Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#6281
Postat 03 March 2011 - 09:34 AM
#6282
Postat 03 March 2011 - 10:10 AM



#6283
Postat 03 March 2011 - 10:47 AM

In legatura cu reteta lui Dan_Irinel, cred ca merge. Eu nu am incercat-o. In schimb am amestecat niste plastelina de ciocolata alba (care era foarte moale pentru ca am facut-o cu primola si nu am reusit sa o modelez deloc) cu niste pasta de zahar. Nu va spun ce bine s-a putut lucra cu ea. Am reusit sa fac niste trandafiri foarte frumosi. Se lasa modelata pasta excelent. Si la gust e mai buna decat pasta simpla de zahar. Dar la modelat e super. Nu se usuca atat de repede si e si elastica. La fel merge modelat flori si cu mashmalow fondant amestecat cu pasta de zahar. Deci eu una nu mai dau banii pe acel praf de la LB pentru ca sunt foarte multumita de rezultat. Eram curioasa daca s-au intarit florile si da, e excelenta! Nu mai spun ca am lasat trandafirii la uscat si mi-au picat in cap si chiar nu au patit nimic dezastruos asa cum se intampla cu pasta de zahar.O sa va fac niste poze si va arat ce bine se lucreaza in combinatia asta. A, si era sa uit ca in aceeasi come(pasta + plastelina) am reusit sa colorez u colorant pudra, fara sa mai fie atat de sfaramicios aluatul, iar culoarea...

#6284
Postat 03 March 2011 - 11:48 AM
punticu, la 03 March 2011 - 10:47 AM, a spus:

In legatura cu reteta lui Dan_Irinel, cred ca merge. Eu nu am incercat-o. In schimb am amestecat niste plastelina de ciocolata alba (care era foarte moale pentru ca am facut-o cu primola si nu am reusit sa o modelez deloc) cu niste pasta de zahar. Nu va spun ce bine s-a putut lucra cu ea. Am reusit sa fac niste trandafiri foarte frumosi. Se lasa modelata pasta excelent. Si la gust e mai buna decat pasta simpla de zahar. Dar la modelat e super. Nu se usuca atat de repede si e si elastica. La fel merge modelat flori si cu mashmalow fondant amestecat cu pasta de zahar. Deci eu una nu mai dau banii pe acel praf de la LB pentru ca sunt foarte multumita de rezultat. Eram curioasa daca s-au intarit florile si da, e excelenta! Nu mai spun ca am lasat trandafirii la uscat si mi-au picat in cap si chiar nu au patit nimic dezastruos asa cum se intampla cu pasta de zahar.O sa va fac niste poze si va arat ce bine se lucreaza in combinatia asta. A, si era sa uit ca in aceeasi come(pasta + plastelina) am reusit sa colorez u colorant pudra, fara sa mai fie atat de sfaramicios aluatul, iar culoarea...



#6285
Postat 03 March 2011 - 12:14 PM
Foarte frumoase torturi , Dan_Irinel am sa incerc si eu pasta ta, multumin. Va arat si eu tortul de azi , blat Kinder, crema de cioacolata cu lichior Tia Maria, iar in mijloc crema de mascarpone cu straciatela si imbracat in plastelina de ciocolata.
Miny e superb tortul!
#6286
Postat 03 March 2011 - 12:38 PM
miny- ai facut un tort superb !
astea-s ultimile torturi lucrate ; figurinele sunt modelate din pdz si pasta de lapte praf , iar florile la fel



Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 03 March 2011 - 12:39 PM
#6287
Postat 03 March 2011 - 12:43 PM
La al doilea, nici nu stiu ce sa spun! este perfect! Trandafirii tai sunt foarte - foarte frumosi! Atat de mult ma bucur ca ti-au iesit! Si vad ca si cu florile pe sarma te-ai descurcat! Per ansamblu, aranjamentul este foarte reusit! Bravo!
#6288
Postat 03 March 2011 - 01:12 PM
Miny faci niste decoratiuni minunate ,foarte frumos tortul cite kg a avut?si ce este straciatela???

#6289
Postat 03 March 2011 - 01:17 PM
Daniela mortala donsoara Kitty ,iar buchetul parca ii si simt mirosul

Si la celelalte fete



#6290
Postat 03 March 2011 - 01:34 PM
miny- ai facut un tort superb !
astea-s ultimile torturi lucrate ; figurinele sunt modelate din pdz si pasta de lapte praf , iar florile la fel
[/quote]
Dani_ela frumoase torturi, si trandafiri sunt frumosi. Si multumesc.
[quote name='sorenn' date='03 March 2011 - 01:12 PM' timestamp='1299150750' post='79843']
[quote name='Miny' date='03 March 2011 - 10:10 AM' timestamp='1299139812' post='79820']
Miny faci niste decoratiuni minunate ,foarte frumos tortul cite kg a avut?si ce este straciatela???

[/quote]
Multumesc Soren, tortul a avut 2.6kg, iar straciatela este de fapt ciocolata razuita mare si amestecata in crema. I-am spus asa sa fie mai pompos numele

#6292
Postat 03 March 2011 - 06:08 PM
dau si eu pe aici, dupa o absenta destul de lunga. va felicit pe toate pt. torturile prestate si va arat si eu pe fuga ultimele 2 torturi:

pandispan vanilie, crema chantilly cu capsuni proaspete
si primul meu tort de nunta:

(ciocolata, ganache, snickers, white mousseline,piersici compot)
#6293
Postat 03 March 2011 - 08:39 PM
marinaemy, la 03 March 2011 - 09:34 AM, a spus:
Am folosit atit coloranti lichizi cit si Wilton cu precizarea, colorantul lichid se pune in momentul in care se pune apa. Daca este mult se inlocuieste apa cu acesta (colorantul lichid). Ptr. pasta de ciocolata normala folosesc alta reteta dar probabil merge si asa. Daca accepta apa nu vad de ce nu ar merge.
ortansa Foarte frumos tortul de jos. Lucrat super curat iar trandafirii sunt aproape perfecti.
#6294
Postat 03 March 2011 - 09:57 PM

ortansa- superbe sunt torturile tale !!!!

azi am mai facut doua





#6295
Postat 04 March 2011 - 09:43 AM
Dan_IrineL, la 02 March 2011 - 10:36 PM, a spus:
Reteta:
300gr ciocolata alba ; Recomand ciocolata Festina care este foarte alba.
6 linguri (mari) de glucoza lichida, energizant (miericica) sau miere de salcim;
Se pun la bain marie (sa nu atinga apa) glucoza cu cicolata rupta bucati si se lasa pina se topeste. Nu mestecati prea mult in cicolata ptr. a nu risca sa lase toata grasimea. Dupa ce s-a topit si omogenizat cu glucoza (mierea) se adauga aproximativ 1-2 linguri apa si se amesteca, in felul acesta nu se mai separa grasimea. Se lasa sa se raceasca (complet dar nu la frigider) si se amesteca cu zahar pudra pina se aproprie de consistenta pastei de zahar dar ceva mai subtire. Trebuie sa tineti cont ca ciocolata se inmoaie in contact cu caldura miinilor asa ca daca aveti dubii asupra consistentei mai lasati-o sa se odihneasca. De asemeni ea se intareste foarte repede daca suprafata pe care o intindeti este rece. Recomand incalzirea suprafetei de lucru ptr. 1-2 minute cu un uscator de par. Ptr intins, folositi amidon. Experimentati cu cantitati mai mici si cu siguranta veti reusi.
Spor.
Dan_Irinel, spune-mi, te rog, daca si sub aceasta cuvertura este necesar acel strat subtire de unt. Eu cred ca da, dar as avea nevoie de o confirmare.
#6296
Postat 04 March 2011 - 11:00 AM
Reteta Buttercream:
- 2 albuse;
- 130-140 g zahar tos;
- 30 ml rom (nu esenta) sau zeama de lamiie;
Se bat albusele spuma se adauga zaharul batind in continuare, apoi pe aburi inca 7-8 minute, pina capata consistenta unei creme de bezea. Separat se freaca 200 g unt spuma iar cind crema de ou ajunge la temperatura degetului se bata la mixer cu untul. Cind se lasa la racit nu se mai amesteca cu lingura sau mixerul. Va scadea putin dar ramine totusi spornica.
#6297
Postat 04 March 2011 - 11:43 AM
Daniela, ce rosu pasional! Dar cum de luceste asa? Iar de papusa sa nu mai vorbesc! Imi vine sa plang de ciuda cand le vad atat de frumoase si stiu ca nu as putea sa-l fac asa. La primul, zarurile sunt reale?
#6298
Postat 04 March 2011 - 11:50 AM

Modelul si l-au ales iei si au vrut sa scriu pe inimioare numele tuturor copiilor si nepotilor! Este o inspiratie din tortul tau Victoria, doar ca al tau era cu frisca.
Imagini atasate
#6299
Postat 04 March 2011 - 02:59 PM
daniela, imi plac toate, dar cel cu buchetul de flori este superb! iaranjamentul este f reusit, dar si marginea laterala; rochita papusii este superb realizata!
Miny, ...superb...buchetul...ciocolata pe lateral...

ortansa, woow....superb...stiu ca ma repet, dar asta este, absolut superb buchetul, per ansamblu...inimioara din trandafiri stilizati....
da, asta nu este reteta de icing? cea de buttercream nu are unt?
#6300
Postat 04 March 2011 - 03:11 PM

Punticu e foarte frumos tortul , chiar daca ai avut aventuri cu el, si ce-mi plac trendafiri.

Ortansa foarte frumose torturile ( le-am admirat si pa FB)

Anasia multumesc, ma bucur ca place
