Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1381 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 March 2019 - 10:05 AM

nu tb sa astepti sa nu se lipeasca.
tb sa fie atat de fierbinte incat pestele sa faca instant o crusta la atingerea cu tigaia. io n-as incerca cu peste daca tigaia nu are "rodajul" facut.

#1382 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 March 2019 - 10:57 AM

adica sa mai gatesc/ard ceva in ea ca s-o mai rodez? :)

#1383 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 March 2019 - 01:30 PM

Vezi postareaAdriana, la 05 March 2019 - 10:57 AM, a spus:

adica sa mai gatesc/ard ceva in ea ca s-o mai rodez? :)


cred ca tb arsa ea in cuptor pana fumega, unsa, arsa iar...ceva greu, ce eu am refuzat sa fac, stiu ca facea bunica/mama.
dar atunci nu prea erau alternative.

#1384 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 March 2019 - 01:41 PM

cre' c-o bag in semineu
daca nici acolo nu s-o roda ramine cenusa de ea =))

#1385 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 March 2019 - 01:50 PM

merge in semineu unsa? de vreo 3 ori, si-n acest timp faci cruci cu limba-n gura.

#1386 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,545
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 05 March 2019 - 05:29 PM

Adriana, tigaile mele le-am luat gata pregatite - seasoned le zice- nu a trebuit sa le fac eu nimic. Sint negre de la inceput. Din pozele tale nu-mi dau seama daca sint la fel ca ale mele, de aia ziceam ca am impresia ca nu sint acelasi lucru? O sa pun niste poze la topicul cu pricina poate?
In rest cum zice Moatza, tigaia trebuie sa fie incalzita bine, in sensul ca sa fie la temperatura care trebuie peste tot, nu ca trebuie incinsa foarte tare. eu o ung un pic cu ulei inainte de folosire, insa uns inseama un prosop de hartie pe care am turnat un pic de ulei si sters fundul tigaii cu el. Nu mi se lipeste nimic, am facut chiar si oua in felul asta, carne. cam atat gatesc in tigaile astea, mancare cu sos nu fac niciodata in ele. Nu zic na nu merge sau nu trebuie facuta mancare cu sos in ele, doar ca eu nu fac.
brain loading....please wait....

#1387 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 March 2019 - 12:13 PM

sint sigura ca sint diferite, dupa aspect
eventual scrie-ne acolo la tigai cum se cheama exact pe englezeste

#1388 Useril este offline   Myra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 06 March 2019 - 01:17 PM

Adriana, te fugaresc pe tot forumu' cu tigaile astea. :((
E suficient sa le arzi cu putin ulei la inceput, doar pana fumega. Dup-aia le folosesti. No-no seminee!
Foloseste-le de cateva ori/zeci de ori bune pt carne mai grasa (ai fost foarte inspirata sa faci coastele alea :lol: ) pana le bagi la peste sau la alte carnuri delicate.
Fii rabdatoare si descoper-o treptat, cine stie ce relatie o s-aveti...

#1389 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 March 2019 - 01:26 PM

exact cum ziceam si eu, arsa numa' un pic, pana fumega, si cateva zeci de cefe de porc si-i gata ptr un peste dietetic.
e f usor! =)) :((

ps: sa-mi intind antenele dup-un porc bio? sa facem treaba-treaba! :lol:

Aceasta postare a fost editata de moatza: 06 March 2019 - 01:26 PM


#1390 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 March 2019 - 02:07 PM

Vezi postareaMyra, la 06 March 2019 - 01:17 PM, a spus:

Foloseste-le de cateva ori/zeci de ori bune pt carne mai grasa (ai fost foarte inspirata sa faci coastele alea =)) ) pana le bagi la peste sau la alte carnuri delicate.

ok, e exact ceea ce ma gindeam sa fac

Vezi postareamoatza, la 06 March 2019 - 01:26 PM, a spus:

ps: sa-mi intind antenele dup-un porc bio? sa facem treaba-treaba! :((

lasind gluma la o parte coastele alea mi-au amintit de tochitura de porc pe care o facea tata in ceaunul de fonta facut de el in turnatorie
ceaun pe care din pacate maica-mea l-a dat cuiva :lol:

#1391 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 06 March 2019 - 05:02 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 March 2019 - 02:07 PM, a spus:

ceaun pe care din pacate maica-mea l-a dat cuiva =))


sunt in piata la mine cate vrei!!! da' tb arse :tongue7:

#1392 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 March 2019 - 06:06 PM

Vezi postareamoatza, la 06 March 2019 - 05:02 PM, a spus:

sunt in piata la mine cate vrei!!! da' tb arse :tongue7:

nu, mersi, doar pe ala l-as fi vrut
daca trebe arse ce sa fac cu ele, n-am destul de ars tigaia asta bat-o focu' =))

#1393 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 March 2019 - 10:27 PM

fish (halibut/un fel stiuca Imagine postata ) and chips (un fel de cartofi prajiti Imagine postata )

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-1215-0-20699300-1552335768.jpg

#1394 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 March 2019 - 10:32 PM

m-ati innebunit cu stiuca asta ca nu mai stiu cind sinteti seriosi si cind glumiti :occasion15:
ai pastellat-o tu sau era deja asa?

#1395 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,050
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 March 2019 - 10:38 PM

eu am facut totul, am pastelat-o de i-au mers fulgii. de stiuca vorbeam Imagine postata
pai cica in romana se spune halibut si in italiana to halibut, pot eu sa cred asa ceva?

#1396 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 March 2019 - 08:35 AM

Vezi postareaDexter, la 11 March 2019 - 10:38 PM, a spus:

eu am facut totul, am pastelat-o de i-au mers fulgii. de stiuca vorbeam Imagine postata
pai cica in romana se spune halibut si in italiana to halibut, pot eu sa cred asa ceva?


da, ca si la noi tot asa ii zice pe eticheta.

#1397 Userul este online   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,018
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 12 March 2019 - 11:50 AM

Chiftelute de peste cu sos de rosii. Poze n-am apucat sa fac :hug:

#1398 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 March 2019 - 12:33 PM

Vezi postareaclau_ash, la 12 March 2019 - 11:50 AM, a spus:

Chiftelute de peste cu sos de rosii. Poze n-am apucat sa fac :hug:


te credem, ca esti fata misto!

#1399 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 March 2019 - 01:21 PM

am fost la cumparat de peste si chiar am luat 2 file-uri de persico sa fac chiftelute, mi-ai dat o idee cu sosul de rosii

#1400 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,464
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2019 - 12:36 AM

deocamdata am copt pestele, ramine in alta zi sa fac chiftelele

am luat o felie de ton si am pus un strat bun de seminte pe ea. copt in putin ulei in tigaie cu capac. pusa sub vid si congelata
ramine sa revin cu impresii :rolleyes:
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-4-0-02962800-1552430169.jpg

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi