Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#5121 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 09 January 2011 - 09:53 PM

Vezi postareadani_ela, la 09 January 2011 - 07:45 PM, a spus:

silvia- de cand nu ai mai trecut pe la noi !!! hai cu torturile la expo !
si acesta este tortul de azi . are crema de nuca -o nebunie !!! pana la urma am `facut` eu o cremaaaaa :icon_fessee:

Si o tii pentru tine ? :lol:

Foarte tare Superman!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5122 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 09 January 2011 - 10:13 PM

Vezi postareatango, la 07 January 2011 - 02:13 PM, a spus:

Yoyo, bine ai revenit. Nu sunt eu veterana dar bineinteles ca te stiu si chiar ma intrebam unde ai disparut, ca imi placeau torturile tale. Cat despre unt, se poate si mai rau, eu nu am socotit bine cantitatea la ganasche de ciocolata alba si nu stiam de ce nu se mai intareste. Bineinteles ca pusesem deja crema pe tort, ca m-am gandit ca se intareste acolo :icon_fessee:

Multumesc draga mea doar ca nu am revenit.Mai trec citesc cateodata insa nu prestez nimic astfel mi s-ar parea nepotrivit eu sa vin cu comenturi la adresa prestarilor voastre.

Vezi postareagloxinia, la 08 January 2011 - 03:05 PM, a spus:

Treci cu tortu la raport nu te eschiva. :lol:

N-am nimic de aratat ca totul s-a mancat :lol: :lol:.

#5123 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 January 2011 - 10:18 PM

Vezi postareayoyo, la 09 January 2011 - 10:13 PM, a spus:

N-am nimic de aratat ca totul s-a mancat :lol: :lol:.

Reao! Il tii numa pentru tine. Am facut si eu azi un tort pentru noi, cu cocos :lol:, il tin si eu pentru mine atunci :icon_fessee:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5124 Useril este offline   mariana 764 

• Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 25-April 10

Postat 09 January 2011 - 11:22 PM

Buna seara fetelor ,ma bucur nespus de mult sa va gasesc pe acest forum .Va admir si va felicit pentru tot ce faceti ,nici nu stiti cit m-asi bucura sa pot face macar un sfert din ceea ce puteti voi face .Dar din pacate eu sunt stingace si nu cred ca am sa reusesc oricit m-asi stradui.Ma consolez cu gindul ca nu toata lumea e inzestrata cu atitea calitati .Dar sunt si eu buna la ceva asi putea sa critic :icon_fessee: la asa ceva chiar ca ma pricep (glumeam).Asta ca sa nu ma dati afara din prima :lol:

#5125 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 January 2011 - 11:30 PM

Danuta bine ai venit. Hai ca noi nu ne suparam, critica e constructiva! Deci, da-i bataie :icon_fessee:
Si te asteptam si cu un tort-doua sa vedem ce poti :lol:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5126 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 January 2011 - 11:36 PM

Vezi postareadani_ela, la 09 January 2011 - 12:48 PM, a spus:

dana- am lucrat usor cu mulajele . imi place ce iese :lol: sa traiasca colegul sotului tau , sa mai mearga in america :lol: (si voi doi , bineinteles )

Ma bucur ca iti plac si sa-ti fie folositoare! :lol: Ce bine ar fi sa te auda cineva de sus..cu plecatul...dar neaparat trebuie si o geanta plina cu bani sau cu un card plin! :icon_fessee:

Uitai de Supermanul...e super tare!Bravo! :D

#5127 Useril este offline   victoria_alba 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 10 January 2011 - 08:13 AM

AHO, AHO La multi ani tuturor!
Doamne,eu am dat intamplator peste voi ca am crezut ca s-o inchis de tot. Sunteti minunate, harnice si destepte. O intrebare:aveti si familii si copii si servicii? Daca aveti macar una din "obligatiile" astea si tot sunteti SUPERFEMEI. Felicitari din partea mea pentru fainele opere.Sa fiti sanatoase, bucuroase si fericite in noul an.Ia mai manati mai....

#5128 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 10 January 2011 - 09:04 AM

oti- la tortul de sf vasile am facut 2 retete diferite scrise de voi la `creme ` , dar crema cu unt este buna , dar nu are prea mult volum , deci mi-o iesit o dunga cam subtirica , iar cea cu crema caramel si frisca a fost super , dar m-am chinuit cu caramelul :P ( reteta este putin aiurea -si eu am executat-o fara sa gandesc prea mult ). asa ca am adaptat crema caramel a danei s (am scris-o eu la creme ) , am pus 250g de nuca macinata si 10g de gelatina- cred ca mergea si 5g .
danuta- hai fata ca ai nume predestinat :P nu vezi ce dea dane , daniele , danute , divine (adica tot dana) sunt pe aici !!! si toate talentate , frumoase si destepte ?! deci pune mana si fa torturi ca te ajuta numele :P :P
divino- pup fata , fugi la america si nu mai veni inapoi - sa ma chemi si pe mine acolo :P
victoria- io am si famelie , si copila si serviciu :P dar nu-s superfemeie -ca ma dor toate cele :P

#5129 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2011 - 09:12 AM

Vezi postareadani_ela, la 10 January 2011 - 09:04 AM, a spus:

victoria- io am si famelie , si copila si serviciu :P dar nu-s superfemeie -ca ma dor toate cele :P

Am crezut ca numa io is coapta :P

Zau ca si pe mine ma dor zici ca am 80 de ani. Ce ne facem fetelor la 80 ? :P O sa zic ca prietena mea: tre sa ne facem rost la un azil de batrani. Macar cei de acolo sunt platiti sa aiba grija de noi si ne pot injura in liniste. :P Nu ne-om supara pe ei ca sunt straini, nu as suporta sa ma injure nurorile :P
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5130 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 10 January 2011 - 09:24 AM

Vezi postareadani_ela, la 09 January 2011 - 07:45 PM, a spus:

si acesta este tortul de azi . are crema de nuca -o nebunie !!! pana la urma am `facut` eu o cremaaaaa :P

Daniela, tu stii ca-mi place supermanul tau!

Vezi postareavrabiuta, la 09 January 2011 - 08:13 PM, a spus:

Multumesc frumos de aprecieri! Ce prolifica esti!Iar o gramada de torturi ! Si iar cu frisca! Sa sti ca am fost la Kaufland si am gasit cutiute de Vian, abia astept sa am ocazia sa le folosesc , sa vad cum iese! Obisnuiesti sa pui si putin iaurt sau altceva sau...pur si simplu o bati ? Cit de tare, ca sa stea modelul frumos? Nu crapa ? (daca da, eu de ciuda precis!) :P

si eu multumesc!
Frisca o bat doar cu putin zahar pudra.
O bat pana face paleta mixerului urme,apoi o las putin(nu stiu,vreo 5 minute)si apoi o bat iar atat cat,atunci cand opresc mixerul si scutur paletele,frisca ce cade nu-si pierde forma.(sper sa intelegi ce spun)
In posh pun cantitate mica de frisca pt ca de la caldura mainilor se moaie.
Daca am mult de ornat cu frisca,ca aceasta sa-si mentina "prestanta",mai dau de 2-3 ori cu mixerul prin ea.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#5131 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 10 January 2011 - 09:29 AM

Tortuletele mele de we!
Un tort pentru o nunta-crema de iaurt cu bucati de piersica

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-139-12946444987335.jpg

si tortuletele modeste,pentru nasi

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-139-12946445564875.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#5132 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 January 2011 - 09:58 AM

mimi- ce frumoase sunt ! deloc modeste ! cate kg au avut? ca mie imi par micute

#5133 Useril este offline   Amorasa 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 10 January 2011 - 10:17 AM

Si tortuletul meu de weekend. A avut blat amandina si crema ciocolata cu menta.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2011/post-769-129464741664.jpg

#5134 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 10 January 2011 - 10:23 AM

Vezi postareaMIMI, la 10 January 2011 - 09:29 AM, a spus:

Tortuletele mele de we!

Multumesc de explicatii ! Foarte faine torturile tale, nu sunt modeste deloc!

Vezi postareaAmorasa, la 10 January 2011 - 10:17 AM, a spus:

Si tortuletul meu de weekend. A avut blat amandina si crema ciocolata cu menta.

Super arata, felicitari!

#5135 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 10 January 2011 - 10:47 AM

Gloxinia, apar si eu la spartul targului, sa-ti spun ca sunt tare frumoase torturile, si cu frunzulite si fara :). Foarte buna ar fi fost si ideea cu punctuletele care sa sugereze zborul buburuzelor.
Ce greutate au avut pana la urma torturile? cam cat de mari ar trebui sa fie la 100 de persoane? si cum reusesti sa faci cantitati asa mari de crema? Eu acum realizez ca nici castroane nu as avea asa mari :)

Vrabiuta, foarte frumos si tortul tau. Si imi plac in mod deosebit, barza si talpitele alea mici, tare dragalase sunt. Tot cu forma le-ai facut? Si eu as fi spus ca mi-ar fi placut ceva mai inalte etajele, dar am eu o boala la torturile inalte.

Dani_ela, dar de ce spui ca ti-ai iesit din mana? sunt foarte frumoase torturile, dar si pe mine tot ala in 2 culori ma atrage. Imi place culoarea de pe el. Trebuie sa mai fac unul, la asta facut de mine, parca mi s-a parut culoarea cam palida, as fi vrut sa fie ceva mai intensa. In unele fotografii abia se vede ca am 2 culori pe el.
Si la tortul de 6 kg au avut ceva de comentat clientii ca trebuie sa plateasca mai mult? Mie de regula mi-e jena sa le cer mai mult clientilor daca imi iese tortul mai mare decat imi spun ei. :hug: , desi stiu ca nu am cum sa potrivesc exact cantitatea.
Buna si ideea cu crema de nuca, trebuie sa o notez.

Yoyo, eu zic ca ar fi bine sa comentezi, mi-a placut tot timpul ca erai sincera in aprecieri. Sau uite cum facem: iti dau "voie" sa critici toate torturile mele, e bine asa? :pupic:

Vezi postareaelida-silvia, la 09 January 2011 - 06:49 PM, a spus:

felicitari fetelor ptr frumoasele torturi :hug:

Elida, bine ai venit, te asteptam cu torturile ca nici pe tine nu te-am mai vazut de mult :hug:

Vezi postareavictoria_alba, la 10 January 2011 - 08:13 AM, a spus:

AHO, AHO La multi ani tuturor!
Doamne,eu am dat intamplator peste voi ca am crezut ca s-o inchis de tot. Sunteti minunate, harnice si destepte. O intrebare:aveti si familii si copii si servicii? Daca aveti macar una din "obligatiile" astea si tot sunteti SUPERFEMEI. Felicitari din partea mea pentru fainele opere.Sa fiti sanatoase, bucuroase si fericite in noul an.Ia mai manati mai....

Mimi, ca de obicei, foarte frumoase. Majoritatea torturilor tare sunt in jurul a 2 kg? ca mie imi par cam de aceleasi dimensiuni.

Victoria, si eu ma intreb cu reusesc fetele sa se descurce cu 2-3 copii, servici, barbat si alte griji. Eu acum sunt doar cu fetita, sotul (care a inceput sa ma mai ajute si el- chiar daca uneori mai mult strica) si mai ajuta si bunicile uneori cu fata. Din februarie incep munca, atunci dau testul sa vad cum rezist.
Dar cum spuneau fetele pe aici, sunt ca un drog torturile astea, abia asteptam sa scap de torurile din ultima saptamana, si acum abia astept urmatoarea comanda.
Mimi, am ramas in urma cu comentariul meu, inceput azi dimineata :blush:
Superbe tortul de nunta si cel pentru nasi. Modeste poate doar in dimensiuni, ca de altfel imi par foarte elegante asa simple.

Amorasa, absolut superb
www.torturidelicioase.wordpress.com

#5136 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 10 January 2011 - 12:29 PM

Iar m-ati incantat cu frumusetile voastre!Oti,Daniela,Mimi,Amorasa,felicitari! Va pup si mai fug la ale mele dar tot mai intru tiptil asa sa va mai vad frumusetile!A! Bine ai venit printre noi Dana !sa ne arati si ce faci,da?
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#5137 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 11 January 2011 - 01:41 AM

Daniela, super super Superman!!! :)
Amoroasa, ce fain e setul de ceai!!!
Mimi, foarte bine ti s-a aranjat pe tort buchetul!

Si-acum sa va arat la ce am mai muncit zilele astea. Tort pentru ziua sotului (nu este tocmai un tort pentru barbati, dar il duce la serviciu unde sunt multe doamne (care de altfel sunt si fostele mele colege). Asadar, blat milch-schnitte si crema de iaurt cu piersici.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2011/post-739-12947028818891.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-739-12947028913902.jpg

#5138 Useril este offline   victoria_alba 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 11 January 2011 - 07:32 AM

Mimi, superb tortul miresei, ale nasilor extrem de elegante prin simplitate si culori.
Amorasa foarte frumos ceainicul si cana. Ma intreb cum crema de ciocolata cu menta. Poti sa detaliezi un pic daca poti?
Punticu mortale orhideele, excelente. Tortul de exceptie!Florile le-ai pictat cu prafuri?

#5139 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2011 - 08:04 AM

amorasa- ce fain e ceainicul ! ma mananca la deshte sa-l mai fac si eu :D cum e crema aia cu menta? treci la raport fata , nu ne lasa cu okenii-n soare :)
punticu- sa-ti traiasca barbatul ! da` ce tort fain i-ai facuuuut ! superbe flori !

#5140 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 January 2011 - 08:15 AM

Mimi super torturile de nunta. Simple si elegante. Bravo!

Amorasa ce fain e ceainicul! Amu mi-ai batut un cui in cap, musai sa il fac si eu :) Poate detaliezi putin cum l-ai facut (cate blaturi, in ce le-ai montat...)

Punticu, La multi ani husbandului! Sa iti traiasca! Precis vo fi pe spate toate colegele de la serviciu :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259