Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 90 Pagini +
  • « Prima
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#721 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 07 November 2012 - 12:12 PM

Carmen, dar din dar se face rai: cu tot dragul impart jumi - juma cu tine o tava de creveti de la Any!
Am luat eu creveti din Metro si din experienta mea e cea mai buna "pescarie", cu conditia sa il rogi pe baiatul de acolo sa te serveasca DOAR CU CE E ADUS AZI, dintre cele pe care le doresti si daca nu e primit azi, sa te refuze! F buni crevetii facuti la cuptor, simplu stropiti doar cu lamaie, vin, o "scrasnitura" de usturoi si patrunjel, 1 fir de ulei EV. 15 minute la cuptor, nimic de munca la curatat prealabil si papi minunat! idem calamarii si 2-3 fileuri de peste si ai facut un mix grill pe cinste! de acolo iau si caracatita proaspata petnru reteta Adrianei, pe care o fierb in oala de lut si iese absolut fantastica, de acolo iau si cate 1 saculet de midii (neaparat primite AZI) si trag o oala pe care o mananc singura, singurica, sau cu nepoata ..., de te lingi pe "gegete". aaaaa si preferabil ia din una cu rulaj mare, si bine aprovizionata, gen Baneasa. Curaj, Carmen!
Daca altcineva din Bucuresti poate sa ne indice o alta pescarie si mai grozava (Ca prospetime, servicii curatare si varietate) please speack!

tati a luat peste si calamari din Cora/Real/Ocean si nu au fost proaspete ... au ajuns la caine si nici el nu le-a mancat ...
[/quote]

Daniella merci pentru informatii, cuvantul tau cantareste mult, stiu ca te pricepi si ai si cumparat.
Multumesc :rolleyes:
Imagine postata

#722 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 November 2012 - 09:19 PM

Somon in punga, reteta Maya

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-13-13524023770903.jpg

#723 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 08 November 2012 - 11:22 PM

Supa de creveti cu crema de porumb (crema de porumb am cumparat-o ^_^ )

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-341-13524097072892.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#724 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 November 2012 - 12:10 AM

iar gamberoni, tura asta am varsat deasupra un pic de sos de soya, foarte buni si asa :floare:
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-4-13525854242761.jpg

#725 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 November 2012 - 12:28 AM

Supa de midii. Cu sosul ramas, maine vor iesi niste paste super.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-13-13525864426661.jpg

Dorade la cuptor: pe o foglie de aluminiu am pus 1-2 lingurite de ulei de masline, am intins bine uleiul numai unde venea pus pestele, am pus dorada, am pus capere de jur imprejur, ceapa taiata julienne si piper verde boabe (din ala la borcan in apa cu sare). Am inchis bine cu folia de aluminiu, am dat la cuptor, la 200 de grade in functie de cat e de mare pestele. Am lasat 30 de minute.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-13-13525864809281.jpg

#726 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 November 2012 - 02:44 AM

Vezi postareaDaniella, la 07 November 2012 - 02:53 AM, a spus:

Dex, te rog sa alegi un topic unde sa impartasesti tehnicile. Am vazut si ceafa cu cartofi prajiti si ce ai postat aici si sunt ochi si artaculinara sa aflu detalii. In cuptor deep fying?

dani, nu prea ştiu unde să scriu aşa că scriu aici. am făcut deep frying in oala de ceramică, pe ochiul aragazului, nu in cuptor. min 3 centimetri de ulei sau o baltă care să acopere ce prăjeşti, am incălzit uleiul foarte tare, pînă ce obiectul muncii a sfârîit la contact cu uleiul. am probat tot felul de chestii, de la peşte şi lighioane, carne, cartofi şi alte legume. ceramica a ţinut temperatura inaltă şi constantă şi am şi putut pune capacul pe ea fără să "inmoi" conţinutul.

#727 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 November 2012 - 01:38 PM

Ieri a fost la noi zi de feshte. Ca sa ne deschidem apetitul tatar de somon.

Am continuat cu un modest crap prajit cu mamaliga rascoapta si ciusca de usturoi. Mbuuuuuuun!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#728 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 November 2012 - 10:55 PM

Merci pt detalii, Dex! :floare:

Fructe de mare si file de cod cu rosii cherry si masline verzi

Eu azi, racita cobza si fara prea mult avant de stat in bucatarie, am vrut sa termin ce mai aveam prin congelator la capitolul "din mare", asa ca am facut un platou mix de cod si fructe de mare gratinate cu rosii cherry, masline, cappere si ardeiasi iuti proaspeti. Daca imi puneam mintea, pt ca sosul a iesit o minunatie, ii puteam spune 2 in 1 din mare si posta la concurs, pentru ca o portie am servit-o ca si supa de mare ... , dar nu am apucat (nu m-am gandit de fapt) sa-i fac foto ... si de altfel nu m-am gandit pana acum si nici nu am tupeul sa particip la concurs :blush:

Mod de preparare:
Am cules ardeiasii din gradina, ca acusi degera, frumusei, mici si mov, piscatori bine. Le-am scos samburii si nervurile, i-am taiat feliute

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-685-13531850727863.jpg

Am pregatit, din 3 miscari, un "dressing" din 8 rosii cherry mai babanele, taiate in sferturi, cateva masline verzi desamburate, capere, fulgi de usturoi, ulei EV, otet balsamic (pt ca nu am avut lamaie si de aceea mi-am permis sa adaug si un fir de sos soia ...altfel nu obisnuiesc sa pun decat lichide deschise culoare la peste ), piper, oregano si 1 cescuta de vin alb sec. Sare DELOC (caperele, maslinele si fructele de mare au suf sare).
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-685-13531852500029.jpg

am dispus cele 2 fileuri de cod si mixul de fructe de mare intr-o tava antiaderenta

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-685-13531852577518.jpg

si am pozitionat "dressingul" cat mai echilibrat peste lighioane

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-685-13531853378986.jpg

am dat la cuptorul incins, pentru 20 min, la 200g si am servit cu un colt de ciabatta prajita. Sosul a iesit absolut minunat, nu mai prejos decat preparatul in sine.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-685-13531854474533.jpg

regret ca nu m-am gandit sa pozez preparatul si servit in varianta de supa de mare ... :lol:

Foarte simplu si delicios, se reface anytime, cand nu aveti chef de varianta mai satioasa cu paste/orez sau alte garnitur icu gluten.

Adriana, cum ai facut acei creveti? arata foarte bine asa rumeni!
Lapona, ma duc sa vad ce ai combinat alaturi de tartar! sa va fie de bine ziua de feshte si sa repetati! mie tocmai mi-a recomandat medicul sa indesesc mesele de peste la minimum 5 /saptamana! B)

Carmen, maine plec la vanatoare de caracatita (si creveti) la Metro Pallady, ca am golit congelatorul de pesti. Desi in timpul saptamanii si chiar sambata sunt zile mai bune pt cumarat peste proaspat, dar azi am fost ... rapusa de raceala ...

Zerda, mie Palady mi se par centrele comerciale (Metro si Real) cu cel ai mic trafic dintre toate. Le frecventez pt ca niciodata nu e coada si nici urma de aglomeratie, spre deosebire de oricare altul din acest oras, sau din vecinatatea sa (compara de ex cu Cora Pantelimon, sau Ocean Titan).

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#729 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 November 2012 - 11:05 PM

Bravo Dani, o masa pe cinste :floare: !
Si noua ne plac mult capperele in combinatie cu peste, se si vede cat de multe am pus ultima data :blush: !

#730 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 November 2012 - 11:16 PM

hahaha Any :floare: , nu ti-a scapat gramajoiul de capere folosite B) . Aveam din luna mai, din Sicilia ta iubita, o tura de capere pastrate doar in sare si se cam deshidratasera (le-am lasat in caserola originala de pet), si pentru ca o prietena ( :lol: ) m-a cadorisit cu altele "noi", m-am indurat sa le consum pe cele vechi ... toate ... .
Da, asa imi place B) cum ai pus si tu la dorada, doar ca nu am folosit niciodata piper verde in otet, o sa ma uit si eu dupa el ... Mi-a placut ideea si cu rondelele de ceapa B) . Sa vad maine ce shopping fac, ca ma inspirati mereu.
Vreau sa fac crevetii lui Titirimundi, salata de caracatita fiarta uscat in vasul de lut si vedem ce mai e proaspat pe acolo ... :blush:

btw, maslinele acestea verzi dezsamburate, de la Lidl, nu-s rele ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#731 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 18 November 2012 - 11:53 AM

O banala ciorba de peste

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-780-13532323601409.jpg

#732 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 November 2012 - 02:20 PM

Izuk, vreau si eu :) ! Cu ce peste ai facut-o, cu crap?

#733 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 18 November 2012 - 02:42 PM

Da , si niste capete si cozi de dorada :)

#734 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 November 2012 - 03:13 PM

Vezi postareaizuk, la 18 November 2012 - 02:42 PM, a spus:

Da , si niste capete si cozi de dorada :)

Dorada deci si crap. Am inteles. Cred c-a fost asa de buna :) !

#735 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 18 November 2012 - 04:04 PM

Vezi postareaizuk, la 18 November 2012 - 11:53 AM, a spus:

O banala ciorba de peste

Atasament 100_0274.JPG

Servesti si musafiri nepoftiti? :) :) Arata super!

#736 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 18 November 2012 - 04:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 November 2012 - 10:55 PM, a spus:

Merci pt detalii, Dex! :)

Fructe de mare si file de cod cu rosii cherry si masline verzi

Eu azi, racita cobza si fara prea mult avant de stat in bucatarie, am vrut sa termin ce mai aveam prin congelator la capitolul "din mare", asa ca am facut un platou mix de cod si fructe de mare gratinate cu rosii cherry, masline, cappere si ardeiasi iuti proaspeti. Daca imi puneam mintea, pt ca sosul a iesit o minunatie, ii puteam spune 2 in 1 din mare si posta la concurs, pentru ca o portie am servit-o ca si supa de mare ... , dar nu am apucat (nu m-am gandit de fapt) sa-i fac foto ... si de altfel nu m-am gandit pana acum si nici nu am tupeul sa particip la concurs :)

Mod de preparare:
Am cules ardeiasii din gradina, ca acusi degera, frumusei, mici si mov, piscatori bine. Le-am scos samburii si nervurile, i-am taiat feliute

Atasament IMG_8846.jpg

Am pregatit, din 3 miscari, un "dressing" din 8 rosii cherry mai babanele, taiate in sferturi, cateva masline verzi desamburate, capere, fulgi de usturoi, ulei EV, otet balsamic (pt ca nu am avut lamaie si de aceea mi-am permis sa adaug si un fir de sos soia ...altfel nu obisnuiesc sa pun decat lichide deschise culoare la peste ), piper, oregano si 1 cescuta de vin alb sec. Sare DELOC (caperele, maslinele si fructele de mare au suf sare).
Atasament IMG_8848.jpg

am dispus cele 2 fileuri de cod si mixul de fructe de mare intr-o tava antiaderenta

Atasament IMG_8850.jpg

si am pozitionat "dressingul" cat mai echilibrat peste lighioane

Atasament IMG_8853.jpg

am dat la cuptorul incins, pentru 20 min, la 200g si am servit cu un colt de ciabatta prajita. Sosul a iesit absolut minunat, nu mai prejos decat preparatul in sine.

Atasament IMG_8868.jpg

regret ca nu m-am gandit sa pozez preparatul si servit in varianta de supa de mare ... :)

Foarte simplu si delicios, se reface anytime, cand nu aveti chef de varianta mai satioasa cu paste/orez sau alte garnitur icu gluten.

Lapona, ma duc sa vad ce ai combinat alaturi de tartar! sa va fie de bine ziua de feshte si sa repetati! mie tocmai mi-a recomandat medicul sa indesesc mesele de peste la minimum 5 /saptamana! :)

Carmen, maine plec la vanatoare de caracatita (si creveti) la Metro Pallady, ca am golit congelatorul de pesti. Desi in timpul saptamanii si chiar sambata sunt zile mai bune pt cumarat peste proaspat, dar azi am fost ... rapusa de raceala ...

Zerda, mie Palady mi se par centrele comerciale (Metro si Real) cu cel ai mic trafic dintre toate. Le frecventez pt ca niciodata nu e coada si nici urma de aglomeratie, spre deosebire de oricare altul din acest oras, sau din vecinatatea sa (compara de ex cu Cora Pantelimon, sau Ocean Titan).

Bun, bun, doamna! :)

#737 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 18 November 2012 - 05:23 PM

Vezi postareaDaniella, la 17 November 2012 - 10:55 PM, a spus:

cum am scris Daniela, i-am pus in tigaie pe o parte, intors pe partea cealalta, pus putin sos de soya si iar intors pe partea cealalta ca sa se coloreze pe ambele parti si apoi scos rapid pentru ca tinde sa se caramelizeze sosul

#738 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 19 November 2012 - 01:19 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 October 2012 - 03:51 PM, a spus:

Alpha eu nu mai tin minte daca l-am mincat pe ala, da' m-a impresionat cum s-a contorsionat el in tigaie si n-am uitat faza aceea.

oricum s-ar numi, daca il gasiti e bun tare, mai ales Petunie ca zicea ca ii trebuia asa ceva pentru copii, pacat ca nu reusim sa gasim un site ceva de incredere care sa ne ajute sa intelegem cum le zice pestilor astora pe toate limbile noastre

Vezi postareaAdriana, la 16 October 2012 - 10:00 AM, a spus:

Nu e serpisor, ii mai zice si spinarolo adica Squalus acanthias
si ar trebui sa arate asa "imbracat"
Imagine postata

Adriana,multumesc ca te-ai gandit la mine si scuze ca scriu abia acum :pupic:
Sambata ajung intr-un magazin cu mai multe soiuri de peste,poate am noroc sa gasesc soiul asta;am vazut ca pe germana ii zice Dornhai

Eu am facut saptamana trecuta filet de peste in crusta crocanta din tarate de grau(boabe de cafea,unde esti? )+condimente.A iesit foarte bun;am servit cu salata.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-59-13533239796446.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#739 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 19 November 2012 - 01:35 PM

ok :pupic:
nu e peste dar e din familia lui, sepia de exemplu, eu de 2 saptamini (ma duc simbata dimineata dupa peste) le iau si le fac cu sos de rosii, sunt foarte bune
cele pe care le iau eu sunt mari, le pun intregi cu un strop de ulei si daca vrei un catel de usturoi, le prajesc vine vorba ca nu e un prajit efectiv, la foc mare, le las citeva minute pe o parte si cealalata, apoi le tai fisii si le mai fierb citeva minute cu sosul de rosii, am pus si poza mai sus

#740 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 November 2012 - 03:16 PM

Tajine tunisiana, care nu-i acelasi lucru cu Tajine marocana, e un fel de omleta la cuptor din cartofi fierti, oua, ton sau carne alba.Buna de reciclat puiul.Eu am facut-o cu ton in ulei bine scurs.

3 cartofi giganti fierti
4 oua
2 cutii de ton
patrunjel
parmezan

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-9-13534172773394.jpg

Buna calda, splendida rece!

Arata acest topic

• 90 Pagini +
  • « Prima
  • 35
  • 36