Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#5001 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 05 January 2011 - 01:38 PM

Multumesc tuturor pt aprecieri!! :(
Ramo lumea royal icing-ului este diversa si plina de tehnici una mai complicata decat alta...n-ai ce face trebuie sa ma crezi pe cuvant (pana cand vei merge sa aprofundezi problema..asta daca vei dori s-o faci vreodata) :(

P.S. Bun venit noilor fete! :angryfire:

#5002 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 05 January 2011 - 02:15 PM

Ralu, stai linistita si simte-te bine pe unde umblii, ai vreme cand vii acasa sa ne tot iei pe rand...

adi_edi, felicitari pentru noul loc de munca si lasa ca dupa ce te obisnuiesti o sa-ti gasesti tu timp si pentru noi :(


Vezi postareacristinel, la 05 January 2011 - 05:59 AM, a spus:

Lume, lumeee, fac un anunt public: in poza din avatar EU sunt, iar atunci cand am intrat pt prima oara pe forum, cineva a remarcat-o pe cea mica si a trebuit sa detaliez. Repet : e fina mea Carolina, ma ajuta sa decorez un tort si mi s-a parut a fi cea mai buna alegere. Baiatul mamei e student la automatica , la Poli Bucuresti, pe bune.

No bun Cristinel, de acu si pana in toamna nu mai mananc nimic. Pana in septembrie apar si eu cu o poza asemanatoare cu a ta ... :( si e tot pe bune :(

Vezi postareadivina, la 05 January 2011 - 06:29 AM, a spus:

Bun venit fetelor pe forum!

Cristinel , multumesc pentru sectiunea cu 3 cioco...eu te batusem la cap cu asta, acum vad cum sta pastade zahar direct pe mousse-ul alb!
Deci asa petreci tu revelion! Bravo! Eu tineam minte ca fetita din avatar e fina ta, ca atunci mi-ai zis ca ai facut si torturi pt bucuresteni! Daaaar....nu mi-am imaginat ca ai baiat asa de maare! Felicitari pentru toate realizarile tale!

Ramo, sectiunea e bestiala, iese aroma prin poza!

Anca, multumim, te asteptam si sa inceapa aniversarile!

Claudia, multumim de reteta, parca as avea si eu ceva asemanator printr-un caiet vechi cu retete!

Mersi Dana :(

Vezi postareadani_ela, la 05 January 2011 - 08:23 AM, a spus:

ma alatur si eu voua , sa urez noilor venite bine ati venit la noi ! sper sa intrati cat mai des , si sa ne impartasim reusitele dar si nereusitele (ca doar asa invatam ! )
bobita de cafea - te rog zi-mi ce tort ai tu la avatar? ma innebuneste culoarea aia verde
ramo- ai scris pe undeva ce fel de inghetata ai in felia aia?

Daniela, eu asa aveam impresia ca am zis, dar poate am omis. E tortul de inghetata cu bezea a lui Gabi Cara :(

Vezi postareagabrenia, la 05 January 2011 - 11:32 AM, a spus:

Mama mia Ramo cum arata sectiunea aceea de tort inghetata!Cum l-ai facut?Sau ai zis si eu am chiulit de la cursuri?

Oh da, sa vezi ce buna e ... vezi pe culi, la Gabi Cara, e delicios!

Vezi postareaLivia, la 05 January 2011 - 12:37 PM, a spus:

Buna fetelor, ce harnicute ati fost! Imi pare rau ca nu va pot lua pe rand, timpul nu e prietenul meu acum.
Ramo superb tortul de revelion si culoarea e tare reusita, iar seciunea de la inghetata e tare… !Ma bucur mult ca v-ati simtit bine la petrecere!
Punticu ai facut niste trandafiri superbi!
Cec ai muncit mult, felicitari rezultatul e pe masura!
Gloxi ce sectine oau, cred ca a fost foarte bun!
Lissa ca de obicei, impecabil!
Dora nu pot zice decat sublim, eu nu voi putea face niciodata sa ceva, te felicit inca odata si te voi admira mereu pt rabdare si talent!
Bun venit fetelor noi!

Pun si eu ultimul tort imbracat in frisca. Mi-am promis ca e ultimul pt ca m-a dezamagit total, ori n-am avut eu rabdarea necesara, am batut frisca de nush cate ori, n-am nici varfuri ca lumea, mi-am omorat o mie de neuroni si tot n-a iesit cum as fi vrut...si era chiar tortul pt puiul meu


Livia :angryfire:
Nu stiu ce ar fi trebuit sa iasa din acest tort, dar mie imi place cum ti-a iesit. Elmo si prietenii arata foarte bine, iar tortul per ansamblu e frumos, normal ca nu are cum sa aiba finetea torturilor din pasta, dar e chiar reusit. La multi ani copilasului tau!!!

Vezi postareaizuk, la 05 January 2011 - 01:18 PM, a spus:

Vin si eu cu un tort mic de tot , facut pentru sora mea , cadou de ziua ei.
Blat simplu , pandispan , umplut cu ganache de ciocolata , invelit in plastelina de ciocolata , florile din fondant de marshmallows .
A fost facut mai mult pentru amuzament , pentru ca de mancat a facut ea unul.

Foarte fain cosuletul tau, La multi ani surorii tale.

Vezi postareadora, la 05 January 2011 - 01:38 PM, a spus:

Multumesc tuturor pt aprecieri!!
Ramo lumea royal icing-ului este diversa si plina de tehnici una mai complicata decat alta...n-ai ce face trebuie sa ma crezi pe cuvant (pana cand vei merge sa aprofundezi problema..asta daca vei dori s-o faci vreodata)

P.S. Bun venit noilor fete!

Sa stii ca ma bate gandul asta, problema e ca momentan nu am timp de aprofundari de aia mi-ar fi placut sa mi se dea totul mura in gura :( :(
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#5003 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 05 January 2011 - 03:17 PM

Vezi postareadora, la 05 January 2011 - 01:38 PM, a spus:

Multumesc tuturor pt aprecieri!! :(
Ramo lumea royal icing-ului este diversa si plina de tehnici una mai complicata decat alta...n-ai ce face trebuie sa ma crezi pe cuvant (pana cand vei merge sa aprofundezi problema..asta daca vei dori s-o faci vreodata) :(

P.S. Bun venit noilor fete! :angryfire:



Eu m-am apucat de studiat ca lumea RI asa ca m-ar interesa tehnica de ai folosit-o. Ai postat-o deja la tehnici, ca n-am apucat sa intru prea mult aici? Daca nu atunci astept sa o postezi si sa discutam pe marginea ei, ca tot esti atat de draguta si vrei sa dai curaj lumii sa incerce :(

Chiar se pot face opere de arta cu RI si e pacat sa nu lucram cu el doar pentru ca "pare" dificil.

#5004 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 05 January 2011 - 03:18 PM

Fetele va salut in grup si va trimit pupici si urari de bine in Noul An! Sa va mearga toate ca unse si tot ce-mi doresc mie va doresc si voua :floare: !

#5005 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 05 January 2011 - 05:13 PM

Vă doresc un An Nou Fericit, cu sănătate şi numai lucruri frumoase să întâlniţi în cale!!!!

Vezi postareadora, la 05 January 2011 - 01:38 PM, a spus:

...lumea royal icing-ului este diversa si plina de tehnici una mai complicata decat alta...

Şi eu sunt interesată să cunosc măcar una din tehnici, când ai timp te rugăm să ne explici şi nouă...
Oricum eu la perfecţiunea ta nu o să ajung în grabă, ca să nu zic niciodată!

Mai am şi eu câteva torturi:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12942385281978.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12942385120696.jpg

La următoarele m-am jucat cu RI:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12942385616719.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12942386198409.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12942387262621.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12942385750171.jpg

Următorul e de aici Tort cu ciocolată, portocale şi marţipan,
marţipanul a fost foarte bun, în rest aşa şi aşa!

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12942386392116.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12942386726217.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12942386895556.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12942387103961.jpg

...fac în continuare des crema de iaurt a Gloxiniei (uneori mai adaug şi mascarpone), am mai făcut de câteva ori tortul cu ciocolata şi banane de pe celălalt forum, e foarte bun si de foarte multe ori tortul egiptean care e deosebit de gustos!!!

Vă admir în continuare din "umbră" şi mă inspir de la voi!!!!!!!!
dana

#5006 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 05 January 2011 - 07:42 PM

La multi ani ,sanatate si tot ce va doriti pe noul an sa vi se indeplineasca!
Nu am mai intrat demult pe aici asa ca va felicit pe toate pentru realizarile voastre ,felicitari!
Sa va arat si eu cateva torturi facute de mine in ultima perioada,

primul este facut intr-o ora si jumatate pentru fetita mea in prima zi de scoala,

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-594-12942482022525.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-594-12942508158612.jpg


al doilea pentru o firma,

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-594-12942488566209.jpg

tom &jerry pentru o fetita de 5 ani,

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-594-12942489892261.jpg

un ursulet pentru alta fetita de Sf Nicolae,

#5007 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 05 January 2011 - 07:42 PM

Dana , sunt minunate torturile tale ...

#5008 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 05 January 2011 - 07:45 PM

Vezi postareadani_ela, la 05 January 2011 - 08:23 AM, a spus:

ma alatur si eu voua , sa urez noilor venite bine ati venit la noi ! sper sa intrati cat mai des , si sa ne impartasim reusitele dar si nereusitele (ca doar asa invatam ! )
bobita de cafea - te rog zi-mi ce tort ai tu la avatar? ma innebuneste culoarea aia verde ;)
ramo- ai scris pe undeva ce fel de inghetata ai in felia aia?

Dani_ela, tortul de la avatar este o combinatie de mousse de menta, blat cu cacao si ciocolata neagra.
Reteta pt el nu o am (e luata de pe un site unde se vand fotografii) dar eu am facut ceva asemanator "dupa ureche" :)

#5009 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 05 January 2011 - 07:47 PM

:) Fetelor, va multumesc pentru primirea frumoasa pe care mi-ati facut-o!

#5010 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 05 January 2011 - 07:49 PM

Vezi postareaboabe de cafea, la 05 January 2011 - 07:45 PM, a spus:

Vezi postareadani_ela, la 05 January 2011 - 08:23 AM, a spus:

ma alatur si eu voua , sa urez noilor venite bine ati venit la noi ! sper sa intrati cat mai des , si sa ne impartasim reusitele dar si nereusitele (ca doar asa invatam ! )
bobita de cafea - te rog zi-mi ce tort ai tu la avatar? ma innebuneste culoarea aia verde ;)
ramo- ai scris pe undeva ce fel de inghetata ai in felia aia?

Dani_ela, tortul de la avatar este o combinatie de mousse de menta, blat cu cacao si ciocolata neagra.
Reteta pt el nu o am (e luata de pe un site unde se vand fotografii) dar eu am facut ceva asemanator "dupa ureche" ;)

se vand fotografii? :) ;) :) Si ce legatura are cu reteta? ;)
Scuzati off topicu da nu ma putui abtine ;)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5011 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 05 January 2011 - 07:49 PM

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-594-12942494168072.jpg

tortul pentru ziua fetitei mele de Sf Stefan cand a implinit 7 ani cu lazy town,poza nu este facuta de mine ca nu am mai avut timp si nu este foarte clara,

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-594-12942496302108.jpg

si doua torturi pentru revelion

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-594-12942497271936.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-594-12942497634278.jpg

#5012 Useril este offline   elena_est 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 18-December 10

Postat 05 January 2011 - 07:52 PM

La multi ani, fetelor. M-am uitat la torturie voastre si... al meu e clar ca mine, incepator. La anu o sa muncesc mai mult la el, promit. Sa aveti un an cat mai bun, pupici.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-783-12942499242575.jpg

Mama de
Imagine postata

#5013 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 05 January 2011 - 07:52 PM

Marina faine torturile taele. imi place tare rosul ultimilor trandafiri. Cu ce l-ai obtinut?

Dana ai putea veni si tu mai des pe aici. :)

Elena, persevereaza ca esti pe drumul cel bun ;)

Felicitari tuturor pentru torturi, sorry daca am scapat pe careva. ;) :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5014 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 05 January 2011 - 07:56 PM

Gloxinia, nu stiu ce nu ai inteles.
Am spus ce fel de tort este si ca nu am reteta (a se intelege ca nu-mi apartine fotografia). Si da, exista firme care vand fotografii pentru reviste. Chiar cunosc pe cineva care a cumparat un set.
Poti cauta si vei gasi o multime de siteuri care au astfel de fotografii insa nu dau reteta sau denumirea daca nu platesti. E ca un fel de pachet.

Scuze pt offtopic!

#5015 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 05 January 2011 - 08:15 PM

[quote name='gloxinia' date='05 January 2011 - 05:52 PM' timestamp='1294249978' post='70349']
Marina faine torturile taele. imi place tare rosul ultimilor trandafiri. Cu ce l-ai obtinut?

Gloxinia multumesc!
am folosit colorant gel de la wilton si praf (din anglia) in combinatie,dar am amestecat intr-o cantitate mica de pasta si foarte mult colorant ,am observat ca pe pasta de zahar se coloreaza mai bine decat pe cea de lapte praf.

#5016 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 05 January 2011 - 08:23 PM

[quote name='izuk' date='05 January 2011 - 01:18 PM' timestamp='1294226308' post='70247']

[/quote]

Super cosuletul, felicitari!

[quote name='dana3262' date='05 January 2011 - 05:13 PM' timestamp='1294240390' post='70314']
quote]

Frumoase torturi Dana, cel pentru Gabi e preferatul meu!

[quote name='marinaemy' date='05 January 2011 - 07:42 PM' timestamp='1294249360' post='70341']
La multi ani ,sanatate si tot ce va doriti pe noul an sa vi se indeplineasca!

[/quote]

Un an plin de bucurii si tie! Faci torturi tot mai frumoase ! Pupici fetitei tale!


Elena un an nou deosebit si drum bun in ale tortalitului!

[quote name='gloxinia' date='05 January 2011 - 07:52 PM' timestamp='1294249978' post='70349']
Marina faine torturile taele. imi place tare rosul ultimilor trandafiri. Cu ce l-ai obtinut?

Dana ai putea veni si tu mai des pe aici. :)

Elena, persevereaza ca esti pe drumul cel bun ;)

Felicitari tuturor pentru torturi, sorry daca am scapat pe careva. ;) :)
[/quote]

#5017 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 05 January 2011 - 08:30 PM

La mine inceputul de an e intr-un anume fel.. intr-un ritm foarte alert si cu foarte multa incarcatura emotionala... Nu apuc sa fac lucrurile mereu asa cum as vrea si ar trebui,dar poate asa trebuie...
Deci.. tortul nostru de revelion, tort padurea neagra ,sectiuen am uitat sa fac, dar a fost foarte gustos
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-366-12942521086577.jpg

si tortul fratelui meu, miine e ziua lui,blat negresa,crema de iaurt cu caise ( asta i-am facut anul trecut si intr-una doar de ala pomeneste, deci am repetat figura!)
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-366-12942522071688.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-366-12942522163218.jpg

#5018 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 05 January 2011 - 08:31 PM

Ramo, nu stiu ce vrei sa zici cu regimul.. ;) :) ;) . Eu arat slabuta acolo ;) ;) :) Am 164 cm si 63 kg si sunt nemultumita. Am si eu doua nasteri si incet, incet am pus pe mine pana am ajuns aici. As vrea sa mai dau jos, dar serviciul pe care il am e foarte solicitant si mai bine stau asa mai rotunjoara. Si apoi de la o varsta chiar avem nevoie de depozite!

#5019 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 05 January 2011 - 08:32 PM

:) Vrabiuta, tortul pentru fratele tau e f frumos! Felicitari!

#5020 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 05 January 2011 - 08:40 PM

Bun venit, fetelor noi cu suflu tineresc!

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi