O variatie de la o reteta pe care am pus-o mai demult (pestisor cu laptic de cocos -
https://www.artaculi...h__1#entry39740).
Loati ghimbir si-l radeti cat sa aveti de o lingurita zdravana.
Loati usturoi, il zdrobiti, curatati si tocati cat sa aveti de o
lingurita zdravana.
Loati lemon grass (nu stiu cum ii zice in romaneste) si radeti cat sa aveti de aproape o lingurita zdravana.
Loati niste file de peste alb fara oase.
Loati coriandru verde si tocati.
Loati un ardei iute dulce, curatati si taiati in diagonal in fasiute subtirele
Stoarceti juma de lime/limeta/lamaieverde.
.
Loati o tigaie, puneti putin oloi (preferabil de masline) in dansa si caliti, fara sa prajiti, la foc maxim mediu, ghimbirul, usturoiul si lemon grass-ul.o
Apoi puneti deasupra
ardeiul iute dulce taiat fasiute, amestecati, apoi puneti deasupra fileurile de peste si acoperiti cu lapte de cocos (adica pestele sa inoate in lapte de cocos). Dati focul la intre mic si mediu si lasati pana se ferbe pestele. Atentie, clocotele sa fie micimici. Cand e gata, turnazi zeama de lime/limeta/lamaieverde si amestecati.
Intre timp fierbeti, intr-un troc, niste cartofi putin fainosi (atentie, nu foarte fainosi) pe care i-atri curatat de coaja in prealabil. Cand sunt gata ii scurgeti si faceti un piure zdrobind cartofii cu zdrobitorul, impreuna cu niste unt. Piureul nu tre sa fie fin ca ciulamaua, poa sa mai fie si cate o bucatica micamica de cartof nezdrobit in el. Ca consistenta, sa nu fie moale ci vartos. Sa nu dea dracu' sa puneti si lapte sau altceva in el! Puneti dăcît unt!
In momentul in care ati terminat piureul s-a facut si pestele. Si daca nu, faceti in asa fel incat sa va coordonati actiunile ca sa va iasa.
Puneti peste in farfurie, puneti piure pe langa, puneti sos de cocos peste peste si peste piure. Fiti darnici cu sosul pentru ca piureul o sa tot suga din el. Si presarati pe deasupra coriandru tocat. Cui nu-i place coriandrul poa sa puna patrunjel cu frunza lata (nu d-ala cret ca ala-i de cacat).
Mmmmmmmm!
Poza e facuta inainte ca sa-mi dau seama ca piureul suge mult. La fel si pestele da' mult mai putin decat piureul.
Daca gasiti greseli de batut la masina in textul meu, ghinion. Am corectat deja fo patru si mi s-a loat.
Aceasta postare a fost editata de dragos: 09 October 2018 - 04:32 AM