Merci pt detalii, Dex!
Fructe de mare si file de cod cu rosii cherry si masline verzi
Eu azi, racita cobza si fara prea mult avant de stat in bucatarie, am vrut sa termin ce mai aveam prin congelator la capitolul "din mare", asa ca am facut un platou mix de cod si fructe de mare gratinate cu rosii cherry, masline, cappere si ardeiasi iuti proaspeti. Daca imi puneam mintea, pt ca sosul a iesit o minunatie, ii puteam spune 2 in 1 din mare si posta la concurs, pentru ca o portie am servit-o ca si supa de mare ... , dar nu am apucat (nu m-am gandit de fapt) sa-i fac foto ... si de altfel nu m-am gandit pana acum si nici nu am tupeul sa particip la concurs
Mod de preparare:
Am cules ardeiasii din gradina, ca acusi degera, frumusei, mici si mov, piscatori bine. Le-am scos samburii si nervurile, i-am taiat feliute
Am pregatit, din 3 miscari, un "dressing" din 8 rosii cherry mai babanele, taiate in sferturi, cateva masline verzi desamburate, capere, fulgi de usturoi, ulei EV, otet balsamic (pt ca nu am avut lamaie si de aceea mi-am permis sa adaug si un fir de sos soia ...altfel nu obisnuiesc sa pun decat lichide deschise culoare la peste ), piper, oregano si 1 cescuta de vin alb sec. Sare DELOC (caperele, maslinele si fructele de mare au suf sare).
am dispus cele 2 fileuri de cod si mixul de fructe de mare intr-o tava antiaderenta
si am pozitionat "dressingul" cat mai echilibrat peste lighioane
am dat la cuptorul incins, pentru 20 min, la 200g si am servit cu un colt de ciabatta prajita. Sosul a iesit absolut minunat, nu mai prejos decat preparatul in sine.
regret ca nu m-am gandit sa pozez preparatul si servit in varianta de supa de mare ...
Foarte simplu si delicios, se reface anytime, cand nu aveti chef de varianta mai satioasa cu paste/orez sau alte garnitur icu gluten.
Adriana, cum ai facut acei creveti? arata foarte bine asa rumeni!
Lapona, ma duc sa vad ce ai combinat alaturi de tartar! sa va fie de bine ziua de
feshte si sa repetati! mie tocmai mi-a recomandat medicul sa indesesc mesele de peste la minimum 5 /saptamana!
Carmen, maine plec la vanatoare de caracatita (si creveti) la Metro Pallady, ca am golit congelatorul de pesti. Desi in timpul saptamanii si chiar sambata sunt zile mai bune pt cumarat peste proaspat, dar azi am fost ... rapusa de raceala ...
Zerda, mie Palady mi se par centrele comerciale (Metro si Real) cu cel ai mic trafic dintre toate. Le frecventez pt ca niciodata nu e coada si nici urma de aglomeratie, spre deosebire de oricare altul din acest oras, sau din vecinatatea sa (compara de ex cu Cora Pantelimon, sau Ocean Titan).