Terina de fructe (zmeura, afine, piersici, citrice...) (cu mascarpone, Quark sau ricotta)
#61
Postat 10 July 2010 - 09:57 AM
Sunt de acord cu topicul propus de Foxy... cred ca am facut 100 de poze ca sa pot obtine 10 mai bune...
Va pup! Multumesc pt idee! Sorina
Ps... ca mi-adusei aminte... eu am facut portie dubla si am inlocuit zaharul cu fructoza...
#62
Postat 10 July 2010 - 10:13 AM
Mie mi-e de un concurs cu tema desertul verii...hmmm.
Maya, ai folosit agar deci? Imi place foarte foarte mult cum a iesit. De acum vreau si eu sa fac cu agar, spune.-mi e ceva deosebit, vreun tric de tre sa il tin minte? Ca vreau sa imi iasa din prima.
Du, das sieht Klasse aus, aber hallo!
#63
Postat 10 July 2010 - 11:33 AM
sorinadaniela, la 10 July 2010 - 09:57 AM, a spus:
Sorina, maica, da' unde stai tu de costa atata capsunii? drept ca sezonu' ii gata da nici chiar asa, cred ca nici iarna nu costa atata
fain arata terrina ta si cu fructe congelate, felicitari
#64
Postat 10 July 2010 - 01:06 PM
Lapona Enigel, la 10 July 2010 - 10:13 AM, a spus:
Mie mi-e de un concurs cu tema desertul verii...hmmm.
Maya, ai folosit agar deci? Imi place foarte foarte mult cum a iesit. De acum vreau si eu sa fac cu agar, spune.-mi e ceva deosebit, vreun tric de tre sa il tin minte? Ca vreau sa imi iasa din prima.
Du, das sieht Klasse aus, aber hallo!
Merci
Lori,nu stiu nici un tric...eu folosesc demult,si mi-a iesit de prima data.
Respecti ceea ce cere indicatia de pe pliculet,si iese
Eu nu mai fac nimic cu gelatina de foarte multa vreme.
Daca ai de gînd sa faci ceva anume,si nu esti sigura ce si cum cu agarul asta,trage-ma de mînecuta
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#65
Postat 10 July 2010 - 01:15 PM
Sorina, sigur n-ai vrut sa zici 2 euro kilogramul???
Lapo, la fel am zis si eu: terina asta e desertul verii. La mine, cel putin, am zis!!!
Cine urmeaza la rand cu poze??? Si impresii???
#66
Postat 11 July 2010 - 12:13 AM
#67
Postat 11 July 2010 - 08:08 PM
sorinadaniela, la 11 July 2010 - 12:13 AM, a spus:
Sorina,si zici bine,ca si la noi e la fel!
Afine - 2 euro 100-150 g
Zmeura,de necrezut,dar chiar am vazut la Aldi,Globus 2 - 100 g!!
Mure si alte coacaze,ceva mai ieftin,dar nu mult ci 1,79 100-150 g maxim(si nu de o calitate superioara!)
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#68
Postat 11 July 2010 - 08:13 PM
Maya, la 11 July 2010 - 08:08 PM, a spus:
Afine - 2 euro 100-150 g
Zmeura,de necrezut,dar chiar am vazut la Aldi,Globus 2 - 100 g!!
Mure si alte coacaze,ceva mai ieftin,dar nu mult ci 1,79 100-150 g maxim(si nu de o calitate superioara!)
Asa ca... traiasca fructele congelate!!!
#69
Postat 11 July 2010 - 08:46 PM
Foxyy, la 10 July 2010 - 01:15 PM, a spus:
Sorina, sigur n-ai vrut sa zici 2 euro kilogramul???
Lapo, la fel am zis si eu: terina asta e desertul verii. La mine, cel putin, am zis!!!
Cine urmeaza la rand cu poze??? Si impresii???
Aici is ,nu striga asa tare.
Yo nu am nici un merit.Terina e di-vina !
Maya,
Am si eu o strangere de inima in privinta gelatinei,
dar agar-agar la noi nu se gasete... inca.
Adica se gaseste,dar numai in industria alimentara.La sac de 25 de kile.
Daca ne adunam 25 de fete,eu fac comanda.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#70
Postat 11 July 2010 - 09:14 PM
Nu incetezi sa ma surprinzi!
#71
Postat 12 July 2010 - 07:16 PM
Acum...ca o fi dim cauza ricottei sau din cauza agar-ului dar mi s-a parut crema nisipoasa asa la consistenta.
Sa vedem ce structura are maine.
#72
Postat 12 July 2010 - 07:20 PM
Lapona Enigel, la 12 July 2010 - 07:16 PM, a spus:
Acum...ca o fi dim cauza ricottei sau din cauza agar-ului dar mi s-a parut crema nisipoasa asa la consistenta.
Sa vedem ce structura are maine.
Cu ricotta inca n-am incercat, da' n-au intrat zilele-n sac!
#73
Postat 12 July 2010 - 09:44 PM
Foxyy, la 10 July 2010 - 01:15 PM, a spus:
io
am facut-e in weekend cu afine (la noi e plina piata si sunt la pret rezonabil). am folosit brabza de vaci, am indulcit cu fructoza, iar gelatina am topit=o in suc de portocale.
impresii??? spun doar ca nu am mai apucat sa fac poze, si asta nu din cauza ca nu am aparat...
Piscotel, la 11 July 2010 - 08:46 PM, a spus:
Am si eu o strangere de inima in privinta gelatinei,
dar agar-agar la noi nu se gasete... inca.
Adica se gaseste,dar numai in industria alimentara.La sac de 25 de kile.
Daca ne adunam 25 de fete,eu fac comanda.
ma pun la coada, poate ne adunam 25 si fac si eu terine si jeleuri pentru copila mea, ca e topita dupa "gelatinoase"
#74
Postat 12 July 2010 - 09:47 PM
boni, la 12 July 2010 - 09:44 PM, a spus:
Foxyy, la 10 July 2010 - 01:15 PM, a spus:
io
am facut-e in weekend cu afine (la noi e plina piata si sunt la pret rezonabil). am folosit brabza de vaci, am indulcit cu fructoza, iar gelatina am topit=o in suc de portocale.
impresii??? spun doar ca nu am mai apucat sa fac poze, si asta nu din cauza ca nu am aparat...
No, data aviatoare sa te-nveti minte si sa faci cantitate mai mare. Ori, sa scoti bunaciunea la interval cand nu-s dusmanii acasa, ca sa ai vreme de-o poza!!!
#75
Postat 12 July 2010 - 10:43 PM
top-ul un mix de fructe de padure.
poate ca sa fie mai "delecta" ar fi trebuit sa dau prin sita branza de veci...dar asa era mai rustica.
prietenii au apreciat oricum
#76
Postat 12 July 2010 - 10:49 PM
stella, la 12 July 2010 - 10:43 PM, a spus:
top-ul un mix de fructe de padure.
poate ca sa fie mai "delecta" ar fi trebuit sa dau prin sita branza de veci...dar asa era mai rustica.
prietenii au apreciat oricum
Stella, dar daca dadeai cu mixerul prin branza nu se facea mai cremoasa? Ma refer la mixerul vertical cu cutit.
Eu am in plan, candva, saptamana asta, sa folosesc branza luata de la rusi - twarog. Seamana tare bine cu branza de veci de la noi. Si ma gandesc sa bag acel mixer, ca sa iasa mai fina crema. Oricum, buna iese clar! Da' ma gandeam sa fie mai cremoasa.
#77
Postat 12 July 2010 - 11:03 PM
da no problemm, ca au halit-o aproape toata pretinii .
#79
Postat 13 July 2010 - 10:10 AM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#80
Postat 13 July 2010 - 10:13 AM
Lapona Enigel, la 12 July 2010 - 07:16 PM, a spus:
Acum...ca o fi dim cauza ricottei sau din cauza agar-ului dar mi s-a parut crema nisipoasa asa la consistenta.
Sa vedem ce structura are maine.
Nisipoasa,nu e.Eu am combinat ricotta si Quark...si de la agar,în niciun caz nu are cum sa fie nisiposa...are textura de brînza fina
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges