Astazi, ziua mea este mai frumoasa
Postat 17 July 2010 - 03:40 PM
M-a impresionat pachetul tau pana la lacrimi.
Parca eram in pielea ta cand l-ai desfacut.
Pachetele de la mama au ceva magic.
Esti o dulceata de fata sensibila si buna.
http://povesticulinare.blogspot.com/
Postat 17 July 2010 - 06:59 PM
Piscotel, la 17 July 2010 - 03:40 PM, a spus:
Deci Laponico am ras si am plans ca o proasta-n targ...acu' si cu Madalina,sa mor' io'',iar bocesc....

Postat 17 July 2010 - 08:39 PM

Prajiturile alea imi fac tare mult cu ochiul, iar povestile din copilarie sunt de citit si rascitit

Postat 17 July 2010 - 11:08 PM
Hei, tu esti un om special! Multumesc

Fete, de o saptamana ma chinui sa scap de prajiturile alea

Geany, de ce-ai plans fato? Hai lasa ca trece, treci la Lori

Olguta, doar iti citesc si iti scriu numele, atat

Postat 18 July 2010 - 11:05 AM
Lapona Enigel, la 17 July 2010 - 11:08 PM, a spus:
Hei, tu esti un om special! Multumesc

Fete, de o saptamana ma chinui sa scap de prajiturile alea

Geany, de ce-ai plans fato? Hai lasa ca trece, treci la Lori

Olguta, doar iti citesc si iti scriu numele, atat

Deci se vede ca m-o apucat'' depresarea''...hi hi hi !!!fetele de la mondenii ''or' zis ca acu' se numeste ''VALE''...m-o fi apucat,valea(jalea)....

M-o impresionat fata' pachetul tau si ma napadira amintirile...

Postat 18 July 2010 - 08:47 PM
Postat 19 July 2010 - 07:23 AM
Sau si mai bine chem bubuletu'si-ti face curat in momentu' 1 ca el cu dulcele ii disperat...

Postat 19 July 2010 - 04:40 PM
Foxyy, la 18 July 2010 - 08:47 PM, a spus:
Tu, d'apai voi acu veniti la spartu targului, dupa ce mi-am asezat alea doo kile date cu mare truda gios inapoi pi booci? Eeeeeee, halal solidaritate!

Postat 19 July 2010 - 04:41 PM
Geany, la 19 July 2010 - 07:23 AM, a spus:
Sau si mai bine chem bubuletu'si-ti face curat in momentu' 1 ca el cu dulcele ii disperat...

Ada Bubuleatza sa ii pup io ochii aia frumosi! Si gropita din barba!

Postat 19 July 2010 - 09:07 PM

Cateva rafturi bune.
Am luat:
Feteasca alba de Cotnari
Grasa de Cotnari
Busuioaca de Bohotin
Rahat
Frunze de vita de vie
Castraveti in otet
Punga magica de la Knor
Mai erau o gramada: pepene murat, gogonele, dulciuri, zacusca, multe altele, o sa le iau si o sa le incerc pe rand.
Postat 20 July 2010 - 10:13 AM
La noi sunt fo doo magazine romanesti, dar iti cam ia pielea de pe tine

Postat 20 July 2010 - 11:41 AM
Adriana, la 20 July 2010 - 10:59 AM, a spus:

Da? Mie mi se pare ca aici au preturi foarte mici.
Si noi avem asa magazine,dar au preturi mari în comparatie cu ce calitate ofera!
De fapt majoritatea magazinelor de acest gen au marfa din Romania,Rusia,altii au chiar si produse din Italia...dar cele mai ieftine posibil,si le vînd cu cel putin de 5 ori mai mult(mai ales alea romanesti,ca stie ca romanu duce dor de casa

Totusi,dupa ce am cumaparat cîteva produse de rahat,am zis sa mai dau o sansa si altor produse...mai bine dadeam banii tiganului care statea în fata la Lidl...asa au ajuns la gunoi!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 20 July 2010 - 11:54 AM
Postat 20 July 2010 - 12:11 PM
Adriana, la 20 July 2010 - 11:54 AM, a spus:
Da,normal ca 10 euro pe kilu de salam e putin,comparativ cu cel de aici sau de la tine(e vorba si de ce salam vorbim)...dar cum stam cu raportul dintre calitate si pret?
Ce vreau sa spun,ca si aici se gaseste salam cu 10 euro kila(asa mai ieftin).Dar ala din magazinele romanesti,nu se poate compara cu cel de aici(tot de 10 euro kila).E ca si diferenta între ferrari si fiat

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 20 July 2010 - 12:20 PM
Maya, la 20 July 2010 - 12:11 PM, a spus:
prost, foarte putine produse se salveaza
eu ma incapatinez sa le tot incerc dar ori sunt pline de apa, ori de gelatina, ori de grasime
cele care existau la inceputul anilor 2000 cind a aparut primul magazin in centru cu produse romanesti erau categoric mult mai bune calitativ
Postat 20 July 2010 - 12:36 PM

De la magazinele astea mai cumpar cand mi se face dor: telemea, eugenii, apa minerala, muraturi, compoturi, din astea. Dar sunt tare scumpe zau. Romanu' ia pielea de pe roman, asa e si in tzara si in afara.

Au polonezii magazine pe aici si au cateodata si produse romanesti. Dar sunt mai cuminti la preturi. In plus au mezeluri asemanatoare cu cele romanesti, inclusiv slanina f faina. Si au pe alese, si mai ieftine si pline de euri, si din cele mai scumpe dar cu tremen f mic si fara euri. Si au si cascavaluri asemanatoare cu ale noastre, si kefir si urda.
Postat 20 July 2010 - 02:02 PM
Am incercat aseara deci pentru prima oara punga magica, intr-adevar magica, mi-a placut carnea facuta in ea.
Castravetii murati pe care i-am luat (in sare, nu in otet), foarte buni, facuti de Conservfruct Baltatesti - Neamt.
Am desfacut sticla de vin (Feteasca Alba de Cotnari) ii uitasem gustul, dulce oricum, nu e un vin de baut in timpul cinei, dupa mine.
Cu siguranta o sa iau sa incerc gogonele si pepene, sunt produse pe care nu poti absolut sa le transporti din Ro, eu nu ma bag sa pun pt iarna, asa ca o sa ma multumesc sa le incerc pe astea.
Din Ro am de toate, datorita alor mei n-am dus dorul la nimic: zacusca de vinete, de ghebe, de peste, dulceturi, gemuri, gogosari in otet, gogosari in sos cu ghebe, toate cu Atlassibul.
Iar cand vin ei iarna, carnati, salamuri si produse din carne pe care le congelez.
Foarte bun carnatul de la firma "Marcel" si toate produsele lor, noi nu mai cumparam de mult cabanos pt ca nu mai e ce-a fost odata.
Preturile nu stiu care sunt in Ro, insa eu am dat asa:
Vin Feteasca C 4,50 euro
Vin Grasa C 4,50
Vin Busuioaca B 4,20
Castraveti murati (borcan de 1,6 kg) 4,15 euro
Rahat 500 g 1,90 ( asta stiu ca-i scump, acasa am luat de Pasti cu 33000 kg parca)
Frunze de vita de vie (borcan de 670 g) 2,70
Punga magica 1,80 euro
Postat 20 July 2010 - 02:11 PM
Mie intr-un an mi-au trimis si ghiocei si martisoare de 1 martie, mi-au trimis si joc Remy, nu-ti zic ce campionate incingem cand vin ei.
Avem parinti buni, sa le dea D-zeu sanatate

Postat 20 July 2010 - 04:42 PM
Dar , na ja , cand le vedem in magazine ne apuca pofta , dorul de tzara....
Eu si acum mai am un borcan de gogonele adus din Ro. Castravetzi aducem cu butoiul

Dar , cum spune Maya , la noi raportul calitate-pretz nu-i tocmai avantajos

Eu frunze de vitza , varza murata , telemea ( un fel de ) , branza de burduf...iau de la turci.