Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1021 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 April 2015 - 10:05 AM

Nu e mare reteta dar a fost aperitivul dinaintea risotto-ului
felii de piine integrala unse cu un strop de unt si somon afumat (ieftin si nebun :lol: )
Imagine atasata: monthly_04_2015/post-4-1428998720918.jpg

#1022 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 26 April 2015 - 06:49 PM

tigri de apă :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-1215-14300666297205.jpg

#1023 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 May 2015 - 12:17 AM

Capponadda

Imagine atasata: monthly_05_2015/post-4-14312098448273.jpg

#1024 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 May 2015 - 12:28 PM

Rucola, macrou, rosioare si masline
Imagine atasata: monthly_05_2015/post-4-14327224847728.jpg

#1025 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 May 2015 - 04:59 PM

Tarta sarata cu somon
aluatul e cel facut in Thermomix cu ulei si vin doar ca am pus 200 de gr de faina pentru piine integrala de la Lidl si doar 100 de faina alba 00
umplutura e facuta amestecind o mina de fasole verde fiarta, una de mangold, niste resturi de somon prajite putin in tigaie cu ceapa si usturoi verde, 3 oua si un plic de fulgi de cartofi pentru piure ca sa absoarbe umiditatea
foarte buna :floare:
Imagine atasata: monthly_05_2015/post-4-14330843544998.jpg

#1026 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 July 2015 - 03:39 AM

somon roșu pe care-l mai cheamă și sockeye, cu roșie maro pe care o mai cheamă și kumato, capere pe care le mai cheamă și capere și un sos (invizibil) din tahini, tamari, lime și capere pe care-l mai cheamă și maclavais à la dex.

Imagine atasata: monthly_07_2015/post-1215-14360600881677.jpg

#1027 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 July 2015 - 08:20 AM

Felii de castravete cu crema de macrou afumat si maioneza
Imagine atasata: monthly_07_2015/post-4-14367684638295.jpg

#1028 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 19 July 2015 - 11:09 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 April 2015 - 10:05 AM, a spus:

Nu e mare reteta dar a fost aperitivul dinaintea risotto-ului
felii de piine integrala unse cu un strop de unt si somon afumat (ieftin si nebun :) )


Mie imi place mult si fata de masa! :love7:

#1029 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 July 2015 - 09:31 AM

Cu gâsculițe :love7:

#1030 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 21 July 2015 - 10:01 PM

f buna conserva de Saupiquet....cu filets de maquereaux grilles...chiar minunata!
:)

#1031 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 22 July 2015 - 03:57 PM

Azi peste novac cu legume

Imagine atasata: monthly_07_2015/post-174-14375734489477.jpg

#1032 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 26 July 2015 - 05:58 PM

Mama, mama... tehnologia fotografica, la mine inca nu a ajuns :cheers:

Imagine atasata: monthly_07_2015/post-477-14379262855593.jpg

Rosii umplute cu ton, de graba!!!

#1033 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 July 2015 - 09:56 PM

interesanta ideea de rosii umplute cu ton! ce mai contine umplutura, Cristina?

La mine azi, caracatita la grill. Delicioasa, sa te lingi pe degete, la fel ca in Grecia!!!

Adriana, eu am cumparat/o de la congelatoare, deci inghetata beton si asa am pastrat/o pana ieri, la conge.
Am pus/o ieri sa se dezghete usurel, in frigider, timp de 24 h.
Apoi, spalat bine, scurs si fiert cu 1 ceasca de vin roze sec (1 foaie de dafin si cateva boabe de piper, 3 graunte de sare roz) cam 20 min, dupa care lasata pe caldura vasului ala greu de inox ... mult si bine, pana s/a racit. (In reteta gasita, zicea sa o fierbi o ora).
Apoi unsa cu mazglavais care contine usturoi mojarit cu sare roz, patrunjel si ulei de masline EVO.
Apoi, zbrrr sub grillul bine incins, circa 20 min, la 200 grade, cu rasucire cand e rumena pe o parte.

Buna tare de tot, la fel ca si cea pe care o iau de proaspata.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2015/post-685-14379405643888.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2015/post-685-14379419017305.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2015/post-685-14379419133933.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2015/post-685-14379419429731.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2015/post-685-14379424636805.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1034 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 July 2015 - 10:27 PM

Adriana, de ce ii zici somonului afumat nebun? de zahar ? sau are alte e/uri (afumatura artificiala?) ?

cu voia dmoavoastra, inca o sa mai postez cateva (ca am reusit sa instalez un editor micsorare foto acasa) nu de astazi, dar nepostate

sa incepem deci:

de/ale Stellei ... (raclette) :thumleft:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2015/post-685-14379422033875.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2015/post-685-14379422596783.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1035 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 July 2015 - 11:03 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 July 2015 - 10:27 PM, a spus:

Adriana, de ce ii zici somonului afumat nebun? de zahar ? sau are alte e/uri (afumatura artificiala?) ?

nu mai stiu ce scria pe el dar n-avea gust de afumat si era insipid
deci probabil nu era afumat bine

#1036 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 July 2015 - 11:24 PM

aaah! am crezut ca la modul general ii zici nebun ... in sens de nesanatos :thumleft:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1037 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,460
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 July 2015 - 07:35 AM

Nu nu, nu's cit o fi de sanatos sau nu, dar nu la asta ma refeream ci la gust si calitate :thumleft:

#1038 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 27 July 2015 - 08:02 AM

Daniella in legatura cu caracatita congelata eu o fac innabusita in sos de vin rosu....se topeste in gura!!
apoi.....nu ti fa problemele cu produsele marine congelate mi a explicat sotul unei romance ...el breton pescar ca deseori cel congelat e mai proapspat decit cel proaspat care ei pe vaporul lor il aduc in port dupa 8 sau 9 zile
se pare ca pestele pt congelare se congeleaza imediat pe vapor!

#1039 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 July 2015 - 09:40 PM

buna informatia! este probabil valabil pentru "pescatoarele" mari
in porturile mici, am vazut ca merg in larg si se intorc in fiecare dimineata vase micute de pescari //cu plasa ...


verber, noi am incercat atat la greci, caracatita in sos de vin, cat si polpo a pignatu, cat si in Puglia (e o mancare de/a lor locala traditionala, ca o tocanita cu sos de vin si cartofi), dar nu ne/a incantat in mod deosebit pt ca de fiecare data era foarte sarata, iar la greci sosul de vin a fost acrisor tare. Insa si pt ca atat in ceea ce priveste fructele de mare, cat si pestele noi le preferam simple la gratar (eu sunt singura care mananc si supa ...si chiar imi place enorm). Insa daca imi dai reteta ta faina, am sa o incerc.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1040 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 28 July 2015 - 10:18 PM

Vezi postareaDaniella, la 26 July 2015 - 09:56 PM, a spus:

interesanta ideea de rosii umplute cu ton! ce mai contine umplutura, Cristina?

Mai interesant imi pare cum te-ai distrat tu cu caracatita asta!!! :thumleft:
Eu am umplut rosiile cu un ciuf de patrunjel si putin usturoi... si spre final (cand rosiile erau moi), am adaugat ton din conserva si le-am mai lasat o vreme. Trebuia sa gatesc ceva rapid si cu multe rosii :appl:

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi