Forum Culinar: Patrate marmorizate - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Patrate marmorizate Cu ricotta

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 March 2010 - 03:59 PM

Am reusit sa o fac iar, si pentru ca e tare buna si rapida, o pun si aici, la imagini.

Ingrediente:
450 gr ricotta(branza dulce, urda dulce)
150 gr zahar
3 oua
3 linguri faina
2 linguri cacao(ultima tura le-am facut cu Nesquik)

Am amestecat ouale cu zaharul.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126831524541.jpg

Am adaugat ricotta si am amestecat-o bine.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126831529702.jpg

Am adaugat cele trei linguri de faina treptat.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126831535034.jpg

Am impartit compozitia in doua, sau aproximativ.Am adaugat intr-una cele 2 linguri cacao.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126831553916.jpg



.Am turnat intr-o tava de 20 x 20 cm cea alba si deasupra cea cu cacao.Am "marmorizat" cu coada unei linguri.Am copt 20-30 min la 180 de grade.Am lasat la racit si am taiat patrate.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126831569905.jpg

Si varianta cu cacao!


Imagine atasata: monthly_03_2010/post-9-126831576541.jpg

Si ...gata!

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 11 March 2010 - 04:05 PM

Vezi postareaEataly, la 11 March 2010 - 03:59 PM, a spus:

Am reusit sa o fac iar, si pentru ca e tare buna si rapida, o pun si aici, la imagini.
Ingrediente:
450 gr ricotta(branza dulce, urda dulce)
150 gr zahar
3 oua
3 linguri faina
2 linguri cacao(ultima tura le-am facut cu Nesquik)
Si ...gata!


Super frumos aspectul! Multumiri pentru reteta! :rolleyes:

#3 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 11 March 2010 - 04:10 PM

Simplu si bun.Imagine postata
Acu mai trebuie sa ma duc sa-mi iau tava de 20x20.
Tavile mele sunt zmei, nu tavi.
Mi-ar trebui cel putin 6 oua.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 11 March 2010 - 04:15 PM

Super prajiturica, am si notat-o deja si ma duc sa cumpar dupa-amiaza branza dulce.
Sper sa-mi iasa bine.
Tava o ungi si o tapetezi inainte sa pui aluatul?!?!
GEORGIA

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 March 2010 - 04:25 PM

Vezi postareaFoxyy, la 11 March 2010 - 04:05 PM, a spus:



Super frumos aspectul! Multumiri pentru reteta! :rolleyes:


Cu placere, Fox si multumesc!

Vezi postareaPiscotel, la 11 March 2010 - 04:10 PM, a spus:

Simplu si bun.Imagine postata
Acu mai trebuie sa ma duc sa-mi iau tava de 20x20.
Tavile mele sunt zmei, nu tavi.
Mi-ar trebui cel putin 6 oua.


Doar daca nu cumperi cele de unica folosinta, din aluminiu.

Vezi postareaGiorgiana, la 11 March 2010 - 04:15 PM, a spus:

Super prajiturica, am si notat-o deja si ma duc sa cumpar dupa-amiaza branza dulce.
Sper sa-mi iasa bine.
Tava o ungi si o tapetezi inainte sa pui aluatul?!?!


Ai dreptate Giorgi, n-am precizat.eu folosesc mereu hartie de copt, dar cine nu foloseste, se unge si tapeteaza tava cu pesmet sau faina!

#6 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 11 March 2010 - 04:50 PM

arata yammm!
si gustul de ricota si cacao....,o nebunie
tre s-o fac si eu, cu ricota asta de la s market, poate nu atat de gustoasa ca la voi...,da incerc
eu o vad tare bine in varianta de pascuta de PASTI,
:rolleyes:

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 March 2010 - 11:43 PM

eu am facut-o atunci si confirm ca e excelenta
Imagine postata

#8 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 11 March 2010 - 11:50 PM

Vezi postareaEataly, la 11 March 2010 - 03:59 PM, a spus:

Am reusit sa o fac iar, si pentru ca e tare buna si rapida, o pun si aici, la imagini.
Si ...gata!


N-am gasit ricotta!!! :toothy9; Am fost la cumparaturi in seara asta, la Lidl si nu aveau. Ramane pe alta data. Da' tot mi-e ciuda! :hug:

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 March 2010 - 10:33 AM

Vezi postareaNico-Vya, la 11 March 2010 - 04:50 PM, a spus:

arata yammm!
si gustul de ricota si cacao....,o nebunie
tre s-o fac si eu, cu ricota asta de la s market, poate nu atat de gustoasa ca la voi...,da incerc
eu o vad tare bine in varianta de pascuta de PASTI,
:D


Asa am spus si eu, ii mai lipsesc stafidele.Maine poimaine e Pastele.

Vezi postareaAdriana, la 11 March 2010 - 11:43 PM, a spus:

eu am facut-o atunci si confirm ca e excelenta



Multumesc Adriana. :D


Vezi postareaFoxyy, la 11 March 2010 - 11:50 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 11 March 2010 - 03:59 PM, a spus:

Am reusit sa o fac iar, si pentru ca e tare buna si rapida, o pun si aici, la imagini.
Si ...gata!


N-am gasit ricotta!!! :D Am fost la cumparaturi in seara asta, la Lidl si nu aveau. Ramane pe alta data. Da' tot mi-e ciuda! :cheers:


Las' ca gasesti tu pana la urma.Eu te astept!

#10 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 March 2010 - 11:15 AM

Putine ingrediente, usor de facut, arata bine... concluzie: trebuie sa o fac neaparat... Multam mult pt idee! :D Sorina
Sorina

#11 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 12 March 2010 - 01:27 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 March 2010 - 11:43 PM, a spus:

eu am facut-o atunci si confirm ca e excelenta
Imagine postata


Adriana, varianta ta e fara cacao. Cum ai facut?

Eataly tu mereu vii cu idei din acestea de dulciuri rapide dar fine. Mie-mi plac tare mult prajiturile care au acest aspect de "umed", de insiropat. Iar ideea s-o fac pe post de pasca la Paste e fff buna. :) :D

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2010 - 01:33 PM

Uite asa, Laura:

Vezi postareaAdriana, la 27 February 2010 - 11:23 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 24 February 2010 - 09:38 PM, a spus:

Simpla, simpla: 3oua spuma cu 150 gr zahar, se adauga 450 gr ricotta(urda, branza de vaci), 3 linguri faina.Jumatate in tava si jumatate cu 1 lingura de cacao.Se "marmorizeaza".Pentru tava 20 x 20 cm.Se taie rece!

Le-am facut in 3 minute inainte de a cina, intre timp s-au copt si la cafeluta am servit cite o bucatica.
Eu am pus si un strop de praf de copt si n-am pus cacao ci bucatele de rahat deasupra, sunt excelente doar ca eu simt un pic gustul de ou, as reduce la 2.


#13 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 March 2010 - 01:42 PM

E rapida si frumoasa prajitura ta, merita facuta, ma gandesc cand o sa am musafiri (si nu numai), pusa alaturi de alte prajituri pe un platou :) .

#14 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 12 March 2010 - 01:45 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 March 2010 - 01:33 PM, a spus:

...
Le-am facut in 3 minute inainte de a cina, intre timp s-au copt si la cafeluta am servit cite o bucatica.
Eu am pus si un strop de praf de copt si n-am pus cacao ci bucatele de rahat deasupra, sunt excelente doar ca eu simt un pic gustul de ou, as reduce la 2.


Mersi frumos Adriana. :) Eu cred ca voi pune stafide inecate in rom, rahat mi-am adus din Romania dar l-am terminat :D, poate gasesc ceva asemanator, tip fruct confiat colorat. :D

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2010 - 01:49 PM

Eu o sa o fac cu stafide tura viitoare.

#16 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 March 2010 - 03:33 PM

Vezi postarealaura_lala, la 12 March 2010 - 01:27 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 11 March 2010 - 11:43 PM, a spus:

eu am facut-o atunci si confirm ca e excelenta



Adriana, varianta ta e fara cacao. Cum ai facut?

Eataly tu mereu vii cu idei din acestea de dulciuri rapide dar fine. Mie-mi plac tare mult prajiturile care au acest aspect de "umed", de insiropat. Iar ideea s-o fac pe post de pasca la Paste e fff buna. :lol: :-*


La mine totul pleaca de la :ce-i fac bun lui Manu?Si asta are multa branzica si Manu a mancat cate doua patrate de fiecare data.Deci...
Multumesc Laura!

Vezi postareaany_annette, la 12 March 2010 - 01:42 PM, a spus:

E rapida si frumoasa prajitura ta, merita facuta, ma gandesc cand o sa am musafiri (si nu numai), pusa alaturi de alte prajituri pe un platou :D .


Rapida frumoasa si buna.Eu as incerca data viitoare sa torn straturi, straturi gen zebra cake sau a tigrului Pocai.



Vezi postareaAdriana, la 12 March 2010 - 01:49 PM, a spus:

Eu o sa o fac cu stafide tura viitoare.


Si asa!

#17 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 12 March 2010 - 08:23 PM

Vezi postareaNico-Vya, la 11 March 2010 - 04:50 PM, a spus:

eu o vad tare bine in varianta de pascuta de PASTI,
:hug:


Buna idee!
imediat e momentul de incercat prajitura asta! :hug:

#18 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 March 2010 - 04:57 PM

Am executat patratelele marmorizate, sunt foarte bune, insa am avut o tava cam mare, zic eu, o sa incerc data viitoare sa fac intr-o tava mai mica. Lui Alex i-a placut enorm, aseara la ora 23,00 ar fi mancat toate patratelele, daca imi era ca i se face rau.
Eataly, pupici pt.prajiturica!!!

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-88-126849216186.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-88-126849217839.jpg
GEORGIA

#19 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 14 March 2010 - 09:58 AM

Am pus si stafide, si am copt-o intr-o forma rotunda( incercam sa vad daca ar iesi ca o Pasca =)) )
S-a copt foarte frumos, dar la sfarsit s-a "lasat" nu stiu din ce cauza B)
Oricum, arata rezonabil si asa, si mai ales e foarte gustoasa , multumiri pentru reteta :hello:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-101-126855351066.jpg


#20 Useril este offline   IrinucaPopii 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSpania

Postat 14 March 2010 - 10:01 AM

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-101-126855364161.jpgSectiunea e cam mica, datorita formei in care am copt...DAr cred ca oricum, genul acesta de prajitura nu e facut sa creasca foarte tare, nu?
Daca as coace 2 portii deodata, credeti ca ar iesi mai inalta?

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi