Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#41 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 03 August 2010 - 11:31 AM

Vezi postareaAdriana, la 01 August 2010 - 10:03 PM, a spus:

Riso Venere, orez negru fiert mi se pare juma de ora in apa sarata, in tigaie sepii taiate fisii coapte cu un pic de ulei si sare, usturoi, vin alb si la sfirsit patrunjel. Sublim.
Atasament risonerosepie.jpg


Vai ce bine arata Adriana, :D , orezul asta trebuie sa-l incerc si eu. Neaparat! Eu am niste pastravi programati pentru cina si inca nu m-am hotarat cum sa-i prepar. :D

#42 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 August 2010 - 11:56 AM

Mie imi place foarte mult pentru ca e foarte parfumat si gustos, tre' sa mesteci mai mult la el dar nu ma deranjeaza, si sa nu te deranjeze apa in care fierbe pentru ca devine neagra ca smoala :D

#43 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 03 August 2010 - 03:06 PM

Astea-s nimicuri cata vreme produsul final e gustos si aromat. :)

#44 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 15 August 2010 - 07:46 PM

Tartar de dorada cu piper roz, lamaie, sare, ulei si o piersica feliata

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-613-128189436812.jpg


#45 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 24 August 2010 - 07:33 PM

pastrav umplut cu ghimpir si coriandru facut la cuptor si servit cu quinoa cu legume.pestele l-am imbracta asa putin in sare grunjoasa si stropit cu putin ulei de masline

Raluca, am facut odata si pastravul tau tras in tigaie,da nu reusesc sa le dau jos ca nu-mi citeste pc-ul asta cardul si lapi meu si-a dat duhul.Tare bun a fost.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128267109267.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128267115562.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128267117882.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#46 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 25 August 2010 - 08:28 AM

Espadon în sos de curry verde thai :

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-3-12827177168.jpg

Orezul nu l-am mai pozat, dar se subîntelege =))
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#47 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 August 2010 - 12:27 PM

Vezi postareakira, la 15 August 2010 - 07:46 PM, a spus:

Tartar de dorada cu piper roz, lamaie, sare, ulei si o piersica feliata

How elegant! Me likey! =)) Nu am uitat de topicul meu nuuu si nici de alergat. Mai am de tras la jug pana revin la orar, ne vedem dincolo fete. Va pupa mama!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#48 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 August 2010 - 12:51 PM

Nu e de azi ci de citva timp dar am dat peste ea in computer =))
Am mincat salata asta intr-un restaurant, tipul cumparase macroul, curatase file-urile si le marinase, eu am luat macroul gata marinat si l-am asezat peste frunzele de salata, am adaugat fasole verde fiarta, rosii micute si masline fara simburi, am condimentat cu ulei de masline extravirgin si sare, racoritoare si foarte buna
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-4-128273350197.jpg

#49 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 September 2010 - 06:59 PM

Merluciu cu mazare "in umido".

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128379236075.jpg

#50 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 September 2010 - 10:13 PM

Cum?

#51 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 September 2010 - 11:33 PM

Tagliatelle al nero di seppia con sugo alla pescatora
Tagliatelle-le le-am cumparat de la Lidl, sunt negre de la nastere :-* pentru ca pe linga faina si oua au si cerneala de sepie in ele. Sosul l-am cumparat congelat de la Bofrost adica fructe de mare si citeva rosioare
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-4-128389498324.jpg
si creveti in tempura, cumparati congelati tot de la Bofrost cu tot cu tempura, 20 de minute in cuptorul electric mic, excelenti
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-4-128389518154.jpg

#52 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 September 2010 - 09:06 AM

Vezi postareaAdriana, la 06 September 2010 - 10:13 PM, a spus:

Cum?


Un fir de ulei un catel de usturoi.Prajim usor pe ambele parti filetul de merluciu, am adaugat sosul de rosii, un pic de apa si mazarea(congelata).Si gata! :-*

#53 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 September 2010 - 09:56 AM

Mersi, incerc si eu doar ca o sa folosesc alt peste.

#54 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 September 2010 - 10:31 PM

Scorfano con pomodori e olive
File de peste scorfano (Scorpaena scrofa ) pe care l-am pus cu un strop de ulei intr-o tigaie la foc mare, am lasat vreo 10 minute timp in care au lasat apa si a inceput sa se evapore, am adaugat rosii taiate cuburele si masline fara simburi, cind pestele era gata si aproape tot lichidul evaporat am presarat patrunjel tocat, pus capacul si lasat sa se odihneasca :rolleyes: Servit cu morcovi gatiti in Thermomix si pastai inabusite in tigaie intr-un strop de ulei si apa.
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-4-128501465938.jpg

#55 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 September 2010 - 07:52 AM

Un pui de ton de 1.7 kg spalat cu vin, condimentat cu ierburi si lamaie murata, pe un pat legumicol (cartofi, ardei, morcovi, ciupercute, cepisoare, telina, untdelemn si vin) in punga "magica" la cuptor. Dupa 25 de minute am deschis punga si l-am mai lasat inca 15 minute cu focul mic caci era foarte gros in diametru.
Ton, ton sa-naltam! am mai scris cu alte ocazii.
^_^ ....
Stiu!
Mon bon ton! ^_^
.
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-168-12854802686.jpg
.

I-am distrus un pic integritatea sa gust cum a iesit, caci va lua drumul parintilor mei. A iesit be-ton :)
.
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-168-128548028868.jpg
.

Epilog:
La noi a ramas doar capul inotand intr-un bors de zile mari.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#56 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 04 October 2010 - 03:09 PM

Azi am cumparat zaragn (belone belone, peste-ac, garfish, needlefish, aguglia) - categoria tinere sperante. Prima poza e luata de pe net.
.
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-168-128619716965.jpg
.

Cum nu mai aveam rabdare, i-am marinat fortat. O jumatate de ora de fierbere in apa si otet proportia unu la unu, sare, o frunza de dafin, inele de ceapa, doua umbrelute de marar, piperuri (roz si verde) si seminte de mustar alb.
Carnea se intareste si devine ferma si aromata, amintind la gust de capelinul pe care nu-l mai gasesc in magazine de circa trei ani. Se desfac foarte usor de pe linia mediana dorsala si se inlatura sira spinarii. Firisoarele de oase ale coastelor dupa fierberea in otet, devin moi si neglijabile.
.
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-168-128619723641.jpg
.
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-168-128619725692.jpg
.

S-ar putea pastra in frigider cateva zile. S-ar putea dar nu au mai ramas.... :occasion14:

Factoid:
S-au inregistrat doua decese istorice in 1977 si 2007 cand pestii acestia saltareti(61 km/h in saltul provocat de lumina artificiala noaptea) au strapuns ochiul si creierul, respectiv inima unor tineri. Pentru comunitatile traditionale de pescari din Pacific,riscul de a fi raniti de nervosii pesti e considerat mai mare decat cel reprezentat de atacurile rechinilor. Sursa - Wikipedia
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#57 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 04 October 2010 - 07:57 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 September 2010 - 11:33 PM, a spus:

si creveti in tempura..................


Imi dai pls si o reteta de tempura?

#58 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,035
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 October 2010 - 10:12 PM

Cei din poza sunt gata facuti de Bofrost, eu doar ii coc in cuptor, dar sunt de o bunatate nemaipomenita pentru mine. Mie imi aminteste de pastella pe care o face mama pentru snitelele ei, adica ou, faina si lapte.
O reteta de tempura luata din Internet zice:
- 1 ou
- 100 gr farina
- 100 ml apa rece ca gheata
- sare.
Se amesteca toate, se lasa un sfert de ora in frigider si apoi se trec prin ea lucrurile uscate (adica spalate si apoi uscate ca sa se prinda bine pastella de ele) care trebuie prajite.

#59 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 October 2010 - 02:52 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 04 October 2010 - 03:09 PM, a spus:

Azi am cumparat zaragn (belone belone, peste-ac, garfish, needlefish, aguglia) - categoria tinere sperante. Prima poza e luata de pe net.



How much si di undi? :pupic:

#60 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 05 October 2010 - 03:32 PM

Vezi postareaEataly, la 05 October 2010 - 02:52 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 04 October 2010 - 03:09 PM, a spus:

Azi am cumparat zaragn (belone belone, peste-ac, garfish, needlefish, aguglia) - categoria tinere sperante. Prima poza e luata de pe net.



How much si di undi? :pupic:



Congelat, 2 pungi de peste 1 kg, de la PLUS, pret: 8 virgula something Lei /kg. Cam 2 Euro KG
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi