Forum Culinar: Blaturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blaturi retete de blaturi folosite de noi

#21 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 02 March 2010 - 11:13 PM

Vezi postareayoyo, la 02 March 2010 - 11:05 PM, a spus:

Vezi postareadora, la 02 March 2010 - 10:59 PM, a spus:



Dora o sa te rog ceva daca se poate si vei avea timp si nervi. Sa nu pui direct trimitere la site-ul tau pentru ca de ex multe dintre fete salveaza pagina si atunci va fi salvat doar textul blat ...etc scrie doar ingrediente si putin procedeul, daca ai nevoie te pot ajuta numai sa imi spui. Sa nu ma certi te rog da e pacat sa fie topic doar pt asa ceva si anume blaturi si sa facem trimitere la alte pagini oricum daca scrii ingredientele si procedeul de executie poti face trimitere la toata reteta.
Sper sa nu mi-o iau pe cocoasa de la moderatori pentru ce am scris aici:d.
Pupici.....astept sa imi zici daca vrei sa te ajut.



Draga Ioana eu am scris de multe ori retetele blaturilor...asa ca-mi este de ajuns...dar am vrut sa vin in ajutorul fetelor care vor retete de blaturi deosebite...
Imi amintesc ca Alexandru chiar a declarat ca putem face trimitere la blogurile noastre...
Fetele interesate intr-adevar de aceste retete pot naviga putin mai jos pe pagina respectiva pt a gasi reteta si procedeul...nu trebuiesc decat niste miscari de mouse in jos sau in sus...care oricum cere mai putin timp decat timpul ce mi l-ar lua mie sa rescriu retetele aici..
Decat sa fiu acuzata de comoditate(dar asta ar fi de ambele parti pana la urma) atunci mai bine sterg toate trimiterile si retetele.

P.S. Daca tu dispui de mai mult timp liber draga mea poti ajuta aplicand sugestiile tale...Iti multumesc anticipat in cazul in care vei face acest lucru :lol:


#22 Useril este offline   Issis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 170
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationTargoviste

Postat 03 March 2010 - 10:53 AM

Dora, trimiterile tale sunt foarte utile. Multumim mult!
Nu e zi in care sa nu admir macar o creatie de a ta! Esti spectaculoasa, talentata si dedicata pasiunii tale! :lol: :lol: :lol:

#23 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 04 March 2010 - 12:51 PM

Blat cu caise by Dora

#24 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 04 March 2010 - 12:53 PM

Vezi postareaIssis, la 03 March 2010 - 10:53 AM, a spus:

Dora, trimiterile tale sunt foarte utile. Multumim mult!
Nu e zi in care sa nu admir macar o creatie de a ta! Esti spectaculoasa, talentata si dedicata pasiunii tale! :tongue3: :floare: ;)



Issis draga nu doresc decat sa vin in intampinarea tuturor celor interesati de retete deosebite si fine de blaturi ;) ..iti multumesc mult pt aprecieri ;)


#25 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 10 March 2010 - 09:46 PM

hello.vad ca n-a mai incercat nimeni nici un blat.eu as vrea sa incerc mudcakeul Ralucai,dar tare ma descurajeaza timpul de coacere-o ora si ceva???

am gasit pe net o reteta de blat cu cacao fara oua,as vrea sa-l incerc-sunt curioasa,a facut careva vreaun blat fara oua?daca va intereseaza,o sa pun reteta maine.

#26 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 10 March 2010 - 10:20 PM

Vezi postareadora, la 02 March 2010 - 11:13 PM, a spus:

P.S. Daca tu dispui de mai mult timp liber draga mea poti ajuta aplicand sugestiile tale...Iti multumesc anticipat in cazul in care vei face acest lucru :D [/b]


Dora doar stii ca nu fac eu aici reguli si nici nu vreau sa te pun sa faci munca silnica :P. Cred ca trebuie sa apelez la un administrator sa imi spuna cum fac paste la retetele tale exact la postarea ta. Poate daca fac copy paste si le trimit in pm? Sau imi da voie sa pun direct la postarea ta?

#27 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 10 March 2010 - 10:27 PM

Vezi postareayoyo, la 10 March 2010 - 10:20 PM, a spus:

Dora doar stii ca nu fac eu aici reguli si nici nu vreau sa te pun sa faci munca silnica :D. Cred ca trebuie sa apelez la un administrator sa imi spuna cum fac paste la retetele tale exact la postarea ta. Poate daca fac copy paste si le trimit in pm? Sau imi da voie sa pun direct la postarea ta?


Caprito draga eu in locul tau as sta in banca mea! :P
De ce sa ne complicam viata mai mult decat este deja?
Cine e interesat de vreo reteta poate foarte frumos urma link-ul si cum spuneam intr-o
postare mai sus poate naviga putin pe pagina in sus sau in jos pt a gasi ceea ce-l intereseaza!
Eu zic sa-ti folosesti timpul liber intr-un mod mai placut..
adica la facut torturi :P :P


#28 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 11 March 2010 - 12:51 AM

Vezi postareadora, la 10 March 2010 - 10:27 PM, a spus:

[Caprito draga eu in locul tau as sta in banca mea! :P
De ce sa ne complicam viata mai mult decat este deja?
Cine e interesat de vreo reteta poate foarte frumos urma link-ul si cum spuneam intr-o
postare mai sus poate naviga putin pe pagina in sus sau in jos pt a gasi ceea ce-l intereseaza!
Eu zic sa-ti folosesti timpul liber intr-un mod mai placut..
adica la facut torturi :P :D


Pai draga mea Dora nu am la cine face :P si stau somez si somez si iar somez si nu apare nimic la orizont. Dar faca-se voia ta :P !Tu esti profa eu studenta stau in banca si nu zic nimica.........eventual astept sa se umple paharul cu Cinzano :P.

#29 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 22 March 2010 - 08:44 PM

Blat cu nuca

acest blat il aveam copiat de pe un blog , al Amaliei , parca (multumesc)
L-am incercat acum sambata ce-a trecut , cand am sarbatorit ziua mea si a sotului (da , suntem doi berbeci :occasion15: )

4 oua
250 g. zahar
10 linguri apa
160 g. nuca macinata
140 g. faina
20 g. cacao
1 praf de copt

se freaca galbenusurile cu zaharul , se adauga apa , cate o lingura (scrie in reteta din 4 in 4 minute , eu am adaugat cam la un minut o lingura) pana se obtine o crema
separat amestecam faina cu nuca macinata , cacao , praful de copt si se adauga cate o lingura peste amestecul de galbenusuri
se bat albusurile spuma tare si se adauga amestecand cu o paleta , peste compozitia de mai sus
se coace in cuptorul preincalzit , in tava rotunda de 26cm , eu am copt in tava de 24 , scrie in reteta 25 de minute , la mine a durat mai mult , aproximatin 45 minute , faceti voi proba cu scobitoarea mai bine

E un blat foarte bun , eu l-am taiat in trei , l-am insiropat cu sirop de zahar ars cu esenta de rom si l-am umplut cu crema de mascarpone si crema ganache de ciocolata cu lapte .
mama de fete cucuiete Imagine postata

#30 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 22 March 2010 - 10:05 PM

Madeira Cake (un fel de pandispan mai indesat si mai fin)

200 g unt, 200 g zahar pudra, 4 oua, 200 g faina, praf de copt, 3 linguri lapte.

Se mixeaza untul cu zaharul pana isi deschide culoare si devine pufos (nu stiu daca asta e cuvantu' potrivit :D ). Se adauga pe rand ouale, mixand dupa fiecare adaugare. Se adauga faina cu praful de copt. Se incorporeaza laptele. Se coace aprox 1h.
Raluca

#31 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 23 March 2010 - 08:15 AM

Ralu,ce bine ca ai trecut aici retata de madeira.auzisem si eu de madeira si eram curioasa.spune-mi,e cumva uscat-asa citisem pe undeva.desi daca are si unt parca nu-mi vine a crede.se faramiteaza usor sau poate fi sculptat cu usurinta?si in ce tava ai copt blatul-cam cati cm are?

#32 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 23 March 2010 - 09:07 AM

Vezi postareaortansa, la 23 March 2010 - 08:15 AM, a spus:

Ralu,ce bine ca ai trecut aici retata de madeira.auzisem si eu de madeira si eram curioasa.spune-mi,e cumva uscat-asa citisem pe undeva.desi daca are si unt parca nu-mi vine a crede.se faramiteaza usor sau poate fi sculptat cu usurinta?si in ce tava ai copt blatul-cam cati cm are?


mie nu mi s'a parut uscat , insa prietena mea zicea ca ar fi trebuit sa'l insiropez. Nu l'am sculptat, e prima oara cand l'am facut:) Reteta zice ca e pt o tava de 20 cm, a mea a fost mai mare, dar nu stiu exact cat.
am reteta pt diferite marimi de tavi, daca imi spui cati cm are tava ta iti spun ce scrie in cartea mea =))

a... si am gasit mai multe retete de Madeira Cake care difera:) eu doar pe asta am folosit'o deocamdata.
Raluca

#33 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 30 March 2010 - 06:07 PM

Reteta Lissei de blat amandina e asta,iar eu o folosesc in ultima vreme la toate blaturile cu cacao,pt ca e super fain de insiropat(eu pun un praf de copt in faina)

Pentru blat e nevoie de :
6 oua,
2oog zahar,
30 ml apa,
40ml ulei(un paharel mic)
20 g cacao,
8lg faina.
Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul (ca la blatul de tort).Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri ,se amesteca si se pune si faina amestecata cu cacao;se amesteca usor cu lingura de lemn .Se da la cuptor 35-40 de min.(se poate incerca cu scobitoarea cand e gata.


Blat alb f pufos si primitor de sirop- amandina Lissei modificata de me,myself and I :thumleft:

6 oua(pt o tava de blat de 28,destul pentru 3 discuri faine de blat)
200g zahar
30ml apa(eu pun 3 linguri)
un praf de sare
40 ml ulei(eu pun patru linguri)
10 lg faina.
Albusurile se bat spuma cu apa si praful de sare si pe urma cu zaharul (ca la blatul de tort).Trebuie sa arate ca o bezea.
Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri ,se amesteca cu lingura de lemn si se pune si faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca usor cu lingura de lemn .Dureaza mult insa merita.Se da la cuptor 35-40 de min.(se poate incerca cu scobitoarea cand e gata.
(am adaugat vorbele mele la textul Lissei, sa nu va mire ca seamana asa de bine prezentarea celor doua retete .
Mie imi iese un blat alb.pufos,care primeste ff bine cantitati generoase de sirop,si folosesc doar reteta asta cind mi se cere blat alb.

In functie de marimea tavii,modific cantitatile, adica la o tava de 21 pun 4 oua,la una dreptunghiulara maaare(pt tort dreptunghiular mare) pun 10 oua,si iese ditamai.E ff spornic datorita oualor bine batute si a prafului de copt probabil,eu sunt fan/fana/fanatica :floare:

#34 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 31 March 2010 - 07:52 AM

Stefana , multumesc mult . :pupic: Nu vreau sa te supar sau stresez , la o tava de 22/32 cm , cate oua ar merge , sa iasa un blat pe care sa-l pot taia in trei ? :floare:
mama de fete cucuiete Imagine postata

#35 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 31 March 2010 - 08:54 AM

Dupa parerea mea ar merge vreo 10 oua(e mai ingusta decit tava de cuptor,dar la fel de lunga,nu?).Daca te temi ca nu e destul pune si tu 11-12(deci reteta dubla) insa eu zic ca e mult prea mult,eventual mai lasi un capac de blat pt voi,sa-l ungeti cu crema si sa-l mincati pe post de prajiturica :floare:

#36 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 31 March 2010 - 02:05 PM

Vezi postareaDoriana, la 31 March 2010 - 07:52 AM, a spus:

Stefana , multumesc mult . :pupic: Nu vreau sa te supar sau stresez , la o tava de 22/32 cm , cate oua ar merge , sa iasa un blat pe care sa-l pot taia in trei ? :floare:

Eu folosesc tava cu aceleasi dimensiuni ca si tine si fac blatul de amandina din 10 oua,cum zica si Stefana.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#37 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 31 March 2010 - 03:39 PM

Dragele mele , Stefana si Mimi :D , va multumesc pentru sfaturi , am sa tin cont de ele . :)
mama de fete cucuiete Imagine postata

#38 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 01 April 2010 - 10:09 AM

Stefana, as vrea sa stiu la ce temperatura se coace blatul alb (pe care l-ai modificat)? As vrea sa-l fac acum de Paste... sper sa reusesc... Multumesc mult! :) Sorina
Sorina

#39 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 01 April 2010 - 10:15 AM

hehehe...eu am cuptor obisnuit, deci nu pot sa spun o temperatura clara,insa pot sa-ti spun ca pun gratarul fix la mijlocul cuptorului si coc blatul la foc f mic(deci nu potrivit,ci chiar mic).Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu o temperatura exacta :)

#40 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 01 April 2010 - 10:45 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 01 April 2010 - 10:09 AM, a spus:

Stefana, as vrea sa stiu la ce temperatura se coace blatul alb (pe care l-ai modificat)? As vrea sa-l fac acum de Paste... sper sa reusesc... Multumesc mult! :) Sorina

Sorina,cuptorul incins la 175 grade,timp de apox. 30-35 minute.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi