Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#4081 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 28 October 2010 - 02:47 PM

Livia frumoase torturi! Cel cu fructe e super apetisant!
Yours4ever felicitari! Torturi deosebite!

#4082 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 October 2010 - 05:11 PM

Vezi postareagabrenia, la 28 October 2010 - 12:20 PM, a spus:

Dana(Divina)[/left]felicitari pentru tortuletul acela alb cu flori rosii.e simplu si frumos,bine executat.Aceasta reteta o stiu si eu dar sub alta denumire,e o prajitura de fapt pe care o face mama ,mai rar in ultimul timp.dar e buna tare!De prune,ce sa zic,nu stiu ,doar cu nuca stiu ca se pune.te pup!
Pentru cine a intrebat cum se scot petele de pe pasta de zahar(ca nu mai stiu,am citit multe msj si nu mai tin minte)
incearca cu alcool alb,vodka de obicei cu un tamponel de ce vrei tu dar sa nu lase scame si schimbi tamponul si sergi usor pana dispare pata,garantat iese.Pupici!Edit ca am vazut acum,Dana,tu erai!



Buna Gabrenia! Multumesc, multumesc mult...daca imi iese pasta bine, pe urma am dispozitie mai buna sa stau sa decorez! Cred ca toate prajiturile cu foi cu miere sunt bune rau!Mie cel putin imi plac...mai dulci dar merg!
Si da...eu sunt cu petele ...parca-s in reclama la detergenti! :D Tortul ala alb nu era impecabil (cum zicea Livia) din cauza celor 3 pete care au ramas vizibile! ;)
Multumesc pentru sugestie ...trebuie sa ma aprovizionez cu ceva alcool alb ;)
;) =))

#4083 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 28 October 2010 - 06:01 PM

Fetelor ce parere aveti de crimper-ele astea ,din plastic?Pretul e tentant,dar oare sunt si eficiente?... revin...Am "aranjat" putin poza ca sa nu fac reclama!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-181-128828213909.jpg

Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 28 October 2010 - 06:09 PM


#4084 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 29 October 2010 - 06:14 AM

Vezi postareaAnca_B, la 28 October 2010 - 06:01 PM, a spus:

Fetelor ce parere aveti de crimper-ele astea ,din plastic?Pretul e tentant,dar oare sunt si eficiente?... revin...Am "aranjat" putin poza ca sa nu fac reclama!



Ce bine arata ! Cit ???????? De unde ??????????? :scratch:

#4085 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 29 October 2010 - 07:07 AM

Divina, multumesc de oferta, o sa tin minte. ;) Cand am spus de frisca naturala ma gandeam la smantana pentru frisca gen LaDorna sau Milli.
Foarte frumos tortul tau, imi place ca l-ai lasat asa simplu, eu cat incerc si tot reusesc sa la incarc, sa le mai adaug o floricica, o funda ceva, desi stiu si eu ca simplu e mai frumos.
Vrabiuta, Dani_ela,Livia imi plac torturile. Vad ca ati trecut toate pe cutii de cadouri, sunt tot mai reusite. As mai fi avut cate ceva de intrebat la fiecare dar nu m-am descurcat cu multiquote :scratch: si nu ma mai intorc.
Si va multumesc si eu pentru sfaturile cu stersul petelor.
Anca_B, spune-ne si noua de unde, cat, cum? Ca eu sfaturi nu pot sa-ti dau, nu am folosit niciodata asa ceva, dar m-ar interesa si pe mine

Ce mai stiti de Gloxinia, Ramo Lissa, vad ca au disparut :(
www.torturidelicioase.wordpress.com

#4086 Useril este offline   maria22 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 29 October 2010 - 07:28 AM

Vezi postareagabrenia, la 28 October 2010 - 12:20 PM, a spus:

[b!Maria22 bine ai venit printre noi!Felicitari pentru papusica si sa stii ca e reusit pentru primul tort!Al meu ,primul era horror!Doar ca as avea sa-ti dau un sfat pe viitor daca mai faci papusele cu toate ca eu recunosc ca nu am facut niciodata tort papusa:trecerea de la corpul papusii si partea unde se umfla ca sa zic asa rochia trebuie sa vina mai lina,mai rotunjita.La tine vine brusc,taiata,trebuia sa mai cioplesti un pic din blat,am dreptate?Nepoatele sunt super frumoase,sa-ti traiasca!Despre ultima ta intrebare:pentru un tort plat,da se face o singura bucata de pasta care se intinde pe toata suprafata tortului dar la papusa cred ca merge si din doua,nu stiu,am recunoscut ca papusa nu am facut,poate te lamuresc fetele care au lucrat papusi.Te pup si te rog sa nu te superi pentru observatiile facute,da?obicei cu un tamponel de ce vrei tu dar sa nu lase scame si schimbi tamponul si sergi usor pana dispare pata,garantat iese.Pupici![color="#8B0000"]Edit ca am vazut acum,Dana,tu erai!



[b]Gabrenia
doamne...nici gand sa ma supar!!!! :scratch: Am spus clar ca sunt incepatoare, e prima papusa.Dar ma relaxez enorm lucrand pentru familie asa ca...ei se sacrifica si imi accepta incercarile! ;) . Despre rotunjire am vazut si eu ca mai trebuia rezolvata insa deja ”imbracasem” papusa si eram contratimp....Probabil next time (cine stie cand!!!)
Iar nepotelele mele sunt intra-adevar superbe si le iubesc enorm!!!

#4087 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 October 2010 - 08:29 AM

Vezi postareatango, la 29 October 2010 - 07:07 AM, a spus:

Divina, multumesc de oferta, o sa tin minte. :( Cand am spus de frisca naturala ma gandeam la smantana pentru frisca gen LaDorna sau Milli.
Foarte frumos tortul tau, imi place ca l-ai lasat asa simplu, eu cat incerc si tot reusesc sa la incarc, sa le mai adaug o floricica, o funda ceva, desi stiu si eu ca simplu e mai frumos.


Ce mai stiti de Gloxinia, Ramo Lissa, vad ca au disparut :(


Da, intr-adevar pe aici e plin de smantana pentru frisca...numai ca eu am avut rateuri cu cele la cutie de 1l...nu stiu cum reusesc...parca la cele mici de 200ml nu prea mi s-a intamplat! :( De asta am o problema cu frisca lui MIMI! :scratch:

Pentru tort eu mai vroiam 2 floricele...dar nu m-am incadrat bine cu timpul ca deja trebuia sa plec cu "cadoul"! Dar ma bucur ca v-a placut! ;)

Sunt in asentimentul tau in ceea ce le priveste pe fete! Parca Ramo avea pe 16 un tort de nunta si asteptam cu nerabdare sa vad ce-a mai facut! Sper sa fie totul bine! :( Oricum noi suntem aici...avem rabdare! :(

#4088 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 29 October 2010 - 08:52 AM

Vezi postareaAnca_B, la 28 October 2010 - 06:01 PM, a spus:

Fetelor ce parere aveti de crimper-ele astea ,din plastic?Pretul e tentant,dar oare sunt si eficiente?... revin...Am "aranjat" putin poza ca sa nu fac reclama!


Buna Anca, eu am facut comanda de crimper-ele acestea si mi-au venit aseara , cat vor rezista nu stiu dar am incercat pe o bucatica de pasta si chiar mi-a placut cum lucreaza , acum astept sa vad pe un tort cum sunt. Mi s-a parut totusi cam subtiri la partea acea care ciupeste (mov). Intradevar ca pret sunt convenabile. Deseara cand ajung acasa fac poze si i-ti arat fiecare cum lucreaza, Sper sa-ti fie de ajutor in a te hotara. O zi buna.
Sunt de la Lumea Basmelor si sunt 98 ron setul.

#4089 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 29 October 2010 - 09:15 AM

O singura data nu mi-a iesit frisca Milli. In rest am observat ca atunci cand bat cantitati mari, in afara de faptul ca trebuie sa fi fost tinuta la frigider inainte, trebuie sa am multa rabdare. O bat ceva timp, mai adaug zahar pudra sau intaritor, o mai bat iar. Intr-adevar, cantitatile mici se bat mai usor, de asta prefer sa bat pe rand frisca pentru 2 creme de exemplu, sa nu fac cantitate mare deodata.
Oricine mai vine cu un sfat despre cum se lucreaza cu frisca e binevenit, mi-ar placea sa imi iasa si mie minunatii cum face Mimi, de exemplu. Ultima data am incercat sa ornez un tort pentru sotul meu, de-a dreptul jenant ce a iesit daca ma gandesc ce am intentionat sa fac. Mai ales ca am si strans-o de pe tort de cateva ori, ma si grabeam, cu pasta de zahar e mai usor, dar parca tot imi place frisca pe tort, e asa buuna,

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-494-128833639381.jpg

Aici se vede cum am incercat sa netezesc frisca dupa sfatul lui Mimi, cu un cutit cu lama fierbine, intr-adevar functioneaza, dar am incercat sa mai fac un model deasupra si iar l-am stricat asa ca i-am trintit niste bombonele.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-494-128833640505.jpg
www.torturidelicioase.wordpress.com

#4090 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 October 2010 - 10:22 AM

tango- intr-adevar frisca este mai greu de imblanzit . eu folosesc frisca lichida (hulala) amestecata cu iaurt . in proportie de 50% una si 50 % cealalta. are gust mai apropiat de frisca naturala , si sta bine la ornat ; incearca !
fetele-help me ! tre` sa fac pt maine un tort de haloin ;) si l-as imbraca in cioco plastica . dar am si eu neshte nedumeriri : se taie usor? ramo zicea ca trebuie un cutit cu lama fierbinte, mie mi se pare destul de incomod ; merge taiat normal? nu se lipeste de dinti :scratch: ? ramo o intinde pe cioco cu ulei , dar am mai citit eu pe undeva ca o intinde cu cacao :( eu cum sa fac? voi care ati folosit asa ceva, ce imi recomandati? si tortul il ung cu unt? valeu , mai bine ii fac glazura , nu? ca de aia stiu eu cum sa fac, dar nu prea ies marginile faine...

#4091 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 October 2010 - 10:45 AM

Vezi postareadani_ela, la 29 October 2010 - 10:22 AM, a spus:

tango- intr-adevar frisca este mai greu de imblanzit . eu folosesc frisca lichida (hulala) amestecata cu iaurt . in proportie de 50% una si 50 % cealalta. are gust mai apropiat de frisca naturala , si sta bine la ornat ; incearca !
fetele-help me ! tre` sa fac pt maine un tort de haloin ;) si l-as imbraca in cioco plastica . dar am si eu neshte nedumeriri : se taie usor? ramo zicea ca trebuie un cutit cu lama fierbinte, mie mi se pare destul de incomod ; merge taiat normal? nu se lipeste de dinti :scratch: ? ramo o intinde pe cioco cu ulei , dar am mai citit eu pe undeva ca o intinde cu cacao :( eu cum sa fac? voi care ati folosit asa ceva, ce imi recomandati? si tortul il ung cu unt? valeu , mai bine ii fac glazura , nu? ca de aia stiu eu cum sa fac, dar nu prea ies marginile faine...


Daniela, frisca hulala o mixezi si apoi adaugi iaurtul? Sau de la inceput le mixezi pe amandoua?
Daca pui doar marginile cu cioco plastica...ca sa arate bine si in rest glazura? :( Scuze, imi dau si eu cu presupusul! :(

#4092 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 October 2010 - 10:57 AM

Vezi postareatango, la 29 October 2010 - 09:15 AM, a spus:


Oricine mai vine cu un sfat despre cum se lucreaza cu frisca e binevenit, mi-ar placea sa imi iasa si mie minunatii cum face Mimi, de exemplu.



Tango, m-am straduit sa fie frisca rece rece, castronul rece, paletele mixerului reci! La un moment dat se taie! :( Nu stiam de trucul cu cutitul fierbinte, multumim lui Mimi cu aceasta ocazie! Mie imi place frisca ff mult, am cateva duiuri bune, mi-ar place sa lucrez cu ea, dar daca nu iese cum vreau de asta eram mai mult pe glazura cioco, iar acum am capatat curaj cu pasta de zahar! ;)
Tortuletul facut de tine e frumusel...eu am facut unul, culmea era si comanda si vroia frisca naturala ca era pt 1 anisor....vai...imi venea sa fug cu el in lume! :scratch: Vorba multor fete, horror...sper sa fi compensat cu gustul!

#4093 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 29 October 2010 - 12:10 PM

Vezi postareadani_ela, la 29 October 2010 - 10:22 AM, a spus:

tango- intr-adevar frisca este mai greu de imblanzit . eu folosesc frisca lichida (hulala) amestecata cu iaurt . in proportie de 50% una si 50 % cealalta. are gust mai apropiat de frisca naturala , si sta bine la ornat ; incearca !
fetele-help me ! tre` sa fac pt maine un tort de haloin ;) si l-as imbraca in cioco plastica . dar am si eu neshte nedumeriri : se taie usor? ramo zicea ca trebuie un cutit cu lama fierbinte, mie mi se pare destul de incomod ; merge taiat normal? nu se lipeste de dinti :scratch: ? ramo o intinde pe cioco cu ulei , dar am mai citit eu pe undeva ca o intinde cu cacao :( eu cum sa fac? voi care ati folosit asa ceva, ce imi recomandati? si tortul il ung cu unt? valeu , mai bine ii fac glazura , nu? ca de aia stiu eu cum sa fac, dar nu prea ies marginile faine...



Nu m-am gandit sa incerc varianta cu Hulala si iaurt, se bate bine? Stiu ca se orneaza mai usor cu frisca vegetala, dar multi prefera de cea naturala (inclusiv eu) si de asta imi tot bat capul. Dar suna bine si varianta ta cu iaurt, o sa incerc odata. Tu asa faci torturile tale? Nu ne pui si noua un exemplu?


Eu doar ce am invelit un tort in ciocolata plastica. La mine s-a taiat usor, nu au fost probleme. Nu se lipeste de dinti, si e si buna la gust (eu pasta de zahar nu o mananc, dar cioco plastica imi place, e ca si ciocolata normala, un pic mai moale).
Si eu tot cu ulei am intins-o, am incercat cu cacao dar era sa o stric, avea numai picatele de cacao pe ea si a si ramas cu pete, se vede in poza de aproape.
Eu am intins putin unt doar pe blatul de sus, nu stiam daca trebuie, dar m-am gandit ca o sa adere mai bine la blat si asa a fost. De margini nu stiu sa-ti spun, tortul meu a avut fustita, deci nu s-a atins de crema de ciocolata, dar nu cred ca ar fi fost probleme.
In concluzie, eu am fost multumita de ea, atata ca trebuie sa lucrezi la rece cu ea si cat mai repede, stii si tu ca se inmoaie repede.
Cu glazura si eu am aceeasi problema, nu imi ies marginile. Poate ne spune cineva un secret?
www.torturidelicioase.wordpress.com

#4094 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 October 2010 - 01:27 PM

pt juma de kg de frisca , bat 250ml frisca hulala de la frigider, pana incep sa se vada urmele paletelor de la mixer (deci nu tare ),pun 250gr iaurt mai gras (eu napolact) , si se mai bat impreuna fix vreo 4 secunde si se intareste super. daca imi trebuie la decorat , pun in cea lichida ceva zahar pudra , cam o lingura plina , si esenta de vanilie. asta e un ex

Imagine postata

edit ca uitai sa te intreb ,tango (cum te cheama bre?):la un tort de vreo 2 kg cata cioco sa folosesc?

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 29 October 2010 - 01:29 PM


#4095 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 29 October 2010 - 02:10 PM

Simplu, Alina. Sunt Tango ca Alina era ocupat cand m-am inregistrat prima data pe un site. Si asta mi-a venit prima data in minte. De atunci m-am inregistrat peste tot la fel, ca sa nu ma incurc in denumiri, ca am memoria scurta :scratch:)

Nu stiu cat a avut tortul acoperit de mine, fiind facut in casa nu l-am cantarit (asa cum spuneai si tu, cand fac tortul pentru casa am asa o leneee...) dar cred ca avea aproape 3 kg. Si cioco am folosit vreo 350 g, dar a fost cam la limita.
Te-am lamurit, nu-i asa? inca stau prost la calculat cantitati eu as spune sa folosesti vreo 400 g cioco la 2 kg de tort, mai bine sa ramana decat sa ma pomenesti ca nu ti-a ajuns. Si de restul faci niste floricele ca ale lui Punticu.

Multumesc pentru explicatiile cu frisca, o incerc cu prima ocazie.
www.torturidelicioase.wordpress.com

#4096 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 29 October 2010 - 02:18 PM

Vezi postareadani_ela, la 29 October 2010 - 10:22 AM, a spus:

tango- intr-adevar frisca este mai greu de imblanzit . eu folosesc frisca lichida (hulala) amestecata cu iaurt . in proportie de 50% una si 50 % cealalta. are gust mai apropiat de frisca naturala , si sta bine la ornat ; incearca !
fetele-help me ! tre` sa fac pt maine un tort de haloin ;) si l-as imbraca in cioco plastica . dar am si eu neshte nedumeriri : se taie usor? ramo zicea ca trebuie un cutit cu lama fierbinte, mie mi se pare destul de incomod ; merge taiat normal? nu se lipeste de dinti :scratch: ? ramo o intinde pe cioco cu ulei , dar am mai citit eu pe undeva ca o intinde cu cacao :( eu cum sa fac? voi care ati folosit asa ceva, ce imi recomandati? si tortul il ung cu unt? valeu , mai bine ii fac glazura , nu? ca de aia stiu eu cum sa fac, dar nu prea ies marginile faine...


Se taie bine merci, eu am adus la lucru de cateva ori tort acoperit cu plastelina. Am taiat cu un cutit obisnuit, clar nu era cald ca nu aveam unde sa-l incalzesc.
Eu o framant si o intind cu cacao. Cu ulei mie nu mi-a iesit nimic si m-am si enervat groaznic. Pentru mine cu cacao e the best. Nu poti spune ca se intinde ca pasta de zahar pentru ca are o alta consistenta dar e super de lucrat cu ea. Cel putin mie imi place foarte. O sa iti trebuiasca un pic de forta pana o lucrezi si framanti cand te apuci de ea. O tai in bucati mai mici si o framanti pana se mai incalzeste un pic si o lucrezi mai usor apoi cand ai adunat-o pe toata la un loc o mai framanti un pic cu cacao. Daca e cacao inchisa la culoare e si mai bine. Si tot asa o si intind, presar masa cu un pic de cacao si mai presar pe ea ca sa nu mi se lipeasca sucitorul.
Tortul e pregatit ca de obicei de imbracat, la mine cu foaie pandispan si uns cu unt.

#4097 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 29 October 2010 - 02:23 PM

Vezi postareatango, la 29 October 2010 - 12:10 PM, a spus:

Vezi postareadani_ela, la 29 October 2010 - 10:22 AM, a spus:

tango- intr-adevar frisca este mai greu de imblanzit . eu folosesc frisca lichida (hulala) amestecata cu iaurt . in proportie de 50% una si 50 % cealalta. are gust mai apropiat de frisca naturala , si sta bine la ornat ; incearca !
fetele-help me ! tre` sa fac pt maine un tort de haloin :biggrin: si l-as imbraca in cioco plastica . dar am si eu neshte nedumeriri : se taie usor? ramo zicea ca trebuie un cutit cu lama fierbinte, mie mi se pare destul de incomod ; merge taiat normal? nu se lipeste de dinti :rolleyes: ? ramo o intinde pe cioco cu ulei , dar am mai citit eu pe undeva ca o intinde cu cacao :scratch: eu cum sa fac? voi care ati folosit asa ceva, ce imi recomandati? si tortul il ung cu unt? valeu , mai bine ii fac glazura , nu? ca de aia stiu eu cum sa fac, dar nu prea ies marginile faine...



Nu m-am gandit sa incerc varianta cu Hulala si iaurt, se bate bine? Stiu ca se orneaza mai usor cu frisca vegetala, dar multi prefera de cea naturala (inclusiv eu) si de asta imi tot bat capul. Dar suna bine si varianta ta cu iaurt, o sa incerc odata. Tu asa faci torturile tale? Nu ne pui si noua un exemplu?


Eu doar ce am invelit un tort in ciocolata plastica. La mine s-a taiat usor, nu au fost probleme. Nu se lipeste de dinti, si e si buna la gust (eu pasta de zahar nu o mananc, dar cioco plastica imi place, e ca si ciocolata normala, un pic mai moale).
Si eu tot cu ulei am intins-o, am incercat cu cacao dar era sa o stric, avea numai picatele de cacao pe ea si a si ramas cu pete, se vede in poza de aproape.
Eu am intins putin unt doar pe blatul de sus, nu stiam daca trebuie, dar m-am gandit ca o sa adere mai bine la blat si asa a fost. De margini nu stiu sa-ti spun, tortul meu a avut fustita, deci nu s-a atins de crema de ciocolata, dar nu cred ca ar fi fost probleme.
In concluzie, eu am fost multumita de ea, atata ca trebuie sa lucrezi la rece cu ea si cat mai repede, stii si tu ca se inmoaie repede.
Cu glazura si eu am aceeasi problema, nu imi ies marginile. Poate ne spune cineva un secret?


Cred ca tine de tipul de ciocolata. Acum am lucrat cu ciocolata menaj si ma rugam de ea sa se mai incalzeasca :lol: . Era tare tare si imi trebuia putere sa o incalzesc bucata cu bucata. Cu ulei nu faceam nimic.
Din cauza ciocolatei cred ca ti se incalzea asa pasta si nu puteai sa o framanti cum trebuie. Ciocolata menaj are nevoie de temperatura mai mare ca sa se topeasca fata de cea pe care o mancam noi in mod obisnuit.

#4098 Useril este offline   Livia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTimisoara

Postat 29 October 2010 - 05:26 PM

Multumesc mult fetelor pt aprecieri!
Eu vin cu inca 2 torturi:
unul pt o nunta de argint, 2 soti care maine serbeaza 25 ani de casnicie
Imagine postata
blat cu nuca, crema caramel cu nuci si cu bucati de nuca caramelizata

Imagine postata
blat simplu, caramel cu nuci si mousse de ciocolata alba

Gabrenia da am congelat blaturi gata taiate, s-au pastrat foarte bine, eu le-am dezghetat in frigider. Tortul cu fructe l-am bagat cu tot cu crema la congelator. Ma grabeam foarte tare, iar crema s-ar fi intarit in 3-4 ore in frigider, in conge a fost tare in mai putin de 30 minute.
Raluca foarte frumos trenul si tortul, imi place mult!

Si eu amestec frisca cu iaurt sau chiar smantana normala (nu pt frisca). Uneori daca tortul trebuie tinut mai mult la frigider si nu consumat imediat, pun putina gelatina in frisca gata batuta, stabilizeaza frisca si nu mai crapa pe tort.

#4099 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 October 2010 - 10:15 PM

Daniela, multumesc pentru reteta ta de pregatit frisca! Se vede foarte bine pe tortul cu Hannah! Cum ai reusit sa nivelezi atat de bine frisca??? :rolleyes: Super....bravo!

Tango, sau mai bine ...Alina (am o prietena cu numele asta) :lol: ! Si eu am patit aceeasi treaba cu userul! Poate te mai lamuresti putin in ceea ce priveste frisca daca citesti aici (sau poate ai vazut deja): http://artaculinara....e-intrebatoare/

Livia, foarte foarte frumoase torturile! Minunat de bine ai ales decorul... simplu, alb , imaculat, discret, pe masura aniversarii celor 2! :biggrin: :scratch:

#4100 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 29 October 2010 - 10:25 PM

Livia, ma bucur sa iti mai vad creatiile. Spune'mi , cifrele sunt din pasta de zahar?

azi, un belly cake, o tentativa de tort Palermo, cu cateva modificari, imbracat in piele de cioco a la Dora, dar cu lipsa ingrediente ca si gum si glicerina si in loc de shortening am pus unt frecat cu zahar ce mi'a ramas de la alt tort. A iesit ceva, s'a lucrat tare bine, am lucrat'o cu zahar pe masa.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-360-128838383931.jpg
Raluca

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi