Forum Culinar: Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici - Forum Culinar

Salt la continut

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutii On si Of topic despre si pentru cei mici

#381 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 27 February 2011 - 02:18 PM

E pana la 9 sau la 12 kile , nu stiu exact.

Eu i-am luat scaun nou ca numai Chicco si PegPerego au pt bebi sub 6-7 luni. Si-s modele relativ noi. Oricum , o sa-l foloseasca pana pe la 2-3 ani , asa ca merita investitzia.

La noi scoicile alea merg toate pana la cel putzin 9 kile.

O fi ea legata in landou , dar landoul nu poate fi legat ca o scoica , ma refer la ISO-FIX sau la centuri de sigurantza.

#382 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 February 2011 - 08:44 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 February 2011 - 12:39 PM, a spus:

am vazut parinti asa cu cosul de masina pusa peste carutul de umparaturi..., dar nu am incercat ...ca eu nu sunt prea rpietena cu cosul de masina (in oras tot in landou merge Bea in spate cu mine sau singura, daca conduc eu) ... nu da ... ca stiu: ai spus ca la voi nu-i voie.

La noi nu sunt asociatii sportive de astea unde sa nu plateasca copiii, de-aia tb sa o duc la baby spa. E vreo 150€ /luna, 1 sedinta /sapt pt ea si 25 € 2 carduri pt ea si insotitor, dar o sa aflu mai multe cand merg.
Voi de cate ori mergeti /sapt?
I-a facut pofta de mancare? A dormit mai bine dupa? ai obs vreo schimbare? are apa clor?

Waw, ce preturi...ma sperii. La noi platesti cardul (15 euro) si daca nu-l pierzi il ai toata viata, apoi platesti fiecare curs in parte. Spre ex, un curs de 3 luni ma costa aprox 100 euro si am o sedinta de o ora pe saptamana cu instructor. Aici e vorba de copii... inca nu am intrebat la adulti.
Copilul daca are sub 3 ani trebuie sa fie insotit de un adult. Tu, ca adult, nu platesti nimic. Trebuie doar sa ai cardul, pt a putea intra. Si cum e pe viata, 15 euro nu-i o cifra asa importanta, pt mine cel putin.
Ce zici tu ca e in Ro ma sperie... mi-ar pieri cheful de asa ceva...
Sorina

#383 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 February 2011 - 10:39 PM

SorinaDaniela, eu cred ca voi vorbiti despre piscine de stat, care apartin de primarie sau cam asa ceva, de aceea preturile sunt mici. Aici nu exista asa ceva, toate sunt particulare si preturile sunt cele dictate de piata..., mai mult sau mai putin, pentru ca multe dintre ele se infiinteaza ca apoi sa dea faliment (Asa cum am patit cu un abonament full, platit pe un an, cu intrari nelimitate, si nu vreti sa stiti cat m-a costat abonamentul si am apucat sa merg fix de 3 ori!!!). Cardul de intrare e cea mai mica dintre cheltuieli si abonamentul lunar e alta mancare de peste... . Mai am si eu un alt card la alta piscina, dar acolo nu e si pentru bebelusi si in ultima vreme aparusera colorati, desi era totul nou si curat ..., vorbind de copilul meu care are nici 6 luni caut ce e sigur, daca exista asa ceva! Oricum si acolo pt adulti tot in jur de 150€/luna, dar parca pt 8 intrari ... insa doar adulti. Cu normele sanitare de o slaba rigurozitate din RO nu imi permit sa duc bebelusul la o piscina unde reglementarile sanitare si de securitate sunt de doua ori mai putin severe decat in Frata spre exemplu (sau probabil in orice tara civilizata din UE) si asta pentru ca noi avem si minoritati colorate... . Si da, cardul e valabil pe viata, doar ca la voi sunt 1 sau 2 centre sportive dotate cu tot ce trebuie si la standarde cel putin decente in fiecare localitate, la noi cum spuneam sunt multe si apar si dispar (sau pur si simplu strica mult la calitate sau clientela) ca ciupercile..., deci card pe viata = vax albina! De bebe sunt doar cateva in Bucuresti. Nu exista nici stiinta ca poti duce bebe la piscina pana nu demult in RO, deci ... asta e nivelul aici, din pacate :) . Cum spuneai iti cam piere cheful ..., dar nu pot priva copilul de un sport, de sanatate, mai bine renunt eu la ... diverse ... .
De cati ani esti tu plecata din tara?
Stiu, cand eu mergeam la aqua gym cu 150 €/4 intrari/luna prietena mea din Italia dadea ceva de genul 8 € /sedinta, daca imi aduc bine aminte ...sau mai putin. La fel cu solarul ... aici era de vreo 10 ori mai scump. Exemplele pot continua. Acum nu stiu cat costa la o piscina din capitala de la voi, dar oricum daca exista de stat ...probabil tot mai ieftin.

In fine, o sa rezum: am fost azi la piscina sa iau informatii si sa vizitez. Abonamentul pentru 4 sedinte de inot bebe este 100 euro/luna + cardul care se plateste o singura data si e 12 euro. Pentru insotitor nu se plateste nimic. In schimb inainte de a incepe si eu (aviz epidemiologic, sumar urina, secretie vaginala pt femei) si bebe (aviz epidemiologic, carnetul de vaccinari, sumar de urina, examen coproparazitologic, exudat faringiam si nazal) trebuie sa prezentam rezultatele analizelor mentionate. Am unele facute de 1 luna, cica nu-s bune, ci de max 1 sapt. Deci sa am timp sa ma pun pe drumuri (avand in vedere ca lucrez full time si am bebe) sa ma ocup de analizele astea, a caror solicitare o consider corecta si binevenita (nu mi s-a mai cerut asta la nici o alta piscina pana acum ...si am frecventat vreo 10 din Buc). Sper din toata inima sa reusesc cat mai curand pentru ca imi doresc sa se dezvolte frumos si bine bebelusa si sunt convinsa ca innotul este o solutie excelenta pentru varsta asta cand nici nu merge in picioare, nici nu sta in fundulet inca.

Geany la voi cum e? Cred ca paragina ... :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#384 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 February 2011 - 09:22 AM

Vezi postareaDaniella, la 27 February 2011 - 10:39 PM, a spus:

SorinaDaniela, eu cred ca voi vorbiti despre piscine de stat, care apartin de primarie sau cam asa ceva, de aceea preturile sunt mici. Aici nu exista asa ceva, toate sunt particulare si preturile sunt cele dictate de piata..., mai mult sau mai putin, pentru ca multe dintre ele se infiinteaza ca apoi sa dea faliment (Asa cum am patit cu un abonament full, platit pe un an, cu intrari nelimitate, si nu vreti sa stiti cat m-a costat abonamentul si am apucat sa merg fix de 3 ori!!!). Cardul de intrare e cea mai mica dintre cheltuieli si abonamentul lunar e alta mancare de peste... . Mai am si eu un alt card la alta piscina, dar acolo nu e si pentru bebelusi si in ultima vreme aparusera colorati, desi era totul nou si curat ..., vorbind de copilul meu care are nici 6 luni caut ce e sigur, daca exista asa ceva! Oricum si acolo pt adulti tot in jur de 150€/luna, dar parca pt 8 intrari ... insa doar adulti. Cu normele sanitare de o slaba rigurozitate din RO nu imi permit sa duc bebelusul la o piscina unde reglementarile sanitare si de securitate sunt de doua ori mai putin severe decat in Frata spre exemplu (sau probabil in orice tara civilizata din UE) si asta pentru ca noi avem si minoritati colorate... . Si da, cardul e valabil pe viata, doar ca la voi sunt 1 sau 2 centre sportive dotate cu tot ce trebuie si la standarde cel putin decente in fiecare localitate, la noi cum spuneam sunt multe si apar si dispar (sau pur si simplu strica mult la calitate sau clientela) ca ciupercile..., deci card pe viata = vax albina! De bebe sunt doar cateva in Bucuresti. Nu exista nici stiinta ca poti duce bebe la piscina pana nu demult in RO, deci ... asta e nivelul aici, din pacate :blush: . Cum spuneai iti cam piere cheful ..., dar nu pot priva copilul de un sport, de sanatate, mai bine renunt eu la ... diverse ... .
Stiu, cand eu mergeam la aqua gym cu 150 €/4 intrari/luna prietena mea din Italia dadea ceva de genul 8 € /sedinta, daca imi aduc bine aminte ...sau mai putin. La fel cu solarul ... aici era de vreo 10 ori mai scump. Exemplele pot continua. Acum nu stiu cat costa la o piscina din capitala de la voi, dar oricum daca exista de stat ...probabil tot mai ieftin.

In fine, o sa rezum: am fost azi la piscina sa iau informatii si sa vizitez. Abonamentul pentru 4 sedinte de inot bebe este 100 euro/luna + cardul care se plateste o singura data si e 12 euro. Pentru insotitor nu se plateste nimic. In schimb inainte de a incepe si eu (aviz epidemiologic, sumar urina, secretie vaginala pt femei) si bebe (aviz epidemiologic, carnetul de vaccinari, sumar de urina, examen coproparazitologic, exudat faringiam si nazal) trebuie sa prezentam rezultatele analizelor mentionate. Am unele facute de 1 luna, cica nu-s bune, ci de max 1 sapt. Deci sa am timp sa ma pun pe drumuri (avand in vedere ca lucrez full time si am bebe) sa ma ocup de analizele astea, a caror solicitare o consider corecta si binevenita (nu mi s-a mai cerut asta la nici o alta piscina pana acum ...si am frecventat vreo 10 din Buc). Sper din toata inima sa reusesc cat mai curand pentru ca imi doresc sa se dezvolte frumos si bine bebelusa si sunt convinsa ca innotul este o solutie excelenta pentru varsta asta cand nici nu merge in picioare, nici nu sta in fundulet inca.

Geany la voi cum e? Cred ca paragina ... -_-

Nici Elena nu sta in fund. A inceput cateodata sa se ridice dar nu din culcat ci cand e pe patura jos si cu capul putzin ridicat pe jucarii sau mai stiu eu pe ce.....( am mai scris parca de plapuma pe care o avem pe jos in camera ei si unde are tot felul de chestii). In schimb , a inceput sa se miste. Daca vrea ceva se rostogoleste pana ajunge acolo ...bun , ajunge in 50% din cazuri unde vrea si asta dupa nush cate incercari :headbang:.

Daniella , tare scump e la tine. La nemtzi e ieftin pt ca innotul are aici o mare insemnatate. TOTZI copiii invatza sa innoate. Au si la scoala cursuri de innot. Bun , nu toate scolile au bazin , doar foarte putzine , dar s
e pun orele mai tarziu si se inchiriaza bazinele mari.

Aici langa noi e scoala de handicapatzi si de aia au bazin. Si cred ca mai este una cu bazin , o scoala generala. In rest...se descurca .

#385 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 February 2011 - 03:07 PM

da, e f scump
stiu ca la voi se pune mare accept pe sport si mai ales pe copii si se investeste pentru asta. Din pacate aici situatia e cea care este si nu vreau sa ma gandesc daca eram in provincie...

Si Bea se ridica in fundulet din unghi de 45 grade, inca de la 4 luni, dar ea nu se itnoarce inca de pe o parte pe alta, nu se rostogoleste, nu rade in hohote, desi e toata ziua cu gura pana la urechi... nu se aude. Se intoarce si se rostogoleste un picut doar daca o pun in patulmare cu plapuma rulata la spate si atunci poc... sta pe o parte si vine in nasuc, se intinde si mai face ceva miscari. Aaa si pozitia ei preferata e picior peste picior! Aproape oricum sta: pe spate sau in fundulet se pune tacticoasa picior peste picior :blush: Cred ca o sa fie sefa! :D

#386 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 February 2011 - 08:01 PM

Mai auzii una azi; ca cica e periculos sa duci bebii la piscina pt ca pot sa faca astma. Ca cica clorul face rau la caile respiratorii.....etc.

Imi spusa dr de familie , imi si dete nush ce foi sa cetesc. Ma doare capu'!!!!!!!!!!

#387 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 February 2011 - 09:17 PM

Vezi postareaMutti, la 28 February 2011 - 08:01 PM, a spus:

Mai auzii una azi; ca cica e periculos sa duci bebii la piscina pt ca pot sa faca astma. Ca cica clorul face rau la caile respiratorii.....etc.

Imi spusa dr de familie , imi si dete nush ce foi sa cetesc. Ma doare capu'!!!!!!!!!!

auoleuuuu!!!
Tratarea chimica si dezinfectarea apei la piscina, sau baby spa, unde mergem noi se face prin intermediul unei instalatii de electroliza de ultima generatie, care produce la trecerea apei filtrate hipoclorit de sodiu, pentru ca apa sa fie dezinfectata si dezinfectanta. Utilizarea acestei solutii de sare de bucatarie pura nu are impact negativ asupra tegumentelor, mucoasei gastrice si cailor respiratorii la copiii mici in comparatie cu piscinele a caror apa este tratata pe baza pastilelor de clor.
De asemenea, pt dezinfectarea si sterilizarea apei se fol o lampa cu ultraviolete speciala, destinata piscinelor.

#388 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 01 March 2011 - 03:24 PM

Am intrebat azi la pediatru de innot si mi-a zis sa-mi vad de treaba , stie ca exista un studiu despre legatura intre astm si piscina , DAR....e doar un studiu. In ziua de azi ,daca ne ferim de orice....

O data pe saptamana nu e mult , e chiar bine. Sa o duc in continuare ca-i face f.f. bine!

#389 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2011 - 04:55 PM

Vezi postareaMutti, la 01 March 2011 - 03:24 PM, a spus:

Am intrebat azi la pediatru de innot si mi-a zis sa-mi vad de treaba , stie ca exista un studiu despre legatura intre astm si piscina , DAR....e doar un studiu. In ziua de azi ,daca ne ferim de orice....

O data pe saptamana nu e mult , e chiar bine. Sa o duc in continuare ca-i face f.f. bine!

si eu cred la fel Mutti. Incearca sa fii vigilenta sa nu inghita apa.
Acum in casa tu faci curat doar cu produse fara clor, sau eco?

#390 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 01 March 2011 - 07:54 PM

Eu nu folosesc clor de multa vreme , din cauza lu' tat'su . Ca nu-i place.

#391 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 March 2011 - 08:10 AM

hai sa ma laud:

Fata mea nu se mai trezeste noaptea. Doarme de la 6 sau 7 pana dimineatza la 6.00 ;)
Nici pas nu zice noaptea ;)

#392 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481

Postat 04 March 2011 - 12:40 PM

Vezi postareaMutti, la 04 March 2011 - 08:10 AM, a spus:

hai sa ma laud:

Fata mea nu se mai trezeste noaptea. Doarme de la 6 sau 7 pana dimineatza la 6.00 ;)
Nici pas nu zice noaptea ;)

Felicitari!!! sa o tina tot asa, ai facut treaba buna!

#393 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 March 2011 - 02:32 PM

Mutti, dar acum ca s-a lungit ziua, tot devreme adoarme? A mica incepe sa vrea sa se lungeasca iar ... Asa ca o mai adorm cu forta (o scot cu caruciorul dupa masa de cereale afara ...si in jum de ora de plimbare e gata ... :floare:

#394 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 04 March 2011 - 09:04 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 March 2011 - 02:32 PM, a spus:

Mutti, dar acum ca s-a lungit ziua, tot devreme adoarme? A mica incepe sa vrea sa se lungeasca iar ... Asa ca o mai adorm cu forta (o scot cu caruciorul dupa masa de cereale afara ...si in jum de ora de plimbare e gata ... <_<

tot asa adoarme. La 6 se freaca la ochi de numa!!!! Azi am vrut sa-i dau papa mai tarziu , manca si se freca la ochi , si iar manca.....

dupa ce mananca o mai las sa stea linistita cam jumate de ora apoi dam drumul la jaluzele in sufragerie ( ii place mult sa le auda si dimineatza , si seara) spune PA la tati , il pupa si mergem sus. Cand intram in camera daca e obosita tare face HIIIIIIIIII cand intra-n camera si vede patul :floare:

Dupa ce o pun in pat stie ce urmeaza , se intoarce pe o parte , pana inchid eu sacul isi cauta deja biberonul si papusa ( pipaie cu manutza pt ca sunt tot timpul in acelasi loc si s-a invatzat).

#395 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 05 March 2011 - 09:34 AM

Vezi postareaDaniella, la 27 February 2011 - 10:39 PM, a spus:

SorinaDaniela, eu cred ca voi vorbiti despre piscine de stat, care apartin de primarie sau cam asa ceva, de aceea preturile sunt mici. Aici nu exista asa ceva, toate sunt particulare si preturile sunt cele dictate de piata..., mai mult sau mai putin, pentru ca multe dintre ele se infiinteaza ca apoi sa dea faliment (Asa cum am patit cu un abonament full, platit pe un an, cu intrari nelimitate, si nu vreti sa stiti cat m-a costat abonamentul si am apucat sa merg fix de 3 ori!!!). Cardul de intrare e cea mai mica dintre cheltuieli si abonamentul lunar e alta mancare de peste... . Mai am si eu un alt card la alta piscina, dar acolo nu e si pentru bebelusi si in ultima vreme aparusera colorati, desi era totul nou si curat ..., vorbind de copilul meu care are nici 6 luni caut ce e sigur, daca exista asa ceva! Oricum si acolo pt adulti tot in jur de 150€/luna, dar parca pt 8 intrari ... insa doar adulti. Cu normele sanitare de o slaba rigurozitate din RO nu imi permit sa duc bebelusul la o piscina unde reglementarile sanitare si de securitate sunt de doua ori mai putin severe decat in Frata spre exemplu (sau probabil in orice tara civilizata din UE) si asta pentru ca noi avem si minoritati colorate... . Si da, cardul e valabil pe viata, doar ca la voi sunt 1 sau 2 centre sportive dotate cu tot ce trebuie si la standarde cel putin decente in fiecare localitate, la noi cum spuneam sunt multe si apar si dispar (sau pur si simplu strica mult la calitate sau clientela) ca ciupercile..., deci card pe viata = vax albina! De bebe sunt doar cateva in Bucuresti. Nu exista nici stiinta ca poti duce bebe la piscina pana nu demult in RO, deci ... asta e nivelul aici, din pacate :violent1: . Cum spuneai iti cam piere cheful ..., dar nu pot priva copilul de un sport, de sanatate, mai bine renunt eu la ... diverse ... .

Aici gresesti... e vorba de o piscina privata, foooarte privata. Singura chestie de care beneficiez este un pic de noroc. Piscina a fost construita anul trecut in localitatea unde am domiciliul. Daca nu s-ar fi construit la noi ar fi trebuit sa ma duc la cea din Vicenza, si nu cred ca as fi reusit.
Apoi, vorbind de bani... beneficiez de un scont de 10% pt ca am domiciliul in aceeasi localitate cu ei. Probabil ca au facut vreo conventie cu primaria... nu stiu daca vine de la ei sau au fost obligati.
A, si din cate am auzit nu prea exista diferente de pret intre cele private si cele statale... presupun ca depinde de fiecare primarie in parte si de fondurile care le au.
Sorina

#396 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 March 2011 - 01:50 PM

Daniella, iti raspund aici la discutia ce-am pornit-o la diversificare.

Citeaza

ar fi groaznic! dar si eu o iau in brate, dar nu pot sa o tin numai in brate cum ar vrea ea, odata luata ... si atunci trebuie sa o mai pacalesc si cu alte activitati.
Ai perfecta dreptate, stiu ca au nevoie sa se simta in siguranta, sa se simta iubiti si ca pt asta trebuie luati in brate, stransi in brate, vorbit intotdeauna cu blandete etc Si eu cred ca fac toate astea si o si pupacesc tot timpul, facem jocuri etc. Dar tu stai numai cu bebe in brate cat esti acasa?

Nu stau tot timpul cu el in brate, desi stau destul de mult. cand stau cu el in brate si apoi il pun jos, sigur nu-i convine, dar eu m-am prins de o chestie: nu-i place sa-l pun pe spate, asta e grav, atunci plange. Dar daca il pun in unul din scaunenele speciale si ii distrag atentia cu niste jucarele, e ok. important e sa-i dau ceva de facut. e foarte curios si daca ii pun in mana un obiect nou pt el (nu tot jucariile pe care le-a invatat deja), devine f atent la obiect si ma lasa sa plec. apoi ii cant sau ii pun vreo jucarie sa-i cante si asta iar il distreaza. oricum, incerc sa tin contactul cu el, adica sa vorbesc, sa-i cant si sa ma uit la el f des, sa-mi vada fata. in ultima vreme am inceput sa-l iau in bucatarie cu mine si sta intr-un scaunel special cu ceva jucarii iar eu vorbesc cu el, ii cant, ii arat - printre picaturi. are perioadele lui cand vrea doar in brate si atunci pur si simplu il trecem de la unul la altul in brate in functie de cum avem treaba. nu ma deranjeaza sa il tin in brate atata timp cat nu am nimic de facut. cateodata mai gatesc cu el intr-o mana.

in ultima vreme am gatit mai putin ca sa ofer mai mult timp copiilor. gatind mai putin si munca aucsiliara se reduce. daca iau mancare din oras munca auxiliara (strans, spalat vase) tinde spre zero :tongue3: . avand in vedere ca nu va dura o vesnicie situatia asta, merge si cu mancare cumparata cateodata. copiii au nveoie de atentie si facem tot posibilul sa le-o oferim.

#397 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 March 2011 - 02:38 PM

Pisoi, tot ce ai scris se confirma si se respecta si la noi.
Acum si Bea sta cumintica de regula in scaunelul de masa, cat eu bucataresc ... doar sa nu fie in toane rele ... . Cu gatitul eu am redus de mult in favoarea unor activitati mai elaxante si care ingrasa mai putin :tongue3: . Acum pt Beutza cu atat mai mult nu mai pierd vremea pe care i-o pot oferi in favoarea bucataritului laborios, doar ca de acum tb sa ii gatesc si ei. :( Macar sa pape si sa fie sanatoasa scumpa :( !

Cum mai e bebe Cris cu alergia? v-au iesit analizele? ai inceput sa ii dai preparate din lapte de capra? cum reactioneaza? Lui Bea cred ca nu ii place cum miroase pastarnacul :P Cand vreau sa-i dau amestecul ala ... numai cand ma apropii cu lingurita de ea incepe sa se strambe :( .

#398 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 March 2011 - 02:39 PM

SorinaDaniela multe anomalii sunt la noi. Democratie noua, piata nu e inca bine reglata conform mecanismelor cerere-oferta. E greu, dar ...speram sa fie din ce in ce mai bine, dupa ce s-or cerne toate :tongue3: ! Oare cat va mai dura ? :P

#399 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 March 2011 - 03:08 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 March 2011 - 02:38 PM, a spus:

Cum mai e bebe Cris cu alergia? v-au iesit analizele? ai inceput sa ii dai preparate din lapte de capra? cum reactioneaza? Lui Bea cred ca nu ii place cum miroase pastarnacul :P Cand vreau sa-i dau amestecul ala ... numai cand ma apropii cu lingurita de ea incepe sa se strambe :tongue3: .

Multumesc de intrebare Daniella. Bebe Cris nu are inca vreo alergie confirmata, analizele inca nu au sosit.

I-am facut porridge cu lapte de capra - nici nu i-a placut in mod special, nici nu cred ca s-a simtit prea bine de la el si asa ca am spus stop si la lapte si la cereale. Sincer nu prea situ ce sa fac... A facut vaccinul de la 4 luni (cu itnarziere de peste o luna pt ca a tot fost bolnav) si evident eczema lui s-a activat din nou dupa ce abia o potolisem.

In sfarsit, cu ocazia asta am hotarat sa nu-i mai schimb nimic in dieta timp de doua saptamani si sa-i dau doar ce a primit bine fara reactii. Asadar avem urmatoarele: mar, pastarnac organic, cartof dulce si cartof normal, plus suc de mar. In doua saptamani vom avea si rezultatele si sper eu va scapa si de mancarimi.

Despre pastarnac: am mai zis undeva ca i-am luat organic si e atat de bun incat mananc si eu din el. Il compar cu banana coapta la puterea aromei. E pur si simplu aromat si parfumat si dulceag ca o prajitura. Aseara sotul meu cand a intrat in caza m-a intrebat ce miroase ara frumos, ca e un miros deosebit, parfumat si placut. Tocmai termiansem de fiert pastarnacul :( . Dar stiu ca tu acolo nu gasesti bio. Totusi, cauta pe la tarani, eu stiu? poate gasessti.

Pastarnacul obisnuit nici eu nu pot sa-l sufar, ca atare nu-l folosesc nici in ciorbe.

#400 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 March 2011 - 03:19 PM

Vezi postareaCatiCris, la 07 March 2011 - 03:08 PM, a spus:

Multumesc de intrebare Daniella. Bebe Cris nu are inca vreo alergie confirmata, analizele inca nu au sosit.

I-am facut porridge cu lapte de capra - nici nu i-a placut in mod special, nici nu cred ca s-a simtit prea bine de la el si asa ca am spus stop si la lapte si la cereale. Sincer nu prea situ ce sa fac... A facut vaccinul de la 4 luni (cu itnarziere de peste o luna pt ca a tot fost bolnav) si evident eczema lui s-a activat din nou dupa ce abia o potolisem.

In sfarsit, cu ocazia asta am hotarat sa nu-i mai schimb nimic in dieta timp de doua saptamani si sa-i dau doar ce a primit bine fara reactii. Asadar avem urmatoarele: mar, pastarnac organic, cartof dulce si cartof normal, plus suc de mar. In doua saptamani vom avea si rezultatele si sper eu va scapa si de mancarimi.

Pisoi, ma gandesc ca la Cris e musai sa nu-i dai lapte macar pana la 1 an ci doar formula antialergena, dar am zis sa nu ma bag, ca tu stii cel mai bine. Eu NU ma feresc sa merg cu aceeasi dieta timp de 2 saptamani, pt ca in cartile mele (si in listele de la dr) scrie ca 1 aliment nou se testeaza cam 1 saptamana pana la a trece la urmatorul fara grija unei alergii, asa ca dieta noastra e in continuare saraca ca nr de fructe si legume:
- la fructe: doar mar, suc de portocala (banana doar de 2 ori) si i-as fi dat si para daca aveam o sursa fara chimicale dar nu am, asa ca marul e de baza. De o sapt ii dau si avocado 1/4 in marul de dimi.
- la legume: doar morcov, albitura (apstarnac, patrunjel), telina, cartof dulce. I-as putea da si dovlecel, dar nu am sursa fara chimicale
- cereale organice fara adaosuri de zahar (Daca stiam ca tb neindulcite faceam asa din prima, dar nu am stiut si primele 6 saptamani nu am citit bine eticheta, doar sa fie pt 4 luni, formula cu lapte si fara gluten ca doar atat mi-a spus dr)
- ulei, parmezan de bebe, carnita din piept de curcan (1 zi da, 1 nu)
Maine mergem la controlul de 6 luni, sa vedem ce ne mai spune dr sa mai introducem.

Daca exista sursa ia-i toate alea BIO/organice, la cat mananca un bebe asa de mic e pacat sa ii dai chimicale daca ai de unde lua.

Arata acest topic

• 49 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic