Forum Culinar: Ale mele - Forum Culinar

Salt la continut

  • 12 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale mele aici vorbesc eu mult despre ce bucataresc

#81 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 August 2010 - 03:25 PM

Mi-am amintit de topicul asta.

De dimineata am facut cuburi niste coji de pepene rosu si le-am pus cu zahar. Deseara o sa fierb putina dulceata. :rolleyes:

Pentru masa de deseara am planuit o mancare de spanac, dovlecel si carne de porc. O fac cu ceapa, usturoi, putin bulion si smantana subtire. Iese fuarte buna.

#82 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 August 2010 - 05:04 PM

:)

tocmai am aflat o chestie care m-a facut sa ma simt extrem de prostovanca :) .
In mortarul meu de piatra pot sa sparg nuci si alte asemenea!!! normal, logic etc, dar eu le spargeam cu chinuiala mare, cu manerul unui cutit mare :) , cand mortarul sedea la un metru de mine. :occasion14:

#83 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 26 August 2010 - 10:46 AM

Am facut o inghetata f faina, am ramas si eu uimita. Am primit compliente cum ca ar fi ca cea de cumparat.


Geany, sa stii ca duminica am facut cornurile cu gem si am pozat pas cu pas pana era sa ratez finalul, dar tot l-am prins. Mai ramane de vazut cand am timp sa ma ocup de descarcat, editat si urcat pozele aici.

#84 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 August 2010 - 11:10 AM

ce inghetata Pisoi, ne dai o reteta?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#85 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 26 August 2010 - 11:26 AM

Daniela, nu m-as incumeta sa dau o reteta aici pe saitul specialistilor :D ca sunt totusi la inceputul carierei de inghetatista :D .

O sa-ti spun in mare cum am facut si ce am imporvizat:

1. am frecat doua oua intregi cu 3 lingur pline de zahar pana s-a topit zaharul cat de cat si s-a omogenizat bine oul.
2. am adaugat niste lapte de la frigider cat sa se dilueze compozitia. nu stiu cat am pus, sa zicem ca am pus cat sa dublez cantitatea de crema.
3. am pus craticioara pe foc mititel si mi-am vazut de treaba. am mai amestecat din cand in cand pana cand s-a format o crema groasa si atunci am luat-o de pe foc. crema mea a iesit cu aspect de sana ca n-am stat numai cu ea.
4. am pus-o la racit.
5. am taiat o banana coapta in bucatele mici intr-o cutie de plastic incapatoare.
6. peste banane am turnat crema racita
7. am pus capacul si am dat cutia la congelator.

Asta a fost episodul I, ieri dimineata.
Episodul al IIlea aseara:

voiam sa fac frisca din smantana, dar nu am mai avut chef, asa ca...

1. am scos crema de la congelator, am rupt-o bucati si le-am pus pe toate in vasul mare de la blender (brown).
2. am pus un amestec de fructe de padure congelate peste, am pus direct din punga, la ochi.
3. am adaugat zahar cam cat fructele pentru ca am gustat din crema si crema era numai bine de dulce, deci n-ar fi acoperit necesarul
4. am turnat 400ml smantana lichida, dulce (double cream am avut, cred ca mergea la fel de bine si simpla)
5. am blenduit bine, a durat ceva asa cum se intampla la fructele congelate. am blenduit pana am fost multumita de rezultat - o crema groasa si fina.
6. am turnat inapoi in caserola de plastic, pus capacul, dat la congi. peste 2 ore am scos si am impartit ca era pofta mare. era putin mai moale decat as fi vrut eu, desi se tinea f bine. sunt curioasa azi daca s-a inghetat mai bine, sau a ramas tot asa.

#86 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 August 2010 - 01:31 PM

scuze ca nu am inteles ceva: deci ai facut 2 inghetate? sau ai continuat-o pe prima ? ce crema ai scos si rupt de la congelator?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#87 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 26 August 2010 - 01:37 PM

Crema de-am facut-o de dimineata din lapte, ouaa si zahar plus banana (si esenta de vanilie), am combinat-o seara cu smantana, fructe congelate si inca niste zahar. Nu-mi vine a crede ca nu mai sunt a mai ametita gravida de pe aici :D


*Edit: deci n-am facut doo inghetate, doar una, dar in doua episoade ca asa am avut timp, ingrediente si inspiratie. :D

#88 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 September 2010 - 10:37 AM

Am facut ieri dulceata de mure culese alaltaieri :-* . Cum sunt destul de noua in domeniul dulceturilor, am o nedumerire. Dulceata am testat-o cum stiam si eu de la cei mai in varsta: am picurat pe o farfurie si am verificat cand s-a racorit - cand picatura recorita nu a mai luat-o la vale cand am inclinat farfuria, am considerat dulceata gata, desi in oala era lichida bine. Am turnat in borcane, am sigilat si am intors borcanele sa stea pe capac. Cand s-au racit borcanele le-am luat sa le spal sa fie frumoase si am constatat ca dulceata nu mai vrea sa coboare :floare: , nici in dimineata asta nu a coboarat, pare sa fie beton! Mi se pare f amuzant, ca n-am mai vazut asa ceva - dulceata cu aerul la fund!

Cine-mi spune si mie cat e de grav si ce-am gresit?

#89 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 13 September 2010 - 01:19 PM

Pisoi, si eu am cules mure weekendul trecut si am facut dulceata. Sunt fericita poasesoare a catorva borcane cu aer la fund Imagine postata Imagine postata

Am avut 5.5 kg de mure si le-am fiert in doua vase. Cea care s-a intarit, am fiert-o in vas de tuci si, pentru ca avea suficient loc, am dat focul mai tare, dar n-am redus timpul de fierbere. Pe cand m-am dumirit sa o incerc, era marmelada nu dulceata Imagine postata . Am zis c-o folosesc la clatite si cand desfac un borcan nu-l bag in frigider ca se betoneaza de tot, il las la temperatura camerei
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#90 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 September 2010 - 11:12 PM

Alpha, ce coincidenta :violent1: .

Deci am fiert-o prea mult.

De dimineata al meu sot nu a mai putut de pofta si a desfacut un borcan. A fost super incantat si de consistenta, si de gust. Murele nu s-au zdrobit, dar siropul e taricel, nu curge de pe felia de paine cu unt. Am gustat si eu si intr-adevar e fuarte faina.


Apropo, tu de unde culegi si cat ti-a luat sa culegi cantitatea aia de mure? Ai avut ajutoare? Eu am cules 500gr de mure intr-o ora in care mai mult de jumate a plouat.

#91 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 14 September 2010 - 12:37 AM

Este prima data cand am fost aici la cules de mure. Am avut o intalnire cu vecinele la un pahar de vin vineri seara, am vorbit despre mancare si conserve si una din ele a lansat ideea. Sambata n-am putut merge pentru ca am facut zacusca. S-au dus ele cu copiii. Cam intr-o ora au adunat fetele mele aprox 1 kg
Duminica n-am mobilizat toti 4 si am mers iar cu ele si copiii lor. Crede ca am stat vreo 2 ceasuri, ca a venit ploaia bineinteles Imagine postata Am realizat cand am ajuns acasa ca am strans destul de mult; le-am cantarit sa vad cat zahar imi trebuie

N-am mers departe. La periferie am iesit de pe principala si am urcat dealul vreo cinci minute. Am lasat masinile si am plecat pe marginea drumului. Rugi de mure cat vezi cu ochii. O ferma avea rugi de mure pe post de gard

Sa stii ca si mie imi place cea care a iesit mai tare, si cum zici, au ramas multe fructe intregi. Andreea imi cere la scoala "sandwich cu mure" ca desert Imagine postata si cu zacusca "lunch". Antonia adora zacusca, dar gemul de mure..."e prea acru pentru mine" Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#92 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 September 2010 - 09:51 AM

Vecinele tale sunt romance? Parca imi amintesc ca spuneai ca nu ai romani in localitate, sau ma insel? Te intreb pentru ca atunci cand ma mers la mure am vazut pe drum doua persoane in locuri diferite culegand mure in caserole si sotul meu a spus ca musai sa fie romani - el e de parere ca aici nimeni nu culege fructele care cresc aiurea si i se pare contra legilor nescrise de aici... (tare as vrea sa-l conving de contrariul).


Faza nostima cand culegeam mure, la un moment dat m-am simtit privita si m-am intors, un cuplu mergea agale pe dumul de tara si se uitau la mine cu interes. M-am uitat si eu intrebatoare si pana la urma s-au decis sa ma intrebe 'sunt comestibile?', le-am raspuns ca sunt comestibile cu siguranta, am zambit mai mult pentru mine gandindu-ma ca lumea pe aici chiar nu stie ce e si ce nu e comestibil prin natura, apoi m-am intors la murul meu si mi-am vazut de treaba.

#93 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 14 September 2010 - 10:21 PM

Sunt cateva familii de romani in oras, dar nu in cartierul meu. Vecinele sunt una irlandeza, una englezoaica. Cu toti ma inteleg foarte bine, dar de ele m-am "lipit" mai tare. Vin din familii numeroase si au familii numeroaseImagine postata . Stiu si ele de la parintii lor. Stiu de fructe de padure, stiu de ciuperci, au cules de cand erau copii. Sincer, mie nici nu mi-ar fi trecut prin cap sa mergem la cules, n-am mai fost de cand eram la liceu. Englezoaica a venit cu ideea

Incearca orice le dau si mereu imi aduc ce cred ele ca ar fi nou pentru mine. Irlandeza, mare bautoare de ceai, de cate ori vine la mine imi cere sa-i fac "ceva ceai de-al tau". Si ii fac tot felul de ceaiuri de plante aduse din Romania. Chiar acum se trateaza la greu cu ceai de matase de porumb pentru retentia de apa si e incantata de efect

Cred ca diferenta o face pana la urma locatia. Aici e mai la tara. Sunt multe ferme de animale si multi oameni au gradini de legume. Cumnatul englezoaicei are solar. Am primit de la el gogonele si le-am pus la murat. Acum asteptam sa se acreasca gogonelele mele si sa se matureze chutney de gogonele facut de ea, ca sa facem schimb. I-am dat chutney de prune si ardei facut dupa reteta Mayei si a fost super-incantata de gust. Abia asteapta Craciunul sa mai primeasca in cosul de cadou pe langa zacusca, biscuiti, fursecuri si prajituri Imagine postata

De cate ori au ceva proaspat ma intreaba daca vreau. Daca primesc, impart cu mine. Daca se iveste vreo ocazie de cumparat de la fermier, ma intreaba daca vreau sa cumpar

Cel mai frumos e in perioada sarbatorilor de iarna, cand ne mutam de la unii la altii. La ei am mancat "ham" facut in casa cum se cuvine, corned beef, curcan umplut,, tot felul de sosuri, chowder, fish pie, quiche, banofee pie, cheese pie, tot felul de chutney si multe altele

Un lucru e sigur: cand am fost la cumnatul englezoaicei pana si cartofii, proaspat scosi din pamant, aveau alt gust. Imagine postata Nu ma mai saturam de mirosit si gustat. Nu mai vorbesc de peste, fructe de mare si carne

hai ca ti-am monopolizat topicul Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#94 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 September 2010 - 09:34 AM

Alpha, mie-mi face placere sa te citesc si aici sa stii!

Deci am dovada clara pentru sot! :toothy9;

Ce vecine faine ai. Sigur e chestiune de comunitate mai mica, aici in dublin e cu totul altceva, nici macar cu vecinii nu ne cunoasteam. Stau aici de mai bine de cinci ani, in blocul asta, si abia daca schimb doua vorbe cu 3-4 vecini cu care ma intalnesc intamplator pe scari sau pe holuri.

Cred ca te simti minunat in comunitatea aia :) . Te invidiez putintel asa :) :hungry:

#95 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 28 April 2011 - 06:24 PM

Am cumparat un somon intreg, l-am rugat pe vanzator sa ii taie capul si sa il injumatateasca. Are aproape 2kg si a costat 13 euro. protia noastra obisnuita e de ~100gr/persoana, macar de trei ori tot gatesc din el. Prima jumatate o sa o arunc in cuptor in seara asta, restul la congi. Stie cineva cam cat trebuie lasat la copt, ma gandesc sa-l acopar cu folie si sa-l pun la 200 cu ventilatie. 30 de minute or fi de ajuns? mi-e sa nu-l tin mai mult decat e necesar. O sa il condimentez putin si o sa pun in tava putin unt si vin alb. Din zeama ramasa o sa fac un sos, dupa care o sa scot carnea de pe oase si o sa o pun bucati in sos. in felul asta se poate incalzi a doua zi in caz ca mai ramane. Din cap o sa fac un consome :floare: pete cateva zile.

#96 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 May 2011 - 05:27 PM

A venit timpul sa ma apuc de o planificare serioasa in materie de mancare/gatit.

Plan:
18mai-Deseara: mamaliga cu parmezan, ou ochi si carnati irlandezi

19mai-Maine la pranz: lipii cu unt, cedar ras, carne de vita pt sanvisuri + ceapa verde maruntita; supa de galuste pt cine pofteste

19mai-Maine seara: somon la cuptor cu cartofi prajiti, porumb la cutie si sos rece de iaurt cu usturoi

20mai-Poimaine la pranz: somon in sos de vin alb cu orez simplu si cu legume aburite (de care)

19mai-Poimaine seara: cilli con carne - fasole neagra + ceapa + ardei iute rosu + carne tocata + boia.


Ce am de facut punctual:
azi:
-cumparat malai (scos bani de al atm)
-cumparat lipii
-cumparat ceapa verde
-cumparat fasole neagra
-cumparat parmezan

-gatit mamaliga, ochi si carnat prajit.
-scos somon din congelator, pus in frigider


maine dimineata:
-preparat lipiile cu unt, cedar ras, carne de vita pt sanvisuri + ceapa verde maruntita

maine seara:
- pus fasole neagra la muiat
- pus somon la cuptor
- gatit cartofi prajiti, sos de iaurt
- luat filet-urile de la somon
- luat restul de carne de pe oasele pestelui, facut sosul de vin+sucul ramas dupa peste+smantana
- gatit un orez

Poimaine seara:
- gatit cilli con carne

#97 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 08 June 2011 - 03:40 PM

Ma cam seaca locul asta in care lumea intreaba io raspund si mai departe primesc doar ignore. Ce caut eu aici de fapt? Sau mai degraba ar trebui sa pun problema altfel... sunt aici sa cunosc si sa invat si sa impartasesc din experienta mea. Poate ca ar trebui sa impartasesc numai atunci cand sunt intrebata personal.

#98 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 08 June 2011 - 03:40 PM

.

#99 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 14 June 2011 - 11:08 PM

Bre, da pe cine te-ai suparat (daca se poate sti)?
Sorina

#100 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 June 2011 - 07:03 PM

Sorina, multumesc de intrebare, nu o sa povestesc mai mult decat am spus pentru ca mi-e mie jena. Poate sunt eu mai paranoica, n-ar fi prima oara :) .

Arata acest topic


  • 12 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi