Am facut tocanita de miel cu ceapa, fenicul, suc de rosii si otet albanez de casa. A iesit buna si aromat, dar tot mai bun era doar cu ceapa. Nu mai experimentez cu reteta asta pentru ca e prea perfecta. Cu feniculul voi face altceva cand il mai prind.
Azi la pranz am avut fish&chips de casa iar pentru deseara trebuie sa termin ce-am inceput ieri:
- ciorba de ciolan afumat
- cili con carne cu fasole rosie, multa ceapa si ceva carne tocata - abia astept, e una din preferatele mele; o sa fac rost si de un ardei iute proaspat special petnru reteta asta
Ale mele aici vorbesc eu mult despre ce bucataresc
#223
Postat 16 March 2012 - 08:24 PM
poti arunca in salata de fenicul si portocale si cateva masline negre
fiica dacilor
#224
Postat 23 March 2012 - 06:48 PM
Dexter si bristena, multumesc pentru idei, abia astept sa mai pun mana pe un fenicul.
~~~
a fost o saptamana plina, n-am mai avut timp de scris...
ce-am mai avut pe masa intre timp, din amintite:
- cili con carne facuta cu miel
- varza rosie cu cartofi si ciolan afumat fiert (carne + zeama)
- supa crema (iute) de legume cu zeama de ciolan afumat - cea mai buna supa crema care mi-a iesit din maini: ceapa, usturoi, morcov, cartofi, ardei verde, ardei iute verde, sfecla rosie cat o nuca
- supa clara de pui cu fidea
pentru deseara am in plan ceafa de porc la grill cu cartofi pai si salata, iar pentru maine niste chiftele din carne de curcan (fara ou). se arata si un picnic... sa speram ca ne reuseste
~~~
a fost o saptamana plina, n-am mai avut timp de scris...
ce-am mai avut pe masa intre timp, din amintite:
- cili con carne facuta cu miel
- varza rosie cu cartofi si ciolan afumat fiert (carne + zeama)
- supa crema (iute) de legume cu zeama de ciolan afumat - cea mai buna supa crema care mi-a iesit din maini: ceapa, usturoi, morcov, cartofi, ardei verde, ardei iute verde, sfecla rosie cat o nuca
- supa clara de pui cu fidea
pentru deseara am in plan ceafa de porc la grill cu cartofi pai si salata, iar pentru maine niste chiftele din carne de curcan (fara ou). se arata si un picnic... sa speram ca ne reuseste
#225
Postat 25 June 2012 - 05:43 PM
meniul saptamanii:
- ciorba de vit cu os
- ciorba de sweed cu smantana
- musaca
- varza semi-calita cu carne de proc
'minuturi'
- frigarui de porc
- stirfry cde prok cu legume si orez simplu
- ciorba de vit cu os
- ciorba de sweed cu smantana
- musaca
- varza semi-calita cu carne de proc
'minuturi'
- frigarui de porc
- stirfry cde prok cu legume si orez simplu
#226
Postat 16 August 2012 - 10:24 AM
eu am luat topicele la rasfoit, e placut!
unde-o fi Maria, cu-ale ei, cu-ale noastre...
Maria, hai la noi!
unde-o fi Maria, cu-ale ei, cu-ale noastre...
Maria, hai la noi!
#227
Postat 24 October 2013 - 01:04 PM
MariaSan, la 19 February 2010 - 03:26 PM, a spus:
Bun, si acum reteta de infundata. Sau mai bine un scurt istoric: reteta asta vine din zona munteniei, mai precis a argesului, si si mai precis din satul bunicii mele, ca eu n-am mai auzit in alta parte de ea.
E o mancare simpla, cu doar 3-4 ingrediente mai serioase, dar aromata si deosebita de orice alta mancare.
Infundata
Ingrediente:
- cartofi, dupa pofta inimii, dar mai ales dupa capacitatea oalei
- ceapa tocata verde daca este, daca nu si uscata - cam o mana la fiecare 4 cartofi
- praz, tot cam asa, o mana la fiecare 4 cartofi
- leustean tocat, merge si uscat, cam tot asa, o mana la 4 cartofi
- doua linguri de ulei
- sare
- smantana - cat va lasa inima
Preparare:
Se grijesc toate legumele si verdeturile, se toaca marunt mai putin cartofii care se fac cuburi ca de tocanita.
Se ia o oala potrivita, se pune uleiul, se aseaza un strat de cartofi (din 4 cartofi), se rasfira peste ei o mana de ceapa, una de praz si una de leustean, se sareaza.
Se repeta straturile pana se termina ingredientele, cu verdeturile deasupra.
Se adauga o ceasca de apa chioara.
Se pune la foc potrivit spre mai mic, se adauga un capac potrivit bine care nu se mai ridica pana cand nu incepe sa miroase a afumat. Caci aici sta toata maiestria acestei retete, sa se afume unpic fundul oalei. Si automat mancarea intreaga. Sub nici o forma nu se ridica capacul si sub nici o forma nu se incearca amestecarea.
Cand miroase frumos a afumat, se ia de pe foc si se adauga smantana dupa posibilitati si pofte. Din cate imi amintesc, smantana tre sa fie din cea dulce - amintiti-va ca suntem la tara unde avem de toatele, sau mai bine zis nu gatim decat cu ce avem de prin curte. Deci smantana dulce.
Se amesteca bine dar cu atentie sa nu zdrobim totusi cartofii prea rau - sunt buni bucati.
Noi mancam aceasta mancare simpla, asa cum se prezenta ea dupa amestecarea cu smantana, fara nimic ajutator, dar mancam cu sarg ca era tare buna.
Se poate servi ca garnitura la ceva carnos fara probleme.
Daca oala nu-i prea 'nalta, se poate imparti frateste si afumatura de pe fund, daca nu nu-i bai ca se bat copiii pe ea maine dimineata.
Acum nu mai pot de pofta. Trebuie sa ma duc sa cumpar cartofi si praz!
Nu reusesc sa nu observ metoda de slow cook cu capacul fixat si nemiscat.
E o mancare simpla, cu doar 3-4 ingrediente mai serioase, dar aromata si deosebita de orice alta mancare.
Infundata
Ingrediente:
- cartofi, dupa pofta inimii, dar mai ales dupa capacitatea oalei
- ceapa tocata verde daca este, daca nu si uscata - cam o mana la fiecare 4 cartofi
- praz, tot cam asa, o mana la fiecare 4 cartofi
- leustean tocat, merge si uscat, cam tot asa, o mana la 4 cartofi
- doua linguri de ulei
- sare
- smantana - cat va lasa inima
Preparare:
Se grijesc toate legumele si verdeturile, se toaca marunt mai putin cartofii care se fac cuburi ca de tocanita.
Se ia o oala potrivita, se pune uleiul, se aseaza un strat de cartofi (din 4 cartofi), se rasfira peste ei o mana de ceapa, una de praz si una de leustean, se sareaza.
Se repeta straturile pana se termina ingredientele, cu verdeturile deasupra.
Se adauga o ceasca de apa chioara.
Se pune la foc potrivit spre mai mic, se adauga un capac potrivit bine care nu se mai ridica pana cand nu incepe sa miroase a afumat. Caci aici sta toata maiestria acestei retete, sa se afume unpic fundul oalei. Si automat mancarea intreaga. Sub nici o forma nu se ridica capacul si sub nici o forma nu se incearca amestecarea.
Cand miroase frumos a afumat, se ia de pe foc si se adauga smantana dupa posibilitati si pofte. Din cate imi amintesc, smantana tre sa fie din cea dulce - amintiti-va ca suntem la tara unde avem de toatele, sau mai bine zis nu gatim decat cu ce avem de prin curte. Deci smantana dulce.
Se amesteca bine dar cu atentie sa nu zdrobim totusi cartofii prea rau - sunt buni bucati.
Noi mancam aceasta mancare simpla, asa cum se prezenta ea dupa amestecarea cu smantana, fara nimic ajutator, dar mancam cu sarg ca era tare buna.
Se poate servi ca garnitura la ceva carnos fara probleme.
Daca oala nu-i prea 'nalta, se poate imparti frateste si afumatura de pe fund, daca nu nu-i bai ca se bat copiii pe ea maine dimineata.
Acum nu mai pot de pofta. Trebuie sa ma duc sa cumpar cartofi si praz!
Nu reusesc sa nu observ metoda de slow cook cu capacul fixat si nemiscat.
Draga mea, am rascolit tot internetul pentru aceasta reteta si iti scriu pentru a te incuraja sa o propagi mai deprarte pentru c aintr-adevar nu se gaseste nicaieri.Eu sunt din Banat dar acum cativa ani am amncat la bunica prietenei mele acesti "cartofi infundati"(asa ii numea dumneaei) Am reprodus reteta ta si e exact acelasi gust divin de acum cativa ani. Bunica prieteni era din zona Moldovei din ce stiu ei si de atunci n-am mai ajuns pe la acea doamna s ao intreb de unde stie reteta. Lumea are nevoie de cartofi infundati daca ai un blog sau o alta modalitate sa o promovoze te rog mult fa-o! E pacat Ai grija de tine.te pup!