Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • 299
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#5921 Useril este offline   Amorasa 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 15 February 2011 - 01:37 PM

Vezi postareaCrisu, la 15 February 2011 - 10:01 AM, a spus:

Dragele mele, va prezint ultima creatie in materie de pantofi a casei Chanel :biggrin:
Imagine postata
Blat de cacao cu bavarez de cioco alba, baavrez de cioco mocca si spuma de cioco neagra cu aroma de portocale.

Este super tare pantoful, l-as lua si eu la plimbare asortat cu o fustita:))

#5922 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 February 2011 - 01:46 PM

Vezi postareaCrisu, la 15 February 2011 - 11:10 AM, a spus:

Miny, Marinaemy, Daniela, Izuk, Dana, multumesc pentru aprecieri.
Daniela, mie mi-a dat Anca o idee minunata, sa spritez literele pe folie din aceea protectoare pt coli. Nu am incercat-o inca pt ca nu am mai facut litere de atunci, dar sunt sigura ca e mai buna decat hartia de copt. Si cred ca e vorba de protetiile acelea mai ... cum sa zic... plasticoase, care fasaie mai putin si care sunt un pic mai scumpe decat cele mai des intalnite. Poate o fi si reteta de RI?... Eu am facut dupa reteta asta: 1 albus + 250g zahar pudra cernut + 1 lingura zeama de lamaie. Tu ce reteta folosesti?

pai eu numai cu foliile acelea dure lucrez dintotdeauna ... nu ele sunt cauza . literele se sfarama :)

nu mi-ai zis cum ai reusit sa scrii pe cutie atat de frumos ... e scrisul tau de la mama naturaaaa? deci mi-e raaau daca e asa :biggrin: brava fata ! ca de scris banuiesc ca ai scris cu royal negru direct pe tort ,, nu ? si daca e royal negru , cum ai reusit sa il faci negru ? mie imi iese un gri , si pun si colorant gel si praf si de toate , dar tot gri ramane .

#5923 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 15 February 2011 - 01:47 PM

Crisu, e atat de frumos tortul tau! E atat de perfect!!!

#5924 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 15 February 2011 - 02:01 PM

Daniela, sper ca nu te superi ca ma bag si eu, dar referitor la RI am citit pe undeva ca ar conta foarte mult si calitatea hartiei de copt pe care o faci. Tot acolo ziceau ca, calitatea nu e data neaparat de pretul acesteia. Eu de exemplu iau hartie de copt numai din Kaufland (marca lor). Era alba si ma chinuiam o gramada sa le dezlipesc. Apoi au schimbat-o si acum e maro. Mi-i se pare ca e mult mai fina, mai lucioasa. Am incercat-o si parerea mea e ca nu se compara. E mult mai buna pentru RI decat cealalta. Am folosit-o si pentru decoratii de ciocolata si crede-ma ca pur si simplu alunecau de pe ea dupa ce era uscata ciocolata. Am facut si niste RI pe ea si am fost multumita de rezultat (am folosit-o la niste porumbei la un tort de ziua cumnatei). Bun, cu RI nu "fugeau" de pe hartie, dar oricum se dezlipeau mult mai usor. Stii cum am mai vazut ca se dezlipesc de pe hartie? Cu o bucata de ata, tragi pe sub model. Nu stiu daca merge ca nu am incercat. Mie personal cel mai usor de dezlipit mi-i s-a parut asa. Asezam hartia pe o margine de masa si trageam spre jos hartia, asa ca si cum ai vrea sa indrepti o hartie la muchia mesei. Nu stiu cum sa explic mai bine, dar sper ca m-am facut inteleasa.
Acu sper ca nu m-am facut de "cacao" cu explicatiile mele, ca poate le stii deja, si nu ca as fi eu vedeta RI, dar la mine asa a mers!

#5925 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 15 February 2011 - 02:08 PM

Amorasa, Punticu, multumesc mult, dragele mele!
Daniela, as vrea eu sa scriu asa frumos cu spritul hihihi. Nu am spritat direct pe tort, ci am facut cum ziceai tu, cu RI spritat pe hartie de copt sub care am pus textul printat (hartie de copt ceva mai transparenta, ca nu stiam chestia cu folia protectoare). Am lasat ceva timp la uscat (de nerabdare sa ma apuc de tort am facut scrisul cu vreo saptamana inainte, cred) si apoi l-am desprins cu mare grija. Mi s-a mai si rupt pe alocuri, dar l-am luat frumusel cu penseta si l-am plantat unde trebuia sa stea. Iar culoarea neagra mi-a iesit amestecand ceva mai mult colorant negru de la Wilton cu foarte putin RI (cam cat o lingura).

#5926 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 15 February 2011 - 02:12 PM

Pantoful e mortal...dar scrisul e de vis :biggrin: . O sa am la ce visa la noapte :) .

Pun si eu cateva din torturile la care am lucrat in ultima vreme. Facute marea majotitate cu crema de iaurt si cateva cu ciocolata. Compozitia nu a variat deloc.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2011/post-43-12977719601298.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-43-12977719678143.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-43-12977719736966.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-43-12977719897915.jpg

#5927 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 15 February 2011 - 02:12 PM

Vezi postareapunticu, la 15 February 2011 - 02:01 PM, a spus:

Daniela, sper ca nu te superi ca ma bag si eu, dar referitor la RI am citit pe undeva ca ar conta foarte mult si calitatea hartiei de copt pe care o faci. Tot acolo ziceau ca, calitatea nu e data neaparat de pretul acesteia. Eu de exemplu iau hartie de copt numai din Kaufland (marca lor). Era alba si ma chinuiam o gramada sa le dezlipesc. Apoi au schimbat-o si acum e maro. Mi-i se pare ca e mult mai fina, mai lucioasa. Am incercat-o si parerea mea e ca nu se compara. E mult mai buna pentru RI decat cealalta. Am folosit-o si pentru decoratii de ciocolata si crede-ma ca pur si simplu alunecau de pe ea dupa ce era uscata ciocolata. Am facut si niste RI pe ea si am fost multumita de rezultat (am folosit-o la niste porumbei la un tort de ziua cumnatei). Bun, cu RI nu "fugeau" de pe hartie, dar oricum se dezlipeau mult mai usor. Stii cum am mai vazut ca se dezlipesc de pe hartie? Cu o bucata de ata, tragi pe sub model. Nu stiu daca merge ca nu am incercat. Mie personal cel mai usor de dezlipit mi-i s-a parut asa. Asezam hartia pe o margine de masa si trageam spre jos hartia, asa ca si cum ai vrea sa indrepti o hartie la muchia mesei. Nu stiu cum sa explic mai bine, dar sper ca m-am facut inteleasa.
Acu sper ca nu m-am facut de "cacao" cu explicatiile mele, ca poate le stii deja, si nu ca as fi eu vedeta RI, dar la mine asa a mers!

Si eu tot hartie de la Kaufland iau! Nu stiam ca e asa importanta marca... Si de dezlipit tot asa dezlipesc, cu marginea mesei :biggrin: si cu maaaaaaare maaaare grija...

#5928 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 15 February 2011 - 02:17 PM

Tortul cu trandafir are crema ciocolata neagra, crema caramel si crema de cioco alba, cel cu ursuletul e facut dupa reteta PauleiM cred - tort pluto- iar cel de botez e facut cu ciocolata neagra si alba si fr de padure. Blaturile sunt toate pandispan clasic.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2011/post-43-12977720745284.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-43-1297772085246.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-43-12977720921755.jpg

#5929 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 15 February 2011 - 02:18 PM

Vezi postareasnej, la 15 February 2011 - 02:12 PM, a spus:

Pantoful e mortal...dar scrisul e de vis :biggrin: . O sa am la ce visa la noapte :) .

Multumesc, Snej! Nici sandaua ta nu e mai prejos! Tortul cu pinguini mi-a placut atat de mult cand l-am vazut pe Pink Cake Box (de unde ma inspir si eu si de unde am invatat sa fac si pantoful hihi) ca l-as recunoaste oricand. Tie ti-a iesit la fel de frumos ca al lor! Sper sa nu ma fac de ras, cred ca ultimul tort e un iPhone?... Oricum, arata super fain. Bravo!

#5930 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 15 February 2011 - 02:22 PM

Wow, ce frumos e tortul curcubeu! Iar celelalte doua sunt foarte finute. Imi plac si opincutele, cred ca ti-au dat ceva bataie de cap, par complicat de facut. De unde iei tu carton din acela tare si argintiu pentru torturi (cel fara striatii)? Si cum ii zice mai exact?

#5931 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 15 February 2011 - 04:12 PM

Snej, nu te-am mai vazut de mult pe aici, ce torturi frumoase faci , cel curcubeu e super,asa de vesel :biggrin:

#5932 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 February 2011 - 04:28 PM

punticu- am inteles ce ai explicat ; culmea e ca asa procedez si eu ... banuiesc ca zaharul e cel care imi strica mie treaba ...tot din kaufland iau hartie de copt
crisu- esti tare daca ai reusit sa scrii asa fain cu modelul dedesubt !!!! repet : am incercat si nu o iesit nik nic :pupic: ce o fi in neregula cu mine????????
snej- ce torturi frumoaseeee !!! felicitari !

m-am uitat si eu pe pink cake box , sunt super torturile , si foarte colorate , dar nu gasesc pantofii dupa care ati lucrat voi :floare:

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 15 February 2011 - 04:38 PM

#5933 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 15 February 2011 - 04:56 PM

Snej, ce de torturi!!! Toate foarte frumoase! Cel cu sandaua e perfect, cel cu pinguinii il stiu si eu, mi-a placut si mie, dar al tau e super frumos. Cel cu telefonul e atat de nici nu stiu cum sa zic, cum ai reusit sa faci atatea detalii la el? Ce sa mai, toate sunt frumoase!

#5934 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 15 February 2011 - 05:06 PM

Pai dupa asa torturi eu cum sa-l pun pe al meu? Eu tot il pun ca e ceva foarte simplu. Blat Mich-snitte, crema de ciocolata, iar exterior frisca si cioco plastica!

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2011/post-739-1297782373919.jpg

#5935 Useril este offline   Amorasa 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 15 February 2011 - 05:44 PM

Dora inspiratie tortul tau Musette:)))) Nu aveam nici o inspiratie in legatura cu pisicile, mai ales ca eu sunt iubitoare de caini:))) Asa ca te-am copiat! Iti multumesc pentru inspiratie.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2011/post-769-12977846777526.jpg

#5936 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 15 February 2011 - 07:27 PM

Vezi postareadani_ela, la 15 February 2011 - 04:28 PM, a spus:

crisu- esti tare daca ai reusit sa scrii asa fain cu modelul dedesubt !!!! repet : am incercat si nu o iesit nik nic :pupic: ce o fi in neregula cu mine????????

m-am uitat si eu pe pink cake box , sunt super torturile , si foarte colorate , dar nu gasesc pantofii dupa care ati lucrat voi :floare:

Ai incercat sa spritezi cu punga taiata foarte foarte putin (aproape imperceptibil) la un colt?... Eu tin mana sprijinita de masa ca atunci cand scriu si folosesc o cantitate foarte mica de RI in punga, ti-am zis, cca. o lingura.
Iti pun aici clipurile cu pantoful. Erau pe YouTube.
pantof si cutie 1
pantof si cutie 2
pantof si cutie 3

#5937 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 15 February 2011 - 07:30 PM

Punticu, iarasi un tort elegant, in combinatia mea preferata, alb-negru.
Amorasa, simpatica Musette a ta. Nu am vazut-o pe a Dorei, dar cred ca ai reusit-o la fel de bine.

#5938 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 15 February 2011 - 07:37 PM

Felicitari, fetelor!

#5939 Useril este offline   Liliana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 15 February 2011 - 08:18 PM

Snej ce de torturi frumoase...
crisu pantoful e mortal :pupic:
punticu al tau e simplu si de efect!!! :floare:
amoroasa ce pisicuta draguta...

#5940 Useril este offline   anasia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 15 February 2011 - 08:23 PM

natasha... buchetul este ...super si modelul!
crisu,un pantof...superb!
snej...woow ce colectie, imi plac toate!
amoroasa, ce draguta este pisicuta....
punticu, cat de frumos este intinsa frisca si aplicatiile de ciocolata;

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • 299
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou