Forum Culinar: Terina de fructe (zmeura, afine, piersici, citrice...) - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Terina de fructe (zmeura, afine, piersici, citrice...) (cu mascarpone, Quark sau ricotta)

#61 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 July 2010 - 09:57 AM

Am facut si eu cu afine si cu capsuni, amndoaua congelate... nu de alta dar unde gasisem fructe de padure erau toate la 20euro kgramul. Eu am facut totul la rece si fara sos, ... si acum poze:

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-133-127874837379.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-133-127874841857.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-133-127874843827.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-133-1278748479.jpg

Sunt de acord cu topicul propus de Foxy... cred ca am facut 100 de poze ca sa pot obtine 10 mai bune...
Va pup! Multumesc pt idee! Sorina

Ps... ca mi-adusei aminte... eu am facut portie dubla si am inlocuit zaharul cu fructoza...
Sorina

#62 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 July 2010 - 10:13 AM

Fete, nu-i asa ca declarati terina asta desertul verii?

Mie mi-e de un concurs cu tema desertul verii...hmmm.


Maya, ai folosit agar deci? Imi place foarte foarte mult cum a iesit. De acum vreau si eu sa fac cu agar, spune.-mi e ceva deosebit, vreun tric de tre sa il tin minte? Ca vreau sa imi iasa din prima.

Du, das sieht Klasse aus, aber hallo! :pupic:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#63 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 10 July 2010 - 11:33 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 10 July 2010 - 09:57 AM, a spus:

Am facut si eu cu afine si cu capsuni, amndoaua congelate... nu de alta dar unde gasisem fructe de padure erau toate la 20euro kgramul.



Sorina, maica, da' unde stai tu de costa atata capsunii? drept ca sezonu' ii gata da nici chiar asa, cred ca nici iarna nu costa atata

fain arata terrina ta si cu fructe congelate, felicitari
fiica dacilor

#64 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 July 2010 - 01:06 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 10 July 2010 - 10:13 AM, a spus:

Fete, nu-i asa ca declarati terina asta desertul verii?

Mie mi-e de un concurs cu tema desertul verii...hmmm.


Maya, ai folosit agar deci? Imi place foarte foarte mult cum a iesit. De acum vreau si eu sa fac cu agar, spune.-mi e ceva deosebit, vreun tric de tre sa il tin minte? Ca vreau sa imi iasa din prima.

Du, das sieht Klasse aus, aber hallo! :((

Merci :pupic:
Lori,nu stiu nici un tric...eu folosesc demult,si mi-a iesit de prima data.
Respecti ceea ce cere indicatia de pe pliculet,si iese :D
Eu nu mai fac nimic cu gelatina de foarte multa vreme.
Daca ai de gînd sa faci ceva anume,si nu esti sigura ce si cum cu agarul asta,trage-ma de mînecuta :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#65 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 10 July 2010 - 01:15 PM

Pisco, unde esti, sa vezi ce de minunatii face lumea, pornind de la reteta ta!!! Tie ti se cuvin toate meritele, ca ai scos-o la lumina!
Sorina, sigur n-ai vrut sa zici 2 euro kilogramul???
Lapo, la fel am zis si eu: terina asta e desertul verii. La mine, cel putin, am zis!!! :((

Cine urmeaza la rand cu poze??? :pupic: Si impresii???

#66 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 11 July 2010 - 12:13 AM

Nuuu, nu am vrut sa zic 2 euro ci 20euro... nu era vorba de capsuni ci de varii fructe de padure. Capsuni nu am gasit unde am fost. E vorba de un magazin mai micut in sat la mine... Oricum a fost buna, mie una mi-a placut foarte mult. Sorina
Sorina

#67 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 July 2010 - 08:08 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 11 July 2010 - 12:13 AM, a spus:

Nuuu, nu am vrut sa zic 2 euro ci 20euro... nu era vorba de capsuni ci de varii fructe de padure. Capsuni nu am gasit unde am fost. E vorba de un magazin mai micut in sat la mine... Oricum a fost buna, mie una mi-a placut foarte mult. Sorina

Sorina,si zici bine,ca si la noi e la fel!
Afine - 2 euro 100-150 g
Zmeura,de necrezut,dar chiar am vazut la Aldi,Globus 2 - 100 g!!
Mure si alte coacaze,ceva mai ieftin,dar nu mult ci 1,79 100-150 g maxim(si nu de o calitate superioara!)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#68 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 11 July 2010 - 08:13 PM

Vezi postareaMaya, la 11 July 2010 - 08:08 PM, a spus:

Sorina,si zici bine,ca si la noi e la fel!
Afine - 2 euro 100-150 g
Zmeura,de necrezut,dar chiar am vazut la Aldi,Globus 2 - 100 g!!
Mure si alte coacaze,ceva mai ieftin,dar nu mult ci 1,79 100-150 g maxim(si nu de o calitate superioara!)


Asa ca... traiasca fructele congelate!!! :)

#69 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 11 July 2010 - 08:46 PM

Vezi postareaFoxyy, la 10 July 2010 - 01:15 PM, a spus:

Pisco, unde esti, sa vezi ce de minunatii face lumea, pornind de la reteta ta!!! Tie ti se cuvin toate meritele, ca ai scos-o la lumina!
Sorina, sigur n-ai vrut sa zici 2 euro kilogramul???
Lapo, la fel am zis si eu: terina asta e desertul verii. La mine, cel putin, am zis!!! Imagine postata

Cine urmeaza la rand cu poze??? Imagine postata Si impresii???


Aici is ,nu striga asa tare.
Yo nu am nici un merit.Terina e di-vina !

Maya,

Am si eu o strangere de inima in privinta gelatinei,
dar agar-agar la noi nu se gasete... inca.
Adica se gaseste,dar numai in industria alimentara.La sac de 25 de kile.Imagine postata
Daca ne adunam 25 de fete,eu fac comanda.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#70 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 11 July 2010 - 09:14 PM

Miha, jos palaria! Impecabil!
Nu incetezi sa ma surprinzi!
raluca elena

#71 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 July 2010 - 07:16 PM

Azi am comis-o cu toate fructele de padure. Am facut din ricotta si quark si cu agar.

Acum...ca o fi dim cauza ricottei sau din cauza agar-ului dar mi s-a parut crema nisipoasa asa la consistenta.

Sa vedem ce structura are maine.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#72 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 July 2010 - 07:20 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 July 2010 - 07:16 PM, a spus:

Azi am comis-o cu toate fructele de padure. Am facut din ricotta si quark si cu agar.

Acum...ca o fi dim cauza ricottei sau din cauza agar-ului dar mi s-a parut crema nisipoasa asa la consistenta.

Sa vedem ce structura are maine.



Cu ricotta inca n-am incercat, da' n-au intrat zilele-n sac! :pupic:

#73 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 12 July 2010 - 09:44 PM

Vezi postareaFoxyy, la 10 July 2010 - 01:15 PM, a spus:

Cine urmeaza la rand cu poze??? :hug: Si impresii???

io :P
am facut-e in weekend cu afine (la noi e plina piata si sunt la pret rezonabil). am folosit brabza de vaci, am indulcit cu fructoza, iar gelatina am topit=o in suc de portocale.
impresii??? :o spun doar ca nu am mai apucat sa fac poze, si asta nu din cauza ca nu am aparat...

Vezi postareaPiscotel, la 11 July 2010 - 08:46 PM, a spus:

Maya,

Am si eu o strangere de inima in privinta gelatinei,
dar agar-agar la noi nu se gasete... inca.
Adica se gaseste,dar numai in industria alimentara.La sac de 25 de kile.Imagine postata
Daca ne adunam 25 de fete,eu fac comanda.Imagine postata

ma pun la coada, poate ne adunam 25 :pupic: si fac si eu terine si jeleuri pentru copila mea, ca e topita dupa "gelatinoase"

#74 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 July 2010 - 09:47 PM

Vezi postareaboni, la 12 July 2010 - 09:44 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 10 July 2010 - 01:15 PM, a spus:

Cine urmeaza la rand cu poze??? :hug: Si impresii???

io :pupic:
am facut-e in weekend cu afine (la noi e plina piata si sunt la pret rezonabil). am folosit brabza de vaci, am indulcit cu fructoza, iar gelatina am topit=o in suc de portocale.
impresii??? :o spun doar ca nu am mai apucat sa fac poze, si asta nu din cauza ca nu am aparat...


No, data aviatoare sa te-nveti minte si sa faci cantitate mai mare. Ori, sa scoti bunaciunea la interval cand nu-s dusmanii acasa, ca sa ai vreme de-o poza!!! :P

#75 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 July 2010 - 10:43 PM

eu am facut pentru seara asta ca aveam niste prieteni la masa. am facut din branza de veci productie proprie si philly.
top-ul un mix de fructe de padure.
poate ca sa fie mai "delecta" ar fi trebuit sa dau prin sita branza de veci...dar asa era mai rustica.
prietenii au apreciat oricum :pupic:

#76 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 July 2010 - 10:49 PM

Vezi postareastella, la 12 July 2010 - 10:43 PM, a spus:

eu am facut pentru seara asta ca aveam niste prieteni la masa. am facut din branza de veci productie proprie si philly.
top-ul un mix de fructe de padure.
poate ca sa fie mai "delecta" ar fi trebuit sa dau prin sita branza de veci...dar asa era mai rustica.
prietenii au apreciat oricum :)



Stella, dar daca dadeai cu mixerul prin branza nu se facea mai cremoasa? :scratch: Ma refer la mixerul vertical cu cutit.
Eu am in plan, candva, saptamana asta, sa folosesc branza luata de la rusi - twarog. Seamana tare bine cu branza de veci de la noi. Si ma gandesc sa bag acel mixer, ca sa iasa mai fina crema. Oricum, buna iese clar! Da' ma gandeam sa fie mai cremoasa.

#77 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 July 2010 - 11:03 PM

Foxxule, nu stiu. eu am mixat-o cu ken, dar era proaspat facuta , si poate ca si asta a jucat un rol.
da no problemm, ca au halit-o aproape toata pretinii .

#78 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 13 July 2010 - 10:01 AM

Vezi postareaFoxyy, la 09 July 2010 - 10:48 PM, a spus:


Cat despre pozele Mayei... eu propun sa facem un topic unde sa-i zicem cat de mult o uram pentru minunatiile ce le presteaza!!!!!!! Ca clienti or sa fie la topicu' ala! :)


Foxyy , esti d-a mea :scratch:

Maya? nu se intampla nimic cu Quark-ul daca-l fierbi?

#79 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 July 2010 - 10:10 AM

Vezi postareasimonaro29, la 13 July 2010 - 10:01 AM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 09 July 2010 - 10:48 PM, a spus:


Cat despre pozele Mayei... eu propun sa facem un topic unde sa-i zicem cat de mult o uram pentru minunatiile ce le presteaza!!!!!!! Ca clienti or sa fie la topicu' ala! :)


Foxyy , esti d-a mea :scratch:

Maya? nu se intampla nimic cu Quark-ul daca-l fierbi?

Nu.Am fiert crema pe foc lejer 2-3 minutele :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#80 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 July 2010 - 10:13 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 July 2010 - 07:16 PM, a spus:

Azi am comis-o cu toate fructele de padure. Am facut din ricotta si quark si cu agar.

Acum...ca o fi dim cauza ricottei sau din cauza agar-ului dar mi s-a parut crema nisipoasa asa la consistenta.

Sa vedem ce structura are maine.

Nisipoasa,nu e.Eu am combinat ricotta si Quark...si de la agar,în niciun caz nu are cum sa fie nisiposa...are textura de brînza fina :scratch:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi