Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#5021 Useril este offline   marinaemy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 05 January 2011 - 08:58 PM

Vrabiuta multumesc!
Foarte frumos tortul fratelui tau,la multi ani!
Apropo am si eu un tort de facut la inceputul lunii februarie pentru un var de 22 de ani,ce ideii imi dati si mie pentru un tort mai haios(fara bust si femei la bara ca am facut pentru fratele lui si nu mai are farmec)
Va pup si astept idei.

#5022 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 05 January 2011 - 10:01 PM

Vezi postareamarinaemy, la 05 January 2011 - 08:58 PM, a spus:

Vrabiuta multumesc!
Foarte frumos tortul fratelui tau,la multi ani!
Apropo am si eu un tort de facut la inceputul lunii februarie pentru un var de 22 de ani,ce ideii imi dati si mie pentru un tort mai haios(fara bust si femei la bara ca am facut pentru fratele lui si nu mai are farmec)
Va pup si astept idei.

Daca ii place in mod deosebit un sport poti sa-i faci un tort care sa reprezinte o minge, teren, etc :P

#5023 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 January 2011 - 10:30 PM

Fetelor...am scris la 7 dimineata ..si acum s-au mai umplut 2 pagini! :P

Livia...e atat de dragalas tortul tau...are multa dragoste :P ...chiar daca ti-a dat batai de cap! :P Ai sa vezi ca trec astea si o iei de la capat! :P

Izuk...frumos cosuletul tau, foarte viu colorat!Bravo!

Dana 3262...ce torturi frumoase...cel mai mult imi place cel de iarna cu Thomas! Felicitari!

Marina ...nu cred ca te-am mai "prins" pana acum pe forum :P Te admir pt rabdarea care ai avut-o la ornarea ursuletului si pentru ornarea cu frisca! :P

Elena, un an bun si tie..si tot inainte...! :P

Vrabiuta draga, m-ai rupt in doua cu pluovarasul...super! :P Iar "padurea neagra" imi place muult ..si la gust! :P

#5024 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 05 January 2011 - 10:59 PM

Vrabiuta, super fain tortul cu pulovarul! Si pe mine ma batea la un moment dat gandul ca sa fac nasului cadou o camasa/bluza si sa fac un tort identic, apoi am batut-o pe Ramo la cap cu tortul ala mistret, dar pana la urma nu am ajuns la ei si nu am mai facut deloc tort pentru el.

#5025 Useril este offline   simonicka 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 13-November 10
  • LocationIasi

Postat 05 January 2011 - 11:36 PM

Va pup si astept idei.

:P Un autobuz, sau o decapotabila cu majorete focoase si zbenguite.
3 cu fusta ridicata si cu popoul lipit de geam(daca e autobuz), sau in picioare sprijinindu-se de cele doua majorete din fata (daca e decapotabila) si pe chilotei scrii happy birthday...Georgica(numele varului).
:P Sau un ring de bataie in ciocolata pentru femei si in mijloc pui arbitrul si 2 luptatoare: numarul 21 ceva mai tavalita prin ciocolata si mai ciufulita si numarul 22 proaspata ca o zi de primavara. Arbitrul ridica mana luptatoarei 22 declarand-o castigatoare.

:P Sau o masa de poker, el fiind castigatorul cu un morman de fise si cheile de la BMW, sau ce masina conduce, eventual cu un trabuc in gura si sticla de bere alaturi.

Ori ceva legat de job-ul lui, sau un jacuzi cu mandre care sa-l maseze...
:P Cineva sa ma opreasca, altfel stau toata noaptea si scornesc idei, una mai ciudata ca alta
In vizita la muzeul culinar

#5026 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 06 January 2011 - 12:23 AM

Vrabiuta ce fain e tortul!!!! Waaaaaaaaaaaaaaa! Mor de nu imi spui cu ce ai decupat dungile alea si de unde le ai :P
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5027 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 06 January 2011 - 12:53 AM

Fac ce fac si nu reusesc sa tin pasul cu voi. Lipsesc si eu cateva zile din lipsa de internet :P si ma tot chinui sa tin pasul cu voi dar se umplu paginile si nu apuc sa citesc. Imi place ca sunteti asa vorbarete la inceput de an, sa va tina anul tot asa si cu cat mai multe torturi la activ pentru fiecare.
Am vrut sa spun cate ceva la fiecare, dar nu am reusit sa citesc tot, asa ca va spun dupa cum mi-a sarit in ochi:
Bine ati venit fetele noi, va astept cu cat mai multe torturi.
Gloxinia, felicitari pentru glazura de ciocolata. Ai inceput anul cu bine. Iar sectiunea tortului, si compozitia..mmm..tare as manca si eu o felie. Il trec pe lista pentru zia fetitei, cand as vrea sa incerc un tort mai deosebit, sa vad la ce ma hotarasc ca am ceva variante.
Dora, chiar nu vad nici un defect la tortul tau, cred ca ne pacalesti ca sa nu mai spunem ca nu putem face torturi perfecte ca ale tale :P . Cat despre tehnica as vrea sa ne spui ce ai descoperit, desi nu pot sa promit ca incerc prea curand sa lucrez cu RI, eu nici o amarata de frisca nu pot sa o asez cum trebuie pe un tort, la RI nu pot decat sa visez.
Ramo, imi place mult tortul tau de revelion, vad ca te-ai specializat in torturi mari. Aaa, si tortul de inghetata, trebuie sa-l trec si ala pe lista de torturi de facut.
Sigur mai vroiam sa spun ceva dar cred ca las pe dimineata, ca nu mai pot de somn. :P
www.torturidelicioase.wordpress.com

#5028 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 06 January 2011 - 07:02 AM

Vezi postareagloxinia, la 06 January 2011 - 12:23 AM, a spus:

Vrabiuta ce fain e tortul!!!! Waaaaaaaaaaaaaaa! Mor de nu imi spui cu ce ai decupat dungile alea si de unde le ai :P

Multumesc tuturor pentru aprecieri!

oti,nu muri ca eu fac din categoria celor care spun tot! Daca te duci la .. cumparaturi pentru bucatarie, o sa le vezi postate pe toate ! Sunt cumparate de la cast decor in toamna! Eram in criza de idei si m-am gindit sa incerc toate decupatoarele pentru margini ! :P Asa a iesit pulovarul care mie imi place (doar eu l-am facut, ca altfel am doua miini stingi la tricotat!) :P

#5029 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 January 2011 - 08:15 AM

salutare ! chiar ca sunteti vorbarete :P cine mai poate tine pasul cu voi :P
va pup pe toate-toate , dar musai sa ii spun danei3262-ca imi plac torturile ei la maxim ! am incercat si eu sa fac fulgi de nea din RI dar s-au rupt toti ; tu cum i-ai facut? si am vazut multe chestii din RI facute , vinde-ne si noua un pont ceva :P
fug la `cumparaturi pt bucatarie` sa vad ce a cumparat vrabiuta asta toamna , ca m-a dat pe spate impletitura pulovarului

#5030 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571

Postat 06 January 2011 - 08:17 AM

[quote name='Anca_B' date='04 January 2011 - 01:59 PM' timestamp='1294142398' post='70068']
Am intrat un pic sa va felicit pe toate-toate...sunteti superi tari,m-am tot amuzat citind paginile ,din urma!
Acu' ca am inceput un nou an,va doresc sa aveti parte de multa sanatate,pace si muuulta dragoste!Va imbratisez cu drag:Dora,Doriana,Dani_ela,Ramo,Lissa,,Gabrenia,Oti,MIMI,Miny,Ortansa,Ceci,Nelly,Livia,MINI07,Ralu',Divina,Punticu,Stefana,Cristinel,Vrabiuta,Oana-Cristina,bbenyci,Tango,Anasia,Irenke,Claudia(...oau ce multe sunteti,am incercat sa va trec in ordine alfabetica,in speranta sa nu uit pe nimeni).
Eu,deocamdata nu fac nici un tort,la noi aniversarile incep acum din ianuarie.
[/quote]
multumim, la fel si tie iti doresc sa ai parte de multa sanatate,pace si muuulta dragoste!

[quote name='Ramo' date='05 January 2011 - 12:29 AM' timestamp='1294180167' post='70181']

[/quote]
Wow Ceci chiar ca ai avut un mesaj lung si l-ai scris si fain. Acuma imi doresc si eu sa ma fi straduit mai mult la scriere in clasele primare :P

[/quote]
mie nu mi s-a parut asa lung ma gandeam ca mai intra o strofa dar am zis ca e prea incarcat apoi, asa ca am renuntat la una
Cum ziceam eu nu consider ca am scris prea fain (se putera si mai bine), caci m-au incurcat ornamentele, oricum multumesc pt apreciere

[quote name='Livia' date='05 January 2011 - 12:37 PM' timestamp='1294223829' post='70234']

Cec ai muncit mult, felicitari rezultatul e pe masura!

[/quote]
multumesc

cat despre tortul facut pt puiul tau nu stiu de ce esti asa suparata ca e dragut, nu se compara cu unul facut cu pasta de zahar dar a iesit bine si asa
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#5031 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2011 - 08:29 AM

iar am ramas in urma si am de recuperat...

Vezi postareaAmorasa, la 04 January 2011 - 06:37 PM, a spus:

Buna ziua si bine v-am gasit pe acest forum!
Avand in vedere ca v-ati mutat aici:) vin si eu cu tortul de Craciun facut de mine. Maine sper sa-l pun si pe cel de revelion. De craciun crema de cioco si vanilie cu fructe. Am avut ceva probleme cu pasta, dar am mascat putin:)

fff reusit tortul tau, bine ai venit printre noi

Vezi postareacristinel, la 04 January 2011 - 07:40 PM, a spus:

In sfarsit,am intrat si eu in posesia unei sectiuni dintr-un tort facut de mine cu mousse-uri de ciocolata. Ramasesem datoare, dar ma achit acum chiar daca am trecut in alt an:

yummmy .... ce bine arata

Vezi postareaRamo, la 05 January 2011 - 12:29 AM, a spus:

[
Oti, mersi de aprecieri. Ce noroc ai tu ca m-am uitat pe net chiar daca nu am postat, asa am reusit sa fac o poza la ultimele 2 felii ascunse in congelator de musafiri pentru fratele meu :P
Pun aici poza ca sa nu mai postez inca o data:

Atasament Picture 085 copy.jpg

...deci tortul asta e delicios, chiar daca e iarna afara. Saptamana asta cred ca mai fac unu si daca apuc ii fac poza si intreg, desi nu e nimic spectaculos :P

wow ce apetisante feliute,trebuie incercat

Vezi postareaizuk, la 05 January 2011 - 01:18 PM, a spus:

Vin si eu cu un tort mic de tot , facut pentru sora mea , cadou de ziua ei.

Blat simplu , pandispan , umplut cu ganache de ciocolata , invelit in plastelina de ciocolata , florile din fondant de marshmallows .
A fost facut mai mult pentru amuzament , pentru ca de mancat a facut ea unul.

ff fain a iesit cosuletul, felicitari si bine ai venit

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

#5032 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 January 2011 - 08:36 AM

Vezi postareadana3262, la 05 January 2011 - 05:13 PM, a spus:

Vă doresc un An Nou Fericit, cu sănătate şi numai lucruri frumoase să întâlniţi în cale!!!!

Vezi postareadora, la 05 January 2011 - 01:38 PM, a spus:

...lumea royal icing-ului este diversa si plina de tehnici una mai complicata decat alta...

Şi eu sunt interesată să cunosc măcar una din tehnici, când ai timp te rugăm să ne explici şi nouă...
Oricum eu la perfecţiunea ta nu o să ajung în grabă, ca să nu zic niciodată!

Mai am şi eu câteva torturi:

La următoarele m-am jucat cu RI:

Următorul e de aici Tort cu ciocolată, portocale şi marţipan,
marţipanul a fost foarte bun, în rest aşa şi aşa!

...fac în continuare des crema de iaurt a Gloxiniei (uneori mai adaug şi mascarpone), am mai făcut de câteva ori tortul cu ciocolata şi banane de pe celălalt forum, e foarte bun si de foarte multe ori tortul egiptean care e deosebit de gustos!!!

Vă admir în continuare din "umbră" şi mă inspir de la voi!!!!!!!!

frumoase torturi, imi place cum te joci cu RI, imi plac mult torturile cu trnulet si cel cu animale, felicitari

Vezi postareamarinaemy, la 05 January 2011 - 07:49 PM, a spus:

Atasament 100_3145.JPG

tortul pentru ziua fetitei mele de Sf Stefan cand a implinit 7 ani cu lazy town,poza nu este facuta de mine ca nu am mai avut timp si nu este foarte clara,

Atasament 100_3250.JPG

si doua torturi pentru revelion

Atasament 100_3288.JPG

Atasament 100_3294.JPG

felicitari pt torturi si pt rabdare, imi place mult ursuletul, e f simpatic

Vezi postareaelena_est, la 05 January 2011 - 07:52 PM, a spus:

La multi ani, fetelor. M-am uitat la torturie voastre si... al meu e clar ca mine, incepator. La anu o sa muncesc mai mult la el, promit. Sa aveti un an cat mai bun, pupici.

bine ai venit si felicitari pt debutul tau in "tortulit"

Vezi postareavrabiuta, la 05 January 2011 - 08:30 PM, a spus:

La mine inceputul de an e intr-un anume fel.. intr-un ritm foarte alert si cu foarte multa incarcatura emotionala... Nu apuc sa fac lucrurile mereu asa cum as vrea si ar trebui,dar poate asa trebuie...
Deci.. tortul nostru de revelion, tort padurea neagra ,sectiuen am uitat sa fac, dar a fost foarte gustos
Atasament IMG_0041 (Small).JPG

si tortul fratelui meu, miine e ziua lui,blat negresa,crema de iaurt cu caise ( asta i-am facut anul trecut si intr-una doar de ala pomeneste, deci am repetat figura!)
Atasament IMG_0054 (Small).JPG
Atasament IMG_0056 (Small).JPG

wow, e tare pluovarul tau, imi place si-mi place si nuanta care ti-a iesit

#5033 Useril este offline   marinaemy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBUCURESTI

Postat 06 January 2011 - 09:34 AM

Fetelor multumesc pentru aprecieri.
Cu frisca lucrez mult mai usor si daca ceva nu iese din prima pot reface,cu pasta nu lucrez decat daca imi cere clientul.
Foarte dragute sunt si torturile voastre!

#5034 Useril este offline   marinaemy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBUCURESTI

Postat 06 January 2011 - 09:40 AM

Vezi postareasimonicka, la 05 January 2011 - 11:36 PM, a spus:

Va pup si astept idei.

:love7: Un autobuz, sau o decapotabila cu majorete focoase si zbenguite.
3 cu fusta ridicata si cu popoul lipit de geam(daca e autobuz), sau in picioare sprijinindu-se de cele doua majorete din fata (daca e decapotabila) si pe chilotei scrii happy birthday...Georgica(numele varului).
:) Sau un ring de bataie in ciocolata pentru femei si in mijloc pui arbitrul si 2 luptatoare: numarul 21 ceva mai tavalita prin ciocolata si mai ciufulita si numarul 22 proaspata ca o zi de primavara. Arbitrul ridica mana luptatoarei 22 declarand-o castigatoare.

:) Sau o masa de poker, el fiind castigatorul cu un morman de fise si cheile de la BMW, sau ce masina conduce, eventual cu un trabuc in gura si sticla de bere alaturi.

Ori ceva legat de job-ul lui, sau un jacuzi cu mandre care sa-l maseze...
:) Cineva sa ma opreasca, altfel stau toata noaptea si scornesc idei, una mai ciudata ca alta

Suna foarte interesant cel cu ringul de bataie numai ca eu nu ma pricep la ornamente de genul asta si nu stiu cum as putea sa rezolv,multumesc oricum pentru idei, vad eu cum fac daca nu gasesc alt model.Pupici!

#5035 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 06 January 2011 - 09:46 AM

La multi ani fetelor,si felicitari pentru superbele torturi pe care le-ati facut, si ca sa fiu sigura ca nu scap pe cineva nefelicitat pentru munca depusa va ofer cate un :) si o :love7: tuturor celor care ne incantati privirile fie ca sunteti mai vechi sau mai noi pe aici.

#5036 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 06 January 2011 - 01:22 PM

Dragele mele ,ma bucura atentia pe care mi-o acordati,va multumesc si sa stiti ca si mie imi lipseste activitatea de pe forum.Gabrenia,Ramo,Divina,Ceci va ofer cate o :love7: si cu multa caldura .
Azi am mai evoluat un pic cu demersurile pt Matei,(am depus toate actele pt. a sustine dosarul medical in comisie pe 9 februarie)si in 10 februrie mergem sa luam raspunsul .Acum asteptarea asta va fi apasatoare,dar cu ..."rabdarea trecem marea"!
La "activ" mai am doar 2 torturi,cel cu ursuletz e pt. o verisoara de a mea(de fapt pt. copilasul ei) iar al 2-lea a fost pt. party-ul de Revelion.Amandoua torturile sunt blat de pandispan + esenta de portocale,crema de diplomat imbogatita cu coaja rasa de portocala+stafide+piersici din compot,si insiropat cu sucul de la portocale+zeama de la compotul de piersici.Decor din pdz si ri.
Bine ati venit Marinaemy,Izuka,boabe de cafea,

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2011/post-181-12943127852657.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-181-12943128296094.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-181-12943128866902.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-181-1294312898373.jpg

#5037 Useril este offline   marinaemy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBUCURESTI

Postat 06 January 2011 - 01:39 PM

Vezi postareaAnca_B, la 06 January 2011 - 01:22 PM, a spus:

Anca multumesc!
Torturile tale sunt foarte elegante,pasta e facuta de tine?

Nu stiu ce prob. ai cu Matei dar iti urez mult succes si raspunsul sa fie cel dorit de tine.

#5038 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 06 January 2011 - 01:54 PM

Vezi postareaAnca_B, la 06 January 2011 - 01:22 PM, a spus:

Dragele mele ,ma bucura atentia pe care mi-o acordati,va multumesc si sa stiti ca si mie imi lipseste activitatea de pe forum.Gabrenia,Ramo,Divina,Ceci va ofer cate o :love7: si cu multa caldura .
Azi am mai evoluat un pic cu demersurile pt Matei,(am depus toate actele pt. a sustine dosarul medical in comisie pe 9 februarie)si in 10 februrie mergem sa luam raspunsul .Acum asteptarea asta va fi apasatoare,dar cu ..."rabdarea trecem marea"!
La "activ" mai am doar 2 torturi,cel cu ursuletz e pt. o verisoara de a mea(de fapt pt. copilasul ei) iar al 2-lea a fost pt. party-ul de Revelion.Amandoua torturile sunt blat de pandispan + esenta de portocale,crema de diplomat imbogatita cu coaja rasa de portocala+stafide+piersici din compot,si insiropat cu sucul de la portocale+zeama de la compotul de piersici.Decor din pdz si ri.

Foarte frumoase torturile. Acum am si eu cateva intrebari: cu ce ai facut cifrele?, Dar fruturasii de pe ultimul? si decupajul de pe margine?

#5039 Useril este offline   Amorasa 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 06 January 2011 - 02:03 PM

Si eu! Si eu cu tortul de revelion. Este diplomat cu fructe de padure, capsuni si mure:)) Bun:)

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2011/post-769-12943153808719.jpg

#5040 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 January 2011 - 03:26 PM

Anca ...ce torturi reusite! Bravo! :floare: Ma bucur ca incepe sa se rezolve si lucrurile pt Matei! :drool:
Si eu vroiam sa te intreb care sunt cifrele pe care le folosesti? Ca-mi plac cum arata! Fluturasii eu zic ca-s din silicon (am vazut pe sugarcraft muuulte modele), iar bordura e facuta cu asta, nu? http://www.wilton.co...A4F1F6DF859FDC5

Amorasa , foarte frumos tortul de revelion..mare, impodobit cu gust! =))

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul