Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • 317
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#6281 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 03 March 2011 - 09:34 AM

Dan_Irinel multumin pentru reteta de pasta de ciocolata,o sa o incerc si eu. Daca folosesc ciocolata neagra reteta e aceiasi ca la cea alba,ce coloranti folosesti la ciocolata alba?Poti te rog sa scri si reteta pentru blatul de amandina pe care il folosesti ca arata tare bine.Toate cele bune!

#6282 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 03 March 2011 - 10:10 AM

Foarte frumoase torturi , Dan_Irinel am sa incerc si eu pasta ta, multumin. Va arat si eu tortul de azi , blat Kinder, crema de cioacolata cu lichior Tia Maria, iar in mijloc crema de mascarpone cu straciatela si imbracat in plastelina de ciocolata.
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-418-1299139694464.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-418-12991397046433.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-418-12991397895207.jpg

#6283 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 03 March 2011 - 10:47 AM

Miny, este absolut fabulos tortul tau! Florile sunt perfecte (mama ce crini!) E atat de elegant! Mimy, :-*

In legatura cu reteta lui Dan_Irinel, cred ca merge. Eu nu am incercat-o. In schimb am amestecat niste plastelina de ciocolata alba (care era foarte moale pentru ca am facut-o cu primola si nu am reusit sa o modelez deloc) cu niste pasta de zahar. Nu va spun ce bine s-a putut lucra cu ea. Am reusit sa fac niste trandafiri foarte frumosi. Se lasa modelata pasta excelent. Si la gust e mai buna decat pasta simpla de zahar. Dar la modelat e super. Nu se usuca atat de repede si e si elastica. La fel merge modelat flori si cu mashmalow fondant amestecat cu pasta de zahar. Deci eu una nu mai dau banii pe acel praf de la LB pentru ca sunt foarte multumita de rezultat. Eram curioasa daca s-au intarit florile si da, e excelenta! Nu mai spun ca am lasat trandafirii la uscat si mi-au picat in cap si chiar nu au patit nimic dezastruos asa cum se intampla cu pasta de zahar.O sa va fac niste poze si va arat ce bine se lucreaza in combinatia asta. A, si era sa uit ca in aceeasi come(pasta + plastelina) am reusit sa colorez u colorant pudra, fara sa mai fie atat de sfaramicios aluatul, iar culoarea... :(

#6284 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 03 March 2011 - 11:48 AM

Vezi postareapunticu, la 03 March 2011 - 10:47 AM, a spus:

Miny, este absolut fabulos tortul tau! Florile sunt perfecte (mama ce crini!) E atat de elegant! Mimy, :(

In legatura cu reteta lui Dan_Irinel, cred ca merge. Eu nu am incercat-o. In schimb am amestecat niste plastelina de ciocolata alba (care era foarte moale pentru ca am facut-o cu primola si nu am reusit sa o modelez deloc) cu niste pasta de zahar. Nu va spun ce bine s-a putut lucra cu ea. Am reusit sa fac niste trandafiri foarte frumosi. Se lasa modelata pasta excelent. Si la gust e mai buna decat pasta simpla de zahar. Dar la modelat e super. Nu se usuca atat de repede si e si elastica. La fel merge modelat flori si cu mashmalow fondant amestecat cu pasta de zahar. Deci eu una nu mai dau banii pe acel praf de la LB pentru ca sunt foarte multumita de rezultat. Eram curioasa daca s-au intarit florile si da, e excelenta! Nu mai spun ca am lasat trandafirii la uscat si mi-au picat in cap si chiar nu au patit nimic dezastruos asa cum se intampla cu pasta de zahar.O sa va fac niste poze si va arat ce bine se lucreaza in combinatia asta. A, si era sa uit ca in aceeasi come(pasta + plastelina) am reusit sa colorez u colorant pudra, fara sa mai fie atat de sfaramicios aluatul, iar culoarea... :(

:-* Multumesc, sa stii ca la idea de a amesteca ciocolata cu pasta de zahar m-am gandit si eu dar mi-a fost frica sa incerc ca mai tot timpu primesc comenzile la maxim 2 zile de data de livrare si sunt strimtorata, dar am sa incerc, multumesc de idee :(

#6285 Useril este offline   marinaemy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 03 March 2011 - 12:14 PM

[quote name='Miny' date='03 March 2011 - 08:10 AM' timestamp='1299139812' post='79820']
Foarte frumoase torturi , Dan_Irinel am sa incerc si eu pasta ta, multumin. Va arat si eu tortul de azi , blat Kinder, crema de cioacolata cu lichior Tia Maria, iar in mijloc crema de mascarpone cu straciatela si imbracat in plastelina de ciocolata.


Miny e superb tortul!

#6286 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 March 2011 - 12:38 PM

confirm ce a scris punticu : si eu am folosit cioco plastica in combinatie cu pdz , la tortul yin-yang , si la cel diva . cred ca am si scris asta atunci, consistenta este super in comparatie cu cele doua paste luate singure .
miny- ai facut un tort superb !
astea-s ultimile torturi lucrate ; figurinele sunt modelate din pdz si pasta de lapte praf , iar florile la fel

Imagine postata


Imagine postata


Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 03 March 2011 - 12:39 PM


#6287 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 03 March 2011 - 12:43 PM

Daniela, sunt superbe. Cel cu familia Mickey si Kitty este atat de reusit! Mie imi plac foarte mult figurinele. Ti-au iesit foarte bine! Defectele le vezi doar tu. Atat de frumoasa e si fundita!
La al doilea, nici nu stiu ce sa spun! este perfect! Trandafirii tai sunt foarte - foarte frumosi! Atat de mult ma bucur ca ti-au iesit! Si vad ca si cu florile pe sarma te-ai descurcat! Per ansamblu, aranjamentul este foarte reusit! Bravo!

#6288 Useril este offline   sorenn 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Locationsuceava

Postat 03 March 2011 - 01:12 PM

[quote name='Miny' date='03 March 2011 - 10:10 AM' timestamp='1299139812' post='79820']

Miny faci niste decoratiuni minunate ,foarte frumos tortul cite kg a avut?si ce este straciatela??? :-*

#6289 Useril este offline   sorenn 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Locationsuceava

Postat 03 March 2011 - 01:17 PM

[quote name='dani_ela' date='03 March 2011 - 12:38 PM'


Daniela mortala donsoara Kitty ,iar buchetul parca ii si simt mirosul :( felicitari

Si la celelalte fete :( :( :-*

#6290 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 03 March 2011 - 01:34 PM

[quote name='dani_ela' date='03 March 2011 - 12:38 PM' timestamp='1299148699' post='79833']
miny- ai facut un tort superb !
astea-s ultimile torturi lucrate ; figurinele sunt modelate din pdz si pasta de lapte praf , iar florile la fel
[/quote]
Dani_ela frumoase torturi, si trandafiri sunt frumosi. Si multumesc.

[quote name='sorenn' date='03 March 2011 - 01:12 PM' timestamp='1299150750' post='79843']
[quote name='Miny' date='03 March 2011 - 10:10 AM' timestamp='1299139812' post='79820']

Miny faci niste decoratiuni minunate ,foarte frumos tortul cite kg a avut?si ce este straciatela??? :-*
[/quote]
Multumesc Soren, tortul a avut 2.6kg, iar straciatela este de fapt ciocolata razuita mare si amestecata in crema. I-am spus asa sa fie mai pompos numele :(

#6291 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 03 March 2011 - 04:41 PM

Vezi postareadani_ela, la 03 March 2011 - 12:38 PM, a spus:





Ce frumos e cel de-al doilea tort ( de primul ti-am zis deja!)
Ce frumos ti-a reusit buchetul :floare: !

#6292 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 03 March 2011 - 06:08 PM

hello fetelor,

dau si eu pe aici, dupa o absenta destul de lunga. va felicit pe toate pt. torturile prestate si va arat si eu pe fuga ultimele 2 torturi:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-301-12991681497695.jpg

pandispan vanilie, crema chantilly cu capsuni proaspete

si primul meu tort de nunta:
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-301-12991681965502.jpg

(ciocolata, ganache, snickers, white mousseline,piersici compot)

#6293 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 03 March 2011 - 08:39 PM

Vezi postareamarinaemy, la 03 March 2011 - 09:34 AM, a spus:

Dan_Irinel multumin pentru reteta de pasta de ciocolata,o sa o incerc si eu. Daca folosesc ciocolata neagra reteta e aceiasi ca la cea alba,ce coloranti folosesti la ciocolata alba?Poti te rog sa scri si reteta pentru blatul de amandina pe care il folosesti ca arata tare bine.Toate cele bune!

Am folosit atit coloranti lichizi cit si Wilton cu precizarea, colorantul lichid se pune in momentul in care se pune apa. Daca este mult se inlocuieste apa cu acesta (colorantul lichid). Ptr. pasta de ciocolata normala folosesc alta reteta dar probabil merge si asa. Daca accepta apa nu vad de ce nu ar merge.

ortansa
Foarte frumos tortul de jos. Lucrat super curat iar trandafirii sunt aproape perfecti.

#6294 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 March 2011 - 09:57 PM

multumesc pt cuvinte magulitoare :floare:
ortansa- superbe sunt torturile tale !!!! :hello:
azi am mai facut doua :lol: . cel cu inimica , are doar ciocolata : si in blat , si in sirop , si in crema ;) . cenusareasa are o crema cioco si una cu iaurt cu visine .


Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#6295 Useril este offline   Meda 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 03-March 11

Postat 04 March 2011 - 09:43 AM

Vezi postareaDan_IrineL, la 02 March 2011 - 10:36 PM, a spus:


Reteta:
300gr ciocolata alba ; Recomand ciocolata Festina care este foarte alba.
6 linguri (mari) de glucoza lichida, energizant (miericica) sau miere de salcim;

Se pun la bain marie (sa nu atinga apa) glucoza cu cicolata rupta bucati si se lasa pina se topeste. Nu mestecati prea mult in cicolata ptr. a nu risca sa lase toata grasimea. Dupa ce s-a topit si omogenizat cu glucoza (mierea) se adauga aproximativ 1-2 linguri apa si se amesteca, in felul acesta nu se mai separa grasimea. Se lasa sa se raceasca (complet dar nu la frigider) si se amesteca cu zahar pudra pina se aproprie de consistenta pastei de zahar dar ceva mai subtire. Trebuie sa tineti cont ca ciocolata se inmoaie in contact cu caldura miinilor asa ca daca aveti dubii asupra consistentei mai lasati-o sa se odihneasca. De asemeni ea se intareste foarte repede daca suprafata pe care o intindeti este rece. Recomand incalzirea suprafetei de lucru ptr. 1-2 minute cu un uscator de par. Ptr intins, folositi amidon. Experimentati cu cantitati mai mici si cu siguranta veti reusi.
Spor.






Dan_Irinel, spune-mi, te rog, daca si sub aceasta cuvertura este necesar acel strat subtire de unt. Eu cred ca da, dar as avea nevoie de o confirmare.

#6296 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 04 March 2011 - 11:00 AM

Da este necesar un strat de buttercream sau chiar de unt frecat (spumat) cu zahar praf.

Reteta Buttercream:
- 2 albuse;
- 130-140 g zahar tos;
- 30 ml rom (nu esenta) sau zeama de lamiie;
Se bat albusele spuma se adauga zaharul batind in continuare, apoi pe aburi inca 7-8 minute, pina capata consistenta unei creme de bezea. Separat se freaca 200 g unt spuma iar cind crema de ou ajunge la temperatura degetului se bata la mixer cu untul. Cind se lasa la racit nu se mai amesteca cu lingura sau mixerul. Va scadea putin dar ramine totusi spornica.

#6297 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 04 March 2011 - 11:43 AM

Ortansa, sunt superbe ambele! Trandafirii stilizati de pe primul arata exceptional, iar la cel de nunta buchetul este atat de frumos!!! Cel de nunta cate kg a avut?
Daniela, ce rosu pasional! Dar cum de luceste asa? Iar de papusa sa nu mai vorbesc! Imi vine sa plang de ciuda cand le vad atat de frumoase si stiu ca nu as putea sa-l fac asa. La primul, zarurile sunt reale?

#6298 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 04 March 2011 - 11:50 AM

Pun si eu cu ultimul tort. La blat mi-am tocat nervii. Prima compozie mi-a scapat din mana inainte sa o pun in cuptor, la a 2-a nu am fost atenta si cantarul meu a cantarit cu lb in loc de kg. Mi-i s-a parut putina faina, dar l-am cantarit de 3 ori si arata cat trebuia, si a iesit un blat nici nu stiu cum sa zic, friabil, parca, iar la al treilea am uitat sa pun praful de copt si abia a crescut. Pe ultimul l-am folosit si de aia e tortul asa de scund. Crema are de orez a Dorei ( ;) ).
Modelul si l-au ales iei si au vrut sa scriu pe inimioare numele tuturor copiilor si nepotilor! Este o inspiratie din tortul tau Victoria, doar ca al tau era cu frisca.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-739-12992322223611.jpg


#6299 Useril este offline   anasia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 04 March 2011 - 02:59 PM

punticu...m-ai terminat...trandafirii sunt absolut bestiali...i-am admirat si la decoratii;
daniela, imi plac toate, dar cel cu buchetul de flori este superb! iaranjamentul este f reusit, dar si marginea laterala; rochita papusii este superb realizata!
Miny, ...superb...buchetul...ciocolata pe lateral... :floare:
ortansa, woow....superb...stiu ca ma repet, dar asta este, absolut superb buchetul, per ansamblu...inimioara din trandafiri stilizati....
da, asta nu este reteta de icing? cea de buttercream nu are unt?

#6300 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 04 March 2011 - 03:11 PM

Dani_ela ai banda pornita nu gluma, foarte frumoase, i-mi place tare inimioara rosie. Atunci i-ti urez mult spor. :)
Punticu e foarte frumos tortul , chiar daca ai avut aventuri cu el, si ce-mi plac trendafiri. :)
Ortansa foarte frumose torturile ( le-am admirat si pa FB) :)
Anasia multumesc, ma bucur ca place :floare:


Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • 317
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi