Forum Culinar: Friptura de vitel in ulei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Friptura de vitel in ulei

#41 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 May 2010 - 10:43 PM

Vezi postareaanaiordan, la 09 May 2010 - 04:32 PM, a spus:

deci reteta asta e pentru mine :D...ca tot am eu obiceiul sa uit de mancare...poate daca stiu ca trebuie sa stea 2ore la facut numai uit de ea...

Da' nu exagera :D sa nu iasa scrum :P

Vezi postareaOlgutza, la 09 May 2010 - 04:45 PM, a spus:

Tocmai am oprit focul... am facut-o cu carne de porc si a iesit o minunatie (deja am gustat-o ca eram prea curioasa). Sosul ala e asa de bun cu paine.. Saru'mana de reteta, Adriana :) :notworthy:

Ma bucur ca ti-a placut, iarta-ma ca n-am fost pe faza ca sa-ti raspund la timp.

#42 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 09 May 2010 - 10:54 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 May 2010 - 10:43 PM, a spus:

Vezi postareaanaiordan, la 09 May 2010 - 04:32 PM, a spus:

deci reteta asta e pentru mine :P...ca tot am eu obiceiul sa uit de mancare...poate daca stiu ca trebuie sa stea 2ore la facut numai uit de ea...

Da' nu exagera :D sa nu iasa scrum :P

Vezi postareaOlgutza, la 09 May 2010 - 04:45 PM, a spus:

Tocmai am oprit focul... am facut-o cu carne de porc si a iesit o minunatie (deja am gustat-o ca eram prea curioasa). Sosul ala e asa de bun cu paine.. Saru'mana de reteta, Adriana :D :notworthy:

Ma bucur ca ti-a placut, iarta-ma ca n-am fost pe faza ca sa-ti raspund la timp.


Adriana, eu eram sigura ca iese si cu carne de porc.. eu mai fac ceva de genul asta, doar ca tai carnea cubulete, o fierb inabusita cu capac in putina apa si spre final pun ulei si o rumenesc.. seamana mult la gust.
Dar facuta asa e mai estetica :P
Oricum, am sa trec reteta in caietul de lasat mostenire... si neaparat sa o incerc si cu carne de vita :P
O singura adaugire am facut. Am impanat carnea cu cateva frunzulite de rozmarin :)
Imagine postata

#43 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 May 2010 - 10:57 PM

Interesant si modul tau de a gati carnea de porc, eu nu stiu ce sa-i mai fac ca sa ramina moale, incerc si eu, mersi :notworthy:
Sunt mindra ca pot contribui la caietul de lasat mostenire :)

#44 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 09 May 2010 - 11:07 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 May 2010 - 10:57 PM, a spus:

Interesant si modul tau de a gati carnea de porc, eu nu stiu ce sa-i mai fac ca sa ramina moale, incerc si eu, mersi :)
Sunt mindra ca pot contribui la caietul de lasat mostenire :D


Adriana, carnea ramane chiar foarte moale asa inabusita.. ulei nu pui la fel de mult ca in reteta asta, doar cat sa-i ajunga sa se rumeneasca. Sosul ramas e delicios. Merge foarte bine si la carnea de pui... eu pieptul de pui, pentru ca e mai fad, il fac asa, taiat bucati, inabusit si iese tare bun. Pun doar un praf de sare iar restul e savoarea carnii.. :D
Ideala ar fi tot o oala/un vas cu fundul mai gros, iar focul dat mai mic.. apa putina ca daca mai e nevoie, mai poti completa. Daca ai un tuci, e super :notworthy:
Imagine postata

#45 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 15 May 2010 - 10:03 PM

In sfarsit vin si eu cu dovada:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-90-127395377673.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-90-127395379611.jpg
Imagine postata

#46 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 May 2010 - 11:22 PM

Arata splenid sectiunea :notworthy:

#47 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 September 2010 - 02:51 PM

Tocmai am pus doua mega pulpe(fesa) de curcan, sa vedem ce iese.Cu pulpa de miel n-am reusit sa fac, asa cum m-am laudat.

#48 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 September 2010 - 05:26 PM

Tre sa iasa.
Pulpa de miel nu s-a copt sau n-ai apucat sa faci?

#49 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 September 2010 - 07:44 AM

Cu miel nu am facut ca am uitat. =))
Dar curcanul a iesit demential.Revin cu poze mai tarziu.
Moale, nu-i atos, gustos, s-a facut mai repede, e mai ieftin. :D

#50 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 September 2010 - 07:46 AM

Bravo, astept restul detaliilor! =))

#51 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 September 2010 - 04:57 PM

Le-am dat pielea jos si am eliminat excesul de grasime, in rest, am procedat la fel.Am lasat osul.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128534016393.jpg

Le-am servit cu pireu si sos de merisoare.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128534020497.jpg

Ti-am spus multumesc? :rolleyes:

#52 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 September 2010 - 04:59 PM

Prego :rolleyes:
O sa le incerc si eu.

#53 Useril este offline   andrea-isabelle 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 24-July 10
  • Locationteleleu tanase

Postat 28 September 2010 - 06:05 PM

e o reteta foarte, foarte buna!
multumesc din suflet!
multumesc mai mult pentru ca pe asta pot sa o fac si eu
cred ca o sa cumpar o frumoasa bucata de vita si o sa o incerc
a reusit tuturor, precis ne vom bucura si noi de o friptura buna
multumesc din inima mea, Adriana

#54 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 September 2010 - 09:44 PM

Cu placere, sper sa-ti placa cind o sa o faci :pupic:

#55 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 February 2011 - 01:28 PM

Iar si iar! :headbang:

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-9-12976828302769.jpg

Am avut o pulpa uriasa.Ce a ramas pentru a doua zi, am servit-o felii subtiri cu salsa tonnata. :cheers:

#56 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 February 2011 - 01:42 PM

Vezi postareaEataly, la 14 February 2011 - 01:28 PM, a spus:

Am avut o pulpa uriasa.Ce a ramas pentru a doua zi, am servit-o felii subtiri cu salsa tonnata. :headbang:

Bravissima, foarte buna idee! :cheers:

#57 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 19 February 2011 - 07:02 PM

Pot spune cred, ca este singurul fel in care mai mincam carnea de vita ! Eu iau cite un muschi de 2-3 kg, depinde,mai problematic e cu oala ca am una singura cu fund grossss,da-l pun un pic incolacit si e OK !pina si mofturoasa de fiica-mea maninca !
:) Adriana!

#58 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 February 2011 - 07:08 PM

Nici nu stii cit ma bucur, e o reteta dintr-o carte veche de bucate :)

#59 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 February 2011 - 02:40 PM

Si eu fac reteta asta odata pe luna, inca lingem farfuriile dupa ea :floare:

#60 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 February 2011 - 03:34 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 February 2010 - 11:15 PM, a spus:

cui îi place sosuleţul care e destul de uleios dar nu greţos poate abunda la servirea feliilor, mie nu-mi place aşa că l-am pus într-un borcan şi o să-l folosesc la altceva, carnea este extrem de fragedă şi de gustoasă dar este foarte slabă
Atasament 6.jpg


Adriana, la ce poti sa folosesti sosuletul apoi? Multumesc :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi