Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#321 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 28 May 2011 - 09:51 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 27 May 2011 - 07:57 PM, a spus:

Boni, am vazut ca ai facut Prajitura Bounty. Eu m-am ferit pana acum de cocos, doar ca-mi place la nebunie... asa ca, te intreb: cam cat de mult trebuie sa-l mai evit?

sorina, cocosul nu e monti deloc. are IG=45 si are grasimi. asa ca merge, de-o pofta, in F2, zic eu.
prajitura bounty nu e monti deloc.

daca vrei aroma de cocos, poti sa incerci ca in budinca de cocos a lui Maya, unde infuzeaza lapte cu fulgi de cocos. apoi ii stoarce si ramane "lapte de cocos".

#322 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 28 May 2011 - 11:12 AM

Vezi postareaAdriana, la 28 May 2011 - 09:31 AM, a spus:

Vezi postareaM_rules, la 27 May 2011 - 06:27 PM, a spus:

Nu sunt trecute bine ingredientele, cred ca au doar foarte putina faina integrala si in rest fibre:

celelalte 3 tipuri pe care scrie ca sunt facute din faina integrala
dar, cel putin la spaghetti e foarte ambigua chestia
daca e faina de griu dur nu e integrala
si pe ele scrie doar faina de griu dur care contine un procent foarte mare de fibre probiotice solubile, ce inseamna doar ei or sti

in fine, asta e, e un site si tre sa vinda :notworthy:

Cica si modalitatea de fabricare a spaghettelor in sine le fac sa aiba IG mai mic decit alte paste.

<<Intrebarea nr. 24: De ce spaghetele sunt permise, dar nu si alte tipuri de paste, cum ar fi scoicile etc? De ce trebuie consumate numai "al dente"? In timpul unei excursii in America de Nord, am remarcat ca nici un fel de paste nu erau produse din grau dur, nu sunt recomandate in acest caz?
R:In ceea ce priveste pastele, singurele paste acceptabile sunt cele "plastifiate" sau "extrudate", cum ar fi spaghetele, tagliatelele,fideaua. Ele pot fi produse din diferite cereale (in special din grau dur) si trebuie sa fie fierte "al dente". "Extrudarea" este un procedeu de fabricare mecanic prin care un material pus sub presiune este constrans sa traverseze o filiera care ii va da forma unui profil de mare lungime. Pastele industriale sunt produse de aceasta maniera inainte de a fi uscate. Acest procedeu lasa un strat fin protector asupra pastei care impiedica amidonul de a fierbe prea mult si deci ca IG- ul sa creasca prea mult la fierbere. Din acest motiv trebuie fierte "al dente".>>

Deci Monti spune ca pot fi consumate chiar paste din faina alba daca se fierb al dente, daca le clatesti bine dupa fierbere si daca le lasi sa se raceasca bine. Bine-nteles fara grasimi, se pastreaza regula.

IG-ul ala de 10 ma pune si pe mine pe ginduri, dar daca zic ei...

#323 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 28 May 2011 - 01:43 PM

Vezi postareaboni, la 28 May 2011 - 09:51 AM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 27 May 2011 - 07:57 PM, a spus:

Boni, am vazut ca ai facut Prajitura Bounty. Eu m-am ferit pana acum de cocos, doar ca-mi place la nebunie... asa ca, te intreb: cam cat de mult trebuie sa-l mai evit?

sorina, cocosul nu e monti deloc. are IG=45 si are grasimi. asa ca merge, de-o pofta, in F2, zic eu.
prajitura bounty nu e monti deloc.

daca vrei aroma de cocos, poti sa incerci ca in budinca de cocos a lui Maya, unde infuzeaza lapte cu fulgi de cocos. apoi ii stoarce si ramane "lapte de cocos".

Stiam eu ca nu e voie, dar daca am vazut ca ai facut-o m-am gandit ca ar mai fi o speranta si pt mine. Multumesc mult!
Sorina

#324 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 28 May 2011 - 03:27 PM

Vezi postareaCarmella, la 28 May 2011 - 10:56 AM, a spus:

Salata mea de prinz: fasole rosie din cutie (n-are decit apa si sare), un ardei verde, 2 rosii, 2 cepe verzi, citeva frunze de rucola, sare, zeama de lamiie + ulei de masline.
E perfecta si ptr faza 1.

Arata asa bine si proaspata ca am inghitit in sec :notworthy:. La mine la praz Peste la cuptor cu lamaie si ciuperci cu sos de smantana.

#325 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 28 May 2011 - 06:46 PM

Informatii si linkuri importante in dieta monti si pentru sanatate:

Carti monti in format electronic gasiti aici (multumim Boni :notworthy: )

Alimente: http://nutritiondata.self.com/

Paine monti: (Boni)
sunt 2 feluri pe paine permise in aceasta dieta:
- painea integrala: doar din faina integrala, si se potriveste la mese glucidice, adica fara grasimi
- painea cu tarate: faina integrala si tarate, in proportie de 50%, in greutate, nu volum; se potriveste la orice tip de masa

Din comert poti cumpara, daca gasesti wasa 24% sau wasa burger (de la kaufland) 21% fibre, astea 2 merg combinate cu grasimi.

Nu sunt monti (adica sunt interzise):
laptele integral
urda sau ricotta (e facuta din zer)
mezeluri, aproape toate contin zahar, amidon, dextroza etc... la fel gasesti in multe conserve si alte produse (sa citesti mereu etichetele)
radacinoasele gatite
bananele
porumbul

Mare atentie ce iaurt, smantana folositi! Mie mi a luat ceva timp aici pana sa gasesc iaurt si smantana curate. Foarte multe lactate contin amidon sau lapte praf sau faina. Acestea nu sunt monti deloc.

Lapte monti: frisca lichida + apa (bun la mese cu lipide)

Dpdvd al sanatatii (monti sunt ok) nu sunt recomandate: lactatele degresate, soia (doar cea fermentata e buna, adica sos de soia fara zahar sau miso).
Despre lactatele degresate, pe scurt: sunt procesate, degresate, grasimea e scoasa, raman doar glucidele procesate, care nu ofera nimic dpdv nutritional. Sunt alimente procesate care mai contin si alte porcarii adaugate, banuiesc ca nu sunt trecute oricum pe eticheta.
Mai poti citi si asta.

Despre soia citeste pe aici putin sa afli mai multe de soia nefermentata.
aici
aici
si aici

Alunele sunt ok dpdv monti, dar nu sunt ok dpdv al sanatatii. Au exces de omega 6 (factor de inflamatie) si pot contine si altele(e.g. o toxina), citeste aici de ce nu sunt bune.

Fructele in exces ingrasa, contin fructoza. La fel si fainoasele si la unele persoane, pana si lactatele ajuta la stagnat.

Indulcitori:
Daca faci dulciuri cu fructoza, ai voie maxim o lingura pe zi (cam 30 gr), mai mult ingrasa si nu e buna deloc pentru organism, cresc trigliceridele. Poti folosi in schimb cu succes erythrithol sau stevia. Ambele au IG foarte mic si sunt destul de sigure.

La regula de baza trebuie tinut cont de:
grija la alimentele care contin si grasimi (e.g. oleaginoase, masline), acestea nu pot fi combinate cu cele care au intre 35-50.

Cateva exemple de meniuri de ale mele de acum:
mic dejun: omleta cu legume separat, oua fierte, pateu facut in casa, paine monti (chifle monti cu cascaval) cu unt sau cu branza etc..
pranz: carne cu legume, vermicelli cu carne, budinca monti (vermicelli, oua, branza), salata black eyed peas (fasole black eyed peas sau mungo cu avocado, menta lamaie), supe (de avocado, sparanghel alb, legume etc) si alte combinatii
cina: carne cu legume, pizza monti, bruschette monti cu mozzarela, rosii si busuioc, supe etc..
gustari: oleaginoase crude (nuci, nuci pecan, migdale, alune de padure, caju, nuci macademia etc) (!!fara alune normale, au exces de omega 6, nu sunt bune dpdv al sanatatii!!), iaurt grecesc cu fructe de padure, ciocolata peste 70% cacao
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#326 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,430
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 May 2011 - 09:45 PM

Multumim si tie si lui boni pentru rabdarea si timpul pe care il acordati explicatiilor, am copiat continutul acestui mesaj si in primul din acest topic.

#327 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 28 May 2011 - 09:47 PM

Salata mea de prinz: fasole rosie din cutie (n-are decit apa si sare), un ardei verde, 2 rosii, 2 cepe verzi, citeva frunze de rucola, sare, zeama de lamiie + ulei de masline.

Carmella, iti maninc salata daca nu micsorezi putin pozele :drool:

#328 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 28 May 2011 - 09:49 PM

Vezi postareaCarmella, la 28 May 2011 - 11:12 AM, a spus:

<<Intrebarea nr. 24: De ce spaghetele sunt permise, dar nu si alte tipuri de paste, cum ar fi scoicile etc? De ce trebuie consumate numai "al dente"? In timpul unei excursii in America de Nord, am remarcat ca nici un fel de paste nu erau produse din grau dur, nu sunt recomandate in acest caz?
R:In ceea ce priveste pastele, singurele paste acceptabile sunt cele "plastifiate" sau "extrudate", cum ar fi spaghetele, tagliatelele,fideaua. Ele pot fi produse din diferite cereale (in special din grau dur) si trebuie sa fie fierte "al dente". "Extrudarea" este un procedeu de fabricare mecanic prin care un material pus sub presiune este constrans sa traverseze o filiera care ii va da forma unui profil de mare lungime. Pastele industriale sunt produse de aceasta maniera inainte de a fi uscate. Acest procedeu lasa un strat fin protector asupra pastei care impiedica amidonul de a fierbe prea mult si deci ca IG- ul sa creasca prea mult la fierbere. Din acest motiv trebuie fierte "al dente".>>

Deci Monti spune ca pot fi consumate chiar paste din faina alba daca se fierb al dente, daca le clatesti bine dupa fierbere si daca le lasi sa se raceasca bine. Bine-nteles fara grasimi, se pastreaza regula.

IG-ul ala de 10 ma pune si pe mine pe ginduri, dar daca zic ei...

Am inteles, pentru noi aici nu e greu de gasit in magazinele "normale" paste care sa indeplineasca conditiile astea, mersi de explicatii.

#329 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Locationcrywolf

Postat 28 May 2011 - 09:50 PM

Vezi postareaM_rules, la 23 May 2011 - 06:59 PM, a spus:

Poti cumpara orez salbatic, merge cu grasimi, are IG 35.
Ardeii ii poti face, ca sarmalele cu orez salbatic (e scump, nu lua negru sau amestec, cauta exact salbatic) sau quinoa

Hi hi deci am avut dreptate? Ardeii i-am facut cu o cantitate infima de carne de vita degresata si cu mult quinoa.

Apropos de brinzeturi, voi nu stiti cum e aici...brinzele de vaci...nu au grasimi...laptele si cel normal e ca si cum ar fi degresat in comparatie cu ce e in tara, carnea este superdegresata, nici nu o poti folosi la facut cirnati de pilda daca nu le spui clar ca vrei sa iti adauge grasime.

Edit pt ca am uitat sa spun ca sotul meu maninca tofu de pilda, facut cu lemon pepper la tigaie cu un fir de ulei de masline.

ii plac si pastele de chinoa, dar a mincat o singura data in 2 saptamini de cind a inceput cu sos de rosii.

Pastele de chinoa sint ceva f nou pt mine, deci sint totusi permise?
Imagine postata
Imagine postata

#330 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 29 May 2011 - 07:02 AM

Vezi postareaAdriana, la 28 May 2011 - 09:47 PM, a spus:

Carmella, iti maninc salata daca nu micsorezi putin pozele :blush:

Sa-ti fie de bine si merci ca ai micsorat poza :drool:
De la mine nu se vedea prea mare, ca am facut-o si am incarcat-o cu telefonul :D

#331 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 May 2011 - 11:11 AM

ce naiba :icescream: si we trecut si we acesta am zbarcit-o :spam1: ! Cred ca nu sunt in momentul ala de vointa sa ma apuc de o dieta, sau stau sub paravanul scuzei ca oricum plec in vacanta si o sa ma poticnesc pe acolo ... . Daca mi-ar mai zice tati odata ca sunt cam grasuta ar fi foarte bine ...dar el doar se mira ca nu mananc nici de aia nici de ailalta si cand a auzit ca e pe viata ... nu ma ia in serios ... :toothy6:
Ce bine de voi Laura si Lizura ca tin sotii si trebuie musai sa gatiti pentru ei ...si voi pe langa ... .
Ma enervez :spam1: pe mine! Sunt la stadiul in care imi cumpar alimente conforme, merg 2-3 zile ok, mai sontarc o ciocolata neagra care nu e destul de conforma si ingurgitez pera multa, mai in we prin balarii (2 leffe :spam1: x 330 si inca inainte de masa, para dupa masa, apa dupa masa ca nu mai puteam de sete, seminte de dovleac ... , mai o inghetata, mai gustat dintr-o clatita ... de-astea). I need help :help: . Trebuie sa iau iar cartea la citit :study: . Probabil nu trebuia sa postez la topic ci la ma enervez, dar am zis ca e cinstit sa recunosc, desi cantarul nu iarta vina recunoscuta :spam1: .

Stiu care e problema (Cand am scapat cel mai grav in leffe): 1. nu beau apa ziua; 2. nu iau mese regulate, dupa un program cat de cat fix, astfel in we ma apuca orele 4-5 fara sa fi mancat de pranz. Vad o foame de as manca orice imi iese in cale fara sa mai logichez. Aici trebuie sa lucrez, dar ar fi de schimabt obisnuinte de ani de zile (inainte de sarcina cu un fresh dimineata stateam pana la 8-9 seara cand veneam de la serviciu ...apoi odata ajunsa acasa indoiam frigiderul ...! acum am inca serioase reminiscente ale acestui "program" de masa).

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#332 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 11:17 AM

Daniella tu trebuie sa iti doresti sa slabesti, tu trebuie sa iti doresti sa mananci sanatos. Fara sa iti zica nimeni. Din tot ce ai mancat in weekend, din ce citisem la han erau perfect monti gratarul, pestele, legumele etc fara dulciuri si bere.

Brillat-Savarin

#333 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 11:27 AM

asa-i dar gratarul a fost gata la 7 seara, iar eu de pranz nu am mancat nimic ... de aia am vazut leffe in fata ochilor si nu am mai judecat ... (DAca eram satula nu aveam probleme de a ma abtine de la o leffe).
in seara aia m-am abtinut de la dulciuri, inghetata am infulecat-o aseara, cand iar am sarit pranzul si am ajuns sa iau masa pe la 18... cand am scapat si o bere si o bucatica de clatita, apoi daca tot am zbarcit-o, inainte de culcare am mancat si inghetata pe care eu nu o servisem cu o seara inainte.

Cred ca impotriva acestor situatii trebuie sa iau masuri si sa nu mai sar nici o masa. Situatiile acestea ma scot din circuit. La fel facem noi si in cvacanta mancam micul dejun si apoi mai mancam o cina devreme (pe la 7) ...de aia ma intorc cu 3-4 kg in plus.
Orice invat are si dezvat intr-adevar, dar stiti ce rea e obisnuinta asta de ani de zile de a manca fara un program ordonat ?

nu am scuze! :icescream: ... ma destainui ca la psiholog ...

#334 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 11:30 AM

oare este rau ca nu mananc deloc masa glucidica (nimic cereale la mine)?

#335 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 11:48 AM

Vezi postareaDaniella, la 30 May 2011 - 11:30 AM, a spus:

Eu zic ca nu si cerealele chiar nu sunt recomandate deloc. Citeste pe aici de ce nu sunt bune.

Cate despre nemancat si mese, apropo berea NU e mancare :violent1: ; invata te sa mananci mereu, cate putin si des. Asa nu vei mai ajunge la foamea aia in care mananci orice.

Brillat-Savarin

#336 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 30 May 2011 - 11:50 AM

Facem un subiect in care sa punem poze cu produsele Monti?

#337 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 11:54 AM

Vezi postareaAdriana, la 30 May 2011 - 11:50 AM, a spus:

Facem un subiect in care sa punem poze cu produsele Monti?

Da :) trebuie doar sa am timp sa pun pozele care le am deja, de dincolo. Si daca e nevoie, mai fac poze si la altele.
Boni au schimbat ambalajul la faina de migdale? la mine ultima oara erau tot maro pungulitele. Dar apoi n am mai cumparat de la kaufladn o perioada, deoarece am prins la lidl (numai de sarbatori aduc :violent1: ) faina de migdale mai buna, e foarte fina si fara coji. E perfecta, doar ca nu au mereu.

Brillat-Savarin

#338 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 11:56 AM

Vezi postareaM_rules, la 30 May 2011 - 11:48 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 30 May 2011 - 11:30 AM, a spus:

Eu zic ca nu si cerealele chiar nu sunt recomandate deloc. Citeste pe aici de ce nu sunt bune.

Cate despre nemancat si mese, apropo berea NU e mancare :violent1: ; invata te sa mananci mereu, cate putin si des. Asa nu vei mai ajunge la foamea aia in care mananci orice.

-bun, deci painea aia monti nu-i un must eat!

-si eu cred ca probl mea e de pauzele lungi de tot intre mese (in special sarirea mesei de pranz, micul dejun prea sarac), ambele we am fost varza cu organizarea meselor si de aia mi s-a intunecat ratiunea. Altfel, in timpul saptamanii nu am avut in general mari probl de a ma abtine!

Adriana, cred ca ideea e super, asa nu mi s-ar mai face pofta de ce vad pe la ce am gatit astazi etc ... si poate m-as pune sa fac si cevad apetisant monti.

#339 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2011 - 11:57 AM

Vezi postareaM_rules, la 30 May 2011 - 11:54 AM, a spus:

Boni au schimbat ambalajul la faina de migdale? la mine ultima oara erau tot maro pungulitele. Dar apoi n am mai cumparat de la kaufladn o perioada, deoarece am prins la lidl (numai de sarbatori aduc :violent1: ) faina de migdale mai buna, e foarte fina si fara coji. E perfecta, doar ca nu au mereu.

coaja aia e rea (nu ma refer la gust)? chiar stateam cu coaja intre dinti si ma intrebam daca in ea stau fibrele sau ar trebui eliminata?

#340 Useril este offline   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • LocationSibiu

Postat 30 May 2011 - 11:58 AM

Vezi postareaM_rules, la 30 May 2011 - 11:54 AM, a spus:

Boni au schimbat ambalajul la faina de migdale? la mine ultima oara erau tot maro pungulitele.

da, de ceva vreme, cam inainte de pasti, daca imi amintesc bine. trebuie sa imi fac timp sa fac o poza cand ajung acasa, si pun aici. am cautat pe net dar nu am gasit deact poze cu ambalajul cel maro.

Arata acest topic

• 73 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul