Dexter, la 28 October 2012 - 06:10 PM, a spus:
de o săptămînă experimentez cu deep frying in oala de ceramică şi m-am autopupat pentru idee pen'că e exact ca în tuci, temperatură înaltă şi constantă
Dex, te rog sa alegi un topic unde sa impartasesti tehnicile. Am vazut si ceafa cu cartofi prajiti si ce ai postat aici si sunt ochi si artaculinara sa aflu detalii. In cuptor deep fying?
Carmen, dar din dar se face rai: cu tot dragul impart jumi - juma cu tine o tava de creveti de la Any!
Am luat eu creveti din Metro si din experienta mea e cea mai buna "pescarie", cu conditia sa il rogi pe baiatul de acolo sa te serveasca DOAR CU CE E ADUS AZI, dintre cele pe care le doresti si daca nu e primit azi, sa te refuze! F buni crevetii facuti la cuptor, simplu stropiti doar cu lamaie, vin, o "scrasnitura" de usturoi si patrunjel, 1 fir de ulei EV. 15 minute la cuptor, nimic de munca la curatat prealabil si papi minunat! idem calamarii si 2-3 fileuri de peste si ai facut un mix grill pe cinste! de acolo iau si caracatita proaspata petnru reteta Adrianei, pe care o fierb in oala de lut si iese absolut fantastica, de acolo iau si cate 1 saculet de midii (neaparat primite AZI) si trag o oala pe care o mananc singura, singurica, sau cu nepoata ..., de te lingi pe "gegete". aaaaa si preferabil ia din una cu rulaj mare, si bine aprovizionata, gen Baneasa. Curaj, Carmen!
Daca altcineva din Bucuresti poate sa ne indice o alta pescarie si mai grozava (Ca prospetime, servicii curatare si varietate) please speack!
tati a luat peste si calamari din Cora/Real/Ocean si nu au fost proaspete ... au ajuns la caine si nici el nu le-a mancat ...