Ingrediente:
500 grame de boabe de soia
doua linguri sulfat de magneziu/ sare amara/ sulfat de magneziu
o lingurita de sare
apa
Se spala boabele de soia si se pun la inmuiat aproximativ 12 ore. Asa arata dupa ce au stat la inmuiat

Se paseaza in blender cu apa. Proportia e de 100 de grame de soia la 1 litru de apa. Nu are nimic daca e ceva mai multa sau mai putina.

Intr-un vas incapator se pune laptele de soia nestrecurat la fiert si din momentul in care incepe sa fiarba, incercati sa-l mai fierbeti inca 10 minute(minim). Aveti grija ca se lipeste de oala si da in foc foarte repede.

Intre timp am pregatit o strecuratoare, sarea amara si o bucata de tifon

Dupa ce a fiert, am luat spuma de deasupra si apoi l-am strecurat printr-o bucata de tifon. Aici e laptele fiert si strecurat.

Am adaugat sarea si am amestecat. Apoi am dizolvat sarea amara in jumatate de pahar cu apa si am pus-o peste laptele fierbinte amestecand usor. Am lasat vreo 10 minute la prins laptele. Aveti grija la acest pas pentru ca daca nu sta suficient timp nu se incheaga asa cum trebuie(va spune Stan Patitul).

In strecuratoare am pus tifonul si am turnat usor laptele inchegat. Am asezat marginile cu grija peste branza si apoi am pus o farfurie deasupra. Peste farfurie am asezat o damigeana de 5 litri plina cu apa si am lasat-o in chiuveta la scurs cam 30 de minute. De aici nu am poze.
Dupa 30 de minute am scos-o pe o farfurie. Mi-au iesit cam 800 de grame de tofu.

O parte o voi pune in ulei cu ardei iute

Si din restul voi face prajitura Mayei de AICI