Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#701 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 October 2012 - 09:37 AM

Vezi postareaDexter, la 19 October 2012 - 03:59 PM, a spus:

poţi să-i spui că e pui cu ventuze :D


asta-i asemanatoare iepurelui-galinaceu din ciorba de-acu cateva zile :)

caracatita se mai gaseste la Carrefour, eu am luat-o pe post de prospatura, c-o fi fost decongelata...pacatul lor! important c-a fost buna si scumpa


Adriana, tu dezosezi pestii ptr familion? cata dedicatie!
A, si ce fel de dop zici ca s-ar pune la fiertul caracatitei? :)

Ca sa nu fiu total off, am facut caras prajit, cu mamaliga si usturoi, un fel...asa, mai proletar. da' bun!

#702 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 October 2012 - 10:36 AM

Moatza, cand sunt pesti mari, cineva trebuie sa faca portiile. Si eu fac lucrul asta, mai ales cand fac peste in sare sau la gratar. Eu cred ca-i mai degraba manualitate :) .

#703 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 October 2012 - 11:55 AM

Vezi postareamoatza, la 28 October 2012 - 09:37 AM, a spus:

Adriana, tu dezosezi pestii ptr familion? cata dedicatie!
A, si ce fel de dop zici ca s-ar pune la fiertul caracatitei? :)

Nu, e sarcina lui Stefano.
Dop de pluta.

#704 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 October 2012 - 06:10 PM

de o săptămînă experimentez cu deep frying in oala de ceramică şi m-am autopupat pentru idee pen'că e exact ca în tuci, temperatură înaltă şi constantă

creveţi cu usturoi

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1215-13514391467558.jpg

peşti la hectar pe care-i cheamă smelts, atherina, cappucetti (aşa scria pe ambalaj da' cred că de fapt sunt sperlani), albitura

in oală

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1215-13514398240515.jpg

în vasul de tranziţie în care i-am alăturat cu sare de himalaia şi un căţel de usturoi întru parfumare (i-am ţinut sub capac până i-am păjit pe toţi şi i-am zbătut prin zguduire din cînd în cînd, să-şi ia miros de la vecini)

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1215-13514398285019.jpg

cu salată de frunze şi ceapă dulce

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1215-13514398173592.jpg

#705 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 October 2012 - 07:53 PM

Sepie cu sos de rosii home made
Aveam 2 sepii mari pe care le-am aruncat intr-un strop de ulei in tigaie, foc mare, capac, dupa citeva minute le-am taiate bucatele si le-am pus putin sos, le-am mai lasat citeva minute, foarte moale si buna
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-4-1351446787177.jpg

#706 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 29 October 2012 - 08:04 AM

Vezi postareaAdriana, la 28 October 2012 - 11:55 AM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 28 October 2012 - 09:37 AM, a spus:

A, si ce fel de dop zici ca s-ar pune la fiertul caracatitei? :thumleft:

Dop de pluta.


io cred ca-i o gluma! fiert, da niste gaze la stomac, care se lasa cu explozii f sonore =)) . in copilarie chiar ne mai faceam glume de-astea, fierbeam cate unul in oala de ceai sau de cacao si ce ne mai certa mama!

in rest, vreau si io sa am in preajma pe cineva cu manualitate de-asta la dezosat pesti :rolleyes:

#707 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 October 2012 - 08:42 AM

Nu-i deloc gluma, dar avind in vedere faptul ca lichidul il arunci n-ai probleme.

#708 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 29 October 2012 - 08:44 AM

probabil ai dreptate, dar eu am amintiri rasunatoare, n-as incerca! :floare:

#709 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 October 2012 - 11:42 AM

Am gasit macrou proaspat foarte frumos.L-am facut pe gratar si apoi afumat putin
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13515036917899.jpg
Nu fost foarte uscat,dar cu toate astea se simtea afumatura si inauntru
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13515037344622.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#710 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 October 2012 - 01:05 PM

Tre sa i-l arat lui Stefano ca sa se decida sa mai puna in functiune afumatoarea.

#711 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 October 2012 - 07:20 PM

Creveti mari, la cuptor cu putin vin doar deasupra
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-4-13515311981986.jpg

#712 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 29 October 2012 - 10:35 PM

Adriana si Dexter, ma faceti sa merg la pravalie pentru creveti si-anume din astia XXL.Mici am mai luat,caci oricum i-am folosit fie cu taietei de orez,fie in salata,dar la din astia inca nu mi-a ajuns randul. :pupic:

#713 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 30 October 2012 - 07:10 PM

Poza urata , facuta pe seara , fara lumina , dar mancarica buna - calmari in sos de rosii

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-780-13516169996763.jpg

#714 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 November 2012 - 11:46 PM

De vineri seara, cu dedicatie speciala pentru Stellina :scratch: !

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-13-13520656101521.jpg

#715 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 November 2012 - 11:54 PM

:D Any daca ne-ai adus doua cutii, 1 o las Stellinei si una o iau eu :scratch:

Izuk, a mancat si picea?

Nu am avut timp sa postez si nici nu pot sa ascund ca nu sunt de astazi:

supa crema de creveti tigger (am luat 1 kg intregi congelati, i-am decongelat, decorticat incredibil de repede si usor, apoi am trecut la gatit ... in final au ramas piticanii ... s-au strans de tot, desi i-am lasat doar 15 minute pe foc! ):

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-685-13520659914943.jpg


calamari la grill cuptor cu cartofi & rozmarin la cuptor

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-685-13520660101741.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#716 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 November 2012 - 12:02 AM

2 tavi au fost Dani, ca eu mereu ii fac in tavi de unica folosinta pe care apoi le arunc si de data asta tavi mai mari nu aveam in casa.
Atunci fa juma juma cu Stella :scratch: !

Cred c-a fost buna tare supa :D !

#717 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 November 2012 - 12:16 AM

absolut delicioasa! :D
merci de creveti! :scratch:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#718 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 05 November 2012 - 09:15 AM

Ei any lasa ca Dany e fata buna si nu ia toata tava, ca sa nu fiu rea vreau doar jumatate :floare:


Sambata ma uitam la creveti in metro si ei la mine, daca fetele din Bucuresti imi spun ca au luat si sunt buni, data viitoare ii cumpar.
Imagine postata

#719 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 November 2012 - 02:53 AM

Vezi postareaDexter, la 28 October 2012 - 06:10 PM, a spus:

de o săptămînă experimentez cu deep frying in oala de ceramică şi m-am autopupat pentru idee pen'că e exact ca în tuci, temperatură înaltă şi constantă

Dex, te rog sa alegi un topic unde sa impartasesti tehnicile. Am vazut si ceafa cu cartofi prajiti si ce ai postat aici si sunt ochi si artaculinara sa aflu detalii. In cuptor deep fying?

Carmen, dar din dar se face rai: cu tot dragul impart jumi - juma cu tine o tava de creveti de la Any!
Am luat eu creveti din Metro si din experienta mea e cea mai buna "pescarie", cu conditia sa il rogi pe baiatul de acolo sa te serveasca DOAR CU CE E ADUS AZI, dintre cele pe care le doresti si daca nu e primit azi, sa te refuze! F buni crevetii facuti la cuptor, simplu stropiti doar cu lamaie, vin, o "scrasnitura" de usturoi si patrunjel, 1 fir de ulei EV. 15 minute la cuptor, nimic de munca la curatat prealabil si papi minunat! idem calamarii si 2-3 fileuri de peste si ai facut un mix grill pe cinste! de acolo iau si caracatita proaspata petnru reteta Adrianei, pe care o fierb in oala de lut si iese absolut fantastica, de acolo iau si cate 1 saculet de midii (neaparat primite AZI) si trag o oala pe care o mananc singura, singurica, sau cu nepoata ..., de te lingi pe "gegete". aaaaa si preferabil ia din una cu rulaj mare, si bine aprovizionata, gen Baneasa. Curaj, Carmen!
Daca altcineva din Bucuresti poate sa ne indice o alta pescarie si mai grozava (Ca prospetime, servicii curatare si varietate) please speack!

tati a luat peste si calamari din Cora/Real/Ocean si nu au fost proaspete ... au ajuns la caine si nici el nu le-a mancat ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#720 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 November 2012 - 08:55 AM

Eu am luat din real de la pallady peste prospat de mai multe ori si a fost bun, am o prietena care a luat inclusiv scoici si creveti de la ei au fost buni! Dar o fi ca e trafic mare acolo langa autostrada.
De exemplu ce-mi place este ca scrie care peste este de acvacultura si care e pescuit!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi