Forum Culinar: Astazi, ziua mea este mai frumoasa - Forum Culinar

Salt la continut

• 125 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Astazi, ziua mea este mai frumoasa

#381 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 July 2010 - 05:55 PM

Noi in Ro mergem numai cu avionul, ai mei vin tot cu avionul, iar ultima data am platit 60 de euro pentru 6 kg in plus. M-am vindecat.
Frunzele de sarmale arata tare bine, oricum mama imi aduce acum cand vine tot de vita de vie ca astea cumparate nu stiu cum sunt.
O sa fac cornulete cu rahat, mai mult de asta am luat si asta e scump ca imi aduc aminte de Pasti luasem cu mama pt cozonaci si am dat 33000 pe un kg.
Eu salam nu cumpar nici aici (la ala italian ma refer) si nici in Ro, mi-am adus 2 batoane, unul de Sibiu (facut de Bacau) si unul marca Aldis.

Vinul l-am luat din cauza euforiei de moment, noi acasa bem foarte putin, o sticla de vin ne poate ajunge o saptamana sau mai mult.
Iar asta e dulce, nu merge sa-l bei nici cu peste nici cu carne. Adica nu e un vin de luat cina cu el. Dupa parerea mea.

#382 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 21 July 2010 - 04:14 PM

La noi vinul romanesc e peste $12 pe sticla...si inca LCBO-ul (cei cu bauturile) au monopol deci magaria e a lor!

Eu sunt fericita ca am fost aseara la concert - Bon Jovi cu Kid Rock in deschidere...si am primit cadou bilete si pentru seara asta! Obosita la maxim, dar beau o cafea si ma duc sa-mi vad febletea!
A cat is a friend fur-ever !

#383 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715

Postat 21 July 2010 - 05:30 PM

Any, mie mi se par preturi foarte bune.
la mine-n sat sunt scumpisoare vinurile

http://www.leshop.ch...CFQ0gZwodiTFhlg

eu am gasit la zurich o grecoaica . vinde o feta senzationala la 17 fr/cca 13 iuros kg , si fata de cat costa branzeturile locale, mi se pare chiar ieftina :D

#384 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 July 2010 - 06:39 PM

Vezi postareaany_annette, la 20 July 2010 - 02:11 PM, a spus:

Laponica stiu cum e sa primesti pachet de-acasa, asa ca iti inteleg euforia.
Mie intr-un an mi-au trimis si ghiocei si martisoare de 1 martie, mi-au trimis si joc Remy, nu-ti zic ce campionate incingem cand vin ei.
Avem parinti buni, sa le dea D-zeu sanatate :D !

Asa sa te-auda Dumnezeu!

Ce vroiam sa va spun: eu salamuri am incetat sa cumpar de muuuulta vreme. Foarte foarte rar mai cumpar aici cate un preparat. Au tone de nitriti in ele, sunt numai sare. La fel, de alea din tara nu imi e dor. Mama mea lucreaza de o viata intreaga la BIG, raionul mezeluri. Sora ei in abator, sunt la acelasi patron. Ele stiu foarte bine care anume produs ce anume contine. Fiind oras mic si producator mic, inca mai exosta cateva produse care nu au conservanti in ele. Cand merg acasa, imi fac o data pofta si gata. Ai mei isi fac oricum iarna cateva preparate, nu cumpara niciodata. Din alea imi trimit si mie. Si mie imi staaaaau in congelator pana vara. Cat despre "faimosul" salam de Sibiu, nu vreti sa stiti ce are in el. La fel si cu produsele lactate. La noi e orasul mic, mama fiind in comert de atata amar de ani, stie foarte bine cine cum produce. Stiu foarte bine ce mananc cand ma duc acasa. Si o data pe an, ajunge de pofte. Oricum cea mai gustoasa ramane mancarea facuta de ei.

Cat despre vinuri, eu fiind din regiune am fost rasfatata de cel mai bun prieten al meu cu domeniu la Cotnari cu vin organic , trandafiri si carne de iepure vanat 100% bio. Am un unchi la Husi care, la fel, ne aducea Busuioaca netratata. Sincer, nu ma atrage deloc sa le iau din magazin. Nush de ce. M-am cam dezobisnuit de vinurile de desert. In schimb Feteasca Neagra buna buuuuna. Si imi mai placea si un Riesling de Jidvei.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#385 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 July 2010 - 06:56 PM

Lapo, ce m-am distrat cu pachetul tau.:D
Any, din M ai luat produsele sau C, ca nu mai stiu exact locatia.Nu de alta da daca vrea vreodata sora mea ceva sa o trimit.Acum i-a adus mama una alta ca-i acolo.

Eu pofte de produse romanesti nu prea ma, in fine fiinca nu am gasit nuci verzi am sa comand de pe net, vinul tot asa il iau de pe net.Diferenta fata de ce gasesti in tare e de max 2 e si daca stam sa ne gandim ca oricum daca esti cu avion nu prea poti cara,cu masina ai atatea de adus, mai bine comand ca tot aia e.

Cand mai veneau unu altu pe aici imi mai aduceau pufuleti si pufarine ca asta imi plac si normal eventual produse facute de mama iarna.Salamuri nici macar de cel de Sibiu nu mai vreau, ca eu am renuntat sa mai mananc salamuri de mai mult timp.

Dar ideea e frumoasa cu pachetul. :D , dragostea de acasa
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#386 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 21 July 2010 - 08:57 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 21 July 2010 - 06:39 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 20 July 2010 - 02:11 PM, a spus:

Laponica stiu cum e sa primesti pachet de-acasa, asa ca iti inteleg euforia.
Mie intr-un an mi-au trimis si ghiocei si martisoare de 1 martie, mi-au trimis si joc Remy, nu-ti zic ce campionate incingem cand vin ei.
Avem parinti buni, sa le dea D-zeu sanatate :tongue3: !

Asa sa te-auda Dumnezeu!

Ce vroiam sa va spun: eu salamuri am incetat sa cumpar de muuuulta vreme. Foarte foarte rar mai cumpar aici cate un preparat. Au tone de nitriti in ele, sunt numai sare. La fel, de alea din tara nu imi e dor. Mama mea lucreaza de o viata intreaga la BIG, raionul mezeluri. Sora ei in abator, sunt la acelasi patron. Ele stiu foarte bine care anume produs ce anume contine. Fiind oras mic si producator mic, inca mai exosta cateva produse care nu au conservanti in ele. Cand merg acasa, imi fac o data pofta si gata. Ai mei isi fac oricum iarna cateva preparate, nu cumpara niciodata. Din alea imi trimit si mie. Si mie imi staaaaau in congelator pana vara. Cat despre "faimosul" salam de Sibiu, nu vreti sa stiti ce are in el. La fel si cu produsele lactate. La noi e orasul mic, mama fiind in comert de atata amar de ani, stie foarte bine cine cum produce. Stiu foarte bine ce mananc cand ma duc acasa. Si o data pe an, ajunge de pofte. Oricum cea mai gustoasa ramane mancarea facuta de ei.

Cat despre vinuri, eu fiind din regiune am fost rasfatata de cel mai bun prieten al meu cu domeniu la Cotnari cu vin organic , trandafiri si carne de iepure vanat 100% bio. Am un unchi la Husi care, la fel, ne aducea Busuioaca netratata. Sincer, nu ma atrage deloc sa le iau din magazin. Nush de ce. M-am cam dezobisnuit de vinurile de desert. In schimb Feteasca Neagra buna buuuuna. Si imi mai placea si un Riesling de Jidvei.

Vorbeam zilele trecute cu cineva ca e tare paradoxal ca, desi am stat in Husi atatia ani, n-am baut niciodata Busuioaca si nici Zghihara de Husi... ma rog, la varsta pe care o aveam atunci nici nu ma interesa subiectul si nici nu era cazul :P... Cand a venit al meu sot prima oara in vizita, am urcat la Castel (un fost castel de protocol al lui Ceausescu, devenit acum restaurant.. nu unul extraordinar, recunosc, dar privelistea merita urcusul pana acolo) si zic, de curiozitate, sa cerem o sticla de vin.. chelnerita ne-a zis ca ne aduce, dar nu se va compara niciodata cu vinul netratat, facut de fiecare in curtea proprie, asa ca am siz pas :P

Fisier atasat  post-90-127973858147.jpg (60.75K)
Number of downloads: 4

poza nu-mi apartine..

Ziua mea este mai frumoasa pentru ca mi-ati amintit de locurile astea frumoase si tare dragi mie :occasion14:
Imagine postata

#387 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 21 July 2010 - 09:45 PM

Fisier atasat  Sonnenblumen.jpg (302.06K)

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#388 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 July 2010 - 10:06 PM

O prietena s-a intors din Sardegna si mi-a adus un cadou :occasion14:
Fisier atasat  capellochef.jpg (104.7K)

#389 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 22 July 2010 - 10:04 PM

Va aduceti aminte de pachetelul de cu doua pagini mai intainte, da? Si de cele 3 borcane cu dulceata? Ei bine, azi am desfacut presupusul borcan cu dulceata de visine...ca sa descopar ca e de fapt...magiuuuuuuuuuun!!! Si uite asa, ziua de azi a devenit putin mai frumoasa dar si nostalgica. Am realizat ca ultima oara cand am mancat magiun a fost la bunica...de fapt, cand ea era inca in viata =((
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#390 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 23 July 2010 - 12:21 AM

Lori,draga,nu fii nostalgica pentru ca bunica sigur de acolo de sus te-a vazut cat te-ai bucurat si nu cred ca ii place sa te vada trista. =((

Cu pachetul tau mi-ai adus aminte de primii ani cand am venit aici.La fel imi trimiteau ai mei si cu autocarul si cu ce apucau,cate un pachet cu ce era de sezon.

Acum,cand mergem acasa,degeaba zic eu ca nu vreau sa duc asa multe,ca tot imi umplu portbagajul cu de toate:dulceturi,compoturi,muraturi.Sarmale imi face maica-mea si le congeleaza(stie ca-i plac lui Patrick) si vinete pentru salata(gata prajite si curatate).Of,doamne,distanta asta daca n-ar fi.Cu toate ca numai ce am fost de Pfingsten in tara,abia astept sa vina saptamana viitoare sa plecam iarasi.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#391 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 23 July 2010 - 09:01 AM

Vezi postareapetunie, la 23 July 2010 - 12:21 AM, a spus:

Lori,draga,nu fii nostalgica pentru ca bunica sigur de acolo de sus te-a vazut cat te-ai bucurat si nu cred ca ii place sa te vada trista. :floare:

Cu pachetul tau mi-ai adus aminte de primii ani cand am venit aici.La fel imi trimiteau ai mei si cu autocarul si cu ce apucau,cate un pachet cu ce era de sezon.

Acum,cand mergem acasa,degeaba zic eu ca nu vreau sa duc asa multe,ca tot imi umplu portbagajul cu de toate:dulceturi,compoturi,muraturi.Sarmale imi face maica-mea si le congeleaza(stie ca-i plac lui Patrick) si vinete pentru salata(gata prajite si curatate).Of,doamne,distanta asta daca n-ar fi.Cu toate ca numai ce am fost de Pfingsten in tara,abia astept sa vina saptamana viitoare sa plecam iarasi.

Fericito!!!

Ca o panateza , data trecuta cand am venit ne-au tras ungurii in parcare sa controleze. Cand am desfacut portbagajul iute a cazut o galetusa cu salata de sfecla:
Asta ce-i?
Sfecla.
Oi oi ioi... si aici ce-i?
Zacusca....
si aici?
Muraturi!

Pana la urma ne-o lasat sa plecam fara control :pupic:

#392 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 23 July 2010 - 11:57 AM

petunie nu te mai plange de distanta ca sant altii mai oropsiti ca tine :biggrin: si oricum ar trebui sa ma indop in aeroport ca nici musca straina nu trece aici :)

in alta ordine de idei, nu e de azi, e de luni, dar am uitat sa zic: luai cetatenia dom'le ca imi trebuie pasaportul :)
si contrar asteptarilor unor binevoitori luai testul din prima =)) . soata a crezut in mine insa :lol: ca nu se poate sa joc in reluare =))

#393 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,342
  • LocationBucuresti

Postat 23 July 2010 - 11:59 AM

Vezi postareadark angel, la 23 July 2010 - 11:57 AM, a spus:

petunie nu te mai plange de distanta ca sant altii mai oropsiti ca tine :biggrin: si oricum ar trebui sa ma indop in aeroport ca nici musca straina nu trece aici :D

in alta ordine de idei, nu e de azi, e de luni, dar am uitat sa zic: luai cetatenia dom'le ca imi trebuie pasaportul :)
si contrar asteptarilor unor binevoitori luai testul din prima :lol: . soata a crezut in mine insa :) ca nu se poate sa joc in reluare =))

Dark, felicitari!! =))
Imagine postata

#394 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 23 July 2010 - 12:10 PM

Vezi postareadark angel, la 23 July 2010 - 11:57 AM, a spus:

luai cetatenia

bravo, Mirela, felicitari! in ce consta testul?

#395 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715

Postat 23 July 2010 - 12:16 PM

Injer intunecos, brava. felicitari.
da nici nu se punea problema sa fie altfel:) stie soata ta ce stie.

#396 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2010 - 12:19 PM

Mirela, bravo bravo bravo!! Nu te dezminti! Si imi adusesi aminte ca tre' sa ma interesez si eu de asta.

Petunie :biggrin: E greu...sa nu ma gandesc. Azi am plans si nici acum nu ma pot opri. Da, asa e viata. Oricum, sa stii ca nu se compara distanta de aici acasa cu distanta US-RO sau Australia sau Noua Zeelanda...aia departare...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#397 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 23 July 2010 - 12:20 PM

moato, despre oameni, guvernare, istorie si legi. atat :lol:
si am invatat dom'ne ca uitasem cum e :biggrin: dar testul e test. cand mi-a afisat ca am trecut am simtit cum creste inima in mine de mandrie. nu de cetatenie de faptul ca am trecut din prima.
nu e dificil dar nici usurel.
dupa ce m-a impins sa iau cetatenia acuma 'plange' dupa his european wife =)). cum o dai nu-i bine =))

#398 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 23 July 2010 - 12:23 PM

Vezi postareadark angel, la 23 July 2010 - 12:20 PM, a spus:

moato, despre oameni, guvernare, istorie si legi. atat :lol:
si am invatat dom'ne ca uitasem cum e :biggrin: dar testul e test. cand mi-a afisat ca am trecut am simtit cum creste inima in mine de mandrie. nu de cetatenie de faptul ca am trecut din prima.
dupa ce m-a impins sa iau cetatenia acuma 'plange' dupa his european wife =)). cum o dai nu-i bine =))

Ce dragut! Stii ce-mi place de voi? Eu va gasesc un cuplu atat de romantic si frumos!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#399 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 23 July 2010 - 12:24 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 23 July 2010 - 12:23 PM, a spus:

Vezi postareadark angel, la 23 July 2010 - 12:20 PM, a spus:

moato, despre oameni, guvernare, istorie si legi. atat =))
dupa ce m-a impins sa iau cetatenia acuma 'plange' dupa his european wife :lol:. cum o dai nu-i bine :)

Ce dragut! Stii ce-mi place de voi? Eu va gasesc un cuplu atat de romantic si frumos!

el e mai romantic decat mine da recunosc ca-mi place =)) mersic

#400 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 23 July 2010 - 02:02 PM

Bravos Mirela!

Eu mi-am inceput ziua in cel mai splendid mod:dulceata mea preferata!De cirese amare!

Ralu :biggrin: !

M-a oprit mama, ca altfel mancam tot borcanu', fara glume!

Fisier atasat  IMG_6055.JPG (104.22K)

Arata acest topic

• 125 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou