Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."
#501
Postat 05 June 2011 - 04:48 PM

#502
Postat 05 June 2011 - 04:50 PM
Daniella, la 05 June 2011 - 12:43 PM, a spus:
Ba da, dar ce mi-e 65, ce mi-e 70... oricum mi se pare mai amaruie decit Heidi cu 75
#503
Postat 05 June 2011 - 04:50 PM
Inca ceva: am un saculet de praf de Stevia. Am incercat de doua ori sa fac niste prajituri cu el, insa nu ma pot adapta neam aromei. Aveti ceva retet cu praful asta? Dati-mi si mie va rog, nu de alta dar a costat o caruta de bani, macar sa fac ceva cu el.

#504
Postat 05 June 2011 - 04:52 PM


#505
Postat 05 June 2011 - 04:53 PM
Lapona Enigel, la 05 June 2011 - 04:50 PM, a spus:
Inca ceva: am un saculet de praf de Stevia. Am incercat de doua ori sa fac niste prajituri cu el, insa nu ma pot adapta neam aromei. Aveti ceva retet cu praful asta? Dati-mi si mie va rog, nu de alta dar a costat o caruta de bani, macar sa fac ceva cu el.
Eu ma impac foarte bine cu stevia in cafea si atat.
In prajituri folosesc erythritol, eventual amestecat cu fructoza, ca e scump.
Ohh am mancat si eu cu 99%, un patratel imi era indeajuns pe zi

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#506
Postat 05 June 2011 - 04:59 PM

Da, am si pastilutele de Stevia si cred ca trebuie sa ma reobisnuiesc cu gustul. Acum am si espressor, asa ca nu mai am scuze.
Fetelor, ce se poate consuma dimineata, la ora 6 jumate? Gustari stiu ce sa imi iau, desi am doar 10 minute la dispozitie sa mananc.
Partea cea mai critica la mine e4ste micul dejun, de acolo porneste balciul, vorba ceea: de la cap se-mpute pestele. Dati-mi va rog idei.

#507
Postat 05 June 2011 - 05:11 PM
Lapona, eu doar ce aam citit cartea in care MM spune ca sunt permise intre 1 si 3 pahare de vin rosu doar la sfarsitul mesei (el spuen ca sunt acceptabile max 3/zi in faza 2 - de mentinere). Accepta in aceleasi conditii si berea sau sampania. In schimb cum spunea si Armina, in faza 1 (de slabire) propune eliminarea completa a alcoolului, dar si evitarea dulciruilor si a ciocolatei.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#508
Postat 05 June 2011 - 05:15 PM
Lapona Enigel, la 05 June 2011 - 04:50 PM, a spus:
Inca ceva: am un saculet de praf de Stevia. Am incercat de doua ori sa fac niste prajituri cu el, insa nu ma pot adapta neam aromei. Aveti ceva retet cu praful asta? Dati-mi si mie va rog, nu de alta dar a costat o caruta de bani, macar sa fac ceva cu el.
Schlagobers sau schlagsahne= frisca sau smintina lichida
#509
Postat 05 June 2011 - 05:20 PM


#510
Postat 05 June 2011 - 05:23 PM
Lapona Enigel, la 05 June 2011 - 04:59 PM, a spus:

Da, am si pastilutele de Stevia si cred ca trebuie sa ma reobisnuiesc cu gustul. Acum am si espressor, asa ca nu mai am scuze.
Fetelor, ce se poate consuma dimineata, la ora 6 jumate? Gustari stiu ce sa imi iau, desi am doar 10 minute la dispozitie sa mananc.
Partea cea mai critica la mine e4ste micul dejun, de acolo porneste balciul, vorba ceea: de la cap se-mpute pestele. Dati-mi va rog idei.
Lapo, nici eu nu pot manca mic dejun consistent, proasta obisnuita a anilor tineretii

Imi iau cu mine vreo 2 fructe si le mananc cum ajung la birou iar dupa vreo 30-40 minute mananc o felie goala de pumpernickel. Si beau cafea....asta e micul dejun. In weekend e mai lejer si imi fac cate o omleta.
Dar iti poti face de seara fie o omleta si o rulezi si o mananci cu rosii la munca, taiata fasii, fie vreo 2 oua fierte tot asa cu niste legume. Mi se pare un mic dejun consistent.
#511
Postat 05 June 2011 - 05:27 PM

#513
Postat 05 June 2011 - 05:35 PM
Lapona Enigel, la 05 June 2011 - 04:43 PM, a spus:
Armina, departe de mine de a intinde capcane, nici vorba. Eu sunt un om care se lupta de cand se stie cu excesul de kilograme. Excesul asta este conditionat genetic (ma trag din oameni bine constituiti, desi eu - ca si tata sunt mica, un mare dezavantaj pentru cei cu probleme de greutate), apoi conditionat de traditii familiale (sa zicem...). Adica, scurt pe doi: ma trag din oameni pentru care mancarea buna, mancatul bun si bine e un principiu de viata, dom'ne. Ca o paranteza: sa ma bata mamaie daca ii pot intelege pe oamenii care mananca atunci cand isi aduc aminte. Nu numai ca nu ii inteleg, dar ii invidiez cumplit

Apoi: sportul? In familia mea? Abia la scoala ce am inceput eu sa inteleg ca sportul desemneaza nu numai rubrica de la televizor si ca e o chestie pe care ne-o putem face noi cu mana noastra


Foarte foarte tarziu m-am lasat convinsa de sport. Dadusem peste niste marturisiri virtuale scrise cu atata convingere ca uite m-am apucat si eu. Dupa o perioada se facut sport regulat, am facut sporadic si iata sunt -iar- intr-o perioada sendentara si de cateva luni imi permit absolut orice "desfrau" culinar. Lucru care, inevitabil, se face simtit pe pielea si garderoba personale. Ca sa nu mai spun ca am si eu o varsta acolo.
Da, de un timp am reinceput sa fiu atenta la cum traiesc. Ce ma termina insa este ca am un prgram tampit care ma impiedica sa mananc regulat. Consecinta e ca vin deseori dupa amiaza acasa lihnita de foame, arunc in mine ce prind, apoi doua cappuccino si ma duc la somn caci numai de asta imi mai ramane energie. Cand ma trezesc ma asez frumos Bubico la birou si imi fac treaba pentru a doua zi. Si uite asa, am reintrat de cam un an in acelasi cerc vicios pe care il sparsesem acum cativa ani. Ma lupt si imi storc creierii sa imi alcatuiesc un program intelept. Imi plac retetele voastre de aici, coincind in mare cu modul de hranire al unui jogger. Al meu vrea sa participe la maraton...eu abia imi misc fundul...
Imi suna cunoscuta povestea ta

Diete am tinut si eu, destule. Am avut perioade de 'explozie' datorita sedentarismului, alimentatiei si schimbarii ritmului de viata. Apoi pierdut exces dar mai mult prin diete decat prin sport. Mentinut. Revenit la obiceiuri proaste. Pus la loc. Si d-aia m-am oprit acum la Monti. Mi se pare un regim de viata in sine, cand ajungi in F2 si apoi o mica abatere pe care o faci, poate fi corectata. Si urmeaza reguli ale unei alimentatii sanatoase si echilibrate. Am inceput sa citesc etichetele alimentelor lucru pe care nu prea il faceam inainte. Ma uitam doar cand expira dar nu si ce contine. De ex. ieri am vrut sa cumpar o sunculita sa fac Brie umplut. Erau vreo 5-6 sortimente si toate aveau jdemii de tampenii in ele de m-am ingrozit, nu alta...Am luat-o pe cea care avea lista cea mai scurta cu tampenii...

Am inceput Monti de vreo 10 zile, nu m-am cantarit ca nu am acasa cantar. Ma simt bine si nici nu am pofte. Am mai zis, un lucru care imi place e ca nu ai restrictii aiurea gen: mananci 2 saptamani doar legume, apoi 3 saptamani doar lactate etc. Am tinut si diete d-astea si simteam ca ma urc pe pereti de pofta unei bucati de carne sau a unei salate in caz ca trebuia sa consum doar carnuri...In Monti restrictiile sunt pe alimente nesanatoase, care in orice situatie ar trebui evitate...Acum, cand vad o reteta, intai ma uit daca e Monti si apoi cum poate fi adaptata. Mi se pare haios si imi place sa crosetez pe langa si sa improvizez.
Poate poate te decizi si vii si tu langa noi

#514
Postat 05 June 2011 - 05:37 PM
Pumpernickel are 45 daca, e monti are 40
#515
Postat 05 June 2011 - 05:39 PM
Lapona Enigel, la 05 June 2011 - 05:27 PM, a spus:
Nu stiu ce fel e al tau. Stiu ca m-am uitat pe eticheta (mi s-a terminat si ieri am uitat sa cumpar) dar avea mentionat doar secara, apa...nu avea niciun ingredient dubios, ca altfel as fi renuntat. In tabelul lui Monti avea IG 40. In F1 nu ar trebui nimic consumat cu peste 35 dar acum na, il mananc dimineata ca o prajitura. Cand o sa stagnez, probabil voi face ceva revizuiri la menu, deocamdata mi-e ok

#516
Postat 05 June 2011 - 05:41 PM
Lapona Enigel, la 05 June 2011 - 05:27 PM, a spus:
Daca e curata, cum a zis si Armina, atunci e ok, altfel daca contine ce ai zis tu, atunci nu e monti.

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#517
Postat 05 June 2011 - 06:00 PM
Acum, aici sunt foarte multe tipuri de "pumpernickel". Este cel cu zaharuri multe, foarte dulce si e cel vollkorn, care e putin acrut.
Asta de il am acum e luat din supermarket, o sa ma duc la magazinul bio sa vad ce gasesc.
Armina, eu "dieta" nu am mai tinut de 8 ani aproape. Ultima a fost in 2004. De atunci am invatat foarte multe despre "traiul veritabil", respectiv cum sa imi bosstez calitatea vietii. Am inceput prin a ma hrani sanatos. Abaterile culinare crase nu mai au loc demult in viata mea, nici macar de sarbatori. De la un timp insa mananc porcarii prelucrate, am baut mult alcool, grasimi multe si mai ales mancat haotic si la intervale complet aiurea. De aici si schimbarea si oscilarea glucozei si insulinei. Eu va voi vizita cu mare placere. Pentru mine cea mai mare provocare este reintroducerea mancatului corect dupa un orar strict si mai ales reintroducerea sportului

Uitati ce am gasit pentru voi. Vedeti ca in dreapta sus puteti alege o alta limba.
http://www.montignac...r_meth_mont.php

#518
Postat 05 June 2011 - 10:09 PM
M_rules, la 05 June 2011 - 04:53 PM, a spus:
Nu pentru ca sint la F2, ci pentru ca sursa mea de dieta Monti, acea prima carte "drastica" a lui Montignac pe care o amintesti si tu, mentioneaza ca fiind conforma orice ciocolata cu peste 60% cacao. Am re-verificat acum, desi eram 99% sigura de amintirile mele


Lapona Enigel, la 05 June 2011 - 04:52 PM, a spus:

O s-o caut sa-mi iau si eu

Asta imi aduce aminte de sora-mea in sesiune, cind minca ness cu lingurita

#519
Postat 05 June 2011 - 10:32 PM
Lapona eu beau expresso fooooarte ristretto si negru, fara nici un indulcitor de ani si ani si totusi cioco cu 70% mi se pare horror. Nu stiu cum e cucuta/matraguna, dar asta exact asta imi inspira. Nici vorba sa tina loc de desert. Ma bazez pe faptul ca o sa ma obisnuiesc cu timpul insa... Ce mi se pare strange e ca si "copiilor monti" le plac dulciurile/ciocolata cu cacao peste 70%

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#520
Postat 06 June 2011 - 07:56 AM
Daniella, la 05 June 2011 - 10:32 PM, a spus:

mama ce ati mai scris.... isi ia omul liber 2 zile si va pierde din urma. bine ca a fost Gabi pe aici...

Dani, e clar chestie de obisnuinta si de educare a gustului. mie ciocolata cu 70% mi se pare dulce. cea de 85% e preferata mea pentru ca inca n-am gasit cu mai multa cacao.
am inteles ca esti plecata saptamana asta. sa ai vreme frumoasa si sa nu exagerezi cu una-alta

Laponel, cred ca te-ar "coafa" monti. nu stai flamanda si se preteaza si la meniuri mai sofisticate.