Somon salbatic cu crusta de brinza aromata mediteranean & marar
#21
Postat 17 February 2010 - 09:41 PM
Nu am cuvinte, las papilele mele gustative sa cante!Am facut doar cu rosii uscate cel cu marar , nu!Sorry!
Mi-nu-nat!Multumesc Maya, sunt fericita acum!
#22
Postat 17 February 2010 - 09:44 PM
Eataly, la 17 February 2010 - 09:41 PM, a spus:
Nu am cuvinte, las papilele mele gustative sa cante!Am facut doar cu rosii uscate cel cu marar , nu!Sorry!
Mi-nu-nat!Multumesc Maya, sunt fericita acum!
Iaca alta.... Abia ma linistisem nitel dupa postarea Mayei, ca mi-ai readus tu aminte de somon! Si mi-ai facut o pofta!!!!!! Acu' as veni la tine-n vizita, da' mi-e ca pana ajung terminati voi tot somonu'!
Sa va fie de bine!
#23
Postat 17 February 2010 - 09:46 PM
KikenHana, la 17 February 2010 - 05:08 PM, a spus:
Graba nu strica treaba..te face doar mai rapid
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#24
Postat 17 February 2010 - 10:04 PM
petunie, la 17 February 2010 - 09:26 PM, a spus:
Hehe,imi aduc aminte de o reteta de pastrav cu o crusta si cu branza(postata candva la culi) unde imi zicea Adriana despre "batalia" dintre peste si branza
Data viitoare fa si poze la partea cu filetatul pestelui,poate,poate reusesc si eu sa scot fileurile de pozat
Da,si mie mi-a zis cîndva,demult ..ca eu fac somon cu sos de brînza,smîntîna/lactate,din totdeauna
Cît despre pozatul filetatului..nu am cum.Folosesc ambele mîini ,sînt unsa..si nu arata apetisant ceea ce fac eu cu somonul
Bine ca nu ma vede nimeni,ca zice ca-s dusa.Atîta-l piglui,si-mi ia muuult timp,si dupa ce scot oasele,e sifonat rau la suprafata,dar îl rearanjez apasind usor cu palma pe filet...iar în jurul meu,pe masa e plin de oase
La file de asta mai merge.Mai greu este daca-l tai felii/adica cotlete sau cum e spune daca-s asa felii.Alea sînt mai greu de curatat,si sa ramîna frumoase(vorbesc în cazul meu ).Schinarea e mai greu de scos,ca sa-si pastreze cotletele forma.
Probabil pentru cine e mai indemînatic este mai usor.Eu însa, nu detin eu tehnica.
Vorbesc de forma asta :
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#25
Postat 17 February 2010 - 10:06 PM
Eataly, la 17 February 2010 - 09:41 PM, a spus:
Nu am cuvinte, las papilele mele gustative sa cante!Am facut doar cu rosii uscate cel cu marar , nu!Sorry!
Mi-nu-nat!Multumesc Maya, sunt fericita acum!
P1030711.JPG
Desi ador mararul,si brînza cu marar..si mie mi-a placut asta cu rosii uscate mai mult
Ma bucur ca esti fericita,si ca ti-a placut!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#26
Postat 17 February 2010 - 10:15 PM
Maya, la 17 February 2010 - 10:06 PM, a spus:
Eataly, la 17 February 2010 - 09:41 PM, a spus:
Nu am cuvinte, las papilele mele gustative sa cante!Am facut doar cu rosii uscate cel cu marar , nu!Sorry!
Mi-nu-nat!Multumesc Maya, sunt fericita acum!
P1030711.JPG
Desi ador mararul,si brînza cu marar..si mie mi-a placut asta cu rosii uscate mai mult
Ma bucur ca esti fericita,si ca ti-a placut!
Nu , nu , florile sunt de la mine pentru tine, cu multumirile de rigoare.L-am facut acum la cina, si cum am terminat cum am sarit la calculator.
Mie gustul mi-era familiar , de la pesto cu rosii uscate, pus undeva la bucatariile lumii.
#27
Postat 17 February 2010 - 10:19 PM
Eataly, la 17 February 2010 - 10:15 PM, a spus:
Nu , nu , florile sunt de la mine pentru tine, cu multumirile de rigoare.L-am facut acum la cina, si cum am terminat cum am sarit la calculator.
Mie gustul mi-era familiar , de la pesto cu rosii uscate, pus undeva la bucatariile lumii.
Trebuie sa fac si eu pesto ala!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#29
Postat 20 February 2010 - 12:39 PM
Maya, la 17 February 2010 - 10:04 PM, a spus:
Bine ca nu ma vede nimeni,ca zice ca-s dusa.Atîta-l piglui,si-mi ia muuult timp,si dupa ce scot oasele,e sifonat rau la suprafata,dar îl rearanjez apasind usor cu palma pe filet...iar în jurul meu,pe masa e plin de oase
La file de asta mai merge.Mai greu este daca-l tai felii/adica cotlete sau cum e spune daca-s asa felii.Alea sînt mai greu de curatat,si sa ramîna frumoase(vorbesc în cazul meu ).Schinarea e mai greu de scos,ca sa-si pastreze cotletele forma.
Probabil pentru cine e mai indemînatic este mai usor.Eu însa, nu detin eu tehnica.
Maya, as intelege faza cu pensatul somonului, daca ai avea invitate la masa pisicile aristocrate.
Dar asaaaa, zau nu pricep de ce te chinui atita, cind oasele se scot cu mai multa usurinta dupa ce-ai gatit somonul ?
Si pe mine ma tenteaza sa imbrac un salbatic in crusta de rosii. Merci de reteta.
#30
Postat 21 February 2010 - 11:20 AM
Eataly, la 18 February 2010 - 10:36 PM, a spus:
Voturi?Da ce,sînt alegerile?
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#31
Postat 21 February 2010 - 11:23 AM
uptown girl, la 20 February 2010 - 12:39 PM, a spus:
Maya, as intelege faza cu pensatul somonului, daca ai avea invitate la masa pisicile aristocrate.
Dar asaaaa, zau nu pricep de ce te chinui atita, cind oasele se scot cu mai multa usurinta dupa ce-ai gatit somonul ?
Si pe mine ma tenteaza sa imbrac un salbatic in crusta de rosii. Merci de reteta.
Ei,Dana...ca sa-i faci pe unii mai mici sa manînce,trebuie sa scoti fiecare oscior,ca altfel nici nu probeaza.Si dupa ce înveti familia asa,asa vrea fiecare...chiar si motanul!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#32
Postat 21 February 2010 - 11:27 AM
#33
Postat 24 February 2010 - 08:18 PM
Am servit somonul pe un pat de pireu de cartofi cu mazare. Ne-a placut foarte mult si se va repeta. Merci pt. reteta.
#34
Postat 24 February 2010 - 08:25 PM
Eu deabia astept sa-l refac...tot mai mediteranean
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#35
Postat 25 February 2010 - 10:15 PM
Off topic:
Din ciclul "umor subtil": il intreb pe junior daca ii place somonul, ca e regele pestilor (ca sa il stimulez, bineinteles ). Imi raspunde scurt si sec: si broastele au rege. Si si-a vazut de mancat in continuare
#36
Postat 26 February 2010 - 07:41 PM
Bunny, la 25 February 2010 - 10:15 PM, a spus:
peste_maya_0256.JPG
Off topic:
Din ciclul "umor subtil": il intreb pe junior daca ii place somonul, ca e regele pestilor (ca sa il stimulez, bineinteles ). Imi raspunde scurt si sec: si broastele au rege. Si si-a vazut de mancat in continuare
Bunny,ma bucur ca v-a placut!Denise a mîncat peste cu maaare placere din totdeauna
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#37
Postat 10 March 2010 - 06:06 PM
edit: + sexiunea
#38
Postat 10 March 2010 - 10:16 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#40
Postat 12 March 2010 - 01:12 PM