Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1741 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,049
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 October 2020 - 09:23 AM

Vezi postareaEataly, la 06 October 2020 - 09:03 AM, a spus:

Gratinarea le da asa un iz de "fritto misto".😁

j'adore :love7:

Vezi postareaEataly, la 06 October 2020 - 09:03 AM, a spus:

Pai eu le-am pus pe amandoua, cum am scris.Dar painea aia aromatizata tostata deasupra e top.🤗🤗

cre' ca aici apare Dexter :105:

#1742 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 09 October 2020 - 10:47 PM

O salată făcută la repezeală cu paste tip cochilie, măsline verzi, anșoa, porumb și castraveți murați
Imagine atasata: monthly_10_2020/post-2240-0-96261300-1602276392.jpg


Un fel de lasagna rapidă cu pește (trebuie să mai repet în cantitate mai mare, îmi rămăsese doar puțin pește dezosat cu sos de roșii de la tocăniță și am făcut aluat doar dintr-un ou și 100 g făină), servită cu salată:
Imagine atasata: monthly_10_2020/post-2240-0-27918300-1602276444.jpg

#1743 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,742
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 11 November 2020 - 12:48 PM

Ca sa mai scăpăm de gânduri urâte am facut somon cu cartofi =)) la cuptor, pe somon am pus pasta de ardei iute.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2020/post-343-0-48004000-1605091733.jpg


#1744 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,742
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 14 November 2020 - 12:15 PM

Dorada la cuptor cu garnitură de brocoli si mujdei de usturoi!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2020/post-343-0-27074900-1605348905.jpg

Aceasta postare a fost editata de mino: 14 November 2020 - 12:16 PM


#1745 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 November 2020 - 10:19 AM

Dupa dorada lui Mino, apar si eu cu ale mele, cherry, cartofi, masline, pinoli.

Imagine atasata: monthly_11_2020/post-9-0-07452100-1606465161.jpg

#1746 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,742
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 20 January 2021 - 01:25 PM

Somon cu sos alb!

P.s nu va uitați la dovlecel :blackeye: am uitat de el :violent1:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2021/post-343-0-51264200-1611141902.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2021/post-343-0-37025400-1611141910.jpg


#1747 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 February 2021 - 09:54 PM

Ma dusai sa dau la copca si mi se aciua un crap argintiu in plasa mea...am luat partile de mijloc si restul l-am returnat in galanta pardon, asta, copca, adica.

Imagine atasata: monthly_02_2021/post-12-0-54406500-1613418066.jpg
Eram hotarata sa fac o parte plachie, o parte prajt cu mamaliguta si usturoi...pana la urma m-am luat cu alte treburi si il mutam prin frigider de colo colo in ziua aia. A doua zi nici atat nu am avut timp sa fac din el ce-mi propusesem. Sa stau sa ii curat solzii, sa dau prin faina etc. Neah. Ce-mi veni mie, il facui rasol, taca-paca in oala, pus dafin si piper din belsug, sare, intre timp facut altele. Lasat la racit, scos oasele. Fac o salata, mai ramasesera cam 800 g de carne alba, ce sa fac, ce sa fac? Mai aveam si mei fiert. Iau o mana de patrunjel verde, meiul il storc bine de zeama lui, iau o esalota, zdrobesc 3 catei de usturoi, dau la stab mixer. Amestec cu carnea de peste , cu mana!- , rad doi morcovi dulcei, tai marar, pun doua oua si cateva linguri de pesmet si imi iesira niste chiftelute. Moama! Astea merg si la topicul de finger food. Deci prea misto au iesit la gust. Nu am facut in viata vietilor meli chiftele de peste, dar mereu le-am dus dorul celor din copilarie, mancate la mama la serviciu , unde se aduceau la vanzare de la restaurantul Moldova. Am facut si patties la cuptor si le-am prajit pe astea cu gandul sa le fac cu un sos alb de hrean , eventual. Mmmhm. Nici umbra lor nu a mai ramas. Le-am dat in semola di grano duro pe astea fried. Clar tre sa le repetir!
Imagine atasata: monthly_02_2021/post-12-0-20835200-1613418777.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1748 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,387
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 15 February 2021 - 11:07 PM

Wooooow, asa ceva sigur ar disparea si la mine cat ai zice (chiftele de) peste, precum pop-cornu'...

#1749 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 February 2021 - 11:58 PM

Vezi postareaadi_edi, la 15 February 2021 - 11:07 PM, a spus:

Wooooow, asa ceva sigur ar disparea si la mine cat ai zice (chiftele de) peste, precum pop-cornu'...


Fix asa le mananci, soro! Sunt atat de misto si la consistenta si la gust! Grav de misto! Le trec la catastiful cu retetele casei Enigel.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1750 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,049
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 February 2021 - 10:16 AM

des mi se intimpla si mie asta
iau cite un peste si n-am timp sa-l bibilesc si-l gatesc rapid in microunde ca sa nu se strice
dupa care cind am timp il fac chiftele ca tare-s bune :rolleyes:

#1751 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 February 2021 - 08:14 PM

Chiar sunt! Eu nu am microunde, dar fiertul si prelucratul rapid in chiftele merge rapid. Dezosatul e mai bibileala, aia e.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1752 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 February 2021 - 06:52 PM

Fusäi pi baltî.

Imagine atasata: monthly_02_2021/post-12-0-17262500-1613839780.jpg
Tot acolo dau peste chestia asta pentru prima oara...
Imagine atasata: monthly_02_2021/post-12-0-85414200-1613839879.jpgImagine atasata: monthly_02_2021/post-12-0-24510900-1613839893.jpg

Acestea sunt resturi care raman pe cutitele masinilor de tocat/prelucrat pestele...ma gandea ca se poate face o pasta faina de umplut gogosi sarate de aluat oparit...Voi ati lua?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1753 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 February 2021 - 03:07 AM

si eu de prin oceane, stil ciobănesc că imi era prea foame sa le bibilesc mai mult de atât. a se observa farfuria care NU e corelle Imagine postata

Imagine atasata: monthly_02_2021/post-1215-0-19867100-1613869120.jpg

#1754 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 February 2021 - 09:25 AM

Da' ce-mi placeeeeee farfuria!!! Cu baleneeee Imagine postata

Saptamana trecuta ma oprisem in supermarket sa fac cumparaturi...eram hamesita si am insfacat doua cutii de sushi - aici sunt scumpe ca naiba, nush cum sa va spun...le-am inghitit mai ceva ca lupul sarmalele din poveste. Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1755 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,049
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 February 2021 - 12:41 PM

noi de cind cu lockdown-urile astea si ca sa ajutam economia am luat de vreo 3 ori sushi ca ii place lui Marco, mai putin lui Stefano
asa ca incerc de fiecare data sa iau cite vreo 2 tavite de-astea (sahimi gunkan uramaki), vreo 2 coltunasi apoi ceva prajit in pastela si/sau frigarui sa fie mai multe pe placul tuturor dar si asa take away e destul de scump, comparativ cu alte chestii comandate pentru acasa

#1756 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 February 2021 - 05:53 PM

astea sunt facute/asamblate de mine, am cumparat pestele crud calitate "pentru sashimi" (in jur de 18 - 20 euro pe kg) si orezul de sushi la "conserva" (trebuie numai incalzit la microwave) ponzu sauce, ginger si wasabi am intotdeauna in frigider.

#1757 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,387
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 22 February 2021 - 12:24 AM

De vreo doua luni visez si eu ca mananc sushi/sashimi, dar e printre putinele mancaruri care imi sunt interzise deocamdata :P. Am facut o singura data si am zis ca never-ever again, nu ma pricep la facut, doar la mancat :( .

#1758 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,387
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 22 February 2021 - 02:55 AM

De cand cu pandemia nu am mai mers nici noi la locul nostru preferat sa mancam sushi. Eu nici nu incerc sa fac acasa!
As putea face comanda si sa o ridic.. poate o sa ma invrednicesc. Nu stiu de ce imi este asa de peste mana sa sun..

Si on topic - in seara asta am avut perch ( care ar fi un biban dar de apa sarata ). L-am dat prin malai si prajit uscat in tigaie, am facut un mujdei si am mancat "de ne-am dat de-a dura".
Chiar imi era dor de asa bunatate!

#1759 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 22 February 2021 - 10:02 AM

Vezi postareaadi_edi, la 22 February 2021 - 12:24 AM, a spus:

De vreo doua luni visez si eu ca mananc sushi/sashimi, dar e printre putinele mancaruri care imi sunt interzise deocamdata :P. Am facut o singura data si am zis ca never-ever again, nu ma pricep la facut, doar la mancat :( .

Stiu ca si in primele trimestre din sarcina se interzice, dar nu cunosc explicatia medicala, in afara de faptul ca pot provoca alergii foarte puternice.


Vezi postareaWowerful, la 22 February 2021 - 02:55 AM, a spus:

De cand cu pandemia nu am mai mers nici noi la locul nostru preferat sa mancam sushi. Eu nici nu incerc sa fac acasa!
>>>>>>>>>>> Ar fi si culmea, la ce varietate de sushi si sashimi ai tu acolo! Eu cand merg la Londra ma rasfat cu sushi ca aici...e o gluma proasta ce gasesti prin magazine si restaurante. Ca sa nu mai spun cat de scump. De exemplu, o colectie de 6 sushi , 2 somon, 2 creveti (cica...au murit de minim cinci ori crevetii aia) si eventual un calamar ceva ( ca tonul e rarissim) , plus doua din alea mici vegetale, niste sos wasabi si un deget de ghimbir acolo - 10 euro. Asta e cam cea mai ieftina.

E adevarat ca jumate de ora mai hacana de orasul meu, in Düsseldorf, unde traieste cea mai mare comunitate japoneza din Europa , se schimba treaba. Si preturile sunt absolut pe masura. Ne tot cacaim, o mana de prieteni, sa ajungem pe la un resstaurant de-al lor renumit din Düsseldorf...nu am reusit. Na ca acum a venit lockdownul. Sa ma invat minte sa profit de moment atunci cand vine nu sa "lasa, ca o veni si timpul ala". Right!

As putea face comanda si sa o ridic.. poate o sa ma invrednicesc. Nu stiu de ce imi este asa de peste mana sa sun..

Si on topic - in seara asta am avut perch ( care ar fi un biban dar de apa sarata ). L-am dat prin malai si prajit uscat in tigaie, am facut un mujdei si am mancat "de ne-am dat de-a dura".
Chiar imi era dor de asa bunatate!

Adica fara ulei?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1760 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,387
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 22 February 2021 - 01:10 PM

Nu mai! M-am exprimat eu aiurea cred. Peștele prăjit in ulei dar lăsat mai mult, sa facă crusta crocanta.

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi