Tofu vegan
#1
Postat 24 February 2010 - 03:07 PM
Ingrediente:
500 grame de boabe de soia
doua linguri sulfat de magneziu/ sare amara/ sulfat de magneziu
o lingurita de sare
apa
Se spala boabele de soia si se pun la inmuiat aproximativ 12 ore. Asa arata dupa ce au stat la inmuiat
Se paseaza in blender cu apa. Proportia e de 100 de grame de soia la 1 litru de apa. Nu are nimic daca e ceva mai multa sau mai putina.
Intr-un vas incapator se pune laptele de soia nestrecurat la fiert si din momentul in care incepe sa fiarba, incercati sa-l mai fierbeti inca 10 minute(minim). Aveti grija ca se lipeste de oala si da in foc foarte repede.
Intre timp am pregatit o strecuratoare, sarea amara si o bucata de tifon
Dupa ce a fiert, am luat spuma de deasupra si apoi l-am strecurat printr-o bucata de tifon. Aici e laptele fiert si strecurat.
Am adaugat sarea si am amestecat. Apoi am dizolvat sarea amara in jumatate de pahar cu apa si am pus-o peste laptele fierbinte amestecand usor. Am lasat vreo 10 minute la prins laptele. Aveti grija la acest pas pentru ca daca nu sta suficient timp nu se incheaga asa cum trebuie(va spune Stan Patitul).
In strecuratoare am pus tifonul si am turnat usor laptele inchegat. Am asezat marginile cu grija peste branza si apoi am pus o farfurie deasupra. Peste farfurie am asezat o damigeana de 5 litri plina cu apa si am lasat-o in chiuveta la scurs cam 30 de minute. De aici nu am poze.
Dupa 30 de minute am scos-o pe o farfurie. Mi-au iesit cam 800 de grame de tofu.
O parte o voi pune in ulei cu ardei iute
Si din restul voi face prajitura Mayei de AICI
#2
Postat 24 February 2010 - 03:24 PM
Nu credeam ca e asa simplu sa faci Tofu de casa.
Se poate face si cu altceva în afara de sare amara/MgSO4?
Arata perfect,exact ca cel pe care-l cumpar eu.
Cît timp trebuie sa stea în ulei aromat,sa traga bine?
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#3
Postat 24 February 2010 - 03:29 PM
Maya, la 24 February 2010 - 03:24 PM, a spus:
Nu credeam ca e asa simplu sa faci Tofu de casa.
Se poate face si cu altceva în afara de sare amara/MgSO4?
Arata perfect,exact ca cel pe care-l cumpar eu.
Cît timp trebuie sa stea în ulei aromat,sa traga bine?
E ok daca-l muti la vegetariene.
Se poate face si cu lamaie sau calciu lactic. Cu lamaie a iesit acru rau si nu s-a inchegat cum trebuie. Cand am folosit calciu a avut gust neutru dar parca nu avea textura potrivita. Eu cumpar sarea amara de la farmacie.
Ca sa capete gust bun il tin cel putin doua zile in ulei aromat.
#4
Postat 24 February 2010 - 03:41 PM
simonacris, la 24 February 2010 - 03:29 PM, a spus:
Maya, la 24 February 2010 - 03:24 PM, a spus:
Nu credeam ca e asa simplu sa faci Tofu de casa.
Se poate face si cu altceva în afara de sare amara/MgSO4?
Arata perfect,exact ca cel pe care-l cumpar eu.
Cît timp trebuie sa stea în ulei aromat,sa traga bine?
E ok daca-l muti la vegetariene.
Se poate face si cu lamaie sau calciu lactic. Cu lamaie a iesit acru rau si nu s-a inchegat cum trebuie. Cand am folosit calciu a avut gust neutru dar parca nu avea textura potrivita. Eu cumpar sarea amara de la farmacie.
Ca sa capete gust bun il tin cel putin doua zile in ulei aromat.
Merci pentru raspunsurile rapide!
O sa pun azi si eu o portie în ulei aromat.Daca ai idei sau tipsuri ce condimente se potrivesc mai bine,sau dau mai bine la papila,nu ezita sa-mi spui si mie!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 24 February 2010 - 06:26 PM
#6
Postat 24 February 2010 - 07:24 PM
#7
Postat 24 February 2010 - 08:34 PM
Maya, la 24 February 2010 - 03:41 PM, a spus:
simonacris, la 24 February 2010 - 03:29 PM, a spus:
Maya, la 24 February 2010 - 03:24 PM, a spus:
Nu credeam ca e asa simplu sa faci Tofu de casa.
Se poate face si cu altceva în afara de sare amara/MgSO4?
Arata perfect,exact ca cel pe care-l cumpar eu.
Cît timp trebuie sa stea în ulei aromat,sa traga bine?
E ok daca-l muti la vegetariene.
Se poate face si cu lamaie sau calciu lactic. Cu lamaie a iesit acru rau si nu s-a inchegat cum trebuie. Cand am folosit calciu a avut gust neutru dar parca nu avea textura potrivita. Eu cumpar sarea amara de la farmacie.
Ca sa capete gust bun il tin cel putin doua zile in ulei aromat.
Merci pentru raspunsurile rapide!
O sa pun azi si eu o portie în ulei aromat.Daca ai idei sau tipsuri ce condimente se potrivesc mai bine,sau dau mai bine la papila,nu ezita sa-mi spui si mie!
Combinatia pe care am facut-o acum e de ardei iute,nu foarte mult, cu tarhon-ceva mai multisor. Sa stii ca tofu nu devine foarte aromat, m-am gandit ca mai bine as pune in lapte niste ardei iute, dar asta alta data.
#10
Postat 12 March 2010 - 12:47 AM
#11
Postat 12 March 2010 - 08:40 AM
Luanda, la 12 March 2010 - 12:47 AM, a spus:
Se gaseste in farmacii. Nu in toate. Inca mai caut clorura de magneziu, am auzit ca iese mai buna cu ea.
#12
Postat 12 March 2010 - 10:56 AM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#13
Postat 12 March 2010 - 02:05 PM
dragos, la 12 March 2010 - 10:56 AM, a spus:
De la cîta sare amara te agiti?Cui propui închiderea?Cred ca Mos Craciun te sare anul asta
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#14
Postat 12 March 2010 - 05:17 PM
Esti o inspiratie pentru noi.
Mi-ai dat curaj, caci ezitam sub sloganul:
"Drag mi-i tofu' romanesc.
Dar nu stiu cum sa-l pornesc"
Nu vreau sa zic vorba mare, dar pe aici cred ca voi mai da si cine stie, poate si cu o poza.
In shefgareana:
Ail bi ... bec
Ma imbrac si ma duc sa cumpar suflatu' de dracu' sa-l cheptene. Cred ca e mai usor de tinut minte ca sare amărăşteană. Trebuie sa scriu pe o tzidula sau sa-mi formatez neuronul singuratic
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#15
Postat 12 March 2010 - 06:30 PM
dragos, la 12 March 2010 - 10:56 AM, a spus:
Dragos, sa inteleg ca ceea ce mananci nu se gaseste in tabelul lui Mendeleev? Mananci ceva minerale de pe planete din afara sistemului solar?
Maya, la 12 March 2010 - 02:05 PM, a spus:
Lasa Maya, ca parca vad ca prmeste niste tofu de la Mos.
W Mamadeus Paparotti, la 12 March 2010 - 05:17 PM, a spus:
Esti o inspiratie pentru noi.
Mi-ai dat curaj, caci ezitam sub sloganul:
"Drag mi-i tofu' romanesc.
Dar nu stiu cum sa-l pornesc"
Nu vreau sa zic vorba mare, dar pe aici cred ca voi mai da si cine stie, poate si cu o poza.
In shefgareana:
Ail bi ... bec
Ma imbrac si ma duc sa cumpar suflatu' de dracu' sa-l cheptene. Cred ca e mai usor de tinut minte ca sare amărăşteană. Trebuie sa scriu pe o tzidula sau sa-mi formatez neuronul singuratic
Sefule, merge facut si cu lamaie sau cu niste calciu lactic. Mie nu mi-a placut cu lamaie. Orice ai folosi, trebuie sa lasi cel putin 5-10 minute la odihnit "laptele"prins.
Ps: sunt fericita ca am reusit sa dau multiquote
#16
Postat 12 March 2010 - 07:29 PM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#17
Postat 13 March 2010 - 11:06 AM
Am pus doar o lingura de sare amara la un amestec de 500 de grame de soia cu vreo 8 litri de apa.
Inaine de a pune sarea amara am pus in lapte fulgi de ardei iute deoarece nu am facut nimic dulce din el.
Pentru ca mi-a iesit mult tofu, o parte l-am pus in ulei si restul in saramura. E bun si cel din ulei, dar cel din saramura pus apoi in ulei vreo doua zile este delicios.
Uleiul cu ardei iute e folosit de cei din casa pentru a asezona aproape orice, de la o felie de paine calda la salata orientala.
#18
Postat 14 March 2010 - 07:06 AM
simonacris, la 13 March 2010 - 11:06 AM, a spus:
Am pus doar o lingura de sare amara la un amestec de 500 de grame de soia cu vreo 8 litri de apa.
Intrebare:
In final in oala de fierbere. Ce volum de fluid obtinem?
5 litri , sau 8 litri?
Caci initial ai scris:
Citeaza
Eu am facut cu proportia de 5 la 1 caci am citit postarea acesta doar cand eram gata.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#19
Postat 14 March 2010 - 08:23 AM
W Mamadeus Paparotti, la 14 March 2010 - 07:06 AM, a spus:
simonacris, la 13 March 2010 - 11:06 AM, a spus:
Am pus doar o lingura de sare amara la un amestec de 500 de grame de soia cu vreo 8 litri de apa.
Intrebare:
In final in oala de fierbere. Ce volum de fluid obtinem?
5 litri , sau 8 litri?
Caci initial ai scris:
Citeaza
Eu am facut cu proportia de 5 la 1 caci am citit postarea acesta doar cand eram gata.
Sefule, nu-i nici o problema daca ai pus 5 litri de apa.L-am diluat pentru lapte. Eu am baut din laptele de soia mai concentrat si mi s-a parut bleah. Cel mai diluat a fost bun.
Ti-a iesit? Cum este? Ai gasit niste vase accepabile pentru scurs? Eu inca mai am oarece probleme cu vasele.
#20
Postat 14 March 2010 - 10:40 AM
simonacris, la 14 March 2010 - 08:23 AM, a spus:
Ti-a iesit? Cum este? Ai gasit niste vase accepabile pentru scurs? Eu inca mai am oarece probleme cu vasele.
A iesit.
E foarte bun - multumesc!
Problema vaselor rezolvata.
(am avut nevoie de lumina de azi pentru poze)
Ustensilele:
.
.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare