Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#101 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 06 April 2011 - 05:06 PM

Vezi postareaEataly, la 06 April 2011 - 12:33 PM, a spus:

Vezi postareaTic-tac, la 06 April 2011 - 10:22 AM, a spus:

saramura de scrumbie de Dunare


Eu n-am mancat niciodata scrumbie de Dunare. :) O trec pe lista mea culinara: must eat before I die!


Cauta la piata "Alosa" sau "Cheppia" :porc:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#102 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 06 April 2011 - 05:08 PM

Vezi postareaTic-tac, la 06 April 2011 - 10:22 AM, a spus:

saramura de scrumbie de Dunare



Aha, a început sezonul! :porc:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#103 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 22 April 2011 - 12:00 PM

Am luat acu vreo 2 zile un somon de vreo 4kg,l-am filetat,capul ,coada si sira spinarii le-am fiert in lapte aromat cu dafin ,sare ,piper,si-am facut o salatica buna.
Cat am copt cozo,m-am delectat asa un pic =))

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-119-13034662486856.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-119-13034662789914.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-119-13034663313019.jpg


Spor la treburi si la bunatati! :love7:

#104 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 19 May 2011 - 09:51 AM

Am golit frigiderul si am facut o salata cu ton (conserva) scrumbie marinata - homemade-facuta-in-casa =)) - ceapa marinata, porumb, orez fiert bob cu bob, ananas si o jumatate de borcanel de icre de somon. Fara maioneza: untdelemn, sos de soya, miere, ghimbir ras si lamai uscate rase.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#105 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 May 2011 - 02:45 PM

Tian de legume cu peste spada.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-9-13058954748059.jpg

#106 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 22 May 2011 - 12:19 PM

Pastrav a la venitiene

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2011/post-689-13060595562707.jpg


#107 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 22 May 2011 - 05:02 PM

Vezi postareaEataly, la 20 May 2011 - 02:45 PM, a spus:

Tian de legume cu peste spada.

Atasament IMG_5947.JPG


Tizian de legume :occasion14:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#108 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 06 June 2011 - 06:20 PM

Somon afumat in hartie de cedru. Reteta aici.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13073772352149.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-1307377250312.jpg

#109 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 07 June 2011 - 03:14 AM

ahh, tic-tac mi-a adus aminte de vremurile cand mergea tata la peste si aveam scrumbie de dunare tot timpul. si uscata e buna, cu orez, miam miam.

merge filet de snapper facut la cuptor cu suc de rosii si ierburi oare? nu mai vreau doar inabusit sau prajit :)

#110 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 June 2011 - 08:29 AM

Vezi postareaAngel, la 07 June 2011 - 03:14 AM, a spus:

merge filet de snapper facut la cuptor cu suc de rosii si ierburi oare? nu mai vreau doar inabusit sau prajit :)

ori asa
http://artaculinara....este-cu-legume/
ori daca nu in subiectul asta pe primele 2 pagini gasesti citeva idei puse de mine, eu prefer sa-l fac in tigaie
dar daca tu vrei sa-l faci la cuptor il pui in tava, ii pui citeva rosioare sau ce mai preferi deasupra si gata

#111 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 June 2011 - 10:20 PM

Cumpar un amestec de ardei si caracatita taiate bucatele si congelate, le arunc in tigaie cu un strop de ulei si le las sa fiarba la foc mare descoperite, lasa un pic de apa care se evaporeaza, atit, azi aveam un amestec de masline condimentate si inainte de a stinge focul le-am adaugat, foarte bune
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-4-13082558873971.jpg

#112 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 08 July 2011 - 01:00 PM

Macrou la cuptor cu legume: cartofi, ceapa si morcovi cu sos de usturoi si cimbru.
Poza e urata-urata...

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-341-131012279765.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#113 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 July 2011 - 04:40 PM

La mine "branzini", o felie de lamiie inauntru si una doua deasupra in tava stropita cu ulei, iar ei stropiti cu putin vin alb, cuptor 200°C pina cind erau asa:
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-4-1310308814527.jpg
curatat
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-4-13103088287626.jpg

#114 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 18 July 2011 - 04:10 PM

O salatica de fasole cu macrou afumat,am fost mai zgarcita cu uleiul in legume =)) ,dar pestele a completat gustul.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-119-13109982089049.jpg

#115 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 July 2011 - 04:31 PM

Seamana cu cel pe care l-am cumparat eu, excelent a fost, cindva il serveam si eu cu ceapa inmuiata in otet balsamic si fasole, o nebunie, trebuie sa-l recumpar neaparat.

#116 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 18 July 2011 - 04:40 PM

Aleg si eu ce se face mai repede, in ultimul timp,si-n acelasi timp sa fie cat de cat sanatos,desi azi am halit o punga de cips-uri.Is de coma ,nu alta,nu rezist si gata! =))
Deci ai facut si tu salata ,ai mai incercat si altfel? Cu paste?,cartofi?Am o reteta si tare mult as vrea sa v-o impartasesc,poate zilele asteam,bu-nu-ta tare!
E atat de bun ,ca as manca zilnic!

#117 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 July 2011 - 10:28 PM

Nu, cu paste nu, doar asa cum ti-am zis, de regula il servesc ca aperitiv.
Calamari mici cu piure de linte
Am prajit calamarii congelati intr-o tigaie in care am prajit un catel de usturoi intr-un strop de ulei, am adaugat o cutie de linte, un borcan de rosii puse de mine si 4 rosii uscate in ulei, am lasat la fiert si cind a fost gata am scos calamarii si mixat lintea
Imagine atasata: monthly_07_2011/post-4-13111072954525.jpg

#118 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 July 2011 - 04:56 PM

ton albacore cu maître à la dexter

ca orice chef care se respectă am un signature maître pe care îl folosesc la peşte: unt frecat cu oregano proaspăt şi uscat, sare din himalaia, un căţel de usturoi făcut pastă şi un pic de suc de lămîie

pe ton l-am prăjit fără ulei, într-o tigaie antiaderentă de aluminiu turnat pe care am încins-o bine, am lăsat cam 2 minute pe fiecare parte, cît să rămână roz la mijloc

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1215-13111728266393.jpg

i-am pus metru în cap, i-am găsit şi un semiton care să-l acompanieze şi asta a fost tot

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-1215-13111721513088.jpg

#119 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 20 July 2011 - 05:04 PM

Vezi postareaDexter, la 20 July 2011 - 04:56 PM, a spus:

ton albacore cu maître à la dexter

ca orice chef care se respectă am un signature maître pe care îl folosesc la peşte: unt frecat cu oregano proaspăt şi uscat, sare din himalaia, un căţel de usturoi făcut pastă şi un pic de suc de lămîie

pe ton l-am prăjit fără ulei, într-o tigaie antiaderentă de aluminiu turnat pe care am încins-o bine, am lăsat cam 2 minute pe fiecare parte, cît să rămână roz la mijloc

Atasament P1140439.JPG

i-am pus metru în cap, i-am găsit şi un semiton care să-l acompanieze şi asta a fost tot

Atasament P1140448.JPG

am retinut semnatura!
acum 2 intrebari fulger: :lol:

ai incercat si alte ierburi?
oregano il folosesti la toate soiurile de peste?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#120 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 July 2011 - 05:33 PM

Vezi postareaaura, la 20 July 2011 - 05:04 PM, a spus:

acum 2 intrebari fulger:
ai incercat si alte ierburi?
oregano il folosesti la toate soiurile de peste?

2 răspunsuri trăznet
am încercat şi alte ierburi, dar pe locul întâi e oregano; pătrunjelul şi mărarul dau bine, rucola e bună, rozmarinul e câââh
oregano îl folosesc numai la maitre sau la lighioane marine precum caracatiţa, dacă fac un peşte mai gras care nu are nevoie de maitre, nu pun decât sare şi piper sau un amestec de condimente de tip cajun. blackened fish anyone?

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi