Forum Culinar: Ale mele - Forum Culinar

Salt la continut

• 12 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale mele aici vorbesc eu mult despre ce bucataresc

#21 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 26 February 2010 - 12:40 PM

Aseara am facut la oala minunata o tocanita de porc in felul urmator.
Am luat o bucata de porc din congelator si am asteptat sa se dezghete. Seara era aproape gata, numai buna de bucatit. Am bcatit-o si am pus-o peste uleiul incins in tigaie. Cat timp s-a prajit putin carnea, am desfacut doua conserve de rosii in bulion decojite. Le-am curatat de cotoare si resturile de coaja si le-am maruntit. Intre timp am mai amestecat carnea. am adaugat cam la doua linguri zdravene de bulion bun si l-am ametit si pe el bine in tigaie. Avand in vedere ca era deja 8:30pm si noi de obicei mancam pana-n opt.... ma cam grabeam (dar cand nu ma grabesc eu?!). Cand bulionul s-a imprastiat bine prin tigaie si pe bucatile de carne si a inceput sa miroase divin (cum altfel? :-* ), am adaugat rosiile cu sucul lor, cimbru uscat, o foaie de dafin, un catel de usturoi baban ne-decojit, piper macinat si am dres de sare. Am pus capacul si de cand a inceput sa fluiere l-am lasat ceva peste 20 de minute, desi intentionam sa las doar 15 minute. Piure aveam de la pranz, asa ca m-am apucat de tiramisu. Pe cand am terminat crema de galbenusuri si frisca si le-am amestecat, am luat si oala de pe foc. Mai, tocanita asta sau ce-o fi a iesit asa de buna ca ne-am pus amandoi de doua ori. Eu am mancat cu mamaliga rece, el cu piure si paine. Si acum imi ploua in gura cand ma gandesc. Carnea a iesit foarte frageda. Iar tiramisu a iesit mai mult decat bun si foarte aspectuos. Desi nu prea mi-a ajuns cafeaua si am indoit-o cu apa :thumleft: .

Dimineata am facut din nou rotocoalele mele cu prune, de data asta am pus mai mult zahar in compozitie, 50gr si am pus si unt si ulei pana la 40gr. Din pacate am confundat faina, era din aia de la aldi si eu am crezut ca-i din cea de la dunnes care e putin mai uscata, asa ca am pus 270ml de kefir (ca lapte acru n-am avut), daca imi aminteam ce faina am, as fi pus doar 260ml. Nu stiu, nu cred totusi sa aiba asa mare importanta. Am mancat una fierbinte, dar nu mi-a placut in mod deosebit, prunele le-am cumparat din alta parte si parca nu aveau acelasi gust. Dar mai degraba cred ca era prea fierbinte, trebuia sa mai astept. Ce sa mai astept, ca da ala micu cu picioarele pana ii dau :D .

De data asta le-am lasat la crescut cam 20 de minute, desi imi propusesem sa le las 30, dar eram in intarziere. Si intr-adevar au crescut. le-am asezat in tava adunate ca sa creasca in sus, si au crescut frumos. Daca le mai lasam 10-20 de minute sigur se aerau si mai mult. Oricum sunt incantata :D .

Am facut si o mini salata de fructe pentru picii care momentan sunt la mine in casa impreuna cu mamicile. Am pus cubulete de mango, bucatele de portocala rosie si bucatele de kiwi in boluri transparente. Arata foarte bine, sunt curioasa daca vor manca. Parintii au cafea, ceai, tiramisu si rotocoalele cu prune. Sper sa iasa ok intalnirea. :D Am facut tot ce-am putut :D

reteta

Porc in sos de rosii

- 500gr bucatele sau fasii de carne de porc (cu cat sunt mai subtiri, cu atat se patrund mai repede)
- trei conserve de rosii in bulion de calitate
- doua linguri bulion de calitate
- doi catei de usturoi
- doua foi de dafin
- 1 lgt cimbru uscat
- piper si sare dupa gust
- ulei pentru prajit

Bucatile de carne se calesc la foc nu prea puternic pana se rumenesc frumos.
Se adauga bulionul si se caleste si el un minut sau doua, amestecand des, pana uleiul prinde culoare frumoasa.

Se adauga rosiile in bulion, usturoiul curatat (sau nu), cimbrul, se amesteca bine si drege de sare si piper.

Se fierbe la foc mic pana cand carnea e patrunsa bine si uleiul s-a ridicat la suprafata.

La oala cu presiune e gata in 15-20 de minute, daca bucatile de carne sunt subtiri.

Se potriveste foarte bine cu piure de cartofi, dar cred ca ar merge si cu niste paste.

#22 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,578
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2010 - 01:12 AM

Vezi postareaPisoi, la 17 February 2010 - 06:58 PM, a spus:

Concluzia? Am decis sa repet operatiunea, dar cu vin alb. revin cu impresii.

Am repetat eu operatiunea ta, am pus pieptul de pui in oala cu presiune pentru ca era prea tirziu, am pus circa un pahar de ulei si unul de vin alb sec, sare deasupra si inchis capacul. Cred ca l-am lasat vreo ora, din pacate nu m-am uitat atent la ceas pentru ca mai faceam alte chestii. L-am mai tinut putin in oala pina ce am mincat, l-am taiat felii si servit imediat, e foarte bun si moale. M-am mirat sa vad ca sosul s-a diminuit, ma asteptam sa iasa apa di piept si sa fie mai mult dar a fost taman invers, si daca tot mai era sosulet in el am fiert apoi 2 bulbi de fenel :lol:
Si asta e pieptul, mersi Pisoi, excelenta idee :)
Imagine postata

#23 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2010 - 05:03 PM

Adriana, arata bine de tot pieptul de pui. Si ce frumos ai taiat... esti o artista.

Ma bucur ca ai incercat si ti-a placut rezultatul.

Sosul e chiar bun, eu incerc sa-l refolosesc in tocanite. Daca mai ai idei de refolosire, zi-mi si mie te rog.

Si mai departe, daca vrei sa faci topic separat, nu ma supar, cred ca ar avea mai multa vizibiliatate. Eu nu am timp si nici rabdare sa ma ocup.

:-*

#24 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 01 March 2010 - 05:09 PM

Nu, lasa-l sa stea aici la tine acasa cuminte :-*

#25 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2010 - 07:12 PM

Am mai gatit, cum sa nu. Sambata am gatit cu drag, cu coacaza langa mine, am asezat un scaun langa chiuveta si am lasat-o sa se joace cu un firicel de apa si cu cojile de la legume. S-a jucat cu o coaja de ceapa pana am terminat eu toata treaba. :unsure:

Aveam o punga de spanac, o jumatate de ceapa si cateva bucatele de carne de porc care abia faceau de o portie-doua.
Am facut asa: am prajit ceapa, apoi carnea destul de bine la foc mititel, apoi am adaugat bulion bun si la-m calit si pe el nitel. Am adaugat spanacul spalat bine si netocat ca era din cel tinerel cu frunze mici. Cand s-au topit frunzele de spanac, am adaugat un rest de smantana acrisoara, cam o lingura asa, apoi un rest de smantana de frisca, dulce si bogata. Am pisat un catel de usturoi si l-am pus si pe el sa fiarba impreuna cu spanacul si sosul de smantana si bulion. Am adaugat si ceva supa de pui, atat cat sa se faca un sos mai subtire. Am servit cu ou ochi si paine proaspata (de casa, cum altfel :) ). Nu am cuvinte sa descriu cat de bun a fost. Si a iesit suficient pentru trei portii (noi mancam portii mici, asa suntem noi).

Am mai facut intre timp o supa de pui si o mancarica de mazare galbena.

Supa am facut-o la presiune dintr-o carcasa de pui, cateva boabe de piper si foi de dafin, juma de ceapa, o buca' de telina, o fasie de ardei si o juma de morcov.

O juma de ceapa, o felie de telina, o juma de morcov si o fasie de ardei le-am tocat marunt si le-am calit pe rand cum se cade. Peste am adaugat generos cateva linguri de bulion si am prajit sa iasa aromele cele bune din el. (se observa o anumita inclinatie catre bulion in perioada asta? cred ca bebe e de vina!)

Am pastrat cam jumate pentru linte, restul am pus in supa si am dat la presiune pentru inca cateva minute, nu inainte sa strecor supa, sa spal oala si sa pun deoparte carnea. Am mai adaugat o conserva de rosii curatate si maruntite. Am dres de sare si a rezultat o supa foarte buna (cum numai eu stiu face, niciodata la fel ;) ).

Mazarea galbena am fiert-o la foc domol in apa si ceva supa de pui, iar cand a fost gata, am adaugat legumele prajite si ceva bulion, am dres de sare si am adaugat si aici usturoi pisat. Nu mi-a placut in mod deosebit cum a iesit, de obicei o faceam cu ceapa prajita si doar boia din belsug, fara bulion prajit sau ne. O sa tin minte: mazare galbena + boia de ardei = love si atat. :tongue3:

Deseara am iar carne de porc si o sa repet tocanita cu bulion si rosii in bulion la oala cu presiune, pentru ca nu m-am saturat saptamana trecuta... ;)

Intre timp am achizitionat un ciolan afumat si planuiesc zilele astea o ciorba de fasole de sa stea mata in coada. Chestia e ca trebuie sa gasesc o idee pentru carne, pentru ca noi nu mancam carne in ciorba, sau daca mancam, mancam foarte putina. trebuie sa fac o tocanita ceva, dar parca m-am saturat de cartofi. Ma mai gandesc.

reteta

Spanac cu porc si ou ochi

Ingrediente (pentru doua portii mai mari sau trei mai modeste):
- 250gr spanac bine curatat si spalat
- o ceapa mica
- o lingura rasa de bulion bun
- 100gr carne de porc taiata fasii subtiri (ca pentru stir-fry)
- doua-trei linguri de smantana dulce lichida
- un catel de usturoi
- putina supa de pui sau de legume, sau apa chioara
- sare

Se prajeste ceapa impreuna cu fasiile de carne intr-o cratita larga. Cand s-au rumenit, se adauga bulionul si se caleste nitel amestegand pana se coloreaza frumos uleiul.

Se adauga spanacul intreg daca e din cel tanar sau maruntit daca e batran.
Cand s-au topit frunzele de spanac, se adauga smantana.

Catelul de usturoi se piseaza si se pune sa fiarba in sosul format. Se adauga putina supa sau apa (daca pare necesar) pentru diluarea sosului si pentru a fi suficient lichid pentru inca 10 minute de fierbere, sa aiba ce sa scada. Se potriveste de sare.

Se serveste in farfurii putin adanci cu un ou ochi alaturi sau chiar deasupra, impreuna cu paine proaspata.

#26 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 01 March 2010 - 11:24 PM

Vezi postareaPisoi, la 01 March 2010 - 07:12 PM, a spus:

Am mai facut intre timp o supa de pui si o mancarica de mazare galbena.

Mazare galbena? :floare:

#27 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 March 2010 - 11:40 AM

Adriana, uite cum arata yellow split peas:

Imagine postata

#28 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 02 March 2010 - 01:17 PM

Aha, mersi frumos, deci e uscata. N-am folosit mazare uscata niciodata si nici n-am vazut-o pe asta galbena.

#29 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 March 2010 - 01:26 PM

Este foarte buna gatita cu ceapa, boia de ardei dulce si ceva afumat, eu aici folosesc rashers afumate (produs irlandez) sau carnati afumati (produs polonez).

#30 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2010 - 06:21 PM

Vezi postareaPisoi, la 01 March 2010 - 07:12 PM, a spus:

Deseara am iar carne de porc si o sa repet tocanita cu bulion si rosii in bulion la oala cu presiune, pentru ca nu m-am saturat saptamana trecuta... :D

Intre timp am achizitionat un ciolan afumat si planuiesc zilele astea o ciorba de fasole de sa stea mata in coada. Chestia e ca trebuie sa gasesc o idee pentru carne, pentru ca noi nu mancam carne in ciorba, sau daca mancam, mancam foarte putina. trebuie sa fac o tocanita ceva, dar parca m-am saturat de cartofi. Ma mai gandesc.

Am repetat tocanita si am facut doua greseli... :P
1. Am uitat sa pun cimbru! grav! L-am pus dupa cina in ce-a mai ramas in oala. Deseara verific daca si-a lasat aroma :P .
2. Dupa ce a intrat sub presiune oala, am dat focul la 4 (din 6 maxim) si dupa 25 de minute am constatat ca s-a prins bine pe fund. Am simtit o vaga aroma de afumatura, dar numai eu, restul au mancat ca inecatii :D . Alta data sa dau focul la 3, adica mediu-mediu.

Din ciolan, datorita unui rau fantastic pe care l-am avut toata ziua, m-am hotarat sa fac iahnie ca sa impac si ciolanu' sin fasolea. Si bine am facut. A iesit foarte buna si cred ca azi e si mai buna. Dar evident am gresit ceva (dau iar vina pe raul ala rau). Am fiert ciolanul afumat la presiune timp de 20 de minute. L-am scos si am constatat ca are carnea pe el cam tare. Nu am mai avut energie sa pun din nou oala la foc, desi nu era mare lucru, dar de fapt nu mai aveam rabdare sa astept... voiam sa ma intind in pat si gata. Asa ca am maruntit carnea si am terminat iahnia. Noi sa fim sanatosi :D .

#31 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 March 2010 - 06:21 PM

Sa nu uit sa scriu de mamaliga mea minunata si de placinta improvizata dimineata.

#32 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2010 - 02:43 PM

Pai mamaliga a fost asa: cand a fost aproape gata mamaliguta (dintr-un litru de apa), i-am turnat doua ouo, cas afumat uscat ras, cascaval afumat tocat bucatele, branza telemea, bucatele de sunca afumata taiata f marunt. Am amestecat bine pentru cateva minute dupa care am mancat ca spartii (fetele, caci dumnealui nu agreeaza mamaliga decat simpla cu smantana).

Placinta a fost o improvizatie pentru ca am desfacut cutia de foi filo abia dupa ce am facut compozitia de branza si ou. Si am descoperit niste foi individuale cu care a trebuit sa improvizez ceva. Am diluat compozitia de branza si oua cu niste smantana si am pus de cateva ori intre cateva straturi de foi. A iesit o placinta subtire rau ca am avut compozitie putina (voiam sa fac de fapt niste pateuri cu branza) si cam uscata. M-am gandit sa-i pun unt la sfarsit si asa s-a mai inmuiat. De fapt trebuia eu sa ung macar a doua foaie cu unt topit, ceea ce o sa fac data viitoare. Dar pentru asta trebuie sa fac rost de reteta de placinta cu iaurt a albanezei care foloseste exact aceste foi.

#33 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 March 2010 - 02:55 PM

Sambata am facut sarmale pe care le-am fiert la oala cu presiune. Au iesit dementiale, ca atare s-au terminat. :)

Ieri am zacut toata ziua, mi-a fost asa de rau! Si datorita sarmalelor n-am avut nevoie sa mai gatesc.

De dimineata am gatit sos de somon afumat pentru paste - pentru pranz.
sosul l-am facut din somon afumat, putin bulion concentrat f bun si smantana double cum ii zic astia pe aici, smantana moale, curgatoare si dulce, dar nu f lichida.

Mi-am pus o portie la mine cu niste spaghetti. Concluzia... paste reci cu sos de somon afumat rece = not love :( . n-am putut sa termin. Mama si ce bun era dimineata. Cei de-acasa sunt norocosi ca or sa le pape calde.

Am in plan o salata orientala cu maioneza facuta de mine, cu multa ceapa si multe masline. mima miam.

#34 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 March 2010 - 04:43 PM

Salata mea orientala nemaipomenita inca nu s-a realizat. Intre timp am intrat in masline si nu cred ca mai ajung pentru portia de salata.

Am cumparat conserve de ton pentru salata cu ton, mai ramane sa gasesc reteta. Pe unde o fi?

Aseara am facut o supa de pui care a iesit buna bunuta, nu mai mancasem cam de mult.

Iar azi mi-am propus o mancare de vinete, sa fie evident cu multe rosii din cutie si cu ceva ardei. Si asta pentru ca am gasit si eu in sfarsit vinete la un pret acceptabil, adica un euro bucata - mi-am ales patru mai maricele din ce aveau. O sa iasa o oala mare de mancare, dar la poftele pe care le are bebele sigur nu o sa ma deranjeze sa mananc trei zile la rand. De fapt n-as crede sa ajunga trei zile, doar asa in caz ca n-o sa placa nimanui, ceea ce ma indoiesc.

Daca mai fac si salata de ton si salata orientala, deja o sa am prea multa mancare. Ma gandesc ce sa aman...

#35 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 March 2010 - 04:59 PM

Am facut salata de ton de dimineata dupa o reteta pe care mi-am amintit-o, pe care o faceam in romania des.

Aici reteta pas cu pas in imagini.

Salata de ton cu ardei gras

am folosit:
- 2 cutii de ton in ulei (180g fiecare)
- o ceapa rosie tocata cat de marunt m-am priceput
- o jumatate de ardei rosu urias, la fel - tocat cat de marunt am putut
- 50gr unt frecat spuma
- doua linguri zdravene de maioneza cumparata (hellmans)
- sare
- zeama de la o jumatate de lamaie mare

Am pus ceapa tocata intr-un bol incapator si peste ea am stors jumatatea de lamaie. Am amestecat viguros si pe indelete - ceapa care sta in zeama de lamaie sau otet (macar si cateva minute) se dez-iuteste si ramane foarte gustoasa.

Intre timp am pregatit tonul, untul si ardeiul, dupa care le-am adaugat in bol si am amestecat pana la omogenizare.

Apoi am adaugat maioneza si am amestecat bine. Am gustat, am dres de sare si gata.

A iesit o minunatie, am halit repede o felie de paine de casa incarcata bine cu salata de ton.

Pentru gravidute - nu e permis consumul de mai mult de o portie de ton pe saptamana, datorita continutului de... plumb? parca asa imi amintesc. Oricum, atentie.

*Edit: am editat sa colorez reteta pentru ca a avut un succes rasunator, ca atare merita rangul de reteta serioasa. A fost mult mai buna dupa ce a astat la frigider cateva ore, s-au imrietenit aromele intre ele ceva de speriat. A mancat pana si coacaza. Iar bebele din burta a mancat cu (prea) mare pofta!

#36 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 March 2010 - 07:47 PM

Supa de dovleac de aseara... dovleacul a fost butter-squash, din cel in forma de para.
Supa a iesit exceptionala asa ca o notez aici si o ridic si pe asta la rand de reteta serioasa, in speranta ca o voi repeta. (Am mai facut supe din astea de dovleac, dar nu au iesit niciodata atat de bune.) Asadar:

Supa crema de dovleac

ingrediente:
- un dovleac butter-squash de cca 800gr
- o ceapa rosie potrivita
- trei catei de usturoi potriviti
- 1-1.5l supa de pui (eu am facut-o dintr-un spate de pui si doua aripi, am pus apa cat sa le acopere, estimez un 1.5l; cu carnea la fiert am pus trei foi de dafin si 10boabe de piper multicolor - deci supa simpla de tot)
- branza care se topeste (asta e inspirata din retetele Mayei), pentru ca n-am voie branzeturi cu mucegai am folosit una pe nume Port Salut care intr-un final nu s-a topit calumea, dar a fost OK
- un cartof potrivit
- sare
- ulei pentru prajit
- sage uscat (nu stiu ce e in lb romana - am simtit nevoia sa adaug ceva mai... puternic aromat care sa contrasteze putin cu dulceata supei)

Preparare:

Cat a fiert supa am prajit ceapa tocata maricel, apoi am adaugat si usturoiul pentru un minut, dupa care am adaugat cuburile de dovleac si am dat focul la minim.

M-am ocupat de supa, am strecurat-o si am pregatit oala pentru supa finala.
Am pus in oala continutul tigaii, apoi cartoful taiat si el cuburi si apoi supa toata. Cred ca era potrivit sa adaug supa doar cat sa acopere legumele si la sfarsit sa mai adaug ca sa obtin consistenta dorita. dar eu am pus toata supa si am pus oala la presiune pentru 7 minute.

Am luat oala de pe foc si am maruntit totul cu bat(z)ul care marunteste :D .
Am obtinut o supa crema mai lichida decat ma asteptam, dar catifelata si consistenta, cu o aroma... mmm! Am dres de sare, proces care a durat mai mult decat pregatirea supei :P - consider un amanunt extrem de important sarea in bucate... :P > La sfarsit am adaugat un varf de lingurita de sage (nu stiu corespondentul in lb romana). Probabil mergea si cu leustean, sau rozmarin ca-s mai puternice, dar nu aveam la indemana (leusteanul era sus de tot pe dulapul de bucatarie si eu gravida si infometata fiind am ales o scurtatura :hug: ).

eu mai mult nu laud supa asta, spun doar atat ca ma gandesc cu groaza ca au mancat-o toata azi si mie nu mi-a mai ramas nimic! :hug:

pofta buna daca va decideti s-o gatiti :hug:

#37 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 March 2010 - 07:48 PM

O supa minunata, reusita, improvizata aseara.

Supa crema de sfecla rosie

Ingrediente:
- 1l-1.5l supa de pui
- o ceapa
- o bucata de telina cam cat ceapa
- un ardei verde mare
- o sfecla rosie potrivita
- doi cartofi potriviti
- sare, piper
- tarhon

Se caleste ceapa impreuna cu telina la foc potrivit pana se rumenesc frumos. Se adauga ardeiul si se caleste si el nitel.

Sfecla se spala, se curata de coaja si se face cuburi. La fel si cartofii.

Se pun in oala legumele calite, legumele cuburi, supa de pui, se drege de sare si piper si se da in fiert.

Cand legumele sunt patrunse bine (eu am tinut 6 minute la oala cu preiune), se ia de pe foc si se paseaza dupa posibilitati, cel mai comod cu blenderul vertical, pana se obtine o crema frumoasa. Crema va avea culoarea visinie.

Se adauga tarhon uscat si se drege de sare si piper daca mai e nevoie.

Se serveste fierbinte cu sau fara crutoane.

Este delicioasa, asadar pofta buna!

#38 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 March 2010 - 04:18 PM

Ce-am mai gatit demn de laudat... nu-mi amintesc! Probabil nimic.

Am avut ambitia sa nu mai cumpar piscoturi pentru tiramisu pentru ca au dublat pretul si asta ma calca pe nervi. Plus ca nu-mi place sa depinde de un magazin anume. Bun. Si am zis sa fac un blat de rulada din albusurile pe care oricum raman de la crema pentru tiramisu. Am facut-o din 5 albusuri si a iesit nesperat de faina. Poate totusi cam subtirica, dar trebuie sa gust deseara, sa vad o sexiune. Crema a iesit ca de obicei de exceptie.

#39 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 March 2010 - 06:16 PM

Vezi postareaPisoi, la 23 March 2010 - 04:18 PM, a spus:

Ce-am mai gatit demn de laudat... nu-mi amintesc! Probabil nimic.

Am avut ambitia sa nu mai cumpar piscoturi pentru tiramisu pentru ca au dublat pretul si asta ma calca pe nervi. Plus ca nu-mi place sa depinde de un magazin anume. Bun. Si am zis sa fac un blat de rulada din albusurile pe care oricum raman de la crema pentru tiramisu. Am facut-o din 5 albusuri si a iesit nesperat de faina. Poate totusi cam subtirica, dar trebuie sa gust deseara, sa vad o sexiune. Crema a iesit ca de obicei de exceptie.

Foarte frumos ce gatesti tu pisoiule'',am intr-o carte despre dulciuri traditionale Italiene reteta de piscoturi savoiardi,daca te intereseaza eu ti-o scriu(tradusa)aici,numai ca eu nu am incercat-o asa ca nu stiu cat e de buna...

#40 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 March 2010 - 06:30 PM

Geany, multumesc :biggrin:

Da, vreau reteta, chiar daca e neincercata! Sunt convinsa ca e pe baza de albusuri si o sa mearga mana in mana cu planul meu :-*

Arata acest topic

• 12 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi