Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1241 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 June 2018 - 11:52 AM

Pe acelasi principiu de la pulpele de pui pe pat de sare am facut peste (orate)
Folie de aluminiu in tava, 1 kg de sare grunjoasa, 3 pesti curatati in burta carora am pus o felie de lamiie, tarhon si melissa
Imagine atasata: monthly_06_2018/post-4-15291426995727.jpeg
200°C pina cind mi se pareau copti
Imagine atasata: monthly_06_2018/post-4-15291427164412.jpeg
si gata, foarte bun
Imagine atasata: monthly_06_2018/post-4-15291427265912.jpeg

#1242 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 16 June 2018 - 07:48 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 June 2018 - 11:52 AM, a spus:

Pe acelasi principiu de la pulpele de pui pe pat de sare am facut peste (orate)
Folie de aluminiu in tava, 1 kg de sare grunjoasa, 3 pesti curatati in burta carora am pus o felie de lamiie, tarhon si melissa
Atasament oratasale1.jpeg
200°C pina cind mi se pareau copti
Atasament oratasale2.jpeg
si gata, foarte bun
Atasament oratasale3.jpeg


Bun rau!
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#1243 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 16 June 2018 - 07:49 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 May 2018 - 04:05 PM, a spus:

cu instrumentul despre care am zis aici
http://artaculinara....post__p__243476
am curatat crevetii si i-am facut rapid in tigaie cu un strop de ulei si usturoi si apoi am presarat un pic de rom peste ei
Atasament IMG_20180510_194651.jpg


Data viitoare pune unt in loc de ulei.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#1244 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 June 2018 - 11:39 AM

ok :occasion14:

#1245 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 09 October 2018 - 04:17 AM

O variatie de la o reteta pe care am pus-o mai demult (pestisor cu laptic de cocos - https://www.artaculi...h__1#entry39740).

Loati ghimbir si-l radeti cat sa aveti de o lingurita zdravana.
Loati usturoi, il zdrobiti, curatati si tocati cat sa aveti de o lingurita zdravana.
Loati lemon grass (nu stiu cum ii zice in romaneste) si radeti cat sa aveti de aproape o lingurita zdravana.
Loati niste file de peste alb fara oase.
Loati coriandru verde si tocati.
Loati un ardei iute dulce, curatati si taiati in diagonal in fasiute subtirele
Stoarceti juma de lime/limeta/lamaieverde.
.
Loati o tigaie, puneti putin oloi (preferabil de masline) in dansa si caliti, fara sa prajiti, la foc maxim mediu, ghimbirul, usturoiul si lemon grass-ul.o
Apoi puneti deasupra ardeiul iute dulce taiat fasiute, amestecati, apoi puneti deasupra fileurile de peste si acoperiti cu lapte de cocos (adica pestele sa inoate in lapte de cocos). Dati focul la intre mic si mediu si lasati pana se ferbe pestele. Atentie, clocotele sa fie micimici. Cand e gata, turnazi zeama de lime/limeta/lamaieverde si amestecati.

Intre timp fierbeti, intr-un troc, niste cartofi putin fainosi (atentie, nu foarte fainosi) pe care i-atri curatat de coaja in prealabil. Cand sunt gata ii scurgeti si faceti un piure zdrobind cartofii cu zdrobitorul, impreuna cu niste unt. Piureul nu tre sa fie fin ca ciulamaua, poa sa mai fie si cate o bucatica micamica de cartof nezdrobit in el. Ca consistenta, sa nu fie moale ci vartos. Sa nu dea dracu' sa puneti si lapte sau altceva in el! Puneti dăcît unt!

In momentul in care ati terminat piureul s-a facut si pestele. Si daca nu, faceti in asa fel incat sa va coordonati actiunile ca sa va iasa.

Puneti peste in farfurie, puneti piure pe langa, puneti sos de cocos peste peste si peste piure. Fiti darnici cu sosul pentru ca piureul o sa tot suga din el. Si presarati pe deasupra coriandru tocat. Cui nu-i place coriandrul poa sa puna patrunjel cu frunza lata (nu d-ala cret ca ala-i de cacat).

Mmmmmmmm!


Imagine atasata: monthly_10_2018/post-102-0-83133300-1539051446.jpg


Poza e facuta inainte ca sa-mi dau seama ca piureul suge mult. La fel si pestele da' mult mai putin decat piureul.

Daca gasiti greseli de batut la masina in textul meu, ghinion. Am corectat deja fo patru si mi s-a loat.

Aceasta postare a fost editata de dragos: 09 October 2018 - 04:32 AM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#1246 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 October 2018 - 11:47 AM

Eu aseara un peste de 1.2 kg la cuptor cu cartofi. In burta pestelui am pus o felie de lamaie taiata in doua, 2 catei de usturoi intregi, cateva fire de patrunjel si cateva fire de maghiran proaspat.
Cartofii amestecati intr-un castron cu sare, oregano, maghiran proaspat, ulei ev de masline, ceapa felii.
Am pus o parte din cartofi sub peste si restul de cartofi pe langa. Am pus vreo 2 masline "taggiasche" ca de alea aveam, nu am avut din pacate rosioare cherry.
Dupa ce am aranjat tot in tava am turnat deasupra pestelui uleiul care a ramas in castronul unde am amestecat cartofii.
In tava, peste cartofi, am turnat 1 pahar de vin alb sec. La cuptor la 200 de grade.

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-13-0-30883900-1539462620.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 13 October 2018 - 10:32 PM


#1247 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 October 2018 - 11:48 AM

Acum va rog sa imi zica careva cum pot sa pun poze cu telefonul. Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 13 October 2018 - 11:51 AM


#1248 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 13 October 2018 - 09:25 PM

Cînd ești pe site, te duci la opțiunile alea de sus ale browser-ului (la android sînt 3 puncte verticale) și bifezi "desktop site", apoi ai toate opțiunile ca la varianta desktop. Sper să fi explicat bine și să înțelegi :boohoo:

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-233-0-27550900-1539459476.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2018/post-233-0-17273100-1539459489.png

Aceasta postare a fost editata de Carmella: 13 October 2018 - 09:38 PM


#1249 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 October 2018 - 10:33 PM

Multumesc mult de tot Carmella, am reusit cu ajutorul tau Imagine postataImagine postata.

#1250 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 14 November 2018 - 08:08 PM

Fettuccine cu ricotta si somon


Imagine atasata: monthly_11_2018/post-142-0-03381500-1542218849.jpg
fiica dacilor

#1251 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 November 2018 - 11:17 PM

ciudata combinatia, ai pus-o ca sa fie mai cremos totul?

#1252 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 15 November 2018 - 12:25 AM

Da, incercasem alta data cu putina smantana, dar nu a iesit asa cremos, poate cu creme fraiche, dar nu aveam
Nici sare, nici piper, a fost de ajuns somonul (afumat, marca coop), perfect pentru papila mea
fiica dacilor

#1253 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 November 2018 - 02:00 PM

Imagine atasata: monthly_11_2018/post-9-0-06023600-1542283091.jpg

Creveti in sos de rosii si crema de linte cu merluciu.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2018/post-9-0-34070600-1542282873.jpg


#1254 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 15 November 2018 - 02:07 PM

Doua idei per poftele mele ☺️

Spero sa nu uit
fiica dacilor

#1255 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 November 2018 - 02:42 PM

Vezi postareaEataly, la 15 November 2018 - 02:00 PM, a spus:

Creveti in sos de rosii si crema de linte cu merluciu.

vad ca esti mai rea ca mine :lol: il pui pe fiecare sa si-i curete
eu ii curat inainte (sau o pun pe mama :D )

#1256 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 November 2018 - 02:51 PM

Vezi postareabristena, la 15 November 2018 - 02:07 PM, a spus:

Doua idei per poftele mele ☺️

Spero sa nu uit


Ma bucur!

Vezi postareaAdriana, la 15 November 2018 - 02:42 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 15 November 2018 - 02:00 PM, a spus:

Creveti in sos de rosii si crema de linte cu merluciu.

vad ca esti mai rea ca mine :D il pui pe fiecare sa si-i curete
eu ii curat inainte (sau o pun pe mama :D )


Pai nu-i curat ca-s mai gustosi asa.Toata aroma e acolo! :lol:

#1257 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,463
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 November 2018 - 02:52 PM

sigur, da's mai usor de mincat :lol:

#1258 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,645
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 15 November 2018 - 06:08 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 November 2018 - 02:52 PM, a spus:

sigur, da's mai usor de mincat :D

si, in plus, le scoti si mațul cu kk... :lol:

#1259 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 November 2018 - 08:26 PM

Pai ala il scot oricum, cum am aratat aici

#1260 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 November 2018 - 11:24 PM

Eu nu-i mai curăț deloc, din mai multe motive. Unul e că creveții cei mari, ne-prefierți, ne-nimic, au un gust de vreo mie de ori mai bun lăsați întregi, cu coajă, cu cap, cu picioare cu de toate decît cei curățați de coajă, de picioare și mai ales de cap. Nu îi mănînc cu coajă sau cu picioare sau cu cap, dar prefer să le scot după ce i-am copt pe tabla presărată cu sare. Adică unica modalitate în care fac acum creveții, după ce înainte îi curățam de coajă, picioare, capete, este să îi pun pe foc pe tabla presărată cu sare grunjoasă, apoi să le torn un fir de ulei de măsline și să-i curăț de coaja arsă, dar care-și lasă o aromă extraordinară. Și de capete și picioare. Ce de capete, picioare și cojă am folosit în textul ăsta.
Al doilea motiv e că se micșorează foarte tare și devine mult prea tare dacă îi scoți coaja înainte de a-l pregăti. Firișorul ăla mi se pare ultima grijă la consumul creveților :lol: Iese cu coaja de cele mai multe ori, dar și dacă nu, ce naiba consumă crevetele ăla de mi-ar fi silă de un mm de intestin de-al lui? :D

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi