Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#381 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 February 2012 - 12:07 AM

Moatza, da, de paste era vorba. Cred ca am pregatit masa azi in jumate de ora. Imi plac pastele astea ca in 3-4 minute is gata.

Daniella, halibutul miroase de felul lui mai puternic. Daca insa carnea nu este ferma cand o apesi cu degetul ci moale si mucoasa, nu e alba, atunci pestele nu e proaspat. In rest, daca il prajest, chiar daca miroase mai puternic, are un gust foarte placut.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#382 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 19 February 2012 - 01:20 PM

Heilbutt = Cambula, nu? Sau evitati numele românesc pentru ca se preteaza la cimilituri? :blob8:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#383 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 19 February 2012 - 03:52 PM

Vezi postareamoatza, la 18 February 2012 - 11:33 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 18 February 2012 - 10:15 PM, a spus:

Io azi capellini cu ...äh, heilbiutt crocant si sos de vin alb:


la noi capellinii sunt niste pesti mici, un pic mai mari decat hamsia, cu burta mare si rotunda, plina de icre portocalii, marunte .
la tine parca-i altceva :wacko:


Se fac trei ani de cand nu am mai gasit la noi capelin (peshtiolinii :) ) de care facea Moatza vorbire. Inainte vreme, gaseam si proaspeti si congelati.
Acum, canci ! :blob8:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#384 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 19 February 2012 - 04:19 PM

Vezi postareaAlexandru, la 19 February 2012 - 01:20 PM, a spus:

Heilbutt = Cambula, nu? Sau evitati numele românesc pentru ca se preteaza la cimilituri? :blob8:

Despre asta canta si sir Peter Ustinov:

http://www.youtube.c...h?v=oW8Ol7mG6w0
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#385 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 19 February 2012 - 04:39 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 19 February 2012 - 04:19 PM, a spus:

...Despre asta canta si sir Peter Ustinov:



Da, da, da! =))
Si în engleza da bine. :toothy6:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#386 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 February 2012 - 06:38 PM

Blackened European sea bass sau lup de mare (spigola) în stil cajun

Am topit 10g de unt in microwave, am tăvălit peştele prin el pînă s-a acoperit de unt pe toate părţile, după care l-am tîrît prin codimentele cajune. Frigerea am făcut-o într-o tigaie de aluminiu turnat, încinsă, fără alt adaus de grăsime. In 5 minute a fost gata. Pielea e crocantă iar condimentele s-au amestecat cu lactatele din unt şi s-au lipit de peşte ca o crustă. Delicios.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1215-13297552865182.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1215-13297552785904.jpg

#387 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 February 2012 - 06:44 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 19 February 2012 - 03:52 PM, a spus:

Se fac trei ani de cand nu am mai gasit la noi capelin (peshtiolinii :) ) de care facea Moatza vorbire. Inainte vreme, gaseam si proaspeti si congelati.
Acum, canci ! :)


ai dreptate! nici nu mi-am dat seama ca n-am mai vazut cam de demult :)

Dex, eu am facut ieri crap, dupa aceeasi metoda. Numa' ca langa, fu o mamaliga si niste usturoaie, vad ca tu continui dextoxu'. Brava, esti la revenire, nu?

#388 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 February 2012 - 06:53 PM

Vezi postareamoatza, la 20 February 2012 - 06:44 PM, a spus:

esti la revenire, nu?

yep, sunt in a doua săptămînă de revenire

#389 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 20 February 2012 - 09:00 PM

Vezi postareaDexter, la 20 February 2012 - 06:38 PM, a spus:

Blackened European sea bass sau lup de mare (spigola) în stil cajun



la imbietoarele retete de peste pe care le postezi folosesti intotdeauna peste proaspat?
multumesc anticipat
fiica dacilor

#390 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 20 February 2012 - 11:38 PM

Vezi postareaDexter, la 20 February 2012 - 06:53 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 20 February 2012 - 06:44 PM, a spus:

esti la revenire, nu?

yep, sunt in a doua săptămînă de revenire

Arata prea bine!!! :P in a doua saptamana de revenire ai voie unt si prajeala ? :-* Sper sa raportezi si saptamana asta inca 1 kg pierdut :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#391 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 February 2012 - 02:27 AM

Vezi postareabristena, la 20 February 2012 - 09:00 PM, a spus:

folosesti intotdeauna peste proaspat?

nope, depinde de dispoziţie. întotdeauna am in congelator cel puţin un fel de peşte iar cînd am chef de proaspăt, mă duc la piaţa de peşte. spigola de exemplu era importată din turcia şi era congelată

dani, ţi-am răspuns la detox

#392 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 22 February 2012 - 06:07 PM

Rulouri de ton cu bacon; sunt excelente alaturi de o garnitura de salata verde.
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-132992695385.jpg

#393 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 23 February 2012 - 09:46 PM

Azi, somon cu sos de sparanghel verde.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1290-13300263897814.jpg

#394 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 26 February 2012 - 01:42 PM

Tarta cu somon fume si praz


Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1267-13302564863738.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1267-1330256509881.jpg

#395 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 February 2012 - 02:51 PM

Anchoas proaspete la cuptor servite pe cubulete de Panissa, facuta la cuptor.Spray-ata cu ulei si 10 minute sub gill.La fel de buna ca cea prajita.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13303470655761.jpg

#396 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 27 February 2012 - 11:26 PM

Paella. Am uitat mazarea. Mi-am dat seama cand puneam deja in farfurii.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1290-13303779334464.jpg

#397 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 February 2012 - 10:30 AM

Ela :love3: , olalalà :wub: asta da paella!!! stiu ca ai mai postat-o, dar oare ai dat si reteta ta :blush: ?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#398 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 February 2012 - 12:20 PM

Ela de cate ori te vad la "peste", imi zic: iar vad o paella de milioane, asa cum mie nu o sa-mi iasa niciodata. :love3:

#399 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,455
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 February 2012 - 10:25 PM

In schimb pentru mine daca Ela mai posteaza inca citeva poze cu paella n-o sa mai pot rezista si o sa o fac :71:

Eu in seara asta pollack din Alaska, decongelat, pus in tava unsa cu ulei si deasupra ridichi mari de-astea de iarna si gulii inabusite in tigaie inainte cu citeva masline, apoi tava la cuptor.
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-4-13304607330313.jpg

#400 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 29 February 2012 - 02:49 PM

Vezi postareaDaniella, la 28 February 2012 - 10:30 AM, a spus:

Ela :( , olalalà :( asta da paella!!! stiu ca ai mai postat-o, dar oare ai dat si reteta ta :( ?


Am explicat aici cum o fac eu. Am scris acolo si de rosii, dar nu pun mereu, iar fructele de mare le pun spre sfarsit, cand e aproape gata paella (inainte le puneam mai devreme si parca ieseau mai gumati calamarii).

Vezi postareaEataly, la 28 February 2012 - 12:20 PM, a spus:

Ela de cate ori te vad la "peste", imi zic: iar vad o paella de milioane, asa cum mie nu o sa-mi iasa niciodata. :floare:


Asa gandeam si eu la inceput, ca n-o sa-mi iasa paella niciodata si cumparam mereu, pana am incercat o data si mi-am dat seama ca nu e asa complicat cum credeam.


Vezi postareaAdriana, la 28 February 2012 - 10:25 PM, a spus:

In schimb pentru mine daca Ela mai posteaza inca citeva poze cu paella n-o sa mai pot rezista si o sa o fac :(

Eu in seara asta pollack din Alaska, decongelat, pus in tava unsa cu ulei si deasupra ridichi mari de-astea de iarna si gulii inabusite in tigaie inainte cu citeva masline, apoi tava la cuptor.


Am sa tot postez paella pana am s-o vad si pe-a ta. :(

Si ca sa nu spuneti ca vin numai cu paella, va arat si ce-am gatit ieri (n-a mers netul ieri, de asta vin abia acum): sardine umplute cu ceapa cu sos de mustar si cartofi sarladaise (reteta de la Maya, care o are de la Alexandru. Eu va multumesc amandurora ca-s foarte buni :( )

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1290-13305196450818.jpg

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi