Forum Culinar: Ale mele - Forum Culinar

Salt la continut

  • 12 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale mele aici vorbesc eu mult despre ce bucataresc

#61 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 20 April 2010 - 11:39 AM

Vezi postareaGeany, la 20 April 2010 - 11:33 AM, a spus:

ieri i-am pus si lu' mami meu o portie cu feta si nu mai are rabdare sa nu desfaca borcanu'...



este ca e un cadou minunat? :floare:

#62 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 April 2010 - 11:47 AM

Vezi postareaPisoi, la 20 April 2010 - 11:38 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 20 April 2010 - 11:33 AM, a spus:

Abea astept sa iasa rosiile de gradina sa pun si de-alea la borcan in ulei dar aia e alta mancare de peste...


Pai zi si mie mancarea aia de peste :lol: ca numa minunatii de retete ai. :headbang:

Pai e pus despre ele la bucatariile lumii discutii cu sefu la pesto(frunza verde si numai)am vazut pe blogul isabelei cuisin,despre rosii coapte la cuptor,pe foaie de copt,taiate feliute,presarate cu sare si oregano,stropite cu ulei,se coc bine si sa indeasa in borcane acoperindu-se cu ulei ca la branza murata....

#63 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 20 April 2010 - 11:58 AM

Vezi postareaGeany, la 20 April 2010 - 11:47 AM, a spus:

Pai e pus despre ele la bucatariile lumii discutii cu sefu la pesto(frunza verde si numai)am vazut pe blogul isabelei cuisin,despre rosii coapte la cuptor,pe foaie de copt,taiate feliute,presarate cu sare si oregano,stropite cu ulei,se coc bine si sa indeasa in borcane acoperindu-se cu ulei ca la branza murata....



Aaaa!, un fel de ce gasesc eu aici sub denumirea de rosii uscate la soare in ulei de masline. Scuuuuump!!
Claro ca se face! Dar aici rosiile sunt asa de scumpe ca cred ca as iesi mai ieftin sa cumpar gata facute. Ai un link ceva sa vaz io cu ochii mei ce si cum ramane dupa uscare?

Sa vezi ce idee mi-a venit. Ca mie rosiile astea imi plac la nebunie in sanvisuri (si chiar si in tocanite).

Sa pun branzica la ulei si printre branzica cate o rosioara din asta uscata si aromata. Cand desfac borcanul, numai aleg un colt de paine si cu lingura pac! pun pe paine si gata sanvisu' :headbang: . Serios, cred ca ar avea un gust super extra. Ce zici? :lol:

#64 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 April 2010 - 12:11 PM

Pisoi la capitolul pc. sunt 0 dar eu scriu asa pe google intre ghilimele(ca asa te duce direct acolo)''rosii uscate isabella cuisin'' eu tocmai am fost te duce direct acolo vezi ca sunt dedesuptul retetei si alte comentarii interesante,te rog sa te duci si sa-mi spui ce parere ai,te pup astept...

#65 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 20 April 2010 - 12:30 PM

Gata, am gasit, sarumana! ma gandeam sa pun linkul dar nu cred ca e voie :headbang:

Da, se pot condimenta cu diverse si se usuca in cuptor cava timp, dupa preferinte. Vad ca se pastreaza si cu si fara ulei, interesant. Eu le-as pastra in ulei cu siguranta. dar sigur nu merita sa fac aici, unde pe 5 rosii amarate dau 3 euro... :lol: si de multe ori nu-s bune, n-au gust, sau au gust rau

#66 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 April 2010 - 12:35 PM

Ok. ma bucur ai gasit si ca ti-a placut,mii de multumiri Isabellei :headbang: oriunde ar fi ea ca m-a inspirat de multe ori si i-am furat o gramada de retete,minunate pt. care ii multumesc... :lol:

#67 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 April 2010 - 04:40 PM

Conopida gratinata am facut-o inspirata dupa o reteta citita, dar modificata la ce am avut la indemana. Am fiert buchetelele de conopida cat sa intre furculita in coada mai groasa a unui buchetel.

Am facut-o in tava de tort. Ung tava cu unt, asez bucatelele de conopida zvantate.
Separat bat 2-3 oua (3 daca conopida e mare), adaug branza gen telemea sau feta greceasca zdrobita bine, cam 100gr. apoi adaug iaurt plus o lg sau doua de faina desfacuta in lapte. Dreg de sare si piper. Deci sosul asta trebuie sa fie suficient cat sa intre printre conopide dar sa nu le acopere. Pun sosul in tava peste conopida si deasupra presar niste branza gen cascaval (eu cedar) care se topeste si se rumeneste fain la cuptor. Bag la cuptor la 180 si tin pana cand se incheaga sosul. Nu m-am uitat la ceas. Cand s-a inchegat dau ceva mai tare focul ca se se rumeneasca branza de deasupra si sa arate fain. E foarte gustoasa.

#68 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 23 April 2010 - 12:47 PM

Am facut un papricas de sta mata in coada!

O ceapa, trei catei de usturoi, 2 rashers, doua feluri de carnati, cartofi, boia buna si multa. Fiarta la foc mica fara graba. Excelenta! E pentru azi ca aseara am avut basmati cu legume la abur, amestecate bine impreuna, cu pui la tigaie.

#69 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 23 April 2010 - 01:02 PM

Deseara incerc ceva ce n-am mai facut inca.

- sa reciclez niste bucati de pui prajit pe o pizza
- sa fac o pizza cu gaurele si fara sos de rosii, de foccace ;)

tot ce-mi trebuie am acasa cred.
- pui facut deja
- ceva salam Milano (o bunatate, deja feliat ca intreg nu gasesc)
- ceapa rosie
- cedar alb, sa se inmoaie
- niste ciupercute
- ierburi uscate
- sare, ulei de masline de la maslinele marinate

O sa revin cu imresii despre puiul ala, daca merge sunt salvata! ca nu mai stiam ce sa fac cu puiul ramas de pe o zi pe alta. ca in tocanite nu imi mai place, plus ca de obicei ramane putin.

Me happy! ;)

#70 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 April 2010 - 01:12 PM

Sincer Pisoi chiar la pui nu m-asi fi gandit la foccace dar daca tie ti-ar place....eu mai degraba cu puiul asi fi facut o mini salata beof,cu ceva legume fierte(morcovel cartof,si ce mai este prin frigi si o maioneza ligt adica alungita cu ceva iaurt si ceva murat pt acreala de preferat castraveciori dar daca nu-s mere si alceva...)
Deasemeni puiul s-ar preta mai bine parerea mea la niste paste ,facut cu ceva ciupercute si smantana...sau facut in sos de rosii iute (arabiat)cu ardei iute ...
Parerea mea e ca mai bine merg astea decat la foccace.. ;)

#71 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 23 April 2010 - 01:23 PM

Pai cum sa fac si eu mai bine nu stiu! Ca e putin pui... si noi suntem multi! :floare:

De paste nu ar ajunge, pentru salata imi trebuie muraturi, morcovi si din astea n-am, ar insemna sa ma duc sa cumpar si as fi vrut sa fac ceva cu puiu' asta ramas fara prea mult deranj sau cheltuiala.

Ii zic io foccace, dar o sa fie doar o pizza cu gaurele :occasion14: ca mi-e frag sa stau cu mainile prin aluat.


Sarumana mult de idei! Le-am retinut. Dar ia zi, la sosul arabiat ce-i mai faci? Adica cu ce-l servesti? tot cu paste? Sau cum?

Pe viitor o sa incerc si variantele tale, in functie de cantitatea de pui ramasa. Ca sigur o sa se mai intample. Mie mi se intampla mereu :occasion15: .

#72 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 April 2010 - 01:41 PM

Nu-ti trebuie mult pui,oricat de putin ar fi el.
Iata cum fac eu sosul arabiat sau alla diavola :occasion15: (nu te speria)pun la incins ceva ulei de masline(daca am daca nu de soreanca)si poti pune o cepusoara taiata ori marunt ori julien,daca nu-ti place nexam nici asta(eu uneori o pun alte ori nu)1-2 catei de usturoi tocati maruntel,si ardei iute cat te tin papilele,sting cu putin vin (daca am)si pun o conserva de rosii in bulion,sau sos de rosii sau bulion,si apa.mai pun 1-2 foi de dafin,bobite de piper,1 lingurita de zahar dar gust ca s-ar putea sa mearga si mai mult,la urma sarez si mai piperez cu piper macinat sau boia dulce iute ce mai am sau cred io' ca ar mai merge....
Aici asi arunca io' bucatelele tale de pui,asa la sto'...
Fierb paste (mie imi plac pennete rigate sau macheroncini,dar merg bine si spaghetti macaroane,fusili sau cochilii care prind f. bine sugo,la fel toate pastele scurte rigate)
Scurg pastele le pun intr-un lighenas(ca la noi e multi'' :floare: )si pun o parte din sos peste ele si rad branzica(parmegeano sau cascaval ce am dar se poate si fara)apoi pun in farfurii portiile si pun abundent deasupra restul de sos,mai rad branza daca mai vreau.
Uneori la sf. fierberii la sos(5 min prima sa inchid)imi place sa pun cateva maslinute sa-si lase ele gustul acolo si sa se umfle ele putin... :floare:
Este sosul meu preferat si ma joc cu el cum vreau... :occasion14:

#73 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 26 April 2010 - 01:24 PM

Ce-am facut notabil in ultimele zile?

Pizza fara motzarela a fost o revelatie. Am folosit cedar alb si portocaliu ca baza si putin pe deasupra. Am pus ceapa, ciuperci, salam milano, alt fel de salam nu-stiu-cum-il-cheama si bucati de pui prajit cu o zi inainte, maruntit si amestecat cu putin sos de rosii.

A fost cea mai reusita pizza a mea. Parere unanima. deci nu am nevoie de motzarela pentru o pizza buna! ma gandeam sa-mi fac singura, dar acum nu mai are rost sa-mi bat capul. Ca la altceva chiar nu foloseam branzica asta, asa ca pass. :occasion14:


***

Am gresit un iaurt din 2l de lapte, l-am pornit cu laptele prea fierbinte si dimineata se vedea zerul prin el. L-am pus in baticul meu folosit pe post de sedila si l-am atarnat de o usa de la cabinet. Zerul obtinut a avut o oarecare tenta verzuie. Branzica obtinuta e foarte cremoasa si gustoasa. Am pus-o intr-un castronel si am sarat-o. A doua zi am intors-o pe cealalta parte sa o sarez si am mai scurs din zer. Deja cineva daduse iama in ea :occasion15: . Am primit atatea laude incat sigur trebuie sa mai fac. Si sa pastrez metoda! ceva iaurt pus in laptele fiert si racorit, dar mai fierbinte decat la iaurt. Simplu, fara lamaie fara nimic.

***

Trebuie sa cumpar iar iaurt ca l-am pierdut la ultima peripetie. :boohoo:

#74 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 May 2010 - 05:24 PM

Notabil in ultimele zile am facut urmatoarele:


1. am pierdut iar starterul de iaurt asa ca a trebuit sa cumpar iaurt de la magazin

2. am gatit legumele congelate preferate (morcov mic, mazare, fasole verde, boabe de porumb) intr-un mod nou pt familia mea:
- am pus legumele intr-o tigaie cu fund gros
- am adugat putin ulei, juma de pahar de apa, ceva sare si ceva unt
- am pus capacul si am dat la foc mediu
- am mai ridicat capacul sa verific ce se mai intampla
- am amestecat zgaltaind tigaia tinand bine de capac sa nu sara :)

Foarte foarte bun! ramane un sos fain care s-a lins tot. Bucuruza mea a mancat jumatate de tigaie ;) .

#75 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 May 2010 - 12:30 PM

Avem musafiri. Am facut placinta cu mere si blatul de la amandine cu frisca si putina glazura de ciocolata.

M-am gandit sa fac ceva frumos, in cupe de inghetzata, sa gandesc si eu 'in afara cutiei' si am reusit! Am insirat cupele pe masa. Am luat un pahar si am taiat din blatul insiropat rondele, cate doua pentru fiecare cupa. Am pus cate o rondea in fiecare cupa. Deasupra am pus o lingurita plina bine cu frisca pe fiecare disc si am nivelat uniform, in asa fel incat frisca sa se vada pe marginile rondelei. Am adaugat a doua rondea peste frisca, intentionat nu perfect pe prima rondea, ci putina asa intr-o parte, doar cativa mm. Deasupra am adaugat un vf de lingurita de ciocolata cu alune(de aia am avut) topita si sibtiata putin cu un firicel de smantana lichida. Am nivelat-o frumos ca un nasturel mai mare, dar nu la fel de mare ca discul de aluat. Am adaugat in fiecar ebol pe langa constructie :D cate trei zmeurici congelate (ca asa aveam). Am pus toate bolurile intr-o tava si le-am dat la frigi.

Acum eu sunt la servici, sunt tare curioasa ce impresii am produs! Oricum irlandezii nu gatesc si nu fac acasa decat cele mai simple mancaruri si cele mai simple deserturi posibile. De fiecare data au fost super impresionati de tot ce am facut eu, si mare lucru nu le-am prea facut... placinta cu mere, rulada, tiramisu, din astea nesofisticate zic eu. Dar bune :D




~~~~~~~~~~~~~~



Duminica o sa avem iar musafiri si m-am gandit sa fac in felul urmator, ca sa nu gatesc mancare calda (asta cere niste sincronizare de care eu nu mai am energie). Fac o salata beuf cu carnea fiarta de la supa de vita cu fasole verde, care supa va fi doar pentru consum intern ;) , apoi mai fac o salata de ton cu ardei, ceapa, crema de branza si maioneza de casa, si poate fac si o crema de branza cu ceapa de la mine din glastra ;) .

Sa fac o lista sa vad ce-mi trebe:
- salata beuf: am cartofi, carne, morcovi, oua si restul pt maioneza, mai trebuie castravetii si ardeii murati si o conserva de mazare (sau mazare congelata, sa vad ce e mai rentabil ca pretz)
- supa de vita: am carne cu os, morcovi, ceapa, o juma de ardei, tzelina, fasole verde, lapte; nu mai trebuie nic
- salata de ton: am ton, ceapa rosie, ou pt maioneza, porumb la cutie daca ma hotarasc sa pun; mai trebuie ardei rosu, branza crema
- crema de branza: am ceva pecorino, am ceapa verde in glastre ;) , mai trebuie branzica moale de casa, asa ca trebuie sa fac branzica si ceva pe care sa pun branzica, poate ardei, poate castraveti?
- paine de casa cat cuprinde: imi mai trebuie faina

Si poate am chef sa scot la interval si un borcan de branza cu rosii uscate la soare, dar pentru asta trebuie sa pun borcanele alea deseara cel tarziu :rofl:



Lista de cumparaturi:
- castravetii si ardeii murati si o conserva de mazare (sau mazare congelata, sa vad ce e mai rentabil ca pretz)
-ardei rosu, branza crema
- branzica moale de casa
- ardei, poate castraveti? pt crema de branza
- faina

#76 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 May 2010 - 04:35 PM

Am pregatit in we salata beuf, salata de ton cu porumb si masline verzi (foarrte buna), ciorbita de vita cu fasole verde si rosii in bulion si iaurt (foarte faina), iar ca dulce am facut tapioca.


***


In timpul saptamanii am facut o macare de mazare galbena (buna, s-a mancat toata), un muschiulet de pork la capac cu piure, gris cu lapte aromat cu scortisoara si nucsoara (excelent!) si un pui la cuptor cum n-am mai facut pana acum pe care l-am servit cu paste simple amestecate cu ciuperci facute in cuptor langa pui.

Succes pe toate planurile:
- grisul a fost foarte apreciat, dar mai ales bebe a fost in extaz :((
- puiul l-am pus din ambalaj direct pe gratarul din tava, nici macar nu l-am sarat ca eram in intarziere mare; in tava am pus nitica apa si am completat-o intr-o ora; in doua ore a fost gata puiul meu la cuptor de 1.5kg; de ce a fost asa de bun: s-a copt bine peste tot fara sa fie nevoie sa-l ud macar, iar carnea a fost frageda si suculenta cum eu n-am mai facut si nici gustat (doar am citit :D ); data aviatoare o sa il condimentez putin cum stiu eu mai bine si o sa fie si mai aromat; s-a mancat aproape tot, resturile care au ramas pe spate le-am pus deoparte si o sa le folosesc deseara pe pizza langa niste salam milano, iar restul de carcasa am pus-o la congi pentru o viitoare supa (jamie oliver e de vina, la el am auzit ca se poate face supa din carcasa de pui gatit, cica el asa face si am incercat si eu si merge :love3: )
- pastele dupa fierbere le-am stropit cu ulei maslinos in care am calit usturoi, apoi am aruncat ciupercile coapte in cuptor cu niste sare si taiate felii cat am putut io de subtiri; au fost un succes, semn ca incep sa ma specializez in paste simple si ca familionul meu nu uraste pastele ( :floare: ); gargarita in special iubeste pastele simple, ii place sa muste din ele, desi de data asta pe cele cu ciuerci n-a vrut sa le guste, dar a fost doar o toana de-a ei ca de dimineata le-a cerut pentru micul dejun :floare:


***


Am mai facut aseara un bureck dupa reteta laurei laurentiu care a avut din nou un succes major. Doar ca mi-am dat seama ca imi ia cel putin o ora pana pregatesc tava - eu care aveam impresia ca asta se gateste cel mai usor :o .



***


Pentru deseara am in plan o pizza cu salam milano, niste salam spaniolesc, bucatile de pui ramase de ieri (le dau prin sos de rosii condimentat), sos de rosii facut de mine din passata, branza cedar alba si branza gouda, ceapa rosie, ciuperci si atat cred ca deja o sa fie prea incarcata.


Am cumparat un somon intreg de 1.5kg, frumusel foc, intreg. O sa pastrez capul, coada si aripile pentru o sea-fruit chouder (incerc pana gasesc o reteta buna :o ), iar restul il portionez si il pun in tava cu ceva condimente, ceapa si morcov, am mai facut si iese fuarte bun; de obicei il servesc cu orez simplu; cel mai fain iese cu pastrav oceanic, dar n-am gasit si am zis ca trece saptamana fara portia de peste (desi am avut salata de ton, dar pitica n-a gustat). Portiile o sa le pun la congi cred ca deseara am pizza sa consum ciupercile si salamul.

Oare sta pestele portionat si condimentat in frigider 24 de ore? Help! :o

Si mai departe vreau musai sa fac la sf asta de saptamana:
- pricomigdale, ca ma albusuri de oua in congi si nuci din romania, deci de ce nu?
- o tarta cu fructe (pere, kiwi si zmeura). am nevoie de o reteta buna de tarta, fara gelatina ca n-o sufar. Help? :(

#77 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 June 2010 - 12:58 PM

Am facut aseara rasol dintr-un pui intreg, cu sos de branza cedar si ceapa verde (de pe balcon :) ).

Am fiert puiul dupa indicatiile lui Radu Anton, l-am spalat si l-am scufundat in apa care fierbea deja. Le-ma fiert la foc domol o ora. Am scos puiul si am dezosat bucatile frumoase de carne. Carcasa si retul oaselor le-am pun inapoi in zeama cu ceapa morcov telina ardei usturoi dafin piper si am dat la presiune cca 20 de minute. Zeama am strecurat-o si i-am adaugat galuste. Bun de tot. Sosul pentru rasol l-am facut din smantana proaspata, cedar alb ras, cozi de ceapa verde si f putina sare. A fost foarte bun asa. Am servit rasolul cu ciuperci fripte pe tigaia grill si marinate nitel in putin mujdei frecat cu ulei si diluat cu apa. Succes pe toate planurile.

Deseara vreau sa fac indiene, abia astept.

#78 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 June 2010 - 06:46 PM

Plec in concediu pana in iulie, ramaneti cu bine si sa faceti mancare buna, frumoasa, satioasa si sanatoasa ca sa am io din ce ma inspira la intoarcere :occasion14:

#79 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 June 2010 - 07:25 PM

Concediu placut draga mea... :occasion14:

#80 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 15 June 2010 - 09:30 PM

Vezi postareaPisoi, la 15 June 2010 - 06:46 PM, a spus:

Plec in concediu pana in iulie, ramaneti cu bine si sa faceti mancare buna, frumoasa, satioasa si sanatoasa ca sa am io din ce ma inspira la intoarcere :)


Distractie placuta si te asteptam cu drag! :occasion14:

Arata acest topic


  • 12 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi