
Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."
#541
Postat 07 June 2011 - 12:04 PM

#543
Postat 07 June 2011 - 12:20 PM
sissi, la 06 June 2011 - 11:08 PM, a spus:

Eu azi la prinz supa de linte si terina de peste si cina :muschiulet de porc copt in sare cu sos de ceapa, am mai baut un lapte batut si citeva caise uscate acu pe seara, nu stiu daca am facut bine
Armia eu am in format electronic numa cartile de dincolo , de la boni.Nu promit, dar cind am timp o sa incerc sa scanez cartile mele.
Adriana ar fi o idee sa facem un topic cu retete chiar daca nu sunt incercate inca de noi, voi ce ziceti?
Sissi, de dincolo multe link-uri au fost sterse si in afara de cartea lui de capatai nu am putut sa scot altceva...

#544
Postat 07 June 2011 - 12:21 PM
M_rules, la 07 June 2011 - 08:29 AM, a spus:
Armina, la 06 June 2011 - 07:37 PM, a spus:
Mic dejun: Prajitura cu branza si afine. Asta o sa fie, de fapt, micul meu dejun pentru inca 2 zile.
Pranz: Salata de vinete cu branza si rosii
Cina: Omleta cu ciuperci, branza si un pic de jambon cu salata de andive.
Gustare intre pranz si cina: cateva zmeurici si vreo 40g de migdale.
Jambonul era conform? fara zahar, dextroza, amidon etc...
Mai am un pic, o sa ma uit pe contiunt, oricum aveam jdemii de tampenii iar asta l-am ales pe singurul care avea cele mai putine prostii....
#545
Postat 07 June 2011 - 12:26 PM
boni, la 07 June 2011 - 08:42 AM, a spus:
Armina, la 06 June 2011 - 07:34 PM, a spus:
Armina, acolo unde sunt cartile on format electronic este si o carte cu retete/meniuri: aici
Merci, Boni. Am uitat de asta, eu cautam doar dincolo si ei au cam sters toate link-urile

#546
Postat 07 June 2011 - 12:36 PM

Imi cautam ceva pentru cina. SI am dat de reteta de Friptura provensala inabusinta. Pe langa una alta baiatul spune si de vin rosu. Pentru faza 1, ar fi ok sa fie folosit la gatit? Sau mai bine fara?

#547
Postat 07 June 2011 - 12:46 PM
Armina, la 07 June 2011 - 12:36 PM, a spus:

Imi cautam ceva pentru cina. SI am dat de reteta de Friptura provensala inabusinta. Pe langa una alta baiatul spune si de vin rosu. Pentru faza 1, ar fi ok sa fie folosit la gatit? Sau mai bine fara?

nu am gasit "documentatie clara si oficiala" despre vin

el zice asa in prima carte: problema din vin este alcolul. si da voie la 1 pahar de vin rosu parca. nu mai stiu exact, sper sa nu spun prostii.
la gatit alcolul se evapora, asa ca, teoretic, nu ar mai fi probleme.
DAR, problema la vin, dpmdv, este calitatea lui. nu stiu cat este de curat sau de adevarat. asa ca, dupa evaporarea alcolului pot ramane alte substante care sa ne strice dieta.
asta e parerea mea. de aici tu decizi cat de drastica vrei sau trebuie sa fii.
#548
Postat 07 June 2011 - 12:46 PM
boni, la 07 June 2011 - 11:45 AM, a spus:

Adriana, la 07 June 2011 - 11:54 AM, a spus:
Petu

sissi, la 07 June 2011 - 12:04 PM, a spus:

Armina, la 07 June 2011 - 12:18 PM, a spus:
..................
Petu, esti o fraguta

Multumesc,fetelor,e si meritul vostru!Ca daca nu ati fi redeschis subiectul ,poate nici nu-mi atragea atentia

#549
Postat 07 June 2011 - 12:52 PM
Ieri la biuro imi luasem rosii si cu Pumpernickel -Petu si mie imi cam tzîtzîie fundu' cand le mananc ca deh, sunt in inima actiunii aici. Doar ca o colega a avut aniversare si urla sangele in mine dupa dulce, asa ca am halit 2 bucati fara sa ma gandesc prea mult. In decursul zilei am mancat salata de rucola cu o jumatate de pulpa, cu piele cu tot, facuta la cuptor, apoi doi cremvursti cu Vollkornbrot si seara magiun taranesc, fara adaosuri si alte alea.
Azi am inceput, zic eu, intelept: 3 caise, si cam 40 g de fulgi de ovaz cu lapte. Pentru mine - respectiv pentru un om care alearga regulat - este foarte ok. Ce zice nenea M?
Pe mine m-a convins graficul ala cu nivelul glucozei, daca e mica si foamea e mica. Asadar sunt gata sa fac orice ca sa nu imi mai fie foame.

#550
Postat 07 June 2011 - 12:53 PM
Armina, mersi de ideile pt mic dejun!
Si multumesc si eu in prealabil celor care posteaza retete!

#551
Postat 07 June 2011 - 01:01 PM
boni, la 07 June 2011 - 12:46 PM, a spus:
Armina, la 07 June 2011 - 12:36 PM, a spus:

Imi cautam ceva pentru cina. SI am dat de reteta de Friptura provensala inabusinta. Pe langa una alta baiatul spune si de vin rosu. Pentru faza 1, ar fi ok sa fie folosit la gatit? Sau mai bine fara?

nu am gasit "documentatie clara si oficiala" despre vin

el zice asa in prima carte: problema din vin este alcolul. si da voie la 1 pahar de vin rosu parca. nu mai stiu exact, sper sa nu spun prostii.
la gatit alcolul se evapora, asa ca, teoretic, nu ar mai fi probleme.
DAR, problema la vin, dpmdv, este calitatea lui. nu stiu cat este de curat sau de adevarat. asa ca, dupa evaporarea alcolului pot ramane alte substante care sa ne strice dieta.
asta e parerea mea. de aici tu decizi cat de drastica vrei sau trebuie sa fii.
Ah, nu am o dorinta aparte sa pun vin


#552
Postat 07 June 2011 - 01:08 PM
Lapona Enigel, la 07 June 2011 - 12:52 PM, a spus:
Ieri la biuro imi luasem rosii si cu Pumpernickel -Petu si mie imi cam tzîtzîie fundu' cand le mananc ca deh, sunt in inima actiunii aici. Doar ca o colega a avut aniversare si urla sangele in mine dupa dulce, asa ca am halit 2 bucati fara sa ma gandesc prea mult. In decursul zilei am mancat salata de rucola cu o jumatate de pulpa, cu piele cu tot, facuta la cuptor, apoi doi cremvursti cu Vollkornbrot si seara magiun taranesc, fara adaosuri si alte alea.
Azi am inceput, zic eu, intelept: 3 caise, si cam 40 g de fulgi de ovaz cu lapte. Pentru mine - respectiv pentru un om care alearga regulat - este foarte ok. Ce zice nenea M?
Pe mine m-a convins graficul ala cu nivelul glucozei, daca e mica si foamea e mica. Asadar sunt gata sa fac orice ca sa nu imi mai fie foame.
Crenvurstii nu sunt monti, sigur au porcarii.
Painea era curata? din ce ingrediente?
Laptele integral e interzis (pana citesti cartea, citeste macar primul meu post din acest topic, o sa te lamuresti de multe).
Legume nici eu nu mai cumpar

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#553
Postat 07 June 2011 - 01:10 PM
#554
Postat 07 June 2011 - 01:22 PM
Apropos de vin, in majoritatea retelor din cartile mele au si vin , chiar acum, am la cuptor oso buco si in reteta scrie 100ml de vina alb sec, eu nu beau alcool, da in mincare pun
#555
Postat 07 June 2011 - 01:23 PM
Adriana, la 07 June 2011 - 01:10 PM, a spus:
Eu doar castraveti nu cumpar. Dar rosii cherry iau mereu, doar ma uit sa fie locale (cehesti) si ardei gras la fel. Rosiile le mananc si raw.
Ultima varianta, desi neconfirmata era ca totul a pornit de la ferma bio care produce muguri de diverse si cu accent pe mung. Chiar aveam o cutie in frigider si cand a citit al meu, a aruncat-o imediat. Noi am gustat cativa acum vreo saptamana. Ei zis ca perioada de incubatie e de 10 zile. Nu am patit nimic inca

#556
Postat 07 June 2011 - 01:26 PM
Adriana, la 07 June 2011 - 01:10 PM, a spus:
Pai inca nu se stie de la ce e, ba sunt castravetii, ba rosiile si salata, ba laptele, ba carnea, ca sprouts etc... Aici a fost un caz si parca cativa suspecti. Am zis ca fac pauza de legume, macar pana se hotarasc unde se gaseste bacteria.
Nu sunt sprouts (muguri), prima analiza am inteles c a iesit negativa.
''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#557
Postat 07 June 2011 - 02:31 PM
Mic dejun: Prajitura care nu se mai termina...cred ca trebuie sa arunc din ea

Pranz: Linte neagra fiarta cu un fir de ulei de masline, busuioc proaspat, rosii proaspete, sare si piper
Cina: Probabil o sa fac Pulpa de vitel provensala, reteta de la Monti din carte cu ciuperci fripte si salata de varza alba.
Maine plec in business trip pana vineri seara si imi va fi greu pe drum cu mancare. Acolo ma descurc cumva, comanda gratar si legume. De mancare gatita ma abtin ca nu stiu ce pun prin ea si daca la prima vedere pare conforma, la a doua cercetare e posibil sa aiba chestii prin ea si eu sa nu stiu:). Timp de forum nu voi avea, asa ca voi reveni cu detalii abia sambata

#558
Postat 07 June 2011 - 02:43 PM
Armina, la 07 June 2011 - 02:31 PM, a spus:
Mic dejun: Prajitura care nu se mai termina...cred ca trebuie sa arunc din ea

Pranz: Linte neagra fiarta cu un fir de ulei de masline, busuioc proaspat, rosii proaspete, sare si piper
Cina: Probabil o sa fac Pulpa de vitel provensala, reteta de la Monti din carte cu ciuperci fripte si salata de varza alba.
Maine plec in business trip pana vineri seara si imi va fi greu pe drum cu mancare. Acolo ma descurc cumva, comanda gratar si legume. De mancare gatita ma abtin ca nu stiu ce pun prin ea si daca la prima vedere pare conforma, la a doua cercetare e posibil sa aiba chestii prin ea si eu sa nu stiu:). Timp de forum nu voi avea, asa ca voi reveni cu detalii abia sambata

nu poti sa congelezi prajitura? de ce sa o arunci?
iti doresc drum bun si mancare conforma

#559
Postat 07 June 2011 - 03:09 PM
petunie, la 07 June 2011 - 11:33 AM, a spus:
Am reusit sa ma obisnuiesc chiar si cu apa plata,numai sambata am baut o juma de litru de apa gazoasa,ca am fost plecati si nu am avut apa cu mine;am cumparat ce am gasit acolo unde am fost.Berea(Radler,bere+limo) am lasat-o.Oricum nu beam eu prea multa,doar cand si cand,dar totusi am renuntat.
...
Petu ai inceput cu dreptul, mult succes in continuare.

#560
Postat 07 June 2011 - 03:32 PM
boni, la 07 June 2011 - 02:43 PM, a spus:
iti doresc drum bun si mancare conforma

Am zis ca o arunc pentru ca nu prea a fost conforma...si trag de ea. Am zis ceva pagini in urma cum am facut-o si Gabi mi-a dat peste degete. E treaba cu 50/50 faina/tarate pe volum si nu pe cantitate.
Deja ma gandesc ca maine dimineata o sa mananc o prajitura iar la pranz ce as putea sa iau sa mananc pe drum si nu sa ajung acolo moarta de foame

Multumesc de incurajari, Boni!