Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#521 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,431
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 June 2011 - 08:03 AM

Vezi postareaboni, la 06 June 2011 - 07:56 AM, a spus:

cea de 85% e preferata mea pentru ca inca n-am gasit cu mai multa cacao.

voilà =))
Imagine postata
Dar decit asta care desi zice ca are 99% cacao mai are si zahar de trestie in putinul ala 1% pe linga alte chestii, mai bine ai incerca direct boabele de cacao, cred ca ti-ar place.

#522 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 06 June 2011 - 08:22 AM

de vazut am mai vazut-o pe dansa in poze, dar nu pe viu =))
referitor la boabele de cacao nu pot sa imi dau cu parerea... nici pe dansele nu le-am vazut niciodata live =))
cacao nu pot sa mananc cu lingurita Imagine postata, mi-am frecat cacao si apa, si nu mi-a placut. cred ca in ciocolata de calitate imi place untul de cacao care ii da cremozitatea aceea.

P.S. ideea cu boabele mi-a amintit cum am inceput eu sa beau cafea. nu imi placea cafeaua. multa vreme nu am baut deloc. si nu intelegeam de ce nu imi placea, pentru ca mirosul m-a innebunit din totdeauna. pana intr-o zi, cand am apucat la niste boabe de cafea (ai mei cand vroiau sa se resfete isi cumparau cafea boabe si o macinau acasa) si am ros din ele. a fost dragoste instant Imagine postata. si de atunci beau si cafea, dar fara pic de zahar. "dulcele" ii schimba total gustul, zic eu...
asa o fi si cu boabele de cacao.

#523 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 06 June 2011 - 08:42 AM

Nu stiu cum sa zic, nu seamana nici cu cacao pura nici cu ciocolata amaruie, au un gust diferit dar mie imi plac, maxima placere a fost o ciocolata cu bucatele de boabe de cacao prin ea, din fericire aici sunt multe cum sa le zic, ateliere care prelucreaza ciocolata si se gasesc foarte multe chestii interesante, singurul defect este ca au pretul aurului citeodata dar sunt bune si bine facute =))

#524 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 June 2011 - 08:53 AM

Vezi postareaboni, la 06 June 2011 - 07:56 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 05 June 2011 - 10:32 PM, a spus:

Lapona eu beau expresso fooooarte ristretto si negru, fara nici un indulcitor de ani si ani si totusi cioco cu 70% mi se pare horror. Nu stiu cum e cucuta/matraguna, dar asta exact asta imi inspira. Nici vorba sa tina loc de desert. Ma bazez pe faptul ca o sa ma obisnuiesc cu timpul insa... Ce mi se pare strange e ca si "copiilor monti" le plac dulciurile/ciocolata cu cacao peste 70% =))

Dani, e clar chestie de obisnuinta si de educare a gustului. mie ciocolata cu 70% mi se pare dulce. cea de 85% e preferata mea pentru ca inca n-am gasit cu mai multa cacao.

La mine nu e de amar sau dulce, si aia cu 85% imi place foarte mult si in general imi place ciocolata buna, iar asta Schogetten cu 65% e delicioasa.
Eu maninc si alte tipuri de ciocolata, dar din respect pentru cei ce citesc aici nu le amintesc =)) Cind maninc ciocolata normala iau si citeva migdale crude care mai echilibreaza IG-ul general =))

#525 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 06 June 2011 - 09:50 AM

Oficial si neoficial, de azi am inceput F1
Dimineata am mincat ultima felie de prajitura de ciocolata, acum rasfoiesc cartile lui papa monti sa vad ce pregatesc pentru prinz si cina.

#526 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 June 2011 - 10:12 AM

Cartile astea le am eu , plus, am descarcat si de dincolo cartile de la boni
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-665-13073479157819.jpg

#527 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 06 June 2011 - 10:54 AM

ce colectie ai acolo =))
bine ai venit in club, si spor la montiImagine postata

#528 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 06 June 2011 - 11:28 AM

Vezi postareaArmina, la 04 June 2011 - 11:03 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 04 June 2011 - 09:44 PM, a spus:

pot sa fac blatul lui Boni, doar cu faina de migdale? are ceva? bag si 1 lingura de fructoza in plus pt dulceata? (sunt curioasa daca se prinde domnul Daniella . =)) ...ca nu ii spun nik )

- 5 linguri apa
- 5 linguri ulei
- 1 lingura fructoza
- 1 lingura cacao
- 200 gr pudra migdale (2 pungute)
- cate o lingura, alternativ faina integrala si tarate, pana cand aluatul capata consistenta dorita (nu mai stiu cate mi-au intrat mie aproximativ 3+3)
- un praf de copt

Dani, daca pui pudra de migdale de ce mai pui si faina? Eu intelesesem ca pudra de migdale tine loc de faina...poate am inteles gresit. Si referitor la 3 linguri faina integrala/ 3 tarate ai grija sa nu faci ca mine. 50/50 se refera la grame si nu la recipientul cu care masori...

am apucat sa citesc din urma si cred ca trebuie sa fac o precizare aici:
- blatul poate fi facut doar cu faina de migdale. eu am "inmultit-o" pentru ca nu aveam destul. daca folositi doar migdale cred ca trebuie micsorata cantitatea de ulei
- in combinatia de mai sus e corect pentru F1 masura in linguri pentru ca totalul de "fainuri" este format si din pudra de migdale, asa ca, per total, avem mai multe fibre.

#529 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 06 June 2011 - 07:31 PM

Vezi postareasissi, la 06 June 2011 - 09:50 AM, a spus:

Oficial si neoficial, de azi am inceput F1
Dimineata am mincat ultima felie de prajitura de ciocolata, acum rasfoiesc cartile lui papa monti sa vad ce pregatesc pentru prinz si cina.

Hallo Sissi,

Ma bucur ca nu sunt chiar singura acum ca Daniella e plecata :tongue3:. :occasion14:

#530 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 06 June 2011 - 07:34 PM

Vezi postareasissi, la 06 June 2011 - 10:12 AM, a spus:

Fetelor, aveti in format electronic cartile cu menuri? Ro, Eng, Germana, Italiana, nu conteaza ca ma descurc :occasion14:

#531 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 06 June 2011 - 07:37 PM

Eu azi am avut asa:

Mic dejun: Prajitura cu branza si afine. Asta o sa fie, de fapt, micul meu dejun pentru inca 2 zile.
Pranz: Salata de vinete cu branza si rosii
Cina: Omleta cu ciuperci, branza si un pic de jambon cu salata de andive.
Gustare intre pranz si cina: cateva zmeurici si vreo 40g de migdale.

#532 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 06 June 2011 - 09:04 PM

Vezi postareaArmina, la 06 June 2011 - 07:31 PM, a spus:

Hallo Sissi,

Ma bucur ca nu sunt chiar singura acum ca Daniella e plecata :). :)

Nu esti singura,dar eu urmaresc asa de departe numai :)
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#533 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 06 June 2011 - 10:26 PM

Vezi postareaArmina, la 06 June 2011 - 07:34 PM, a spus:

Fetelor, aveti in format electronic cartile cu menuri? Ro, Eng, Germana, Italiana, nu conteaza ca ma descurc :)

Miine ar trebui sa ajunga ale mele,
astea
Carni. 50 ricette per dimagrire
Dolci. Cinquanta ricette per dimagrire
Pesci e crostacei. 50 ricette per dimagrire
Ricette e menu' del metodo Montignac per ...

Pot face un subiect sau mai multe in care sa le scriu treptat, pe urma o sa le si fac :)

#534 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 June 2011 - 11:08 PM

Petunie, m-am gindit la tine zilele astea , nu te-am mai vazut demult :)
Eu azi la prinz supa de linte si terina de peste si cina :muschiulet de porc copt in sare cu sos de ceapa, am mai baut un lapte batut si citeva caise uscate acu pe seara, nu stiu daca am facut bine
Armia eu am in format electronic numa cartile de dincolo , de la boni.Nu promit, dar cind am timp o sa incerc sa scanez cartile mele.
Adriana ar fi o idee sa facem un topic cu retete chiar daca nu sunt incercate inca de noi, voi ce ziceti?

#535 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 07 June 2011 - 08:06 AM

Vezi postareasissi, la 06 June 2011 - 11:08 PM, a spus:

Adriana ar fi o idee sa facem un topic cu retete chiar daca nu sunt incercate inca de noi, voi ce ziceti?

Pentru mine e ok, asta si cautam, de aceea am si cumparat cartile, ca sa am idei care sa fie bune, vazind ca deocamdata inca nu stiu multe si nu pot sa creez eu retetele.

#536 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 07 June 2011 - 08:29 AM

Vezi postareaArmina, la 06 June 2011 - 07:37 PM, a spus:

Eu azi am avut asa:

Mic dejun: Prajitura cu branza si afine. Asta o sa fie, de fapt, micul meu dejun pentru inca 2 zile.
Pranz: Salata de vinete cu branza si rosii
Cina: Omleta cu ciuperci, branza si un pic de jambon cu salata de andive.
Gustare intre pranz si cina: cateva zmeurici si vreo 40g de migdale.

Jambonul era conform? fara zahar, dextroza, amidon etc...
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#537 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 07 June 2011 - 08:42 AM

Vezi postareaArmina, la 06 June 2011 - 07:34 PM, a spus:

Vezi postareasissi, la 06 June 2011 - 10:12 AM, a spus:

Fetelor, aveti in format electronic cartile cu menuri? Ro, Eng, Germana, Italiana, nu conteaza ca ma descurc :)

Armina, acolo unde sunt cartile on format electronic este si o carte cu retete/meniuri: aici

#538 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 07 June 2011 - 11:33 AM

Vezi postareasissi, la 06 June 2011 - 11:08 PM, a spus:

Petunie, m-am gindit la tine zilele astea , nu te-am mai vazut demult :)
Eu azi la prinz supa de linte si terina de peste si cina :muschiulet de porc copt in sare cu sos de ceapa, am mai baut un lapte batut si citeva caise uscate acu pe seara, nu stiu daca am facut bine
Armia eu am in format electronic numa cartile de dincolo , de la boni.Nu promit, dar cind am timp o sa incerc sa scanez cartile mele.

Te pup si eu Sissi!

Eu nu am inceput de mult cu Monti,doar de saptamana trecuta,dar da rezultate care ma motiveaza tot mai tare.Nu ma asteptam sa mearga treaba asa repede si asa sanatos.Mananc,nu am stari de lesin ca la alte multe diete,si slabesc .Inca nu e momentul sa ma laud:;abia dupa ce schimb "prefixul" la kilograme vin si ma laud,dar daca functioneaza mai departe la fel de bine,in concediu(in august) ma pot bucura de hainele care de ani de zile nu ma mai incap.

Ce vreau numai sa zic este ca cel mai important,chiar si inainte de a citi cartea,este sa te convingi pe tine insuti ca vrei sa incepi aceasta dieta,acest mod de viata.Daca nu esti convins si ai temeri(Daniella,unde esti? :) ) nici nu are rost sa incepi sa te "chinui" si sa poftesti la alte cele.

La mine nu a fost greu pana acum deloc,la fel cum nu mi-a fost greu nici cu lasatul de fumat.La fel cum nu m-a condus pe mine tigara,la fel nu ma conduce nici o ciocolata,o pizza sau un burger de la fast-food(doar cateva exemple).Cand imi pun ceva in cap(fara sa ma oblige nimeni) atata prelucrez pana imi reuseste.

Am tinut strict pana acum,numai ieri am gresit,dar nu mi-am dat seama.Nu stiu cum am reusit sa uit ca morcovii gatiti au IG mare.Asta este,mi-am innabusit niste morcovi cu ceapa verde si usturoi,amestecat cu putina smantana(curata) si cu branza si wasa pe langa.Foarte bun,satios,dar na,incorect :D .Asta e!

Am reusit sa ma obisnuiesc chiar si cu apa plata,numai sambata am baut o juma de litru de apa gazoasa,ca am fost plecati si nu am avut apa cu mine;am cumparat ce am gasit acolo unde am fost.Berea(Radler,bere+limo) am lasat-o.Oricum nu beam eu prea multa,doar cand si cand,dar totusi am renuntat.
Ma impac chiar si cu mancatul dimineata.La mine inainte nu exista asa ceva,nu-mi cadea bine.Acum imi beau cafeaua(la cafea nu pot renunta;o beau de ani de zile fara zahar,rareori o indulceam sau puneam inghetata in ea,acum nu mai fac) cea de toate zilele intre 6:30-6:45,apoi abia pe 8:30-9:00 reusesc sa mananc.Pranzul la noi e pe la 13:30-14:00.Intre mese am mai ciugulit migdale sau capsuni,dar nu prea am avut nevoie.
Am facut si cateva poze la mancaruri,dar trebuie sa le caut si sa le micsorez(le postez eu candva)

Cu ciocolata 85% cacao ma impac de minune cand am pofta.
Ce e rau e ca nu prea am curaj sa ma avant la rosii,castraveti,ardei,de cand tot vorbesc astia de virusul asta...nu mai stiu ce sa mai cred,si parca m-a luat un pic frica

Fetele care vreti sa postati retete,eu va multumesc de pe acum.

In alta ordine de idei sunt tare incantata de acest regim de viata si sper sa ramana asa si vreau sa multumesc fetelor care au rabdare sa raspunda intrebarilor(M_rules,boni,sorina,carmella,sper ca nu am uitat pe nimeni).
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#539 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationSibiu

Postat 07 June 2011 - 11:45 AM

bravo Petunelo. tu taci si faci Imagine postata

Adriana, ma gandeam ca daca ia amploare "comunitatea" monti si aici (nici nu stiti ce ma bucur de tare, ca aici tare bine ma simt Imagine postata) se poate reinfinta subforumul de monti. a fost creat la inceput, dar cum nu prea a fost activitate a fost sters. acum poate ca isi are iarasi rostul. se pot grupa mai usor retetele, se gasesc mai usor informatiile, etc.

#540 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 07 June 2011 - 11:54 AM

Nu mai tin minte cum a fost, eu va stau la dispositie pentru orice chestii tehnice doriti.

Petu :)

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic