Am pregatit in we salata beuf, salata de ton cu porumb si masline verzi (foarrte buna), ciorbita de vita cu fasole verde si rosii in bulion si iaurt (foarte faina), iar ca dulce am facut tapioca.
***
In timpul saptamanii am facut o macare de mazare galbena (buna, s-a mancat toata), un muschiulet de pork la capac cu piure,
gris cu lapte aromat cu scortisoara si nucsoara (excelent!) si un pui la cuptor cum n-am mai facut pana acum pe care l-am servit cu paste simple amestecate cu ciuperci facute in cuptor langa pui.
Succes pe toate planurile:
- grisul a fost foarte apreciat, dar mai ales bebe a fost in extaz
- puiul l-am pus din ambalaj direct pe gratarul din tava, nici macar nu l-am sarat ca eram in intarziere mare; in tava am pus nitica apa si am completat-o intr-o ora; in doua ore a fost gata puiul meu la cuptor de 1.5kg; de ce a fost asa de bun: s-a copt bine peste tot fara sa fie nevoie sa-l ud macar, iar carnea a fost frageda si suculenta cum eu n-am mai facut si nici gustat (doar am citit
); data aviatoare o sa il condimentez putin cum stiu eu mai bine si o sa fie si mai aromat; s-a mancat aproape tot, resturile care au ramas pe spate le-am pus deoparte si o sa le folosesc deseara pe pizza langa niste salam milano, iar restul de carcasa am pus-o la congi pentru o viitoare supa (jamie oliver e de vina, la el am auzit ca se poate face supa din carcasa de pui gatit, cica el asa face si am incercat si eu si merge
)
- pastele dupa fierbere le-am stropit cu ulei maslinos in care am calit usturoi, apoi am aruncat ciupercile coapte in cuptor cu niste sare si taiate felii cat am putut io de subtiri; au fost un succes, semn ca incep sa ma specializez in paste simple si ca familionul meu nu uraste pastele (
); gargarita in special iubeste pastele simple, ii place sa muste din ele, desi de data asta pe cele cu ciuerci n-a vrut sa le guste, dar a fost doar o toana de-a ei ca de dimineata le-a cerut pentru micul dejun
***
Am mai facut aseara un bureck dupa reteta laurei laurentiu care a avut din nou un succes major. Doar ca mi-am dat seama ca imi ia cel putin o ora pana pregatesc tava - eu care aveam impresia ca asta se gateste cel mai usor
.
***
Pentru deseara am in plan o pizza cu salam milano, niste salam spaniolesc, bucatile de pui ramase de ieri (le dau prin sos de rosii condimentat), sos de rosii facut de mine din passata, branza cedar alba si branza gouda, ceapa rosie, ciuperci si atat cred ca deja o sa fie prea incarcata.
Am cumparat un somon intreg de 1.5kg, frumusel foc, intreg. O sa pastrez capul, coada si aripile pentru o sea-fruit chouder (incerc pana gasesc o reteta buna
), iar restul il portionez si il pun in tava cu ceva condimente, ceapa si morcov, am mai facut si iese fuarte bun; de obicei il servesc cu orez simplu; cel mai fain iese cu pastrav oceanic, dar n-am gasit si am zis ca trece saptamana fara portia de peste (desi am avut salata de ton, dar pitica n-a gustat). Portiile o sa le pun la congi cred ca deseara am pizza sa consum ciupercile si salamul.
Oare sta pestele portionat si condimentat in frigider 24 de ore? Help!
Si mai departe vreau musai sa fac la sf asta de saptamana:
- pricomigdale, ca ma albusuri de oua in congi si nuci din romania, deci de ce nu?
- o tarta cu fructe (pere, kiwi si zmeura). am nevoie de o reteta buna de tarta, fara gelatina ca n-o sufar. Help?