimineata cind scot tortulsa pun iarba,floricele si cemai vrea ea,daca se inmoaie de tot?deja s-a curbat inainte de a-l baga la frigider,prefer sa-l scot cu totul acum seara si sa-l inlocuiesc cu napolitana. Am cioco alba menaj,merge sa o topesc si sa o colorez cu verde wilton si sa torn un pic peste foaia de napolitana?Nu se inmoaie foaia? Si foile de napolitana cumle lipesc de tort si intre ele in virful acoperisului?

offf viata mea

#2570 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2010 - 08:25 PM

Stefana eu as imbraca casuta in PDZ si apoi as aplica acoperisul. Asa am procedat si nu am uscat acoperisul in prealabil la tortul cu scufita rosiie si a fost ok.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2571 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 28 May 2010 - 08:40 PM

Vezi postareaStefana, la 28 May 2010 - 08:07 PM, a spus:

fetelor,ajutor! :violent1: am de predat miine dupa amiaza tortul-casuta despre care va povestisem.Toate bune si frumoase,acoperisul era uscat bine merci,l-am lipit de tort insa este o umezeala cumplita si a inceput sa se inmoaie,mor de ciuda!!l-am trimis acum pe sot sa cumpere foi de napolitana,ca sa am o solutie de rezerva.,Problema e ca a mea clienta vrea acoperis verde :violent6: ce fac,cum fac? Ma tem ca acum e totul ok in frigider,insa miine dimineata cind scot tortulsa pun iarba,floricele si cemai vrea ea,daca se inmoaie de tot?deja s-a curbat inainte de a-l baga la frigider,prefer sa-l scot cu totul acum seara si sa-l inlocuiesc cu napolitana. Am cioco alba menaj,merge sa o topesc si sa o colorez cu verde wilton si sa torn un pic peste foaia de napolitana?Nu se inmoaie foaia? Si foile de napolitana cumle lipesc de tort si intre ele in virful acoperisului?

offf viata mea

Stefana, la cake boss (o emisiune pe discovery travel&living) ala face toate decoratiunile, figurinele etc din modeling chocolate, a explicat el intr-o emisiune ca este ciocolata amestecata cu glucoza, deci ciocolata noastra plastica, pe care o coloreaza in orice culoare. Deci merge colorata ciocolata plastica alba, cel mai bine cu gel cred. Poti sa incerci sa faci cioco plastica si sa o colorezi, apoi sa o lipesti de napolitana sau sa faci pur si simplu foaia pentru acoperis. In plus, uneori o mai amesteca cu fondant, mai ales cand acopera corpul unui animal de exemplu, ca sa stea bine, sa nu cada si sa mai si modeleze direct pe tort. Am amestecat si eu cioco plastica cu fondant pentru parul unor papusi, mi-a iesit o chestie foarte gustoasa si s-a intarit bine. Acum timpul pe care il ai e prea scurt pt incercari, dar eu cred ca nu e o treaba pretentioasa si ar trebui sa-ti iasa ceva-ceva. Incearca sa colorezi o cantitate mica de cioco plasrtica alba, se face repede...

#2572 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 28 May 2010 - 08:51 PM

Multumesc fetelor,trebuie sa ma descurc cumva

#2573 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 28 May 2010 - 09:07 PM

Vezi postareadora, la 23 May 2010 - 09:42 PM, a spus:

Va amintiti tentiva de ingeras postat la Decoratii?
Ei acum sa va arat si tortul pe care a fost pus...Daca cu ingerasul mi-a fost rusine zic sa-mi spal rusinea cu tortul :pupic:
Este tortul de comunione despre care tot trambitam eu ceva timp in urma...Are ceva "defecte"...n-am avut timp sa-l bibilesc cum mi-as fi dorit...
Asta pt ca intre timp am luat si-o comanda pt un tort Barbie...care a trebuit predat tot sambata...
Sper ca cel de duminica viitoare (tot un tort de comunione) sa iasa ceva mai bine

Absolut superb! Impecabil! Defectele? Unde-s defectele? Esti tare-super-extra-mega-cea mai tare!

Vezi postareadora, la 23 May 2010 - 11:11 PM, a spus:

Asa...si cum Oti ma tot preseaza sa postez si Barbie in seara asta...iaca ma conformez...ca de nu mi-o iau pe cocoasa!!!! :floare:
Modelul il cunoasteti deja...am mai schimbat pe ici pe colo...in punctele esentiale :D:pupic:
Dupa ce se extaziaza tipa cand vine sa-l ia...la un moment dat ma intreaba: "Doamna dvs sunteti si coafeza? E de nerecunoscut papusa...cat de frumos ati coafat-o!"
Dupa ce-a plecat clienta stiti ce mi-a zis fiica mea?
"Mami tu transformi papusile astea exact cum fac cei de la emisiunea "Frumusete pe muchie de cutit" cu persoanele alese! De acum inainte pozeaza papusile si inainte de a le transforma. Asta ca sa vedem diferenta!" :D

No, sa stii ca eu mai de mult te invidiam pt coafurile papusilor. De fapt te invidiez pt tot talentul tau. Felicitari din tot sufletul meu!

Vezi postareagloxinia, la 24 May 2010 - 09:41 PM, a spus:

Am facut si eu de Rusalii 2 torturi (de fapt 3, dar unul stiti voi povestea cizmarului, fiind pentru casa nu l-am ornat cine stie)
Asa, unul pentru matusa mea Rozalia cadou : (negresa crema de iaurt cu fructe de padure)

Atasament P1060724 1600x1200.JPG

Si unul facut tot cadou pentru mama unei prietene dragi (negressa alba :D crema diplomat cu ananas), imbracat in plastelina de cioco:

Atasament P1060734 1600x1200.JPG

Fata, ce-mi plac florile astea sidefate! In ultimul timp ti-ai tras alt stil... Misto! :violent6:

Vezi postareadelioara, la 25 May 2010 - 02:50 PM, a spus:

Daca tot era vorba de torturi grabite, am avut si eu parte de ele din plin week-end-ul asta.
Primul, cel cu maci, e comandat din timp, si bibilit pe indelete. Blat chocolate mud cake, trei feluri de cioco.
Urmatoarele, comandate de pe o zi pe alta, parca s-au vorbit, au avut aceeasi compozitie: blat alb pufos, crema de lamaie si coaja de lamaie confiata, crema de ciocolata cu lapte.
La ultimul am avut mari probleme cu condensul, asemenea Stefanei, cred ca era atmosfera ff umeda (afara a plouat cu spume toata ziua) si mi-a distrus farfuriuta cestii de cafea, care s-a inmuiat si s-a lipit de tort. :violent1:
Asta e, cand le fac din scurt n-am timp sa repar eventualele neajunsuri.

Foarte frumoase torturile, Delioara. Imi plac toate... am vazut ca ati facut mai multe torturi cu cescute, dar eu nu am prins explicatiile, cum ati facut cescuta?

Vezi postareagloxinia, la 25 May 2010 - 06:17 PM, a spus:

Imediat mergem la ziua baiatului verisoarei mele. Face 17 ani si e campion national la Karate Kumite. Ei sunt 2 frati si cel mic ii calca pe urme, lui i-am facut mai in iarna un tort cu un karatist. Va mai amintiti? :D
Acum astuia mare: (blat negresa, mouse de cioco amaruie si alba :D )
Ornamente din pdz si mmf. Glazurat cu cioco.

Atasament P1060765 1600x1200.JPG

si mai de aproape:

Atasament P1060761 1600x1200.JPG

Asta e si mai tare, imi place mult ideea...

#2574 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 28 May 2010 - 09:13 PM

Vezi postareagabrenia, la 26 May 2010 - 07:20 PM, a spus:

Buna seara fetelor! Bine v-am regasit pe toate!Felicitari tuturor pentru minunatele torturi:Stefana, Delioara,Dora,Mimi,Anka,Yoyo,Dani_ela,bbenyci,MINI07,Doriana,Gloxinia!Sper sa nu fi uitat pe cineva. Acum vin si eu cu doua torturi ,unul pentru soacra mea si unul pentru sefa mea,amandoua ELENE.Ambele sunt facute cu crema de ciocolatasi cu crema de fructe,cea a Gloxiniei pentru care ii multumesc mult.Eu nu am facut-o cu fructe de padure ci cu capsuni si a iesit minunata!Blat pandispan insiropat cu sirop din zahar ars,glazura din ciocolata si crinii pe care deja ii stiti,din lapte praf.Va pup pe toate si stati asa ca mai vin cu o surpriza mai tarziu!Un tort cu Shrek(cred ca am scris bine!)Scuze pentru cel din ultima poza,cu folie dar am gresit si l-am insiropat prea mult si l-am lasat" bandajat"asa pana in ultimul moment cand l-am dus.

Vezi postareagabrenia, la 26 May 2010 - 08:22 PM, a spus:

hai ca am revenit.Tortul acesta este pentru un pusti super simpatic,Edi, care astazi implineste 7 ani,baiatul unei prietene bune.este fan absolut Shrek si ne-am gandit impreuna cu mamaica lui sa-i facem o surpriza frumoasa si gustoasa.Tortul este unul ciocolatos asa cum ii place lui,crema de ciocolata cu stefide si nuci,glazurat cu ciocolata si flori din pasta de zahar.Shrek este facut gen cupola invelit in pasta marshmallows.A fost facut in timp record pentru mine cam intr-o zi si jumatate dar sunt multumita.sectiune inca nu am dar vin si cu ea curand.Pupici tuturor!

Gabrenia, super! Felicitari. Crinii deja au miros iar Shreck e super-adevarat! Ai evoluat mult, felicitari!

Vezi postareaortansa, la 26 May 2010 - 10:06 PM, a spus:

azi am facut si eu un tort de ciocolata(m-am plictisit de atata ciocolata),fara mari decoratii pt ca e tot din cat. "cat ai bate din palme":pandispan cu ciocolata,mouse de ciocolata,imbrcata in crema de ciocolata cu unt si oua(cea a dnei C. Spantu).decoratii handmade pdz si cioco.sper ca s-a incarcat.
Atasament 013.JPG

pup

Ortansa, sa bati mai des din palme ca-ti ies niste super torturi. Imi place in mod deosebit cum l-ai decorat...

Vezi postareaAnca_B, la 26 May 2010 - 10:45 PM, a spus:

Dar nu mai poate tine omu' pasu cu voi!Aveti o viteza la"tortalit"....!Am inceput de ieri sa iau niste Vitamax,psper sa ma ajute .In primul rand vreau sa va felicit pe toate,sa aveti sanatate si putere de munca !
Delioara a rasarit soarele si pe strada ta!Felicitari pt. noul job!
In ultima vreme am mai tortalit ceva,dar toate pe "moca" si de aia is tare suparata ,nu prea mai am chef!Am inteles pana la un moment dat...dar,chiar nu cresc la mine in curte nici oua ,sau ciocolata,la robinet nu curge frisca,nici coloranti sau alte accesorii de cofetarie nu mi-a aterizat prin curte!Si,de fapt au fost 3 torturi in 2 zile!
Acesta e un tort pt. mama finei mele,un tort blat amandina,mousee de cioco,ormat cu frisca si orhidee,da, intradevar orhideiele is din ghivecele mele.
Al doile tort a fost pt. tatal meu;el e sofer de meserie,de o viata intreaga,si cum nepotii au vrut un tort haios, ast a am facut.Tortul e blat pufos cu crema diplomat,ornat cu frisca,nuca de cocos colorata si ciocolata rasa.Masinutele sunt de plastic.Incepe sa nu-mi mai placa ,orantul cu frisca!Nu stiu ce fac ,dar ori imi iese prea moale frisca ori o bat prea "teapan",nu stiu cum sa o dreg!
Al treile tort, pt. o d-na judecatoare , blat "amandina" si mousee de cioco',ornat cu pdz ,ornamente din pdz si ri.Am lucrat cu mult drag la el,si am insisitat pe "bibilit" pt ca cei mici erau la ora de somn ,.

Anka, foarte frumoase! Felicitari!

Wauuuuuuuu, super torturi, sa va arat si eu ultimele creatii , doua tortulete pentru ziua pustiului meu care a facut 5 ani. Primul este cel de acasa, iar cel de-al doilea, cel de la gradinita.
Amandoua au aceas compozitie blat ce cacao crema de ciocolata amestecata cu frisca si crema de mascarpone cu bucatele caise.
Atasament 2.jpg
sectiunea celui de acasa
Atasament 3.jpg
si cel de la gradi
Atasament 6.jpg
Atasament 5.jpg
Vreau sa multumesc Lisei pentru reteta de blat, lui Carmen Spantu pentru crema de cioco, Dorei pentru cea de mascarpone ,Gloxinei pentru inspiratie cu ciocolata curgatoare si... tuturor pentru ca va impartasiti retetele si experienta cu noi .:violent6:

Miny, la multi ani pustiului tau, i-ai facut niste torturi minunate! Sa-ti traiasca si sa se faca mare!

Atasament DSC08720 modified 800x600.jpg

WOW! Ce motocicleta super ai facut! Ai ceva poze pas cu pas?

#2575 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 28 May 2010 - 10:01 PM

M-am descurcat pina la urma,in conditiile astea vitrege sunt multumita de rezultat(asta nu inseamna ca arata minunat,insa fata de esecul de azi sunt multumita acum,am facut cioco plastica verde din cioco alba asa cum m-ati sfatuit,am intins-o,am asezat-o pe foi de napolitana si am aplicat-o pe tort, s-a intarit deja in frigider,deci va fi ok si miine. Mama ei de umezeala, de vreo 5 zile era atit de frumos si uscat acoperisul din pdz,iar azi s-a dus naibii toata treaba. In fine,multumesc foarte mult pentru solutia salvatoare! Desi nu arata nemaipomenit acoperisul,o sa fie infrumusetat tortul de floricele,animalutele facute deja...o sa fie bine zic eu. asta e,nu toate ies cum planuim :violent6:

#2576 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 28 May 2010 - 10:25 PM

Gloxi,multumesc frunos.Cred ca am capatat o pasiune subita pentru flori de la un timp. Shrek a fost o provocare pentru mine si sunt dispusa oricand sa incerc si altceva si mai deosebit.Pupici!Daniela nu e greu de facut pasta din lapte praf;e reteta lui Lily de pe "Culinar",cea de a doua,mai simpla;O lingura de miere de albine sau energizant din acela la borcan care seamana cu mierea se amesteca cu lapte praf putin cate putin pana se omogenizeaza bine.Laptele trebuie musai cernut pentru ca are o multime de zahar tos care iti compromite pasta si nu mai e finuta.Daca vreau ca pasta sa ramana alba,la omogenizat pun cateva picaturi de apa.daca vreau sa o colorez cu colorant lichid nu mai adaug apa.Eu prefer sa pun colorantul chiar la inceput cand incep amestecul pentru ca dupa aceea mi se pare cam greu de amestecat.Cred ca e o chestie,cum te inveti de la inceput.Referitor la Shrek,ai dreptate ,trebuia mai inchisa culoarea dar mi-a fost teama ca tortul sa nu iasa in final prea mohorat avand in vedere ca a fost glazurat cu ciocolata.De aceea am si pus floricelele ca sa mai inveseleasca putin aspectul lui.Te pup si daca mai ai ceva sa ma intrebi ,nu ezita!Luminis te pup si multam mult pentru aprecieri!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#2577 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 28 May 2010 - 10:48 PM

Vezi postareaStefana, la 28 May 2010 - 10:01 PM, a spus:

M-am descurcat pina la urma,in conditiile astea vitrege sunt multumita de rezultat(asta nu inseamna ca arata minunat,insa fata de esecul de azi sunt multumita acum,am facut cioco plastica verde din cioco alba asa cum m-ati sfatuit,am intins-o,am asezat-o pe foi de napolitana si am aplicat-o pe tort, s-a intarit deja in frigider,deci va fi ok si miine. Mama ei de umezeala, de vreo 5 zile era atit de frumos si uscat acoperisul din pdz,iar azi s-a dus naibii toata treaba. In fine,multumesc foarte mult pentru solutia salvatoare! Desi nu arata nemaipomenit acoperisul,o sa fie infrumusetat tortul de floricele,animalutele facute deja...o sa fie bine zic eu. asta e,nu toate ies cum planuim :violent6:

Stefana bine ca s-a terminat cu bine!Eu nu am incercat niciodata ciocolata asta plastica,m-ati fact curioasa.Stau si ma intreb de ce oare pdz la mine in frigider sa usuca si sta mai bine acolo decat afara?Mi s-a intamplat ca in madiul de afara sa se umezeasca.O fi din cauza ca il am cu no frost?P.S. Iti scriu ceva la torturate ca ma mananca limba de numa!

#2578 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2010 - 12:20 AM

Hmmmmm acu gatai si tortu de botez. Sunt tare nemultumita de el. Imi vine sa imi trag 2 palme! Am buctat o latura si fix aia o pusei in fata! Nu imi vine sa cred! :violent6:

Iote asta e:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-20-127508517321.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-20-1275085198.jpg

E tortul cu 3 cioco si blat negressa.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2579 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 29 May 2010 - 08:48 AM

Vezi postareagloxinia, la 29 May 2010 - 12:20 AM, a spus:

Hmmmmm acu gatai si tortu de botez. Sunt tare nemultumita de el. Imi vine sa imi trag 2 palme! Am buctat o latura si fix aia o pusei in fata! Nu imi vine sa cred! :floare:

Gloxi nu mai fii suparata ca a iest minunat!Patutul e tare fain si sunt convinsa ca o sa capteze atentia,nu vor remarca chestia aceea cu latura.A propos!Ce inseamna ca ai buctat?!Nu rade de mine ca zau nu stiu!Te pup si nu mai fii necajita.

#2580 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 15-December 09

Postat 29 May 2010 - 10:10 AM

Multumesc mult fetelor pentru aprecieri si urari ...Am incercat sa va raspund la fiecare pe rand , dar mi-am prins urechile in forumul asta :floare: Probabil cand ma voi mai obisnui cu el va fi ceva mai simplu , sper sa am timp sa ma obisnuiesc :pupic:
Mai postez si eu doua torturi de saptamana asta :
Primul e cu blat pandispan cu cacao, crema ganache de cioco amaruie si crema caramel

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-460-127512054012.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-460-127512054895.jpg

Iar al doilea , blat pandispan alb , crema ganache de cioco amaruie si crema de cirese cu cirese confiate

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-460-127512063053.jpg

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic