Patrate marmorizate Cu ricotta
#1
Postat 11 March 2010 - 03:59 PM
Ingrediente:
450 gr ricotta(branza dulce, urda dulce)
150 gr zahar
3 oua
3 linguri faina
2 linguri cacao(ultima tura le-am facut cu Nesquik)
Am amestecat ouale cu zaharul.
Am adaugat ricotta si am amestecat-o bine.
Am adaugat cele trei linguri de faina treptat.
Am impartit compozitia in doua, sau aproximativ.Am adaugat intr-una cele 2 linguri cacao.
.Am turnat intr-o tava de 20 x 20 cm cea alba si deasupra cea cu cacao.Am "marmorizat" cu coada unei linguri.Am copt 20-30 min la 180 de grade.Am lasat la racit si am taiat patrate.
Si varianta cu cacao!
Si ...gata!
#2
Postat 11 March 2010 - 04:05 PM
Eataly, la 11 March 2010 - 03:59 PM, a spus:
Ingrediente:
450 gr ricotta(branza dulce, urda dulce)
150 gr zahar
3 oua
3 linguri faina
2 linguri cacao(ultima tura le-am facut cu Nesquik)
Si ...gata!
Super frumos aspectul! Multumiri pentru reteta!
#3
Postat 11 March 2010 - 04:10 PM
Acu mai trebuie sa ma duc sa-mi iau tava de 20x20.
Tavile mele sunt zmei, nu tavi.
Mi-ar trebui cel putin 6 oua.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 11 March 2010 - 04:15 PM
Sper sa-mi iasa bine.
Tava o ungi si o tapetezi inainte sa pui aluatul?!?!
#5
Postat 11 March 2010 - 04:25 PM
Foxyy, la 11 March 2010 - 04:05 PM, a spus:
Super frumos aspectul! Multumiri pentru reteta!
Cu placere, Fox si multumesc!
Piscotel, la 11 March 2010 - 04:10 PM, a spus:
Acu mai trebuie sa ma duc sa-mi iau tava de 20x20.
Tavile mele sunt zmei, nu tavi.
Mi-ar trebui cel putin 6 oua.
Doar daca nu cumperi cele de unica folosinta, din aluminiu.
Giorgiana, la 11 March 2010 - 04:15 PM, a spus:
Sper sa-mi iasa bine.
Tava o ungi si o tapetezi inainte sa pui aluatul?!?!
Ai dreptate Giorgi, n-am precizat.eu folosesc mereu hartie de copt, dar cine nu foloseste, se unge si tapeteaza tava cu pesmet sau faina!
#6
Postat 11 March 2010 - 04:50 PM
si gustul de ricota si cacao....,o nebunie
tre s-o fac si eu, cu ricota asta de la s market, poate nu atat de gustoasa ca la voi...,da incerc
eu o vad tare bine in varianta de pascuta de PASTI,
#8
Postat 11 March 2010 - 11:50 PM
#9
Postat 12 March 2010 - 10:33 AM
Nico-Vya, la 11 March 2010 - 04:50 PM, a spus:
si gustul de ricota si cacao....,o nebunie
tre s-o fac si eu, cu ricota asta de la s market, poate nu atat de gustoasa ca la voi...,da incerc
eu o vad tare bine in varianta de pascuta de PASTI,
Asa am spus si eu, ii mai lipsesc stafidele.Maine poimaine e Pastele.
Adriana, la 11 March 2010 - 11:43 PM, a spus:
Multumesc Adriana.
Foxyy, la 11 March 2010 - 11:50 PM, a spus:
Las' ca gasesti tu pana la urma.Eu te astept!
#10
Postat 12 March 2010 - 11:15 AM
#11
Postat 12 March 2010 - 01:27 PM
Adriana, la 11 March 2010 - 11:43 PM, a spus:
Adriana, varianta ta e fara cacao. Cum ai facut?
Eataly tu mereu vii cu idei din acestea de dulciuri rapide dar fine. Mie-mi plac tare mult prajiturile care au acest aspect de "umed", de insiropat. Iar ideea s-o fac pe post de pasca la Paste e fff buna.
#12
Postat 12 March 2010 - 01:33 PM
Adriana, la 27 February 2010 - 11:23 PM, a spus:
Eataly, la 24 February 2010 - 09:38 PM, a spus:
Le-am facut in 3 minute inainte de a cina, intre timp s-au copt si la cafeluta am servit cite o bucatica.
Eu am pus si un strop de praf de copt si n-am pus cacao ci bucatele de rahat deasupra, sunt excelente doar ca eu simt un pic gustul de ou, as reduce la 2.
#13
Postat 12 March 2010 - 01:42 PM
#14
Postat 12 March 2010 - 01:45 PM
Adriana, la 12 March 2010 - 01:33 PM, a spus:
Le-am facut in 3 minute inainte de a cina, intre timp s-au copt si la cafeluta am servit cite o bucatica.
Eu am pus si un strop de praf de copt si n-am pus cacao ci bucatele de rahat deasupra, sunt excelente doar ca eu simt un pic gustul de ou, as reduce la 2.
Mersi frumos Adriana. Eu cred ca voi pune stafide inecate in rom, rahat mi-am adus din Romania dar l-am terminat , poate gasesc ceva asemanator, tip fruct confiat colorat.
#16
Postat 12 March 2010 - 03:33 PM
laura_lala, la 12 March 2010 - 01:27 PM, a spus:
Adriana, la 11 March 2010 - 11:43 PM, a spus:
Adriana, varianta ta e fara cacao. Cum ai facut?
Eataly tu mereu vii cu idei din acestea de dulciuri rapide dar fine. Mie-mi plac tare mult prajiturile care au acest aspect de "umed", de insiropat. Iar ideea s-o fac pe post de pasca la Paste e fff buna.
La mine totul pleaca de la :ce-i fac bun lui Manu?Si asta are multa branzica si Manu a mancat cate doua patrate de fiecare data.Deci...
Multumesc Laura!
any_annette, la 12 March 2010 - 01:42 PM, a spus:
Rapida frumoasa si buna.Eu as incerca data viitoare sa torn straturi, straturi gen zebra cake sau a tigrului Pocai.
Adriana, la 12 March 2010 - 01:49 PM, a spus:
Si asa!
#18
Postat 13 March 2010 - 04:57 PM
Eataly, pupici pt.prajiturica!!!
#19
Postat 14 March 2010 - 09:58 AM
S-a copt foarte frumos, dar la sfarsit s-a "lasat" nu stiu din ce cauza
Oricum, arata rezonabil si asa, si mai ales e foarte gustoasa , multumiri pentru reteta
Imagini atasate
#20
Postat 14 March 2010 - 10:01 AM
Daca as coace 2 portii deodata, credeti ca ar iesi mai inalta?