Forum Culinar: Creme si mousse-uri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Creme si mousse-uri

#121 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 12 November 2010 - 10:14 AM

Vezi postareaOana-Cristina, la 11 November 2010 - 09:46 PM, a spus:

Multumesc Raluca ,am sa o fac si eu sa mai diversific cremele ca le cam repet .Banuiesc ca pui 10 g de gelatina,nu ?

un plic de ala de la dr.Oetker, nu stiu cat are
Raluca

#122 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 14 November 2010 - 03:45 PM

CREMA DE VANILIE LISSA

2 oua,4 lg zahar ,150 g ciocolata alba,400 ml frisca,esenta de vanilie,10 g gelatina.
Ouale si zaharul se pun pe baie de abur ,cand incepe sa se ingroase se adauga ciocolata bucatele. Cand ciocolata e topita se da deoparte si se lasa la racit.
Frisca se bate nu foarte tare ,se adauga crema de oua si se amesteca ,apoi gelatina dizolvata in 3-4 lg de apa,pentru a nu face cocoloase gelatina ,se ia din crema doua lg si se amesteca cu gelatina si apoi cu toata compozitia.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#123 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 14 November 2010 - 04:20 PM

Multumim Mimi...si Lissa! Si eu am avut probleme cu cremele in sensul ca raman destul de curgatoare! Dar la tine ies perfect torturile, iar asta ma face sa cred ca ramane crema pe loc! :love7:
:love7:

#124 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 15 November 2010 - 11:38 AM

Multumesc Mimisor pentru reteta si mai ales pentru promptitudine!O voi face negresit,te pup!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#125 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 November 2010 - 02:52 PM

Mousse de jeleu
3 oua
10 linguri de zahar
200 ml lapte
70g jeleu(ursuleti, viermisori, paianjeni)
400-500ml frisca lichida

Preparare mouse
Am pus la inmuiat jeleurile
Ouale impreuna cu zaharul le-am mixat pe baie de abur pana s-au ingrosat
Am adaugat laptele, am mixat, apoi am dat deoparte pt a se mai racori
Am topit jeleurile (cu grija sa nu fiarba)
Cand compozitia sa mai racorit am turnat zeama rezultata din jeleuri amestecand bine
Am lasat sa se mai raceasca timp in care am batut frisca
Am pus frisca in compozitia racita si am amestecat pana la omogenizare
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-91-129034392638.jpg
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-91-129034397027.jpg
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#126 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 22 November 2010 - 10:37 PM

am improvizat si eu o crema care o iesit tare buna la gust pana la urma:D

am pus 100 g cioco alba, 100 g cioco neagra, topita pe foc cu 100 ml frisca lichida, am adaugat sirop de caramel, gelatina, nuca macinata si frisca batuta.( nu am masurat'o, am pus pana a fost destula:D ) am combinat'o cu un blat de fursecuri si cioco.
Raluca

#127 Useril este offline   natasha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 22 November 2010 - 11:47 PM

Fetili si de la mine o crema pe baza de unt.
Se poate folosi sub pasta de zahar,la facut trandafiri si alte flori din crema,pt scris merge si pe pdz,desenat,ornat borduri si eu o folosesc si la amandine.Se poate colora in orice nuante.
cam 250g unt
2oog zahar
cam 100g cioco(alba sau neagra)
cacao(eu o folosesc pe cea neagra dr Oetker)
arome
deci zaharul se pune cu putina apa la fiert*apa doar sa umezeasca zaharul)
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-230-129046250013.jpg
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-230-12904625185.jpg


cu o lingura se ia spuma de deasupra(daca este nevoie de citeva ori)
si cu o pensula se spala peretii vasului
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-230-129046258459.jpg
cind incepe sa faca asa mai multe basicute
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-230-129046261474.jpg

se ia proba(intre degete trebuie sa ramina asa ca un fir de ata)
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-230-129046263333.jpg
se presara putina sare de lamiie deasura
si se pun citeva bucatele de unt
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-230-129046266316.jpg
se lasa la racit
untul se spumeaza

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-230-129046206494.jpg
aici siropul racit care devine ca o miere mai groasa
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-230-129046212335.jpg
se adauga mierea asta in unt
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-230-129046216858.jpg
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-230-129046220362.jpg
apoi cioco(daca o vreti alba sau apoi sa colorati puneti cioco alba)
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-230-12904622795.jpg
si cacao
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-230-129046231185.jpg
este foarte afinata si se lucreaza frumos cu ea
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-230-129046239188.jpg

#128 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 23 November 2010 - 08:26 AM

Ce-mi place ! Si mai ales ca-i fara ou .
Multumim Natasha =))

#129 Useril este offline   Ramo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 23 November 2010 - 08:41 AM

Ce faina tinuta are si ce-mi place culoarea aia de cioco ... Multumim Natasha!
Imagine postata Imagine postata Imagine postata


Imagine postata


incepand din 23.03.2011

#130 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 November 2010 - 09:21 AM

Natasha imi place crema si cum a iesit demonstratia! Multumim! :tongue3:

Cata cacao ai pus aproximativ? Ce zici, daca vreau sa fie alba crema si nu mai pun cacaua la final cum se comporta, nu e putin mai moale?

#131 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 23 November 2010 - 12:28 PM

Multam Natasha,merge la fix cred pt. acoperit un tort buturuga.E buna si de umplut tortul sau mai bine fac alta reteta?

#132 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 23 November 2010 - 12:43 PM

Vezi postareaortansa, la 23 November 2010 - 12:28 PM, a spus:

E buna si de umplut tortul sau mai bine fac alta reteta?


Pai Natasha scrie la inceputul postului ca o foloseste si la amandine...deci e clar ca e foarte buna si la umplutura de tort :tongue3:

#133 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 23 November 2010 - 01:11 PM

ei,da,da'amandina nu-i buturuga ...si vitzeversa :tongue3: :hug:

#134 Useril este offline   natasha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 23 November 2010 - 02:26 PM

Vezi postareadivina, la 23 November 2010 - 09:21 AM, a spus:

Natasha imi place crema si cum a iesit demonstratia! Multumim! :P

Cata cacao ai pus aproximativ? Ce zici, daca vreau sa fie alba crema si nu mai pun cacaua la final cum se comporta, nu e putin mai moale?

Eu cacao pun pina i-mi place culoarea
I-mi aduc un sac de cacao cind merg in RO
nu afecteaza cu nimic daca nu pui cacao

Vezi postareaortansa, la 23 November 2010 - 12:28 PM, a spus:

Multam Natasha,merge la fix cred pt. acoperit un tort buturuga.E buna si de umplut tortul sau mai bine fac alta reteta?

da ortansa merge f bine pt sprit
si pe gustul meu merge la torturile bine insiropate eu mai adaug si nuca sau alune putin prajite
de multe ori o combin cu alte creme de cioco cind fac torturi de cioco,deci un rind crema asta un rind alta crema nu o amestec
Fetelor ma bucur ca va place, nu este pretentioasa deloc.

#135 Useril este offline   natasha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 23 November 2010 - 02:28 PM

Vezi postareamona, la 23 November 2010 - 08:26 AM, a spus:

Ce-mi place ! Si mai ales ca-i fara ou .
Multumim Natasha :P

:P da cu unt
mie i-mi plac mult cremele cu unt,stiu ca nui bine da :P

#136 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 November 2010 - 03:01 PM

Vezi postareanatasha, la 23 November 2010 - 02:26 PM, a spus:

Vezi postareadivina, la 23 November 2010 - 09:21 AM, a spus:

Natasha imi place crema si cum a iesit demonstratia! Multumim! :P

Cata cacao ai pus aproximativ? Ce zici, daca vreau sa fie alba crema si nu mai pun cacaua la final cum se comporta, nu e putin mai moale?

Eu cacao pun pina i-mi place culoarea
I-mi aduc un sac de cacao cind merg in RO
nu afecteaza cu nimic daca nu pui cacao



Bine, saru'mana..cum ziceti dvs! :P :P

#137 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 13 December 2010 - 10:49 PM

Am tot vazut pe aici creme/mousse-uri de caramel. Habar nu aveam ca se face cu zahar topit. :toothy9; Am mai citit pe ici pe colo (pe la torturi-unde zicem blat x crema y) si eu m-am gandit ca sigur e facut din caramele. Si ce am facut? Am cumparat caramele din Kaufland Tofifee(e marca lor si e destul de ieftina). Le-am topit si le-am amestecat cu frisca batuta. A iesit o crema super la gust si ca consistenta e ok. Sunt sigura ca nu am descoperit eu America cu reteta asta,probabil ca ati mai facut si voi creme asemanatoare, dar poate mai are cineva vreo tentativa ca a mea si poate ii prinde bine ideea. (mai ales pentru cei care iubesc adevarata ciocolata Toffifee).

#138 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 18 December 2010 - 08:32 PM

Natasa cum de nu am vazut reteta asta de crema inainte de a face amandinele :) Am luat o reteta de pe un forum , reteta super laudata de toata lumea, cu un feedback bun doar ca mie nu mi-a placut rezultatul :appl: Deloc. Bine eu nu sunt fan amandine si nu stiam cum trebuie sa iasa ca nu am fost amatoare de ele niciodata. insa mi-a spus sor-mea ca ar vrea si am vrut sa ii fac o surpriza. =)) Crema asta suna intr-adevar bine. Poate ar trebui sa fac un bis :)
Tks :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#139 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 December 2010 - 08:41 PM

fetele- o crema buna de nuca a facut cineva?

#140 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 18 December 2010 - 10:34 PM

Daniela iecs, sa nu aud de nuca. Bleah.... V-am spus ca m-am betegit de nuci cand eram mica. Nu le mai suport in prajituri. In schimb le mananc goale :) Probleme la mansarda.... :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

Arata acest topic


  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi