Ale mele aici vorbesc eu mult despre ce bucataresc
#81
Postat 11 August 2010 - 03:25 PM
De dimineata am facut cuburi niste coji de pepene rosu si le-am pus cu zahar. Deseara o sa fierb putina dulceata.
Pentru masa de deseara am planuit o mancare de spanac, dovlecel si carne de porc. O fac cu ceapa, usturoi, putin bulion si smantana subtire. Iese fuarte buna.
#82
Postat 12 August 2010 - 05:04 PM
tocmai am aflat o chestie care m-a facut sa ma simt extrem de prostovanca .
In mortarul meu de piatra pot sa sparg nuci si alte asemenea!!! normal, logic etc, dar eu le spargeam cu chinuiala mare, cu manerul unui cutit mare , cand mortarul sedea la un metru de mine.
#83
Postat 26 August 2010 - 10:46 AM
Geany, sa stii ca duminica am facut cornurile cu gem si am pozat pas cu pas pana era sa ratez finalul, dar tot l-am prins. Mai ramane de vazut cand am timp sa ma ocup de descarcat, editat si urcat pozele aici.
#84
Postat 26 August 2010 - 11:10 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#85
Postat 26 August 2010 - 11:26 AM
O sa-ti spun in mare cum am facut si ce am imporvizat:
1. am frecat doua oua intregi cu 3 lingur pline de zahar pana s-a topit zaharul cat de cat si s-a omogenizat bine oul.
2. am adaugat niste lapte de la frigider cat sa se dilueze compozitia. nu stiu cat am pus, sa zicem ca am pus cat sa dublez cantitatea de crema.
3. am pus craticioara pe foc mititel si mi-am vazut de treaba. am mai amestecat din cand in cand pana cand s-a format o crema groasa si atunci am luat-o de pe foc. crema mea a iesit cu aspect de sana ca n-am stat numai cu ea.
4. am pus-o la racit.
5. am taiat o banana coapta in bucatele mici intr-o cutie de plastic incapatoare.
6. peste banane am turnat crema racita
7. am pus capacul si am dat cutia la congelator.
Asta a fost episodul I, ieri dimineata.
Episodul al IIlea aseara:
voiam sa fac frisca din smantana, dar nu am mai avut chef, asa ca...
1. am scos crema de la congelator, am rupt-o bucati si le-am pus pe toate in vasul mare de la blender (brown).
2. am pus un amestec de fructe de padure congelate peste, am pus direct din punga, la ochi.
3. am adaugat zahar cam cat fructele pentru ca am gustat din crema si crema era numai bine de dulce, deci n-ar fi acoperit necesarul
4. am turnat 400ml smantana lichida, dulce (double cream am avut, cred ca mergea la fel de bine si simpla)
5. am blenduit bine, a durat ceva asa cum se intampla la fructele congelate. am blenduit pana am fost multumita de rezultat - o crema groasa si fina.
6. am turnat inapoi in caserola de plastic, pus capacul, dat la congi. peste 2 ore am scos si am impartit ca era pofta mare. era putin mai moale decat as fi vrut eu, desi se tinea f bine. sunt curioasa azi daca s-a inghetat mai bine, sau a ramas tot asa.
#86
Postat 26 August 2010 - 01:31 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#87
Postat 26 August 2010 - 01:37 PM
*Edit: deci n-am facut doo inghetate, doar una, dar in doua episoade ca asa am avut timp, ingrediente si inspiratie.
#88
Postat 13 September 2010 - 10:37 AM
Cine-mi spune si mie cat e de grav si ce-am gresit?
#89
Postat 13 September 2010 - 01:19 PM
Am avut 5.5 kg de mure si le-am fiert in doua vase. Cea care s-a intarit, am fiert-o in vas de tuci si, pentru ca avea suficient loc, am dat focul mai tare, dar n-am redus timpul de fierbere. Pe cand m-am dumirit sa o incerc, era marmelada nu dulceata . Am zis c-o folosesc la clatite si cand desfac un borcan nu-l bag in frigider ca se betoneaza de tot, il las la temperatura camerei
#90
Postat 13 September 2010 - 11:12 PM
Deci am fiert-o prea mult.
De dimineata al meu sot nu a mai putut de pofta si a desfacut un borcan. A fost super incantat si de consistenta, si de gust. Murele nu s-au zdrobit, dar siropul e taricel, nu curge de pe felia de paine cu unt. Am gustat si eu si intr-adevar e fuarte faina.
Apropo, tu de unde culegi si cat ti-a luat sa culegi cantitatea aia de mure? Ai avut ajutoare? Eu am cules 500gr de mure intr-o ora in care mai mult de jumate a plouat.
#91
Postat 14 September 2010 - 12:37 AM
Duminica n-am mobilizat toti 4 si am mers iar cu ele si copiii lor. Crede ca am stat vreo 2 ceasuri, ca a venit ploaia bineinteles Am realizat cand am ajuns acasa ca am strans destul de mult; le-am cantarit sa vad cat zahar imi trebuie
N-am mers departe. La periferie am iesit de pe principala si am urcat dealul vreo cinci minute. Am lasat masinile si am plecat pe marginea drumului. Rugi de mure cat vezi cu ochii. O ferma avea rugi de mure pe post de gard
Sa stii ca si mie imi place cea care a iesit mai tare, si cum zici, au ramas multe fructe intregi. Andreea imi cere la scoala "sandwich cu mure" ca desert si cu zacusca "lunch". Antonia adora zacusca, dar gemul de mure..."e prea acru pentru mine"
#92
Postat 14 September 2010 - 09:51 AM
Faza nostima cand culegeam mure, la un moment dat m-am simtit privita si m-am intors, un cuplu mergea agale pe dumul de tara si se uitau la mine cu interes. M-am uitat si eu intrebatoare si pana la urma s-au decis sa ma intrebe 'sunt comestibile?', le-am raspuns ca sunt comestibile cu siguranta, am zambit mai mult pentru mine gandindu-ma ca lumea pe aici chiar nu stie ce e si ce nu e comestibil prin natura, apoi m-am intors la murul meu si mi-am vazut de treaba.
#93
Postat 14 September 2010 - 10:21 PM
Incearca orice le dau si mereu imi aduc ce cred ele ca ar fi nou pentru mine. Irlandeza, mare bautoare de ceai, de cate ori vine la mine imi cere sa-i fac "ceva ceai de-al tau". Si ii fac tot felul de ceaiuri de plante aduse din Romania. Chiar acum se trateaza la greu cu ceai de matase de porumb pentru retentia de apa si e incantata de efect
Cred ca diferenta o face pana la urma locatia. Aici e mai la tara. Sunt multe ferme de animale si multi oameni au gradini de legume. Cumnatul englezoaicei are solar. Am primit de la el gogonele si le-am pus la murat. Acum asteptam sa se acreasca gogonelele mele si sa se matureze chutney de gogonele facut de ea, ca sa facem schimb. I-am dat chutney de prune si ardei facut dupa reteta Mayei si a fost super-incantata de gust. Abia asteapta Craciunul sa mai primeasca in cosul de cadou pe langa zacusca, biscuiti, fursecuri si prajituri
De cate ori au ceva proaspat ma intreaba daca vreau. Daca primesc, impart cu mine. Daca se iveste vreo ocazie de cumparat de la fermier, ma intreaba daca vreau sa cumpar
Cel mai frumos e in perioada sarbatorilor de iarna, cand ne mutam de la unii la altii. La ei am mancat "ham" facut in casa cum se cuvine, corned beef, curcan umplut,, tot felul de sosuri, chowder, fish pie, quiche, banofee pie, cheese pie, tot felul de chutney si multe altele
Un lucru e sigur: cand am fost la cumnatul englezoaicei pana si cartofii, proaspat scosi din pamant, aveau alt gust. Nu ma mai saturam de mirosit si gustat. Nu mai vorbesc de peste, fructe de mare si carne
hai ca ti-am monopolizat topicul
#94
Postat 15 September 2010 - 09:34 AM
Deci am dovada clara pentru sot!
Ce vecine faine ai. Sigur e chestiune de comunitate mai mica, aici in dublin e cu totul altceva, nici macar cu vecinii nu ne cunoasteam. Stau aici de mai bine de cinci ani, in blocul asta, si abia daca schimb doua vorbe cu 3-4 vecini cu care ma intalnesc intamplator pe scari sau pe holuri.
Cred ca te simti minunat in comunitatea aia . Te invidiez putintel asa
#95
Postat 28 April 2011 - 06:24 PM
#96
Postat 18 May 2011 - 05:27 PM
Plan:
18mai-Deseara: mamaliga cu parmezan, ou ochi si carnati irlandezi
19mai-Maine la pranz: lipii cu unt, cedar ras, carne de vita pt sanvisuri + ceapa verde maruntita; supa de galuste pt cine pofteste
19mai-Maine seara: somon la cuptor cu cartofi prajiti, porumb la cutie si sos rece de iaurt cu usturoi
20mai-Poimaine la pranz: somon in sos de vin alb cu orez simplu si cu legume aburite (de care)
19mai-Poimaine seara: cilli con carne - fasole neagra + ceapa + ardei iute rosu + carne tocata + boia.
Ce am de facut punctual:
azi:
-cumparat malai (scos bani de al atm)
-cumparat lipii
-cumparat ceapa verde
-cumparat fasole neagra
-cumparat parmezan
-gatit mamaliga, ochi si carnat prajit.
-scos somon din congelator, pus in frigider
maine dimineata:
-preparat lipiile cu unt, cedar ras, carne de vita pt sanvisuri + ceapa verde maruntita
maine seara:
- pus fasole neagra la muiat
- pus somon la cuptor
- gatit cartofi prajiti, sos de iaurt
- luat filet-urile de la somon
- luat restul de carne de pe oasele pestelui, facut sosul de vin+sucul ramas dupa peste+smantana
- gatit un orez
Poimaine seara:
- gatit cilli con carne
#97
Postat 08 June 2011 - 03:40 PM
#100
Postat 16 June 2011 - 07:03 PM