Am luat o bucata de porc din congelator si am asteptat sa se dezghete. Seara era aproape gata, numai buna de bucatit. Am bcatit-o si am pus-o peste uleiul incins in tigaie. Cat timp s-a prajit putin carnea, am desfacut doua conserve de rosii in bulion decojite. Le-am curatat de cotoare si resturile de coaja si le-am maruntit. Intre timp am mai amestecat carnea. am adaugat cam la doua linguri zdravene de bulion bun si l-am ametit si pe el bine in tigaie. Avand in vedere ca era deja 8:30pm si noi de obicei mancam pana-n opt.... ma cam grabeam (dar cand nu ma grabesc eu?!). Cand bulionul s-a imprastiat bine prin tigaie si pe bucatile de carne si a inceput sa miroase divin (cum altfel?
Dimineata am facut din nou rotocoalele mele cu prune, de data asta am pus mai mult zahar in compozitie, 50gr si am pus si unt si ulei pana la 40gr. Din pacate am confundat faina, era din aia de la aldi si eu am crezut ca-i din cea de la dunnes care e putin mai uscata, asa ca am pus 270ml de kefir (ca lapte acru n-am avut), daca imi aminteam ce faina am, as fi pus doar 260ml. Nu stiu, nu cred totusi sa aiba asa mare importanta. Am mancat una fierbinte, dar nu mi-a placut in mod deosebit, prunele le-am cumparat din alta parte si parca nu aveau acelasi gust. Dar mai degraba cred ca era prea fierbinte, trebuia sa mai astept. Ce sa mai astept, ca da ala micu cu picioarele pana ii dau
De data asta le-am lasat la crescut cam 20 de minute, desi imi propusesem sa le las 30, dar eram in intarziere. Si intr-adevar au crescut. le-am asezat in tava adunate ca sa creasca in sus, si au crescut frumos. Daca le mai lasam 10-20 de minute sigur se aerau si mai mult. Oricum sunt incantata
Am facut si o mini salata de fructe pentru picii care momentan sunt la mine in casa impreuna cu mamicile. Am pus cubulete de mango, bucatele de portocala rosie si bucatele de kiwi in boluri transparente. Arata foarte bine, sunt curioasa daca vor manca. Parintii au cafea, ceai, tiramisu si rotocoalele cu prune. Sper sa iasa ok intalnirea.
reteta
Porc in sos de rosii
- 500gr bucatele sau fasii de carne de porc (cu cat sunt mai subtiri, cu atat se patrund mai repede)
- trei conserve de rosii in bulion de calitate
- doua linguri bulion de calitate
- doi catei de usturoi
- doua foi de dafin
- 1 lgt cimbru uscat
- piper si sare dupa gust
- ulei pentru prajit
Bucatile de carne se calesc la foc nu prea puternic pana se rumenesc frumos.
Se adauga bulionul si se caleste si el un minut sau doua, amestecand des, pana uleiul prinde culoare frumoasa.
Se adauga rosiile in bulion, usturoiul curatat (sau nu), cimbrul, se amesteca bine si drege de sare si piper.
Se fierbe la foc mic pana cand carnea e patrunsa bine si uleiul s-a ridicat la suprafata.
La oala cu presiune e gata in 15-20 de minute, daca bucatile de carne sunt subtiri.
Se potriveste foarte bine cu piure de cartofi, dar cred ca ar merge si cu niste paste.

Ajutor