Forum Culinar: Pasticcio cu rosii,ceapa si scamorza afumata - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pasticcio cu rosii,ceapa si scamorza afumata

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 May 2010 - 12:07 AM

Nu puteam sa nu aduc reteta asta aici.Ar fi pacat sa nu o stiti!

E reteta Adrianei.Pozele-s mai vechi,dar de facut o mai fac!
Un deliciu pasticcio asta!Sorella :occasion15:


Pentru 6 felii de pîine:

  • 1 ceapa violeta
  • 2 rosii coapte bine
  • 150 g scamorza afumata
  • ulei de masline
  • sare



Imagine atasata: monthly_05_2010/post-5-12732698515.jpg


Curatam si spalam ceapa,apoi o taiem felii subtirele,
le punem într-o tigaie antiaderenta cu ceva ulei de masline si dam drumul la foc.


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-5-127326977892.jpg


Rosiile le taiem felii si le adaugam deasupra cepei,
lasam sa sfîrîie.(eu am sarat rosiile,dar nu e neaparat nevoie)


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-5-127326980737.jpg


Cînd începe sa se împrastie o aroma de ceapa prajita si rosii,
adaugam scamorza felii,si acoperim cu un capac.


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-5-127326988361.jpg


Cînd scamorza este topita luati tigaia de pe foc.


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-5-127326989906.jpg


Serviti pe pîine proaspata(a mea era scoasa din cuptor) fierbinte!


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-5-127326992627.jpg


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-5-127326970755.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 May 2010 - 07:04 AM

UUUaauu!!!E pe gustul meu tare Maya...Cred ca m-ai citit deja :floare: ...Ma duc sa mai cumpar cascavalul ala afumat de seamana cu scamorza...Multumesc!!! :occasion15:

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 May 2010 - 07:14 AM

Fetelor,care a spus ca Maya si daca unge ceva pe o felie de pita si tot arata ''de expozitie'',mare dreptate a avut...Arta Maiasha cum spune sefu'...Ma inclin cu toata umilinta''care ieste''.. :occasion15:

#4 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 08 May 2010 - 07:22 AM

eu nu am vazut scarmoza pe la mine(magazinul italian e departe tare :floare: ), pot folosi dutch afumat?
asta pt lunch e super, sau un brunch sau cina....sau mereu :occasion15:

#5 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 May 2010 - 10:01 AM

:floare: :D :D
Ce ma oftic... ieri am mancat scarmoza... :occasion15: Daca o aveam in frigider o executam fara discutie azi pt pranz...
Ma aprovizionez azi si pasticcio acesta va deveni o gustoasa cina pe saptamana aviatoare. Revin cu impresii.
Multumesc mult pt idee! Pupam dulce artista Mayasa! Sorina
Sorina

#6 Useril este offline   octaviutza 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 08 May 2010 - 10:15 AM

Voiam sa intreb si eu daca ma poate ajuta cineva, ca nu stiu exact ce este scamorza?? este cascaval afumat sau branza de la munte dintr-aceea presata si afumata?? :floare:
multumesc mult. este minunata reteta sunt de vreo 3 luni in pasa de branzeturi afumate, as manca non-stop! :occasion15:

#7 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 May 2010 - 10:30 AM

Vezi postareaoctaviutza, la 08 May 2010 - 10:15 AM, a spus:

Voiam sa intreb si eu daca ma poate ajuta cineva, ca nu stiu exact ce este scamorza?? este cascaval afumat sau branza de la munte dintr-aceea presata si afumata?? :floare:
multumesc mult. este minunata reteta sunt de vreo 3 luni in pasa de branzeturi afumate, as manca non-stop! :occasion15:


Draga Octaviuta scamorza este un anumit tip de branza care poate fi afumata sau nu,seamana cu cascavalul nostru impletit(pt. a putea fi impletit cascavalul spre deosebire de calup sau rotita are o alta consistenta mai moale,mai fraged,mai''gumat'')eu am gasit ieri unul care semana perfect la gust si textura cu scamorza de-mi placea mie in Italia...
Era si sub forma de siret''impletit in 3 si de japoneza,para sau ciupercuta(pe care eu am si achizitionat-o)Uite ce faina e...

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127330744328.jpg

De obicei scamorza e sub forma de para...

#8 Useril este offline   octaviutza 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 08 May 2010 - 10:47 AM

Geany mulumesc mult :floare:
eu nu prea fac cumparaturi de mancare, doar ce gasesc prin frigider, insa ciuprercutza nu am mai vazut! o sa ma uit prin magazin ca azi vreau musai sa mananc bunatatzi :occasion15:

#9 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 May 2010 - 10:55 AM

Vezi postareaoctaviutza, la 08 May 2010 - 10:47 AM, a spus:

Geany mulumesc mult :floare:
eu nu prea fac cumparaturi de mancare, doar ce gasesc prin frigider, insa ciuprercutza nu am mai vazut! o sa ma uit prin magazin ca azi vreau musai sa mananc bunatatzi :occasion15:

Pai poate chiar ciupercuta n-o sa gasesti dar un cascaval impletit afumat sigur gasesti...
Cu placere..

#10 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 May 2010 - 11:14 AM

Vezi postareaMaya, la 08 May 2010 - 12:07 AM, a spus:

[b]Nu puteam sa nu aduc reteta asta aici.Ar fi pacat sa nu o stiti!

E reteta Adrianei.Pozele-s mai vechi,dar de facut o mai fac!
Un deliciu pasticcio asta!Sorella :floare:

Am recunoscut-o din titlu :D
Ai dreptate, e un deliciu, cel putin mie imi place enorm de mult, dar eu astept sa am la dispozitie rosiile bune din gradina ca sa o fac :D
Ai facut foarte bine ca ai adus-o si aici :D

Vezi postareaoctaviutza, la 08 May 2010 - 10:15 AM, a spus:

Voiam sa intreb si eu daca ma poate ajuta cineva, ca nu stiu exact ce este scamorza?? este cascaval afumat sau branza de la munte dintr-aceea presata si afumata?? :occasion15:

Poti folosi linistita cascavalul afumat.

#11 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 May 2010 - 11:45 AM

Deci iti multumesc si tie Adriana pt. reteta minunata...

#12 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 May 2010 - 11:51 AM

Io nu multumesc nimanui, dar stiu cine va multumi! :occasion15:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#13 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 08 May 2010 - 01:06 PM

ce idee simpla si faina.imi imaginez gustul.:hungry:
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#14 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 08 May 2010 - 01:28 PM

Super!!!! Am niste rosii, cascaval trec pe lista (sper sa si gasesc! :hungry:) si diseara-l incerc! :hungry:

#15 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 08 May 2010 - 03:07 PM

E si pe gustul meu.imi place combinatia. :hungry:
Ma tem ca tre`sa mai astept un pic,ca nu stiu de unde sa iau bunatatea asta de scamorza. :hungry: {sau o inventez} :pupic:
Arata ...,yam-yam ! :hungry:

#16 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 May 2010 - 09:38 PM

Vezi postareaGeany, la 08 May 2010 - 07:14 AM, a spus:

Fetelor,care a spus ca Maya si daca unge ceva pe o felie de pita si tot arata ''de expozitie'',mare dreptate a avut...Arta Maiasha cum spune sefu'...Ma inclin cu toata umilinta''care ieste''.. :hungry:


cre' ca nu erai cu noi cand a pozat paharu' cu apa! :hungry:

sa gasesc consumatori si incerc si eu papa asta!

#17 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 May 2010 - 09:47 PM

Vezi postareamoatza, la 08 May 2010 - 09:38 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 08 May 2010 - 07:14 AM, a spus:

Fetelor,care a spus ca Maya si daca unge ceva pe o felie de pita si tot arata ''de expozitie'',mare dreptate a avut...Arta Maiasha cum spune sefu'...Ma inclin cu toata umilinta''care ieste''.. :bounce:


cre' ca nu erai cu noi cand a pozat paharu' cu apa! :bounce:

sa gasesc consumatori si incerc si eu papa asta!

Moato'nu stiu daca glumesti sau nu,dar nu m-asi mira ca si un pahar de apa postat de Maya(si alte fete mestere la poznat')sa arate atat de apetisant ca sa ma faca sa beau apa toata ziua de pofta.... :pupic:

#18 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 May 2010 - 09:50 PM

Vezi postareaGeany, la 08 May 2010 - 09:47 PM, a spus:

Moato'nu stiu daca glumesti sau nu,dar nu m-asi mira ca si un pahar de apa postat de Maya(si alte fete mestere la poznat')sa arate atat de apetisant ca sa ma faca sa beau apa toata ziua de pofta.... :bounce:


nu glumesc!

#19 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 May 2010 - 09:48 PM

Vezi postareaGeany, la 08 May 2010 - 07:04 AM, a spus:

UUUaauu!!!E pe gustul meu tare Maya...Cred ca m-ai citit deja :D ...Ma duc sa mai cumpar cascavalul ala afumat de seamana cu scamorza...Multumesc!!! :)


E bun si cu alt cascaval afumat,dar parca cu scarmoza e mai bun.MA bucur ca gasesc cîteodata.Înainte nu geseam deloc :D

Vezi postareaGeany, la 08 May 2010 - 07:14 AM, a spus:

Fetelor,care a spus ca Maya si daca unge ceva pe o felie de pita si tot arata ''de expozitie'',mare dreptate a avut...Arta Maiasha cum spune sefu'...Ma inclin cu toata umilinta''care ieste''.. :floare:


:(
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#20 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 May 2010 - 09:49 PM

Vezi postareadark angel, la 08 May 2010 - 07:22 AM, a spus:

eu nu am vazut scarmoza pe la mine(magazinul italian e departe tare :D ), pot folosi dutch afumat?
asta pt lunch e super, sau un brunch sau cina....sau mereu :floare:

Mirela,eu zic ca merge foarte bine si cu alt cascaval afumat,dar scarmoza asta are o consistenta aparte fata de alte cascavaluri..sau cel putin ce numesc eu cascaval :D
Si eu am facut si cu altele în lipsa de :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi