Tofu vegan
#41
Postat 20 March 2013 - 10:29 AM
Am umblat azi dupa boabe de soya de mi s-au tocit picioarele pana la ... derrier
Tocma' li se gatase.
In patru magazine cu profil naturist.
Dar nu m-am lasat si am rezolvat in final.
Pun boabele la inmuiat si maine incep productia.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#42
Postat 20 March 2013 - 11:47 PM
Imi poti spune te rog frumos ai si prajit tofu facut? ma refer prajit cum il prajesc chinezii/japonezii. Parca ma incanta si pe mine ideea ca asta din magazin nu`i bun nici asa dar mai sa il si prajesti. Si inca ceva: nu ai incercat din boabele de soia fermentate sa faci tempeh?
#43
Postat 07 April 2013 - 03:54 PM
cerra, la 20 March 2013 - 11:47 PM, a spus:
Imi poti spune te rog frumos ai si prajit tofu facut? ma refer prajit cum il prajesc chinezii/japonezii. Parca ma incanta si pe mine ideea ca asta din magazin nu`i bun nici asa dar mai sa il si prajesti. Si inca ceva: nu ai incercat din boabele de soia fermentate sa faci tempeh?
Imi cer scuze de enorma intarziere.
Da, tofu l-am si prajit in ulei aromatizat cu ghimbir, chili si usturoi si la final l-am stropit cu sos de soya.
Il folosesc si in supele de inspiratie asiatica.
L-am marinat in ulei
L-am marinat in "moare" de kimchi.
Okara o folosesc cum folosesc arabii cus-cus-ul, dar cu chinezarii pe langa dansa. Si pot spune ca imi place mai mult chiar decat tofu.
De tempeh acum aud prima data si-ti multumesc mult.
Dupa ce ma voi documenta poate voi incerca deoarece sunt un mare fan al alimentelor fermentate
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#44
Postat 07 April 2013 - 11:08 PM
#45
Postat 08 April 2013 - 12:08 PM
bine v-am gasit!
W Mamadeus, voiam sa iti spun ca fasole fava gasesti in magazinele arabesti sub denumirea de fasole foul cu 12 ron kg. In Bucuresti, din ce am citit mi-a iesit ca esti din Romania . Eu am luat de la un magazin arabesc de langa piata 1 Mai. Insa nu e decojita si evident, nici nu e fulgi.
#46
Postat 09 April 2013 - 08:59 AM
dupa ce am cautat ieri mai toata ziua ce boabe precipita in afara de soia, ma declar multumita si vin a va spune ca si canepa precipita exact ca si soia. Am facut aseara o bucatica mica de hemp fu caci asa se numeste acest tofu, acum e la marinat. Din ce am citit, in Japonia se fac mai multe tipuri de tofu, insa cu alte metode, cu ingrosare, se face un fel de jeleu. Un exemplu ar fi goma dofu care este un tofu din susan (tahini) si kuzu ( o radacina) care ingroasa. Cele doua ingrediente insa se combina pe foc pana se face o budinca mai ferma, ulterior se pune in forme dreptunghiulare si din ce am citit se serveste rece in zilele calduroase de vara, cum ar fi la noi in Postul Sfintei Maria.
Informatiile nu imi apartin insa nu mai am linkurile exacte, sunt informatii de pe net. Ce am retinut e ca Hempfu se comercializeaza in Italia, daca nu e considerata reglama dau si situl, daca e cineva interesat.
Am mai gasit o informatie pe un site, un user, Vegimator parca ii spunea, cum ca se poate face tofu prin coagulare din seminte de dovleac; avand in vedere ca nu e scump, incerc si va spun.
#47
Postat 11 April 2013 - 03:10 PM
Intr-adevar sunt traitor in Romania, dar un capitala.
Semintele de dovleac decojite. No way sa fie mai ieftine decat boabele de soya, insa suna incitant.
Fasolea fava (bobul) stiu de unde sa o cumpar - magazin Krishna...something.
Ateptam sa ne impartasesti rezultatele experimentelor.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#48
Postat 12 April 2013 - 01:19 PM
am facut si tofu de seminte de dovleac. A iesit cel mai bun la gust si cu cel mai apropiat gust de branza de vaci. Insa nu sta ferm, sau nu l-am scurs eu suficient, bine nici nu am ustensile necesare.
Cel de canepa insa e groaznic, l-am lasat la marinat si cu asta basta. Mai am la frigider la invechit o 'branza' de nuci braziliene si caju cu niste probiotice. Astept sa se faca parmezan . Dupa ce imi iese, sper in viata asta, vin sa va servesc . In rest nu am mai incercat nimic, am tot citit insa despre soia si ce rea e, ca nu e buna, ca e modificata ca ne transformam in pastai, etc, etc, etc.
un weekend minunat va doresc!
#49
Postat 12 April 2013 - 02:01 PM
ooks, la 09 April 2013 - 08:59 AM, a spus:
Am mai gasit o informatie pe un site, un user, Vegimator parca ii spunea, cum ca se poate face tofu prin coagulare din seminte de dovleac; avand in vedere ca nu e scump, incerc si va spun.
Nu sunt scumpe? dar nici ieftine nu mi se par semintele de dovleac decojite (6,5 lei 150gr parca)si la dovlec cand il blenduiesti ramai cu o mina nu`i ca soia.
#50
Postat 14 April 2013 - 01:22 AM
si
#51
Postat 14 April 2013 - 06:21 AM
#52
Postat 15 April 2013 - 09:31 AM
cerra, la 12 April 2013 - 02:01 PM, a spus:
ooks, la 09 April 2013 - 08:59 AM, a spus:
Am mai gasit o informatie pe un site, un user, Vegimator parca ii spunea, cum ca se poate face tofu prin coagulare din seminte de dovleac; avand in vedere ca nu e scump, incerc si va spun.
Nu sunt scumpe? dar nici ieftine nu mi se par semintele de dovleac decojite (6,5 lei 150gr parca)si la dovlec cand il blenduiesti ramai cu o mina nu`i ca soia.
salut
avand in vedere ca cea ai buna 'branza' de seminte iese din nucile de macadamia (asa spun cei care fac), iar nucile de macadamia sunt 100 ron kg, semintele de dovleac mi s-au parut mai ieftine.
#53
Postat 15 April 2013 - 12:57 PM
ooks, la 15 April 2013 - 09:31 AM, a spus:
avand in vedere ca cea ai buna 'branza' de seminte iese din nucile de macadamia (asa spun cei care fac), iar nucile de macadamia sunt 100 ron kg, semintele de dovleac mi s-au parut mai ieftine.
Ma referea ca iese cantitate mica si iese scump.Daca te hotarasti si faci din semintele de dovleac, te rog sa pui poza sa vedem cum este si sa ne zici bineinteles si gustul.Ai dreptate, ca se poate face din mai multe feluri branza dar eu zic ca si gustul este altfel decat tofu din soia.
#54
Postat 16 April 2013 - 08:25 AM
Cerra, am facut, am postat vineri parca, poze nu am ca oricum a fost 'la borcan', in nici un caz ferm ca tofu din soia. Gustul insa e foarte bun, l-am folosit uns pe paine pe post de branza de vaci.
Partea proasta la branzeturile din seminte e ca majoritatea, in afara de soia cred, isi pastreaza puternic gustul de seminte. Am facut o rotita mica de branza de caju si nuci braziliene parca cu doua capsule de bifidus si e tare (ferm) mai ceva ca un tofu, insa parca mananci nuci verzi. Deocamdata e la invechit in frigider, sa se faca parmezan
#55
Postat 16 April 2013 - 09:52 AM
ooks, la 16 April 2013 - 08:25 AM, a spus:
Cerra, am facut, am postat vineri parca, poze nu am ca oricum a fost 'la borcan', in nici un caz ferm ca tofu din soia. Gustul insa e foarte bun, l-am folosit uns pe paine pe post de branza de vaci.
Partea proasta la branzeturile din seminte e ca majoritatea, in afara de soia cred, isi pastreaza puternic gustul de seminte. Am facut o rotita mica de branza de caju si nuci braziliene parca cu doua capsule de bifidus si e tare (ferm) mai ceva ca un tofu, insa parca mananci nuci verzi. Deocamdata e la invechit in frigider, sa se faca parmezan
Multumesc!
Eu cred ca raman la tofu din soia ptr ca eu vreau sa il si pot prajii.
#57
Postat 19 April 2013 - 02:03 PM
Aici http://www.youtube.c...h?v=O6W76QnEiIA boabele se macina si doar laptele se fierbe, eu asa vad. Simo, ai scris ca se pune la fiert laptele nestrecurat. daca il pun strecurat ce se intampla? Nu de alta, dar daca tot am in casa scula asta de ce sa muncesc in plus?
si
#58
Postat 19 April 2013 - 10:07 PM
gloxinia, la 19 April 2013 - 02:03 PM, a spus:
Aici http://www.youtube.c...h?v=O6W76QnEiIA boabele se macina si doar laptele se fierbe, eu asa vad. Simo, ai scris ca se pune la fiert laptele nestrecurat. daca il pun strecurat ce se intampla? Nu de alta, dar daca tot am in casa scula asta de ce sa muncesc in plus?
poi uite asta nu il strecoara pune cu tot la fiert si strecoara dupa fierbere.Poate ca este imp si coaja sa fiarba nu stiu.
http://www.youtube.c...h?v=C2UN4KCXIsk
#59
Postat 19 April 2013 - 11:10 PM
Cred ca am pus cam putina apa, pe boabe. Oare o sa imi iasa mai putina branza? Nu prea cred ca imi vor iesi 800 g. in schimb am ocara o galeata )))
Revin maine cu poze ca acum is cheauna. noapte buna si multumesc!
si
#60
Postat 19 April 2013 - 11:12 PM
gloxinia, la 19 April 2013 - 11:10 PM, a spus:
Cred ca am pus cam putina apa, pe boabe. Oare o sa imi iasa mai putina branza? Nu prea cred ca imi vor iesi 800 g. in schimb am ocara o galeata )))
Revin maine cu poze ca acum is cheauna. noapte buna si multumesc!
Retete nu stiu daca sunt, dar tot aici pe topic zice shefu ce a facut cu ocara.
Sa imi zici daca o poti si prajii(sti tu asa ca la mincarea chinezeasca cu feliutele de tofu prajite/gratarite si apoi date prin sos de soya).